Dodaj do ulubionych

Wizje UE!!

30.03.04, 13:46
Od ostatniego tygodnia zaczynaja sie pojawiac pierwsze wizje Unii Europejskiej. Cukier zaczyna drozec, lydzie wpadaja w panike i wykupuja go ze sklepow a juz sa kolejne zapowiedzi, ze po 1 maja ma zdrozec zywnosc. Jak tak ma byc w UE to moze sie wyprowadzic z kraju.

Pozdrawiam Daniel.
Obserwuj wątek
    • wojciasf Re: Wizje UE!! 30.03.04, 15:13
      nasze spoleczenstwo bardzo lubi panikowac!! z tym ze niektore towary podrozeja
      to sie trzeba byloliczyc bo szczerze to naprawde niektore były u nas tanie A
      chyba widzialy gały co brały z ta UE??:) wiecej bedzie korzysci niz strat ale
      trzeba czasu i czegos co Polacy nie lubia czyli pracy:))
      • danway1 Re: Wizje UE!! 01.04.04, 11:09
        Ja rozumiem jakies podwyzki po wejsciu do UE a nie poltora miesiaca przed wejsciem do Unii. Bo cos to jest nie tak, skoro dyrektor cukrownii mowi, ze cukier byl produkowany ponizej kosztow produkcji. Z tego wyika ze za kazdym razem doplacali do cukru. Parodia.

Pozdrawiam Daniel.

P.S. Wojtek w pozostalych przypadkach masz racje.
        • nait Re: Wizje UE!! 01.04.04, 11:18
          Cukier podrozal, bo ludzie kupowali duzo. Normalne, tylko tlumaczenie jest glupie. Ludzie maja uwierzyc w te brednie i zaakceptowac wyzsza cene, a jezeli to prawda to juz dawno powinni wywalic goscia, ktory pozwalal na sprzedaz towarow ponizej kosztow produkcji.
          Czesc towarow pojdzie pewno w gore, a czesc stanieje (przynajmniej powinno). Mam nadzieje, ze poprawi sie sytuacja z dostepem do neta (cena, dostepnosc).
          • mroofka_hh Re: Wizje UE!! 01.04.04, 14:45
            Hmm no wedlug mnie narazie to jest tylko takie gdybanie...wyobrazanie sobie jak
            bedzie itd... moim zdaniem to wszystko dopiero sie okaze a ta cala
            przedwzczesna panika jest zbedna...pryznajmniej wg mnie...;/
            • ellenai Re: Wizje UE!! 02.04.04, 03:39
              to dobrze ze macie optymistyczne podejscie,ze to jednak sie unormuje,ale ze
              tez my tak panikujemy w obliczu zmian.Sama jednak dalej nie wiem co sadzic o
              tej uni i jak nam to wyjdzie na dobre:(
              • mroofka_hh Re: Wizje UE!! 03.04.04, 14:48
                hmm no niestety o tym przekonamy sie dopiero jak jush w niej bedziemy..a to
                jush niedloogo :roll:
                • ellenai Re: Wizje UE!! 06.04.04, 17:59
                  fakt, ciekawe jak my na tym wyjdziemy:(
    • danway1 Re: Wizje UE!! 10.04.04, 13:40
      Nie wiem cyz ktođ y was wie, ale 2 dni temu (tj. 8.04.2004) minęło odkąd Polska
      złożyła oficjalną prośbę o przyłączenie jej do UE.

Pozdrawiam Daniel Hitoryk (nie mylić z histerykiem). :D
    • jatotylko Re: Wizje UE!! 21.04.04, 23:23
      a przepraszam bardzo gdzie chciałbyś się wyprowadzić skoro i tak większa część
      państw europejskich (duza większość) jest już w UE albo też się tam wybiera ??
      w sumie to moze być bardzo ciekawe :) choć przyznam że mi też przeleciała
      kiedyś taka myśl :)
      to jednak nie jest według mnie rozwiązanie, dla mnie coś takiego byłoby w
      pewnym sensie ucieczką a tak jestem tu starając się jak mogę żeby zapewnić
      sobie godne życie o którym marzę i w sumie jakby na to nie patrzeć i z której
      strony to w sumie podoba mi się tu gdzie jestem :)
      pozdrowiam
    • danway1 Re: Wizje UE!! 27.04.04, 11:05
      Jeszcze tylko 4 dni i zobaczymy co się stanie w Polsce po 1 maja.
      • nait Re: Wizje UE!! 27.04.04, 11:14
        Bedziemy chyba musieli poczekac do 4 maja, bo ten dlugi weekend... Pozyjemy
        zobaczymy.
        • wojciasf Re: Wizje UE!! 27.04.04, 15:58
          A ja wam mowie ze przez kila dni nic sie nie stanie... Zmiany nadejda za pare
          lat a wsztsko zalezy od tego jak bardzo bedziemy sie starac

Wojtek
    • danway1 Re: Wizje UE!! 16.07.04, 16:26
      Obecnie wizje UE zaczynają się sprawdzać. Coraz częściej słychać o podwyżkach
      cen różnych towarów. Kiedy yższe będą pensje do tych podwyżek??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka