guruburu ewaiwiki 18.07.10, 17:09 nick na forum: gazetowym ewaiwiki, chusty info jewa imię i nazwisko: Ewa Jarymowicz szkolenie i stopień: Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci kontakt: poradnia.jewa@gmail.com , tel 501 790 745 komentarz: Jestem mamą 6 letniej Wiktorii i 15 miesięcznego Kacperka. Swoje córkę nosiłam intensywnie na rękach, synka noszę w chuście. Od ponad roku zarażam chustonoszeniem mieszkańców Podlasia. Prowadzę internetową Poradnię Dietetyki i Promocji Zdrowia "JEWA" jewa.pl. Zaprasza serdecznie na konsultacje indywidualne, wykłady, pogadanki i warsztaty chustowe oraz poradnictwo z zakresu dietetyki i promocji zdrowia w Białymstoku i okolicach. Odpowiedz Link
guruburu Forgetit 23.08.10, 21:24 nick na forum: forgetit imie i nazwisko: Anna Zin szkolenie i stopien: Doradca Certyfikowany Die Trageschule Dresden kontakt: anna_zin@wp.pl komantarz: www.przywiazanie.szkola.pl Prowadzę indywidualne konsultacje, warsztaty oraz wykłady w szkołach rodzenia na terenie Wrocławia i okolic. Jestem też liderką wrocławskiego Klubu Kangura, zapraszam na spotkania. Odpowiedz Link
guruburu efucia / Efunia 23.08.10, 21:26 nick na forum: efucia (na chusty.info i KK: Efunia) imię i nazwisko: Ewa Owczarewicz szkolenie i stopień: Certyfikowany Doradca Die Trageschule® Dresden kontakt: ewa@przywiazanie.szkola.pl komentarz: www.przywiazanie.szkola.pl Prowadzę indywidualne konsultacje, warsztaty oraz wykłady w szkołach rodzenia na terenie Wrocławia i okolic. Jestem też liderką wrocławskiego Klubu Kangura, zapraszam na spotkania. Odpowiedz Link
guruburu gosia_dt 23.08.10, 21:27 nick na forum: gosia_dt imie i nazwisko: gosia foks szkolenie i stopien: kurs podstawowy Die Trageschule® Dresden kontakt: info@doradztwo-chustowe.pl ; doradztwo-chustowe.pl komentarz: Jestem mamą dwójki maluchów, chusty poznałam przy młodszym dziecku i > były dla nas ogromną pomocą. Prowadzę zajęcia w dwóch lubelskich szkołach > rodzenia i chętnie umówię się też na konsultacje indywidualne - w Lublinie i > okolicach. Odpowiedz Link
ithilhin agamamaani 03.09.10, 22:34 nick: agamamaani imie i nazwisko: Aga Duda szkolenie i stopien: certyfikowana doradczyni Die Trageschule Dresden Kontakt: 0600 471 004; aga@kanga.com.pl; www.kanga.com.pl Komentarz: Jestem mama dwojki dzieci - Ani i Franka. Miedzy nimi jest mala roznica wieku ( ur. 2004r. i 2006r.) , a przy takiej dwojce dzieci chusta to nieoceniona pomoc. Chustowanie dalo nam nie tylko swobode ruchu i duza mobilnosc ale pomoglo w zaspokajaniu potrzeb i bliskosci obu maluchow. Moja oferta: konsultacje indywidualne oraz warsztaty - glownie na terenie Warszawy i okolic. Konsultacje w szkolach rodzenia dla przyszlych rodzicow. Chusty wiazane -tkane i elastyczne -ale takze pouche, chusty kolkowe, nosidla ergonomiczne i inspirowane Azja - Mei tai oraz podaegi. Zapraszam serdecznie rowniez na spotkania w Klubie Kangura. Odpowiedz Link
ithilhin mamalina 03.09.10, 22:35 ick na forum: mamalina imie i nazwisko: Maria Ryll szkolenie i stopien: certyfikowana doradczyni Die Trageschule Dresden kontakt: maria.ryll@gmail.com, 0 501 08 38 89 komentarz: Trójka własnych dzieci pokazuje mi każdego dnia, jak ważna jest bliska więź.Noszenie więź tę w prosty sposób pogłębia, a chusta umożliwia wykonywanie przy tym prozaicznych, codziennych czynności.Tę prostą wiedzę przekazuję na spotkaniach warszawskiego Klubu Kangura i w czasie osobistych szkoleń. Z doświadczenia wiem, że trudno się dobrze nauczyć wiązań z samej tylko instrukcji. Bezpośredni kontakt proces uczenia przyspiesza i ułatwia. Odpowiedz Link
guruburu ridibunda 08.09.10, 21:05 nick na forum: ridibunda_anna / ridibunda imię i nazwisko: Anna Cichocka szkolenie: Doradca Akademii Noszenia kontakt: anna@e-damski.pl, 502543082, www.e-damski.pl komentarz: Jestem mamą fantastycznego małego człowieka, biologiem, doradcą laktacyjnym, dietetykiem i zwolennikiem rodzicielstwa opartego na więzi oraz komunikacji z dzieckiem. Prowadzę warsztaty chustowe i konsultacje w Szczecinie. Odpowiedz Link
guruburu beannshi 27.10.10, 20:52 nick: beannshi imię i nazwisko: Anna Beyga-Strzelecka szkolenia: Doradca Noszenia ClauWi kontakt: ania@tulisie.pl/ anna.beyga@gmail.com www.tulisie.pl komentarz: Jestem wrocławianką, mamą dwóch chustowych dziewczynek, pasjonatka BLW i pieluch wielorazowych. Udzielam konsultacji, prowadze warsztaty chustowe, pieluchowe, BLW. Odpowiedz Link
guruburu duna23 24.11.10, 23:12 nick: duna23 imię i nazwisko: Agnieszka Leszyńska szkolenia: Doradca Noszenia ClauWi kontakt: duna23@wp.pl 502 229 404 komentarz: Jestem mamą rocznej dziewczynki. Noszę ją od początku. Mieszkam w Józefosławiu koło Warszawy (Piaseczna). Prowadzę szkolenia indywidualne i pogadanki chustowe. Odpowiedz Link
beata2802 Marcin 30.11.10, 18:43 nick na forum: Marcina nie ma na forum :-) imie i nazwisko: Marcin Golizda-Bliziński szkolenie i stopien: kurs podstawowy ClauWi® kontakt: szkolenia@tuliluli.eu komentarz: Tata szczęśliwego trzylatka, który od urodzenia noszony był w chustach, a potem w miękkich nosidłach. Noszenie dziecka w chuście stało się dla Marcina sposobem na budowę niesamowitej więzi z synem oraz wspomagania żony w wychowywaniu dziecka. Noszenie jest także jednym z siedmiu filarów Rodzicielstwa Bliskości. Odpowiedz Link
guruburu Morepig 30.01.11, 21:09 nick na forum: morepig imie i nazwisko: Marta Sobiło szkolenie i stopien: kurs średniozaawansowany Die Trageschule Dresden kontakt: www.morepig.pl, info @ morepig.pl, 0- 606- 292- 400; komentarz: Pokazy chustowe dla Rodziców w ciąży i już z maluszkami, warsztaty, konsultacje indywidualne; Masaż Shantala - grupowo i indywidualnie :) Współtwórczyni polskiej strony o babyledweaning- www.babyledweaning.pl oraz właścicielka sklepu www.greenpig.pl Warszawa i okolice, Kraków, Łódź Odpowiedz Link
guruburu yelow.dot 04.02.11, 20:36 nick na forum: yelow.dot imie i nazwisko: maria piekos szkolenie i stopien: kurs podstawowy ClauWi kontakt: yelow.dot@gazeta.pl komentarz: jestem mamą dwóch córek, obu chustowanych. Zawodowo, na co dzień pracuję z dziecmi. Wiem jak ważne są dla nich i dla ich rozwoju bliskośc, ciepło oraz poczucie bezpieczeństwa które daje kontakt z rodzicem. Noszenie w chuście sprawia że są najbliżej źródła miłości jak to tylko możliwe i mogą z niego czerpac tak długo jak tego potrzebują. Rodzic też to czuje - niezwykły kontakt i komunikację ze swoim dzieckiem (nie wspominając o zyskanym czasie na codzienne aktywności oraz wolnej parze rąk). To właśnie chcę pokazac rodzicom którzy jeszcze nie znają możliwosci jakie niesie ze sobą ten kawałek materiału lub pragną dowiedzieć się więcej. moja oferta: konsultacje indywidualne na terenie Radomia - dla dzieci małych, większych - dla wszystkich które potrzebują być noszone. Odpowiedz Link
guruburu matiju 10.08.11, 21:46 nick na forum: matiju imię i nazwisko: Julita Warszycka szkolenie i stopień: kurs średniozaawansowany Die Trageschule Dresden kontakt: info@nosidla.com.pl, 508238630, www.nosidla.com.pl komentarz: mama dwóch chuściochów, certyfikowany instruktor masażu Shantala (szkolenia dla rodziców indywidualne i grupowe), konsultacje indywidualne w Legionowie i okolicach, spotkania dla rodziców w Klubie Kangura. Odpowiedz Link
guruburu egac 20.09.11, 21:07 nick na forum: egac imie i nazwisko: Elżbieta Klimek szkolenie i stopien: kurs podstawowy ClauWi kontakt: biuro@babyjungle.pl tel. 506 109 285 komentarz: Jestem mamą dwójki dzieci noszonych w chustach od pierwszych tygodni życia. Od 3,5 roku pomagam mamom w ich zmaganiach z chustą i niezmiernie cieszy mnie fakt, że dzięki temu niepozornemu kawałkowi materiału ich życie staje się łatwiejsze. Aktualnie organizuję cykliczne warsztaty chustowe w szkołach rodzenia i konsultuję indywidualnie na terenie Bielska-Białej i okolic. Odpowiedz Link
guruburu olka_bliska 17.01.12, 14:44 nick: olka_bliska imię i nazwisko: Ola Mazurek szkolenia: Doradca Akademii Noszenia, kontakt: bliskoscnastarcie@gmail.com; www.bliskoscnastarcie.pl komentarz: Jestem doradcą noszenia i instruktorem masażu Shantala. Moja córka, Zuzia, wraz ze mną doświadczała od początku swojego życia czym jest bliskość płynąca z noszenia i masowania. W Poznaniu i okolicach, a także w Lesznie prowadzę warsztaty. Chętnie też odwiedzam rodziców w ich domach i dzielę się swoim doświadczeniem. Zapraszam na mojego bloga. Odpowiedz Link
guruburu djdag 09.02.12, 14:16 nick na forum: djdag Imię i nazwisko: Dagmara Barańska-Morzy szkolenie i stopień: kurs zaawansowany ClauWi® z Drezna kontakt: kontakt[małpa]matrioszka[kropka]eu , www.matrioszka.eu; 603 708 748 komentarz: Jestem mamą dwóch dziewczynek i pasjonatką chust. Jak tylko się dowiedziałam o istnieniu chust do noszenia dzieci, od razu wiedziałam, że będą ważną rzeczą w życiu moim i moich dzieci. I tak się stało. Uwielbiałam nosić w chuście moje dzieci. Wraz z innymi chustomamami założyłam w Poznaniu Stowarzyszenie "W chuście", w którym organizujemy spotkania i imprezy promujące noszenie dzieci w chustach i w nosidłach miękkich. Następnym krokiem było otwarcie sklepu internetowego Matrioszka.eu, w którym oferuję chusty i miękkie nosidła nie tylko do sprzedaży, ale także do wypożyczenia. Udzielam indywidualnych konsultacji, organizuję chustowe warsztaty, prowadzę pogadanki i warsztaty w szkołach rodzenia. Uczestnicy moich konsultacji i warsztatów mają możliwość zakupu chust w atrakcyjnych cenach. Serdecznie zapraszam do kontaktu. Odpowiedz Link
guruburu naturalnamama3 28.02.12, 13:39 nick na forum: naturalnamama3 imię i nazwisko: Iza Banach-Kubik kontakt: iza@pogotowiechustowe.pl pogotowiechustowe.pl warsztatychustowe.pl Szkolenie i stopień: Szkoła Noszenia ClauWi, stopień zaawansowany Komentarz: Jestem doradcą noszenia, ale także matką trójki dzieci. Skuteczność prowadzonych przeze mnie szkoleń wynika z połączenia wiedzy i doświadczenia. Szkolę z chustowania i pieluchowania naturalnego. Prowadzę szkolenia w formie konsutltacji indywidualnych, a także w formie warsztatów dla maks pięcioosobowych grup. Działam na terenie Warszawy, Pruszkowa - do 30 km. Prowadzę także sklep, toteż można przy okazji szkolenia zakupić u mnie chusty i inne akcesoria naturalnego rodzicielstwa. Zapraszam. Odpowiedz Link
guruburu sylwia_zg 16.03.12, 18:55 nick: sylwia_zg imie i nazwisko: Sylwia Misiak szkolenie i stopien: Akredytowany doradca Akademii Noszenia Dzieci, certyfikowany instruktor Masażu Shantala kontakt: s.misiak@prokonto.pl tel. 507771978 komentarz: Wprowadzam rodziców w świat bezpiecznego noszenia dzieci w chustach długich tkanych oraz nosidłach miękkich. Moja wiedza i umiejętności są wynikiem nie tylko fachowego szkolenia, pracy z rodzicami ale i własnych doświadczeń związanych z noszeniem dwóch córeczek (ur. 2008 i 2010). Podczas konsultacji indywidualnych odbywających się w domu rodziców dobieramy wiązanie/wiązania odpowiednie do wieku dziecka i zgodne z preferencjami rodziców odpowiednią chustę/nosidło miękkie. Konsultacja obejmuje mini-wykład, pogadankę i praktyczną naukę wiązań – z przodu, na plecach lub na biodrze – w zależności od wieku i etapu rozwojowego dziecka. Współpracuję z Centrum Rodzenia (szkoła Ksenia), gdzie prowadzę warsztaty. Odpowiedz Link
magarynka Re: Doradcy chustowi - LISTA 15.07.12, 21:51 Basia Foremny- Doradca noszenia dzieci w chustach po kursie w Akademii Noszenia Dzieci. Producent chust do noszenia dzieci Magarynka. Warsztaty i konsultacje na terenie śląska, zapraszam serdecznie www.magarynka.pl, tel. 530 283 242 Odpowiedz Link
kachna_zg Re: Doradcy chustowi - LISTA 02.05.13, 22:10 nick na forum: kachna_zg imie i nazwisko: Katarzyna Windak szkolenie i stopien: Doradca Noszenia ClauWi? po kursie podstawowym kontakt: kasia@chustyzgora.pl, tel 500249398 teren działania: Zielona Góra i okolice komentarz: Jestem mamą Maćka i Zoi, doradcą noszenia dzieci w chustach, doulą oraz promotorem karmienia piersią zapraszam na moją stronę : www.chustyzgora.pl Odpowiedz Link
groszek.i.d Re: Doradcy chustowi - LISTA - Asia Warywocka 04.11.13, 12:50 nick na forum: groszek.i.d imie i nazwisko: Joanna Warywocka szkolenie i stopien: Doradca Noszenia ClauWi, po kursie podstawowym kontakt: joanna.warywocka@gmail.com, tel 721002436 teren działania: Chrzanów (w.małopolskie) i okolice komentarz: Jestem mamą Dorotki, zakochaną w macierzyństwie i zapaloną chostonoszką. Tę dobrą energię i wszystkie zalety wychowywania w duchu Rodzicielstwa Bliskości przekazuję i chciałabym nadal przekazywać innym rodzicom. Zapraszam na konsultacje. Odpowiedz Link
slonco Re: Doradcy chustowi - LISTA 24.10.12, 12:48 nick na forum: slonco imie i nazwisko: Agata Kuc szkolenie i stopień: Doradca Noszenia Clauwi kontakt: agata@gomama.pl, tel. 609 363 888 komentarz: www.gomama.pl Prowadzę indywidualne konsultacje na terenie Śląska (Gliwice, Katowice, Bytom, Ruda Śląska, Siemianowice Śląskie, Mikołów. O inne miejscowości proszę pytać, ciężko wymienić wszystkie.) Ponadto raz w miesiącu regularnie organizuje warsztaty w Gliwicach i Katowicach. Aktualne informacje tutaj: www.gomama.pl/warsztaty-i-konsultacje,36.html Zapraszam również na spotkania Klubu Kangura w Katowicach: klubkangura.com.pl/katowice Odpowiedz Link
trusia-agusia Re: Doradcy chustowi - LISTA 26.10.12, 00:46 nick na forum: trusia-agusia imie i nazwisko: Agata Schwartz szkolenie i stopien: Akademia Noszenia Dzieci - Akredytowany Doradca Noszenia w Chuście i Nosidłach Miękkich kontakt: agata.schwartz@gmail.com, 502773994 teren działania: Trójmiasto oraz Kartuzy i okolice komentarz: Jestem mamą Krzysia, którego aktywne noszenie w chuście od pierwszych tygodni pomogło nam przetrwać jego kolki. Widząc dobroczynny wpływ na nasze samopoczucie postanowiłam wejść głębiej w świat chustonoszenia i tym sposobem zostałam doradcą AND. Prowadzę konsultacje indywidualne oraz warsztaty. Zapraszam na moją stronę zakamamarki.pl Odpowiedz Link
gingerana gingerana - Warszawa i okolice 21.10.15, 21:35 nick na forum: gingerana imię i nazwisko: Anna Witwicka szkolenie i stopień: Doradca Noszenia ClauWi? kontakt: nosicielstwo.bliskosci@gmail.com komentarz: Konsultacje na terenie Warszawy i okolic. Po więcej szczegółów zapraszam na bloga www.nosicielstwo-bliskosci.blogspot.com. Odpowiedz Link
gingerana Re: gingerana - Warszawa i okolice 21.10.15, 21:38 doradca noszenia ClauWi (R) (nie wiem dlaczego nie chce się zrobić znaczek oznaczający "registered trademark symbol") Odpowiedz Link