slovianecka regguję! 12.03.04, 11:53 hyhy, Brezly, od kiedy się interesisz subkulturami? ale nawet przypasowała ich ideologia na forum, ponieważ głoszą, iż Jah stworzył świat przez Słowo.. wprawdzie nie prowadzim jeszcze natchnionych dysput, jednako wszystko przed nami, również poszerzanie świadomości z pomocą gandzi i diety wegetariana.. dredy, dziwaczne loki, reprezentowana przezeń egzotyka, kolorowe czapki i ciuszki - mnie się podobają, już zaczynam podrygi przy muzie Boba Marleya.. równość, wolność i braterstwo ludzi, nie im jednym się nieposukcesiło w tym temacie.. ale możem się poprzebierać na spotkanie OSDS-owsców ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: regguję! 12.03.04, 12:10 Znaczy, jak subkultura? Subkultura to moga byc dzialkowcy, skinheadzi, sluchacze Radyja. A my tu mowimy o rasta, wszak :-))) Znaczy, mam sentyment, bo mam przeszlosc. Wrocek, polowa 80', jedyny raz kiedy ja sie w hodowle roslin doniczkowych bawilem :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka w reso 12.03.04, 12:25 wrzuca się do subkulturowego koszyka: gitowców, punków, skinheadów, hippie, rockmaniaków, metalowców, szpanerów, szalikowców, satanistów, a nawet chuliganus pospilitius.. w osobnej szufladce jest upakowane New Age oraz sekciarstwo.. a miałam rastamanizujących kolegów, akurat jo hippizowałam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka o rasta 12.03.04, 12:49 świeżoszukane, prosto od googla: c7.czuby.net/rasta/religia,ideologia.html www.google.pl/search?q=rastafarianie&ie=ISO-8859-2&hl=pl&lr= rosiek4.fm.interia.pl/html/body_rastafarianie.html Intelekt rastamana jest szczególnie płodny w rozważania i medytacje o swoim życiu i położeniu. Jego pojęcia stanowią dowód przewartościowania w jego świadomym umyśle. Wiele jest takich pojęć, lecz te które są najbardziej podstawowe i które wyjaśniamy, to Jah - Jah, Ja i ja (I and I), Re - inkarnacja, Życie Życiem (Livilty), Babilon, Łysa Głowa (Bald - head), Syjon (Zion), Człowiek - Lew (Lion - man), oraz Ziołowe Medytacje - Medytacje Ja (Herbal Meditations - Ini - tations). Pojęcia te świadczą o dużej giętkości intelektualnej rastafarianina jako, że w bardzo dużym stopniu dotyczą one kwestii powszechnych, wobec których staje cała ludzkość, nadano im jednak nowe życie i świeższe znaczenie. www.canpol.pl/bob_marley/RUCH.HTML Pejs, to całkiem cuś dla nas ;) -- Blugrassuję i chałturzę w netlinkowej uwerturze.. ♫♪♪♫♫♪♫ Odpowiedz Link Zgłoś