aksas 25.01.10, 20:20 Jakie macie wrażenia? Kto przeżył pozytywnie? a Kto negatywnie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boo-boo Re: chłopak z Indii 26.01.10, 20:53 Osobistych doświadczeń z chłopakiem z Indii nie mam- ale napiszę ci tak- im większe różnice kulturowe, w wychowaniu itp. tym związek trudniejszy-albo nie możliwy do utrzymania. Żyję w społeczeństwie wielokulturowym- mam koleżanki które "próbowały" ale na dłuższą metę nie wychodziło- różnice poglądów, oczekiwań od życia-partnera(ki).Potrzeba albo bardzo silnego/mocnego charakteru żeby być w stanie się przeprogramować lub trzeba być tą stroną która całkowicie się podporządkuje. Mam mnóstwo znajomych wśród Hindusów- w zależności od tego czy są urodzeniu w Indiach czy w UK i jak wygląd sprawa z dorastaniem pokoleniowym w ich rodzinach-tacy są sami oni. Generalnie ja mam silny charakter -tyle, że za silny żeby wyrzec się własnych nawyków, przyzwyczajeń, zmienić oczekiwania względem życia, partnera, związku- nie pisałabym się na związek z kimś o zupełnie odmiennym światopoglądzie- a stroną która ulegnie to już na pewno nie jestem. Przeprogramowanie w grę nie wchodzi. Ale zrobisz jak uważasz. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek56 Re: chłopak z Indii 27.01.10, 16:55 Moja koleżanka, Polka, wyszła za mąż za Hindusa (a właściwie mieszkańca RPA, hinduskiego pochodzenia). Mieszkają w Londynie. Mają się świetnie. Inna rzecz, czy to czegokolwiek dowodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
aksas Re: chłopak z Indii 27.01.10, 17:08 ciężka sprawa, widzę wiele różnic kulturowych miedzy nami ale również uważam że jako ludzie świetnie się dogadujemy. Denerwują mnie bardzo niektóre zachowania i takie lekkie traktowanie wszystkiego. Nie wiem czy to ogólna cecha charakteru tej narodowści ale jego koledzy są podobni. Może ktoś coś opowie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rach.ell Re: chłopak z Indii 27.01.10, 20:52 oni nie traktuja wszystkiego tak znowu lekko. jesli bylabys hinduska, traktowaliby cie bardzo serio. hindusi czy inni przedstawiciele obcych w europie kultur czuja sie tu goscmi, oni nie sa tutejsi wiec wszystko im jedno. wierz mi, dla wiekszosci hindusow i t.p. jestes rozrywka, seks z toba to tylko trening przed powaznym zwiazkiem z kobieta z wlasnego kregu kulturowego. Odpowiedz Link Zgłoś
aksas Re: chłopak z Indii 27.01.10, 20:56 wlasnie mam takie odczucie i to niekoniecznie hindusi bo w Indiach sa rozne wyznania choc poznalam juz malzenstwa mieszane i raczej szczesliwe. mam wrazenie jednak ze oni tak jak mowisz traktuja tylko swoich a reszta to po prostu trening i rozrywka Odpowiedz Link Zgłoś
rach.ell Re: chłopak z Indii 27.01.10, 21:04 nie przejmuj sie tym za bardzo. ja mieszkam w belgii, tutaj masz multum roznych nacji. Taka multikulturalna zupa:) Hindusi maja duzo uroku, mozna sie zakochac. tylko to w tym przypadku jest zwykle dosyc ponizajace, jesli czujesz sie jako kobieta niepelnowartosciowa, jako potencjalna zona czy matka. zwykle tez, jesli wchodzisz w zwiazek z kims takim, w europie stajesz sie automatycznie obywatelem drugiej kategorii, zwlaszcza jesli strzeli ci do glowy pomysl zmiany religii, sposobu ubierania sie i t.d. tylko po to zeby facetowi dogodzic i zapracowac na akceptacje jego rodziny, bliskich co zreszta nigdy do konca sie nie udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
aksas Re: chłopak z Indii 27.01.10, 21:23 Nigdy nie poszlabym na nic takiego. Smieje sie z tych lasek co przebieraja sie tancza taniec brzucha i chodza na boso w klubie disco. To po prostu dziwne bo trzeba byc soba. Z drugiej strony to tylko podziwiac sposob wychowania chlopakow z Indii i przywiazanie do tradycji ktorej w Polsce ani w Europie raczej nie mamy. Ale niestety co racja to racja ze oni traktuja kobiety z Polski jak zabawki i tak wracaja do Indii do swoich mamus aby te wybraly im zone. Odpowiedz Link Zgłoś
rach.ell Re: chłopak z Indii 27.01.10, 21:34 sadze,ze w kazdym kraju europejskim istnieje jakas tradycja. powiedz hindusowi, ze nie mozesz sie z nim spotkac bo jest niedziela i ty z rodzicami do kosciola idziesz a potem z rodzina do stolu siadacie gdzie dla niego nie ma raczej miejsca i dodaj, ze raczej go rodzicom nie przedstawisz bo oni nigdy takiego zwiazku nie zaakceptuja wiec czasami mozecie sie spotkac, przynajmniej dopuki normalnego faceta sobie nie znajdziesz. hindus szalu dostanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
rach.ell Re: chłopak z Indii 27.01.10, 22:03 po prostu zeby czemus wartosciowemu przeciwstawic cos rownie wartosciowego musisz cos zaprezentowac, chyba poczucie przynaleznosci do kultury rownorzednej. Odpowiedz Link Zgłoś
aksas Re: chłopak z Indii 29.01.10, 17:18 W ogole chyba musze to skonczyc bo i tak wiem ze nie mam na co liczyc. Tylko szkoda troche bo jest bardzo milo.... Odpowiedz Link Zgłoś
rach.ell Re: chłopak z Indii 29.01.10, 21:12 jesli jest milo to nie koncz tylko uzywaj sobie z nim:) Odpowiedz Link Zgłoś
tele55 Re: chłopak z Indii 26.02.10, 14:46 hej aksas, sama nie mam zadnych doswiadczen jezeli chodzi o Hindusow, ale obserwuje moja kolezanki....jakos do tej pory nic z tego nie wyszlo! On mial podejscie za bardzo zdystansowane do zwiazku, a ona mu wisiala na ogonie i nie chciala go za zadne skarby puscic, mimo tego ze widziala, ze on ma ja gleboko w d..pie. Widocznie ten typ tak mial. Nie musi byc kazdy. Ale rzeczywiscie, oni sa tak zaprogramowani ze zenia sie tylko ze swoimi, czyli z Hinduskami i najlepiej swojego wyznania. Pewnie wiesz, ze w Indiach masz nie tylko hinduistow, ale tez duzo muzulmanow, a nawet chrzescijan. Poznalam swojego czasu malzenstwo hinduskie muzulmanskie. Jak sie pozniej okazalo, ona byla hinduistka przed slubem (cala jej rodzina to hinduisci), ale po slubie przejela jego religie. Bo tak z reguly musi byc - musza byc tej samej wiary, inaczej nikt tego nie zaakceptuje. Hindus chodzacy z Europejka - zdarza sie- nawet slyszalam o Polkach ktore wyszly za Hindusa i maja dziecko (w Anglii), ale tez slyszalam, jak sie szybko rozeszli. Szkoda dzieciaka. Mysle, ze to daje duzo do myslenia. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
aksas Re: chłopak z Indii 15.04.10, 14:21 zgadzam sie z tym co piszesz, dzieki niemu poznalam paru hindusow w polsce i oni rzeczywiscie chca sie tylko zabawic mysla o Polkach zle i to jest nie fair. ale maja swoj urok, sa zupelnie inni niz europejscy faceci na pierwszy rzut oka bardziej zgodni choc to tylko wrazenie dopoki robisz wszystko po ich mysle a jak zaczynasz wierzgac nozkami oooooooooo wtedy jest gorzej!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: chłopak z Indii 26.02.10, 18:27 a gdzie on sie urodzil i gdzie mieszka? gdzie jest jego rodzina, czy jest tylko jeden brat w rodzenstwie czy (jesli ma) siostry sa zamezne gdzie sie wyksztalcil, jaka wyznaje religie? wtedy bede ci mogla cos przyblizyc mam mnostwo znajomych Hindusow i moge cos opowiedziec z mojego podworka - ale nei generalizujmy za bardzo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aksas Re: chłopak z Indii 15.04.10, 14:19 Hejka!! Sporo pytan, przede wszystkim jest chrzescijaninem, tak jak cala jego rodzina, czytajac wczesniejsze wypowiedzi zgadam sie z nimi zupelnie, oni po prostu wola sie zenic ze swoimi i do tego jeszcze sa zakochani w swoim kraju co moze dziwic widzac w tv niektore obrazki. Ma jednego brata jest wyksztalcony spedzil 3 lata w Polsce i mysle ze wolalby tu mieszkac bo byl bardzo zly jak sie okazalo ze musi wyjezdzac. Jednak wlasciwie co to ma za znaczenie skoro wyjechal i go nie ma choc dziwi mnie to ze caly czas utrzymuje ze mna staly kontakt. Sama nie wiem co o tym myslec, natomiast z mojej strony to jest zaangazowanie choc brzmi to dziwnie. pozdrawiam dzieki za pomoc. a skad jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: chłopak z Indii 12.07.10, 19:22 mieszkam w UK jak chcesz wiecej pogadac to napisz na priva Odpowiedz Link Zgłoś
sanyu Re: chłopak z Indii 02.09.10, 23:15 A ja chetnie poznam chlopaka z Indii :) ma ktos powaznego kolege szukajacego zwiazku a nie zabawy? jestem 30-latka z wawy. Odpowiedz Link Zgłoś
aksas Re: chłopak z Indii 17.01.11, 19:33 a chodzisz na imprezy bollywood? Tam mozna kogos poznac:) Odpowiedz Link Zgłoś
olanaz Re: chłopak z Indii 06.07.11, 17:27 A mozesz pomoc i mi? Mam kolege hindusa , wyznania hinduizm. Spotykamy sie od wrzesnia. Niedawno stwierdzil ze sie we mnie zakochal. DZwoni czesto, no i tak jak kazdy hindus z czego slyszalam pokazuje to wszystkim ze jest we mnie zakochany. Studiujemy razem w anglii. Jego rodzice nie wiem czy sa rozwiedzeni czy nie mieszkaja po prostu razem, ale mieszka tylko z bratem i mama. Bardzo jest przywiozany do swojej mamy i bardza ja kocha. Ale odkad wyjechal do indii na wakacje , wogole przestal z nia rozmawiac, caly czas chce ze mna rozmawiac na skype, a jak nie moge wejsc do bardzo to przezywa i sie denerwuje. jakies rady? chciala bym sie z nim zaczac spotykac, ale moja mama jest abrdzo przeciwna. Ps on ma 23 lata a ja 21 Odpowiedz Link Zgłoś
olanaz Re: chłopak z Indii 06.07.11, 17:35 izabelski napisała: > a gdzie on sie urodzil i gdzie mieszka? > > gdzie jest jego rodzina, czy jest tylko jeden brat w rodzenstwie > czy (jesli ma) siostry sa zamezne > > gdzie sie wyksztalcil, jaka wyznaje religie? > > wtedy bede ci mogla cos przyblizyc > > mam mnostwo znajomych Hindusow i moge cos opowiedziec z mojego > podworka - ale nei generalizujmy za bardzo :-) > A mozesz pomoc i mi? Mam kolege hindusa , wyznania hinduizm. Spotykamy sie od wrzesnia. Niedawno stwierdzil ze sie we mnie zakochal. DZwoni czesto, no i tak jak kazdy hindus z czego slyszalam pokazuje to wszystkim ze jest we mnie zakochany. Studiujemy razem w anglii. Jego rodzice nie wiem czy sa rozwiedzeni czy nie mieszkaja po prostu razem, ale mieszka tylko z bratem i mama. Bardzo jest przywiozany do swojej mamy i bardza ja kocha. Ale odkad wyjechal do indii na wakacje , wogole przestal z nia rozmawiac, caly czas chce ze mna rozmawiac na skype, a jak nie moge wejsc do bardzo to przezywa i sie denerwuje. jakies rady? chciala bym sie z nim zaczac spotykac, ale moja mama jest abrdzo przeciwna. Ps on ma 23 lata a ja 21 Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Moja rada 15.07.11, 14:17 "Bardzo jest przy > wiozany do swojej mamy i bardza ja kocha. Ale odkad wyjechal do indii na wakacj > e , wogole przestal z nia rozmawiac, caly czas chce ze mna rozmawiac na skype, > a jak nie moge wejsc do bardzo to przezywa i sie denerwuje. jakies rady? " Coś mi tu nie gra- matka musiała sobie czymś u niego nagrabić,że skoro ją tak kocha to nie chce z nią rozmawiać. Napiszę ci tak- bądź czujna i uważaj- często takie wyjazdy na wakacje są po to,że w kraju rodzinnym mają już wybraną żonę i niestety muszą się z nią ożenić- nawet wbrew własnej woli. Może i tak jest w tym przypadku- może matka go zmusiła i dlatego jest na nią obrażony- a nie chcąc ciebie stracić nadal stara się utrzymywać z tobą kontakt. Wiesz mieszkam w UK już długo- takich przypadków znam kilka- jeden nawet w rodzinie hindusów, którzy są katolikami,a mimo wszystko chłopak ożenił się ze swoja siostrą cioteczną dobrze wiedząc,że ma się z nią ożenić spotykał się z moją koleżanką planując z nią "wspaniałą" przyszłość- ale to wszystko wyszło już po fakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
kkinga81 Re: chłopak z Indii 23.08.16, 14:31 jestem w podobnej sytuacji, J urodzil sie w Indiach, zwiedzil Europe, szkola srednia ukonczona w Berlinie (obecnie 28 lat), jest chrzescijaninem, pracuje w Polsce - prowadzi restauracje z kebabami ) z reszta nie tylko w Polsce, pochodzi z zamoznej rodziny bisnesmanow... jakies sugestie , prosze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Re: chłopak z Indii 19.10.16, 14:26 Oczy i uszy szeroko otwarte- przede wszystkim. Za dużo takich historii znam- źle kończących się- gdzie przed ślubem facet był ach, ech i w ogóle, a po ślubie masakra. Nit twierdzę, że twój taki jest..... Odpowiedz Link Zgłoś