Dodaj do ulubionych

Nie będę głosował

02.03.11, 15:54
w najbliższych wyborach, bo po prostu nie mam zaufania do żadnej partii. Nie widzę męża stanu, zdolnego do kierowania Polską w sposób korzystny dla Polaków. Wszyscy, którzy mają w polityce coś do powiedzenia, już rządzili i się nie sprawdzili a ja nie jestem zwolennikiem nonsensownych pomysłów gospodarczych testowanych na obywatelach.
Obserwuj wątek
    • iryska2604 Re: Nie będę głosował 02.03.11, 18:42
      To chyba niewiele da.Musielibyśmy wszyscy jak jeden mąż nie pójsć na wybory a wtedy może politycy mieliby orzech do zgryzienia.Zerowa frekwencja!!!
      • tadeusz_ski.51 Re: Nie będę głosował 02.03.11, 20:48
        iryska2604 napisała:
        > ...Zerowa frekwencja!!!
        ---------------
        Nie ma takiej możliwości, sami siebie wybiorą.
    • drugitiktak Re: Nie będę głosował 03.03.11, 07:24
      ja już w poprzednich wyborach nie głosowałam i teoretycznie mogę sobie powiedzieć ; gdybyś zagłosowała może sprawy potoczyłyby się w innym kierunku, a tak to masz ......to co masz ...
      Na przyszłe wybory też nie idę , niech się sami wybierają ,mój los nie zmieni się .
    • tadeusz_ski.51 Re: Nie będę głosował 03.03.11, 07:59
      Czy idea demokracji w kwestii wpływu obywateli na wybór rządzących jest realizowana w sposób zadowalający? Uważam, że nie, co więcej, obywatele mają tak ograniczony wybór, że praktycznie... nie mają wyboru!
      Partie układają listy i taki masz wybór: pana X o którym "wieść gminna niesie", że to aferowicz, cwaniak i złodziej ale zaufany działacz i zausznik szefa partii, więc jest nr 1 na liście partii A. Możesz oddać swój głos na panią Y, która wielokrotnie zmieniała "sztandary" i obecnie startuje jako nr 1 z listy partii B. Ta pani po prostu hołduje zasadzie, że tylko krowa nie zmienia poglądów, zapewne chce udowodnić, że nie jest krową i zmienia swoje poglądy "na zawołanie", służąc temu, od którego więcej dostanie.
      Wiedząc, że w/w są kandydatami z dwóch najsilniejszych partii - wybieraj!
      To ja mówię sorry, mam gdzieś takie wybory!
      • drugitiktak Re: Nie będę głosował 03.03.11, 08:46
        to jesteśmy w tym zgodni......
        • anoagata Re: Nie będę głosował 03.03.11, 10:30
          Tadeusz Ty chyba masz pretensje do garbatego,że ma proste dzieci.
          • tadeusz_ski.51 Re: Nie będę głosował 03.03.11, 13:41
            anoagata napisała:
            > Tadeusz Ty chyba masz pretensje do garbatego,że ma proste dzieci.
            -----------------
            Dlaczego tak uważasz?
            Wyjaśniłem swoje stanowisko i uzasadniłem, jeśli masz inne zdanie i odpowiada Ci stan obecny, to uzasadnij merytorycznie. Zauważ, jestem grzeczny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka