Dodaj do ulubionych

Fasony, wzory i kolory ;)

10.05.12, 13:37
Z pewną taką nieśmiałością (bo dźwięczy mi w głowie echem dyskusja na LB o tym, że każdy może ubierać się jak chce), ale zapytam: zastanawia mnie czy są wg Was kroje, wzory, kolory, typy ubrań, dodatków itp. przyjazne wysokim. Czy dobieracie stroje raczej pod kątem typu sylwetki, karnacji, koloru włosów i oczu, czy jednak sukienek maxi w pionowe paski staracie się nie zakładać?
Obserwuj wątek
    • marciasek Re: Fasony, wzory i kolory ;) 10.05.12, 23:40
      jako, że wysokiego wzrostu raczej zatuszowac się nie da ;) uważam, że trzeba go traktować jako zaletę i eksponować, zatem sukienka maxi w pionowe pasy bardzo chętnie :)
    • mora-ine Re: Fasony, wzory i kolory ;) 11.05.12, 08:13
      Noszę co chcę, niespecjalnie zastanawiając się jak to wpływa na „widoczność” mojego wzrostu.
      Sukienki maxi w pionowe pasy po prostu mi się nie podobają :-)
    • marciasek długie spódnice/kiecki maxi 31.05.12, 16:39
      długie spódnice i/lub kiecki maxi (niekoniecznie w paski ;) - wysmuklają, czy pogrubiają?
      Mnie się zawsze wydawało, że wysmuklają, ale napotkałam ostatnio ostra polemikę i pytam jakie jest Wasze zdanie...
      • an-olimatka Re: długie spódnice/kiecki maxi 01.06.12, 12:07
        Mi się też zawsze wydawało, że wysmuklają... Chociaż może to kwestia i kroju i figury? Wyobrażam sobie np. falbaniastą maxi zaczynającą się od szerokich bioder. Tylko, że wtedy efekt pogrubienia dadzą falbany, a nie sama długość ;)
        • marciasek Re: długie spódnice/kiecki maxi 01.06.12, 13:27
          No tak, wiele zależy od figury. No bo gdyby spod tych szerokich bioder pogrubionych falbaniasta, ale jednak krótka spódnica wyłoniły się dłuuugie smukłe nogi (a takie figury się zdarzają), to nie byłoby tak źle, nie?

Ja z moją bujną figura czuję że nieźle wyglądam w długich kieckach, najlepiej o kroju prostym lub A.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka