Dodaj do ulubionych

Nosidło TULA

28.01.15, 09:50
Mam problem z nosidłem Tula. Pożyczyłam do spróbowania i zobaczenia czy synowi się spodoba, ale mam problem. Syn waży 6 kg, czyli powinien używać wkładki dla niemowląt, bo bez to od 7 kg. Mam wkładkę chyba starego typu z takim klockiem piankowym, jak ułożę dziecko to tylne oparcie nie dosięga główki, a zgodnie z instrukcją powinno podtrzymywać głowę. Czy synek jest za duży na tę wkładkę? Pomóżcie proszę, bo w tym śniegu nie jestem w stanie wyjść z wózkiem w domu i nosidło miało ratować przed ukiszeniem się w domu :-)
Obserwuj wątek
    • nauta_ Re: Nosidło TULA 29.01.15, 19:44
      Oj reina, reina. Na siłę chcesz dziecku krzywdę zrobić. Posłuchaj mądrych rad z forum niemowle.
    • martekle Re: Nosidło TULA 31.01.15, 11:34
      Wkładka dla dziecka w nosidle ergonomicznym nie ma w ogóle racji bytu. Nie powinno się tego uzywać. Jesli bez tego dziecko jest do nosidła za małe, tzn, że jeszcze nie czas.
      Zeby malec w nosidle ergo był bezpieczny i było mu wygodnie to musi już dobrze samodzielnie siedzieć.
      Co następuję w okolicy 9-11 miesiąca życia dziecka.

Ten wiek to najlepszy czas na chustę tkaną i plecak prosty.
      A jeśli bardzo budzi to Twoje opory to popatrz na chustę kółkową, albo nosidła miękkie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka