Dodaj do ulubionych

Tęsknię za...

02.10.11, 23:10
mgłą.
I dżdżem.

Nic tylko słońce i słońce.
Nuda.

I w dodatku to pażdziernik, a liście ciągle zielone.
To jest jakoś głęboko nienormalne.
Żeby nie powiedzieć nawet - złowieszcze...
Obserwuj wątek
    • andreas.007 Re: Tęsknię za... 03.10.11, 11:42
      U nas wprawdzie było ostatnimi dniami ciepło niczym latem,
      ale od dawna w lesie widać jesień - kasztany, liście żółto-rude...
      Jak chodzę, a dużo chodzę, bo trenuje... przygotowuje sie do kolej ej
      dużej wyprawy z plecakiem, to naprawdę skręca mnie, ze nie jestem w górach!

Dzisiaj mgła i dość chłodno.

Nasze małe tęsknoty.
      • piernicyna Re: Tęsknię za... 03.10.11, 21:00

W jesieni prędko gdy liść z drzewa spadnie, to wkrótce zima będzie, każdy zgadnie.
        • piernicyna Re: Tęsknię za... 11.10.11, 00:26

Gini, jeśli ktoś tęskni za nie wiadomo czym, to może mu się przytrafić 'nieśmiertelnie żywe życie'

smileBabie lato wtedy bywa, gdy w słońcu snują pajęcze przędziwa.
    • ginger43 Lepiej przestań! 03.10.11, 17:40
      Wszystko jedno czy normalne, czy nie, ale bardzo przyjemne, więc nie przypominaj nawet o tej ponurej aurze, która pewnie lada dzień nas dopadnie sad To był cudowny, ciepły, słoneczny i kolorowy weekend na Suwalszczyźnie. Piękne kolory jesieni, ale fakt, nadal z przewagą zieleni. Sama nie mogę uwierzyć, że bez przygotowania dałam radę przejechać 65 km pierwszego dnia, po tych pagórach koło Sejn. Na drugi dzień, już żaden pagórek nie robił na mnie wrażenia, szkoda że trzeba było wracać sad
      ................................................................
      Obowiązkiem każdego szczęśliwego kota jest radosne mruczenie! Mru, mru, mru...
      • exman Re: Lepiej przestań! 03.10.11, 17:55
        Gingi, to wkrótce zmienisz letnie na zimówki i don't stop bikin' !
        • piernicyna Re: Lepiej przestań! 09.10.11, 23:42

smilePytanie zasadnicze mam - czy jest jeszcze ktoś, kto tęskni za nie wiadomo czym?
          • ginger43 Re: Lepiej przestań! 10.10.11, 10:18
            A jeśli tak, to co?

• alex-0_0 Re: Lepiej przestań! 10.10.11, 14:58
              a ja chcę spać! I co z tego......
              • andreas.007 Re: Lepiej przestań! 10.10.11, 16:40
                Tesknie, zeby mi sie znowu chciało chcieć...
                • ginger43 A ja chyba odwrotnie 01.10.12, 19:34
                  andreas.007 napisał:

> Tesknie, zeby mi sie znowu chciało chcieć...

Ja chyba wręcz na odwrót - chciałabym spowolnić ten pęd, żeby mi się nie chciało tyle, bo takie tempo życia mnie wykańcza. Tylko usiądę na chwilę i już coś nowego mi się chce smile
          • tikki Re: Lepiej przestań! 10.10.11, 18:09
            "czy jest jeszcze ktoś, kto tęskni za nie wiadomo czym?"

Za pozwoleniem, moja tęsknota była bardzo skonkretyzowana. Mgła (albo - jak moja córka mówi - gmła) + dżdż = jesień, a nie nie wiadomo co.

Teraz się ochłodziło, pada, wieje, i wreszcie jest tak jak powinno być (chociaż liście wciąż jeszcze zielone, niestety, i mam tylko nadzieję, że nie będzie tak, że którejś nocy chwyci nagle mróz i wszystkie pospadają na ziemię jak jakieś trąbiki sfałdowane...).

Ogólnie tak sobie zauważę, że życzenia odnośnie pogody napisane na tym forum bardzo szybko się sparwdzają. Pamiętam jak Ginger napisała :" A teraz niech pada, pada, pada..." mając na myśli szybszy przyrost trawnika, a skończyło się na podwójnej powodzi...
            • exman Re: Lepiej przestań! 10.10.11, 18:49
              Życzenia wypowiwdziane nie w porę są ponurymi proroctwami ...(exman)
              • andreas.007 Re: Lepiej przestań! 11.10.11, 14:03
                Życzenia, szczególnie nasze własne, sa powodem by rano wstawać.

Jezeli Tikki ma racje i wypowiedziane tu sie spełniaja...
                to zdrowia, miłosci i pieniedzy!
                • alex-0_0 Re: Lepiej przestań! 11.10.11, 15:14
                  andreas.007 napisał:

> Życzenia, szczególnie nasze własne, sa powodem by rano wstawać.
                  >
                  > Jezeli Tikki ma racje i wypowiedziane tu sie spełniaja...
                  > to zdrowia, miłosci i pieniedzy!
                  >

I wydłużenia doby do 30 godzin ! Musze wygospodarować chwilkę na sen smile
            • piernicyna Re: Lepiej przestań! 12.10.11, 22:32

Tikki, mgła = gmła = mugłasmile
              • gosia.43 Już tak właśnie jest..... 13.10.11, 21:45
                i deszcz i mgła , i wiatr przeszywajacy , i zupełnie nieciepło...
                Tiki - szczęsliwaś ?
                smile
                Gosia
                • tikki Re: Już tak właśnie jest..... 14.10.11, 10:35
                  > i deszcz i mgła , i wiatr przeszywajacy , i zupełnie nieciepło...
                  > Tiki - szczęsliwaś ?
                  > smile

Yes, yes yes..!
                  Choć do pełni szczęścia brakuje jeszcze kolorów jesieni.smile
                  • gosia.43 Re: Już tak właśnie jest..... 15.10.11, 23:58
                    U mnie kolory powoli już znikają , rudy i złoty ustępuje szarości i pustości , ale fajnie , że możesz ten klimacik poczuć Tiki....
                    smile
                    Gosia
    • olga-6 Re: Tęsknię za... 13.10.11, 22:43
      A ja tęsknię za słońcem,kiedy rankiem ptaki śpiewają chce się żyć.Te liście szeleszczące pod stopami nastrajają pesymistycznie,przypominiają o śmierci.
      • exman Re: Tęsknię za... 14.10.11, 07:07

„Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, Co to będzie, co to będzie?”
      • ziege77 Re: Tęsknię za... 14.10.11, 08:31
        olga-6 napisała:

> Te liście szeleszczące pod stopami nastrajają pesymistycznie,przypominiają o śmierci.

mnie zaś ,, te liście szeleszczące" kojarza sie z dzieciństwem, wspolnymi spacerami z rodzicami po Jasnych Błoniach, o zabawie wymyslanej przez tatę.
        szuranie liśćmi w jesienną porę zbieranie kasztanów i żołedzi i otaczająca mnie moc kolorów od żółoci przez czerwień do zieleni. taka jesień lubię smile

• tikki Re: Tęsknię za... 14.10.11, 10:37
        Gdyby nie było spadających liści teraz to zabrakłoby zielonych pączków na wiosnę.
        Pomyśl, że spadające liście oznaczają póżniejsze odrodzenie, a od razu zrobi Ci się lepiej.
    • swarozyc Re: Tęsknię za... 14.10.11, 12:31
      Polską od morza do morza...
      • piernicyna Re: Tęsknię za... 29.09.12, 18:05

morzem
        • ginger43 a ja nie tęsknię za morzem 01.10.12, 08:02
          Jedź Piernicyno, jedź! Ja jeszcze słyszę szum morza, bo w nocy znad niego wróciłam - bajka!

• piernicyna Re: a ja nie tęsknię za morzem 02.10.12, 20:27

- bo widzisz, Gini, już tak właśnie jest - w życiu jest tylko morał niemoralny'
    • tikki Re: Tęsknię za... 06.10.12, 21:11
      Tęsknię za forum takim, jakie kiedyś było...
      No cóż, nie sądziłam, ze kiedyś do tego dojdzie i to napiszę, ale tak! tęsknię za Exmanem...
      I Alex, i Gini, i Gosią, i innymi, ktorzy tu pisali...
      • ginger43 Re: Tęsknię za... 07.10.12, 16:19
        Nooo, ja też smile Praktycznie zaglądam tylko tutaj, czasami na fotograficzne. Jakoś czasu mi straszliwie brakuje, ale myśli to mam nadmiar, tylko jakieś takie pogmatwane straszliwie.

• gosia.43 Re: Tęsknię za... 16.10.12, 22:26
          Sama nie wiem czy tęsknię , zaglądam tu baaaardzo rzadko. ... Ale miło Tiki i Gini , ze pomyślałyscie. Rzeczywiście kiedysś było inaczej....

buziaki dla WAs i dla Wszystkich tu piszących smile

pozdrowienia z deszczowego Krakowa .
          Gosia
          • piernicyna Re: Tęsknię za... 17.10.12, 23:01

smileA u nas, Gosiu, na Brackiej dzisiaj świeciło piękne słońce.
            smilePozdrawiam
            • piernicyna Re: Tęsknię za... 18.10.12, 21:07

smileJeszcze wszystko będzie możliwe. Jak dobrze pójdzie, niedługo zajrzę sprawdzić, co się dzieje w Piwnicy pod Baranamismile
              smileJeszcze słońce będzie 'tak cudnie wschodzić - zachodzić' a księżyc będzie 'tak pięknie wisiał'.
              smile

• ginger43 Ech... 18.10.12, 21:29
                to Piwnica... rozmarzyłam się na samo wspomnienie smile Może razem sprawdzimy Piernicyno z Gosią co tam słychać?
          • alex-0_0 Re: Tęsknię za... 18.10.12, 21:57
            Przyznaję się bez bicia, że ostatnio zaniedbałam forum - z powodów zdrowotnych i zawodowych. Obiecuje poprawę !!!!
            Pozdrawiam Myślicieli smile
            • ginger43 Re: Tęsknię za... 19.10.12, 19:39
              Zdrowiej i Myśl smile

• piernicyna Re: Tęsknię za... 22.10.12, 21:34

smilea u mnie na Brackiej dzisiaj padał deszcz
                ...nigdy Bóg nie będzie tak blisko, tak czuły i dobry jak teraz'
                • joasi.a Re: Tęsknię za... 15.06.13, 23:11
                  niedzielą
    • paninikt0 Re: Tęsknię za... 15.06.13, 23:23
      za czasami kiedy smigalam sobie po internecie i nie zdawalam sprawy, ze jestem namierzana podgladana przez niekonsekwentnych wesolkow. Zalozy taki blog w formie forum, wypisuje tysiace bzdur, a potem sie dziwi, ze ktos pisze. Chce to pisze. Taka zdaje sie sie jest formula tego forum? Hmm... Wiecej konsekwencji Panowie. Zbrzydlo? A mnie to juz nie przeszkadza? Nie bawi Cie to Mistrzu Cietej Riposty? Ponoc trzeba kochac nieprzyjaciol swoich? Wazne, ze ich juz nie nienawidze.
      • tikki Re: Tęsknię za... 17.06.13, 19:29
        Ale tak wlasciwie to o co Ci chodzi???
    • whiteentrance1 Re: Tęsknię za... 27.06.13, 18:38
      Wami
      • piernicyna Re: Tęsknię za... 28.06.13, 00:17

"do spokoju więc tęsknię
        przeciętnego jak zdrowie
        czy się godzę na klęskę?
        czy przechodzi mnie mrowie?"
        • sylwe.ster2009 Re: Tęsknię za... 22.07.13, 22:13
          'a tęskni się z daleka'
          • joasi.a Re: Tęsknię za... 10.09.14, 22:21
            zimą
            • piernicyna Re: Tęsknię za... 08.10.14, 23:02

'Jeżeli jeże szybko rozpoczynają przygotowania do zimy, gromadzą zeschłe liście na zimowe legowiska, oznacza to, że szybko nastąpią chłody i nadejdzie wczesna, ostra zima.'
    • babciajadzienka Re: Tęsknię za... 09.10.14, 14:11
      Tesknie za zima. Moze niekoniecznie taka jak w ubieglym roku. ALe po upalnym lecie tesknie za chrzestem sniegu w mrozny dzien. kiedy tak skrzypi pod stopami.
      • piernicyna Re: Tęsknię za... 15.10.14, 21:56

smileskrzypi już gdzieś tak przy minus siedmiu stopniach a w słońcu to nawet skrzy się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka