bella1 22.07.09, 22:05 ...z czym to 'zjesc'? pl.wikipedia.org/wiki/Luksus Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bella1 Re: Luksus..... 22.07.09, 22:15 W tej 'definicji' - powala mnie slowo 'chocby'....,ktore dopuszcza 'niby'/ ' he he'/ wszystko,byle nie mycie garow Odpowiedz Link
beatrix13 Re: Luksus..... 22.07.09, 22:37 wyobraź sobie mysie luksusowych garów luksusowym płynem w luksusowym zlewozmywaku Odpowiedz Link
ligrom_mechuma Re: Luksus..... 22.07.09, 22:42 I koniecznie srebrny sedes spłukiwany dobrą wodą mineralną. Odpowiedz Link
bella1 Re: Luksus..... 22.07.09, 22:46 Wyobrazam sobie ....luksusowa sytuacje,kiedy luksusowa kobieta zmywa luksusowe gary ....I ...w polowie procesu.....brakuje jej plynu do mycia...'tychze'... ...Czy wtedy...., -wyobrazenie sobie "jakiegokolwiek plynu do mycia jakichkolwiek naczyn' jest luksusem? Odpowiedz Link
bella1 Re: Luksus..... 22.07.09, 22:51 A..." srebrny sedes splukiwany dobra woda mineralna"... - jak sie ma do latryny tureckiej...,a ta jak sie 'ma' do sedesu ceramicznego splukiwanego dziesiecioma litrami 'zwyklej ' wody ? Odpowiedz Link
bella1 Re: Luksus..... 23.07.09, 15:15 Tak twierdza niektorzy.....,ale... jak sobie pomysle o komforcie 'pewnych poczynan na tylnym siedzeniu' - nawet w Lexusie - to mysle,ze kazdy /!/ ekskluzywny samochod przegrywa z furmanka wyladowana sianem .... Ops.....,ze co?Ze skad skojarzenia samochodu z seksem?....)))...Ze samochod to takie cos,co robi 'brum brum' jak rusza ... Motto dnia:..."Podprogowe 'postowanie' .... Sorki,Exmanie - staralam sie litowac -ale nie wyszlo ..... Odpowiedz Link
bella1 Re: Luksus..... 23.07.09, 15:40 Mam pelny przyklad zdefiniowania slowa z tematu: "Mianem luksusu mozna okreslic 'chocby' seks na tylnym siedzeniu w ekskluzywnym samochodzie/* - patrz: Lexus/,,po kolacji w drogiej restauracji ze znakomitym widokiem,przy dobrym winie - bedacym niekoniecznie niezbednym do przezycia,lecz wprowadzajacym do egzystencji "ogolne zadowolenie" z mozliwosci podniesienia jej jakosci przez wprowadzenie don 'swoistej' /he he/ elegancji...... ... Nie to,zebym miala cos przeciwko 'swoistej elegancji',ale czuje przykurcz w swoich niezbyt dlugich nogach.....,ktory odciaga uwage od 'tejze'.... Odpowiedz Link
andreas.007 Re: Luksus..... 23.07.09, 16:06 wszystko to jest nasza imaginacja, czyli wyobraźnia i tyle! Bo to co dla nas może być luksusem, bywa gdzie indziej norma i odwrotnie! W Japonii podobno takie schabowe jakie można na zjeść w każdym barze u nas, to luksus... Gdzieś tam w Rosji kawior to normalka, a nawet przejedli się tym... Dla wielu imprezowanie to luksus, a ja mam już tego powyżej uszu... i jak teraz w piątek do niedzieli mam jechać imprezowac, to mnie się nie chce... Odpowiedz Link
sylwe.ster2009 Re: Luksus..... 24.07.09, 20:10 Luksusem było zaćmienie słońca dane nam w tym roku. Odpowiedz Link
esmeralda_2 Re: Luksus..... 24.07.09, 21:52 a co byłeś w Indiach w luksusowym hotelu i oglądałeś te zaćmienie, a może od luksusowej? Odpowiedz Link
bella1 Re: Luksus..... 04.09.09, 20:59 A... - taka konferencja.. - w byle...jakim... hotelu - powoduje motyle.... I zrozum czlowieka... Odpowiedz Link
andreas.007 Re: Luksus..... 04.09.09, 21:08 bo widzisz pojedzie sobie gosciu do Zakopca, wezmie pokój z łazienka - zaplaci 45 zeta, do tego sniadanko za 10 zeta i pełen luksus! Wystrój pokoju ładny, balkonik z widokiem na góry, goraca woda o kazdej porze, parking wliczony.... a obiadzik smaczny, domowy - za 15 zeta. A innemu i za 650 zeta, to zaden luksus... tylko widzisz jak sie jedzie za swoje, to sie inaczej kalkuluje! Odpowiedz Link
bella1 Re: Luksus..... 04.09.09, 21:25 ...Jak wyjedzie... A,jak nie... to haslo ' nie ma obowiazku pracy'.. I......120 zl doplaty do wlasnosciowej kawalerki,60 zl MOPR-owskiej zapomogi,praca 'na czarno',alimenty,zasilek dla samotnej,pomoc rodziny - i jest pelnoprawny 'obywatel polski'....,z roszczeniami..... ...... Motto dniaodatki inwestuje w sile...Slabosci dziekujemy.... Odpowiedz Link
eduardina_ufff Re: Luksus..... 06.09.09, 18:32 Całkiem fajny acz nieco zaskakujący opis. Hmm, a jako przykład luksusu nie byłby pobyt w hotelu Burj Al Arab (jedyny na świecie hotel w kształcie żagla)? Odpowiedz Link
bella1 Re: Luksus..... 06.09.09, 22:07 W sumie - jezeli chodzi o moj opis - to niewiele sie rozni od Twojej propozycji Odpowiedz Link