Dodaj do ulubionych

złodzieje!!!!!!!!!!

04.05.04, 18:41
Grrrrrrrr ale zla jestem!chcieli mi w nocy auto ukrasc-to parszywce i chamy!
dzis wyszlam i mialam jechac po sukienke-aby ja wybrac a tu auto robebeszone:
(stacyjka wyrwana-nie ukradli dzieki mojej blokadzie kierownicy!a moje
auteczko cale pokopnae jest -bo musili go z buta potraktowac jak sie
dobierali i chcieli inne blokady pozrywac:(((((((((((((((

Jestem wsciekla bardzo!
Obserwuj wątek
    • snow.white Re: złodzieje!!!!!!!!!! 05.05.04, 00:02
      A w ogole,to zlodzieje sa tacy "pomyslowi"-u znajomej pod blokiem wywiercili
      komus dziure,zeby spuscic benzyne-w zyciu bym nie pomyslala,ze mozna cos
      takiego zrobic...

Tez bym sie wsciekla,Waterfall...
      • _waterfall_ Re: złodzieje!!!!!!!!!! 05.05.04, 00:29
        no i zniechecaja mnie do zycia w tej naszej pieknej Polszy coraz bardziej...nie
        dosc,ze po zmroku boje sie wyjsc z domu bo mnie moga stuknac dla 15 zlotych to
        jeszcze mi auto chcieli ukrasc-grrrrr wiecie co -coraz mniej i mniej mi sie to
        mieszkanie w Polsce podoba...

W takich momentach mysle o Au gdzie nie balalm sie wyjsc po zmroku, gdzie nie
        musze umierac ze strachu czy mi auta nie buchna lub po mineralna sie nie
        wlamia...
        • aariel Ale swinie! 05.05.04, 09:43
          Znam to uczucie, dwa razy nam ukradli samochod, a kilka razy im si enie udalo.
          Najgorsza jest nasza bezradnosc i wielkie "zaangazowanie" policji.
          No i mi tez coraz mniej sie podoba tu w Pl...
          • _waterfall_ Re: Ale swinie! 05.05.04, 09:51
            grrrrrrrrrrrr jestem zla bardzo!dzis do ksiedza mialam jecha i pojade co
            najwyzej na holu do PZU- z przeciez radia nie trzymalam w srodku coby nie kusic!
            A na tym Slasku to coraz gorzej-bezobocie wielgachne i ludzie zabijaja i kradna
            dla 20 zlotych:((((((((
            Nie chce tu mieszkac!ani chwili dluzej
          • kasienka80 nie zaczynajcie narzekac na Polske !!! 05.05.04, 09:52
            Ja was prosze: nie zaczynajcie znowu gadac jak to w Polsce jest zle!!
            Ja sie we Francji boje chodzic nawet w dzien kolo dworca, bo razem z wiosna
            narkomaci i kloszardzi wylegli.
            Zalegaja na dworcu, tak jak kiedys bezdomni na Centralnym....kazdy ma
            zabiedzonego psa i stoja w wielkich grupach.
            Za granica tez nie jest tak cudownie!!
            • chiara76 tu się zgodzę z Kasieńką 05.05.04, 10:00
              kasienka80 napisała:

> Ja was prosze: nie zaczynajcie znowu gadac jak to w Polsce jest zle!!
              > Ja sie we Francji boje chodzic nawet w dzien kolo dworca, bo razem z wiosna
              > narkomaci i kloszardzi wylegli.
              > Zalegaja na dworcu, tak jak kiedys bezdomni na Centralnym....kazdy ma
              > zabiedzonego psa i stoja w wielkich grupach.
              > Za granica tez nie jest tak cudownie!!

Tu się zgodzę z Kasieńką, a co się dzieje w Berlinie? to samo? Londyn,
              dokładnie tak samo.
              Owszem, w Nowym Jorku się poprawiło za Giulianiego, ale wcześniej moja znajoma
              przed wejściem do metra w pracy chowała swoją biżuterię do chusteczki
              higienicznej i w kieszeń, żeby nie kusiło.
              Pewnie, że są ostoje spokoju, na przykład w Grecji nigdy się nie czułam
              niebezpiecznie. To samo w Portugalii, w Lizbonie, dopóki się nie dowiedziałam,
              że nasz znajomy na tych samych trasach ciągle był zaczepiany przez dealerów
              narkotykó i podejrzanych typków.
              A mojej przyjaciółce z Melbourne gwizdnęli torebkę w klubie, bo ją postawiła
              koło stolika, więc i tam są złodzieje.
              • kasienka80 Re: tu się zgodzę z Kasieńką 05.05.04, 10:01
                Dzieki Chiara kochanie za poparcie !!!
                Naprawde: zlodzieje, bandyci i chuligani to nie jest wymysl tylko polski!
                Sa wszedzie!!
                • aariel Ok, zgadzam sie z Wami 05.05.04, 10:03
                  ale dzisiaj i tak mi jest zle i bardzo chce wyjechac. Nie powiem gdzie :P
                  • chiara76 Re: Ok, zgadzam sie z Wami 05.05.04, 10:08
                    aariel napisała:

> ale dzisiaj i tak mi jest zle i bardzo chce wyjechac. Nie powiem gdzie :P
                    >

Hej hej, ty mały łobuzie, co Ty kombinujesz?:)
                    A ja jestem po rozmowie ze znajomymi, tymi, co szuklai pracy w NZ i niestety,
                    jest tam strasznie źle ze znalezieniem, mimo, że on jest specem i będa chyba
                    wracać, nawet dzwonili do P w tej sprawie, bo wcześniej ten nasz znajomy w
                    zespole P pracował i ma nadzieję, że mu się uda wrócić. Tak więc chyba tam też
                    nie jest tak różowo, przynajmniej dla nas, obcokrajowców.
            • k.mmilka Re: nie zaczynajcie narzekac na Polske !!! 05.05.04, 10:10
              Cudownie to może nie jest, ale akurat z kradzieży samochodów najbardziej słyną,
              niestety, Polacy ("przyjedź do Polski, twój samochód już tam jest!")
    • k.mmilka Re: złodzieje!!!!!!!!!! 05.05.04, 09:51
      A to szuje :-(
      Cóż, taki kraj. U mnie na osiedlu ostatnio włamano się do dwudziestu
      samochodów, uwaga: w zamkniętym podziemnym garażu, a osiedle jest strzeżone...
    • chiara76 Re: złodzieje!!!!!!!!!! 05.05.04, 09:56
      _ostatnio nam chcieli ukraść samochód jeszcze na starej dzielnicy. P chciał za
      nimi biec, wychylił się z okna i wydarł "Złodzieje", a potem zbierał się do
      biegu, na co mu powiedziałam, że chyba żart, że wiadomo, że tylko czekają, aż
      właściciel z kluczykami nadbiegnie. i chca dać w łeb. To ochłonął, tym
      bardziej, że ma służbowy samochód. A złodziei spłoszyli taksiarze z pobliskiego
      miejsca postojowego, więc jak po chwili doszliśmy do samochodu, to tylko były
      szkody, bo chcieli od maski dobrać się do alarmu, ale im się nie udało go
      zepsuć.
      A złodzieje podobno (z relacji taksiarzy) oddalili sie wcale nie spiesznym
      krokiem, ot, tak się boją.
    • apawlak1 Re: złodzieje!!!!!!!!!! 05.05.04, 10:03
      ach
      brrr
      Kradna wszedzie i wszystko.
      Ostatnio nam, w wynajmowanym mieszkaniu z balkonu ukradli 20 par majteczek
      upranych!!!! Nie wiem, co ten złodziej chcial z nimi zrobic. Moze to jakis
      fetyszysta...
      • tsun_am Re: złodzieje!!!!!!!!!! 05.05.04, 10:18
        dobrze że mamy rozwalającego sie malucha:)Ostatnio zastanawialiśmy się z moim
        chłopakiem nad kupnem fajnych rowerów i też boje się kupić takigo dobrego na
        raty, bo myslę, że zanim zaczne spłacać 3-cią, to roweru już nie będzie...
        • a.polonia kradziez rowerow 05.05.04, 10:22
          W Holandii to normalka, czwarty rok mieszkam i jezdze czwartym rowerem...
      • a.polonia Re: złodzieje!!!!!!!!!! 05.05.04, 10:21
        Mnie kiedys okradziono w tramwaju w Warszawie, wyjeli mi portfel z torebki.
        Obrzydliwe to bylo uczucie, bo wiedzialam kto to zrobil, w ktorym momencie,
        wszyscy widzieli i nikt nie zareagowal, ja tez - bo sie balam!

Natomiast jesli chodzi o kwestie bezpieczenstwa to zgodze sie z kasienka80.
        Wprawdzie w moim miescie nie jest taak zle, ale wczoraj bylismy ze znajomymi w
        Rotterdamie i podczas jazdy metrem zastanwialismy sie nad tym, gdzie
        bezpieczniej - w Warszawie czy w Rotterdamie. Za cholere nie wsiadlabym do tego
        metra sama wieczorowa pora, nie mowiac juz o tym, zeby pojawic sie na Dworcu
        Glownym.
        • kasienka80 Paryz jeszcze gorzej niz Metz 05.05.04, 10:27
          No wlasnie, Metz too jeszcze maly pikus, ale jak bywam u ciotki w Paryzu to
          dopiero !!
          Mimo, ze mieszka w niezlej dzielnicy, gdzie niby powinno byc bezpiecznie, to
          Arabusy stoja i zaczepiaja !!! a mile to naprawde nie jest.
          Raz z siostra wracalysmy ok 20, wiec szaro bylo ale jeszcze dzien, a tu nas
          zaczepia grupa Arabow.....my nic, przyspieszylysmy kroku i idziemy dalej, a oni
          wsiedli w samochod i za nami jechali tzn obok.
          Swietnie !!! Myslalam, ze serce mi gardlem wyskoczy.
        • _waterfall_ Re: złodzieje!!!!!!!!!! 05.05.04, 10:29
          alez mi chodzilo bardziej o Slask gdzie potrafia Cie okrasc/dac w łeb/ zabic
          nawet dla 20 złotych-do tego ten jakis wampir grasuje:/
          wiem,ze na siwecie tez ni jest kolorowo -ale mimo to jest inaczej !chodzi mi o
          to,ze tam sa miejsca , ktore nalzy unikac-a u nas sie robi tak,ze wszedzie jest
          niebezpiecznie:((((((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka