Dodaj do ulubionych

Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodkiej:)

30.06.04, 07:27
...jak można piękniej rozpocząc dzien,
jak nie od filiżanki dobrej kawy, z gatunku Arabica,
znajdziemy powiew Orientu, ale i gorące rytmy Ameryki Pld.
bardzo dobrze zmielona, aromatyczna kawe wsypujemy
do miedzianego tygielka z odrobina cukru
zalewamy zimna woda, podgrzewamy kilka razy
nie dopuszczajac do wrzenia,
Zanim przelejemy gorący napar do filiżanek,
należy dodać kilka kropel zimnej wody
aby fusy osiadły na dnie.
Dodajemy do kawy odrobinę cynamonu,
co wzbogaci jej smak...
Teraz mozemy usiasc i rozmyślajac
nad nadchodzacym dniem, rozkoszowac sie
tym cudownym aromatycznym naparem...
Oczami wyobraźni widziec Derwiszy,
w swym ekstatycznym tańcu...

...tęsknie...
za tym, co było, lecz minęło,
za tym co być mogło, lecz się nie zdarzyło,
a także, za tym, co już nigdy nie stanie się moim udziałem...

Wiem, że zmiany są cechą życia, a przywiązanie może stać się zniewoleniem.

MIłego dnia!
:)
Libressa
---
Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza.
Obserwuj wątek
    • schizoo Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 07:34
      kończ już wstydu sobie oszczędź..................
      • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 07:36
        ...Schizoo, udało Ci sie kiedys wstac w dobry nastroju, czy zawsze doopą do
        góry?
        Ekumenicznie pozdrawiam
        prima frustrata forumowego!
        Libressa
        ---
    • roompel Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 08:28
      witaj o poranku,
      juz slonecznym
      na szczescie!
      Ten napar jest boski!
      pozdro!
      • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 08:49
        ...witaj o poranku too, wyruszam na drugi brzeg, niestety:(
        To czarne, gorace zawsze boskie.
        Libressa
        ---
    • czort Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 08:58
      slodziutka, zapodaje, ze cynamon jezd fe! za to z kardamonem!!!
      prima miau!!!
      • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 09:04
        ...opcjonalnie, mozna tak i tak,
        kardamon prima!
        Tam gdzie tancza Derwisze czesciej cynamon;)
        Libressa
        ---
        • robsonick Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 09:16
          Jako zewsząd przykłady głoszą
          Upadobania różne ludzie w sobie noszą
          Nie znjadziesz nawet i dwojga ludzi
          Którym się to samo nie znudzi
          Którzy smak mają podobny
          Czy też gust ze soba zgodny...
          • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 09:20
            ...Miła niespodzianka o pranku:)
            Troche przewrotnie, przeciwienstwa rowniez przyciagaja sie,
            moze to jest nawet bardziej ekscytujace.
            :)*
            ---
            • robsonick Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 09:35
              'W rzeczy samej' jak głosi sentencja
              Przyciągają się przeciwieństwa,
              Powiem więcej do pełni szczęścia
              Wprost niezbędne są nam ustępstwa,
              uzupełnienia, i kłotnia czasami
              inaczej bylibysmy sami...
              • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 09:39
                ...Uwielbiam mediacje i negocjacje,
                a później ten konsensus...
                czasami lubie pisac też listy...
                ---
                • robsonick Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 10:21
                  Mrrrrrrr ten konsensus jest faktycznie cudowny
                  Delikatny cichy z pozoru łagodny,
                  potem coraz żywszy, pełen namiętności
                  Entuzjastyczny, z powodzią radości
                  Z ekstazy krzykiem zdobywamy szczyty
                  potem relaks spokojny i cichy...
                  • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 10:26
                    ...rozmarzyłam sie...siegamy po gwiazdy, pokonujemy grawitacje,
                    a potem znowu ta cisza, przed burza piękną...
                    znikam na kilka chwil:(
                    ---
                    • robsonick Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 10:43
                      Wirując w gwiazd firnamencie
                      zapominając się w zamęcie
                      Oddając rozkoszy i chwili
                      płynąc gdzieśmy nie byli
                      A może byli ale inaczej,
                      Wierząc że wszystko będzie raczej,
                      niesamowite, i mistyczne
                      cialo niesamowicie sliczne
                      doznania nieziemskie, piesczoty
                      upijają działają jak narkotyk
                      czemu... to trwa tylko chwile
                      i czemu w głowie mojej, ile
                      czasu by stalo sie rzeczywistoscia
                      a nie wydumana jedynie radoscia....
                      • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 13:09
                        ...uwodzisz pięknie, zapewne wiele Kobiet uległo, to działa...
                        a moze to tylko tak, jak u Petrarki miłosc niespełniona, niszczycielska,
                        ale jakże wspaniałe owoce wydała w postaci Jego twórczosci do ukochanej
                        Laury...
                        Libressa
                        ---
                        • robsonick Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 13:59
                          hahaha cudnie, zepsuję zapewne w tej chwili swój wizerunek, zapisując proza
                          swoje przemyślenia i refleksje, które zrodziły się w mej głowie po lekturze
                          Twojej wypowiedzi. W sprawie uwodzenia:
                          Tu jest miłe dla obu stron i nie uwiedzenie a uwodzenie jest najpiekniejsze.
                          Wszak "...nie o to chodzi by złapać króliczka, ale by gonić go..."
                          w sprawie uległych kobiet:
                          nie wypowiem sie to sprawa nie tylko mnie ale i tych kobiet a o sprawach osób
                          trzecich nie wypowiadam sie bez autoryzacji za ich plecami.
                          W sprawie "to działa":
                          Nie widzę inaczej coś(kogoś) co(kto) nie dziala należy wymienić a ja nie chcę
                          aby mnie wymieniano...
                          W sprawie niespełnienia:
                          "Marzenia muszą być nierealne. Bo w chwili, w sekundzie, w której zdobędziecie
                          to czego pragnęliście, nie będziecie już tego więcej pragnęli." - więc co jest
                          ważniejsze???? ALe mimo wszystko wolę spełnienie....
                          a TY ???
                          • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 14:11
                            ...hahaha także, o to mi własnie chodziło, uwodzenie oczywiscie ,że uwodzenie
                            to sztuka, nie kazdy to potrafi, nie każdemu sie chce, ale ta gra jest piekna
                            i wciągajaca, mozna Kobiete uwodzic w nieskonczonosc, własciwie tak nalezy...
                            "kroliczka gonic, ale i złapac", wytrawny kroliczek, bedzie kusił nadal i znowu
                            zacznie sie gonitwa za tym samym kroliczkiem i to jest Mistrzostwo, nieprawdaż?
                            Marzenia to cele, należy dążyc do spełnienia nawet jesli sa nieosiagalne.
                            Chodzi o te droge...
                            Libressa
                            ---
                            • robsonick Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 14:36
                              jesteś "wytrawnym króliczkiem"? ;)
                              • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 14:38
                                ...jestem:)*
                                ---
                                • robsonick Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 14:44
                                  Mrrr jakże rozskosznie się zapowiada
                                  znajomość nasza az do spotkania
                                  a po spotkaniu zapewne bedzie
                                  dalej nam milo ze soba wszedzie...
                                  • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 14:58
                                    ...lubisz wyzwania?
                                    ...zobacz jakie to proste, rozpoczać dzien od czarnej gorącej, a około południa
                                    siegac gwiazd, co zatem zostanie na wieczor, a na noc bezkresną i tajemną? może
                                    rowniez czarna, gorąca i słodka...tyle,ze nie kawa...
                                    Nie lubie pospiechu, wytrawni gracze, nigdy nie spiesza sie...
                                    ---
                                    • robsonick Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 15:06
                                      Nieśpiesznie zdązamy do wspólnego śniadania... hahahaha
                                      • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 15:16
                                        ...tak to faktycznie bardzo niespiesznie:)))))
                                        i znowu z czarna, gorąca, aromatyczną i słodką...jak grzech?
                                        ---
                                        • robsonick Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 15:23
                                          Czasem niesienie i pasja porywa tak szalenie ze czas staje sie wrogiem ubrania
                                          twierdzami pozadanie szalenstwem, czyz wzgledem takiego stanu nie jest to
                                          niespieszne ??? ;)
                                          • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 15:38
                                            ...zależy od determinacji, czas, czas bywa rozciągliwy,
                                            pożadanie staje sie obsesją, to wcale nie musi byc niemiłe...
                                            Moje ulubione stąpanie po krawedzi, lubisz stapac po krawedzi?
                                            ---
                                            • robsonick Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 15:45
                                              Moje życie prowadzi przez krawędzie chwijace sie mosty linowe, i czeste kapiele
                                              w lodowatej wodzie, dlatego ubostwiam czasem wypic czarna aromatyczna w
                                              przecudownym towarzystwie spokojnie w szlafroku obudzony rozkosznym obcowaniem.
                                              Ale lubie swoje zycie wiec i krawedzie....
                                              • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 15:49
                                                ...sytuacja zdaje sie byc symetryczna, ale to nic nie znaczy,
                                                ot wspolne upodobania nieprawdaż?
                                                ;)
                                                ---
                                                • robsonick Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 16:16
                                                  Znaczenie nadajemy My, wiec kreujmy tą rzeczywistość tak jak mamy na to ochote
                                                  więc może to będzie miało znaczenie.... ;)
                                                  • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 16:22
                                                    ...są sprawy na tym świecie...dalej zapewne znasz.
                                                    A mamy ochote nadac znaczenie?
                                                    Bo to jest dosyc istotne.
                                                    ---
                                                  • robsonick Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 16:36
                                                    50% ochoty jest w Twoich rekach
                                                    drugie 50% w moich
                                                    60% z moich 50% mowi "czemu nie?" bo intrygujesz mnie
                                                    40% z moich 50% nie wie bo w koncu faceci to wzrokowcy a wszystko kwestia gustu
                                                    jest....
                                                  • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 16:49
                                                    ...ano, werbalnie nam nieźle idzie:))))
                                                    pomyśl sobie ,ze ta kawa to analogia...tak na poczatek...
                                                    ---
                                                  • robsonick Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 17:03
                                                    Jeśli miałbym oceniać po procesie parzenia kawy atrakcyjność to będąc koneserem
                                                    kawy, lecę na Ciebie jak w dym....
                                                  • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 17:07
                                                    ...nie tylko opis parzenia jest analogią...
                                                    Miło mi:)*
                                                    ---
                                                  • robsonick Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 17:10
                                                    Skąd sie wzięło oczekiwanie na moje wierszowanie w jednym z pierwszych naszych
                                                    wspolnych postów???
                                                  • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 17:34
                                                    ...Podobnie jak Ty, ja również lubie czytac...
                                                    ---
                                                  • libressa uzupełnienie poprzedniego posta.... 30.06.04, 17:41
                                                    ...Nie o cezekiwałam tylko, tylko byłam ciekawa, CZY DOCZEKAM SIE...
                                                    dokonałes nadinterpretacji:)*

Re: ...Kłusowanie? .:)))))
                                                    libressa 29.06.2004 14:49 odpowiedz na list odpowiedz cytując

...pieknie dziekuje,byłam bardzo ciekawa czy doczekam sie Twojego wierszowania,
                                                    Robsonie:)*
                                                    ---

---
                                                  • robsonick Re: uzupełnienie poprzedniego posta.... 30.06.04, 18:10
                                                    libressa napisała:

> ...Nie o cezekiwałam tylko, tylko byłam ciekawa, CZY DOCZEKAM SIE...
                                                    > dokonałes nadinterpretacji:)*
                                                    wow w koncu roznice do wzajemnego uzupelniania sie, dotychczas zylem w
                                                    swiadomosci ze doczekuje sie czegos czego sie oczekuje, zatem zinterpretowalem
                                                    Twoją ciekawość doczekania jako szczegolna forme oczekiwania. Co wiecej
                                                    podejrzewalem, ze "podobnie jak ja tez lubisz czytac" i czytalas moje posty z
                                                    przed ponad roku .... stad moje zainteresowanie.
                                                  • libressa Re: uzupełnienie poprzedniego posta.... 30.06.04, 18:13
                                                    ...lubie byc przygotowana merytorycznie, czy to Ci nie pochlebia?
                                                    ---
                                                  • robsonick Re: uzupełnienie poprzedniego posta.... 30.06.04, 18:17
                                                    Ojj bardzo mi pochlebia... dziekuje za zainteresowanie ... :)*
                                                  • libressa Re: uzupełnienie poprzedniego posta.... 30.06.04, 18:19
                                                    ...wniosek, jestes interesujacym męzczyzną, a ja intrygująca kobietą.
                                                    znowu znikam na kilka chwil:(
                                                    Dziekuje za miłą konwersacje Pa!
                                                    ---
                                                  • robsonick Re: uzupełnienie poprzedniego posta.... 30.06.04, 18:23
                                                    Pa ja znikam zatem do jutra... dziekuje Ci za dzisiaj.
                                                    Rano na tarasie przy kawie,
                                                    Wspomnij o mnie łaskawie,
                                                    A ja wspomnę na swoim tarasie
                                                    o netowym przemiłym głuptasie,
                                                    Co mnie w humor doskonały wprawił
                                                    Gdy słowami się ze mną bawił...
                                                    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                                                    rob@ :)
                                                  • robsonick Re: uzupełnienie poprzedniego posta.... 30.06.04, 18:17
                                                    Juz w domu czy jeszcze w pracy ?
                                                  • libressa Re: uzupełnienie poprzedniego posta.... 30.06.04, 18:20
                                                    ...w domu, ale musze zniknąć:(
                                                    ---
                                                  • robsonick Re: uzupełnienie poprzedniego posta.... 30.06.04, 18:24
                                                    trudno...
                                                    ...i poszedł
    • mario2 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 09:14
      Czesc
      Kawy raczej nie pijam, za to dobra herbatke? Dlaczego nie?
      Najlepsza z rana jest herbatka z pradem, lub jak niektorzy wola- z czosnkiem :)
      • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 09:18
        Witaj Mario, herbatka czemu nie, tez jest dobra, niekoniecznie "elektryczna",
        ale dobra cejlonska, cierpka, aromatyczna w pieknej porcelanie, nieprawdaż?
        Libressa
        ---
        • mario2 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 09:20
          Kiedys w Turkmenistanie pilem taka herbatke, ze serce po niej zaczelo galopowac
          jak nienormalne. Od tej pory smakuje mi herbata o kolorze i konsystencji smoly.

Co do pradu, czy czosnku- majac to na stole moge sie obyc bez herbaty :)
          • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 09:22
            ...Tamerlan tam bywał, a On mocarny był.
            Tez tam herbatke smakowałam, ale to baaaardzo dawno było.
            ---
            • mario2 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 09:26
              U mnie taz dawno temu to bylo. Nawet buskashi sie naogladalem :)
              Teraz rzeczywiscie pozostaje tylko wspomnienie tego cudownego smaku.
              Co u Ciebie slychac? Kiedy urzadzamy nastepna seksje? :)
              • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 09:33
                ...Buskashi, oni bardzo smiesznie wygladaja na tych małych zwierzatkach, ale
                bardzo pasjonujaca gra. Może troche za dużo kurzu...Ogladałam to w Kazachstanie,
                daawno to było...
                Rozmowy na FT seksyjne, spodobało Ci sie, chcesz zebym do reszty straciła
                reputacje?
                ---
                • mario2 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 09:34
                  Bylo niezle, a moze byc jeszcze niezlej :) Wiec dlaczego nie? :)))
                  • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 09:37
                    ...Może tym razem Ty cos zapodasz, jestes po prądzie ,czy po czosnku?
                    Bo to dosyc istotne jest?
                    ---
                    • mario2 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 09:39
                      Wiesz ze lubie spontan- wiec sie na niego zdaje. Nie lubie planowac. Wracam
                      niebawem do kraju- wiec wszystko jest mozliwe.

Na razie nie jestem po niczym. Ale to nie musi trwac wiecznie :)
                      • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 09:42
                        ... znasz moje zdanie improwizacja jak najbardziej, pod jednym warunkiem bardzo
                        dobrze przygotowana, wszak jestem estetka, co by nie mowic...
                        Zatem jestes cały czas przed, lubisz to napiecie, nieprawdaż?
                        ---
                        • mario2 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 09:45
                          Jestem przed czym? Przed pradem? Owszem- ale bardziej jestem przed powrotem do
                          kraju. To bardziej ekscytuje :)

Przygotowanie improwizacji? Toz to czysta tautologia :)
                          • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 09:50
                            ...Ważne ,zeby byc zawsze przed, bo ten stan może długo trwac.
                            Lubie logikę, to co prawda mało kobiece, ale cóz tak bywa.
                            ---
                            • mario2 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 09:52
                              jasne- stan niespelnienia- oczekiwania...
                              To mi przypomina powiedzonko- obiecanki macanki, a glupiemu....stoi :)
                              • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 09:55
                                ...Mario, bez takich powiedzonek, to priapizm ,a to bywa bolesne
                                dla "stojącego",
                                Oczekiwanie i ta droga, czasmi bywa lepsza niz...
                                ---
                                • mario2 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 10:00
                                  Mnie priapizm raczej nie dotyczy. Zawsze znajde obiekt ...:)

Wiesz- jak bylem mlody tez fascynowalo mnie oczekiwanie. Teraz jestem stary i
                                  widze, ze zycie przecieka miedzy paluchami. Wiec i czekac juz za bardzo sie nie
                                  chce
                                  • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 10:04
                                    ...Sugerujesz, że jestem młoda, no cóz jestem, duchem napewno, ciałem
                                    niezgorzej, poza tym, kazdy wiek ma swoje prawa i przywileje, nic mi nie
                                    przecieka przez palce, co do chcenia, chcenie było, jest i bedzie...Amen!
                                    ---
                                    • mario2 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 10:12
                                      no to tylko pogratulowac :)
                                      Niestety ja juz zbytnio osiwialem, by moc z optymizmem patrzec w przyszlosc :)
                                      • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 10:14
                                        ...siwizna meżczyźnie dodaje tylko uroku.
                                        ---
                                        • mario2 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 10:17
                                          Dzieki za slowa pocieszenia.
                                          Jest jeszcze cos innego. WQ niedziele dalem sie namowic na pobieganie za pilka
                                          w gronie troszke mlodszych facetow. Nie masz pojecia jak wielkiej zadyszki
                                          dostalem... :(

Po powrocie do kraju aplikuje sobie tygodniowy oboz kondycyjny w tatrach :)
                                          • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 10:22
                                            ...to nie jest pociaszanie, uwielbim męska siwizne, szczegolnie u brunetow.
                                            Musisz popracowac nad kondycja ona przydaje sie nie tylko do gry w piłke,
                                            nieprawdaz?
                                            Mario, znikam musze:(
                                            Pa!
                                            ---
                                            • mario2 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 10:34
                                              No wiesz, ta kondycja o ktorej myslisz nie jest najgorsza...:)
                                              Jednakze to wstyd grac w pilke i po polowie godziny sapac jak lokomotywa, o
                                              zakwasach nie wspomne. Dlatego oboz kondycyjny w Zakopcu jest konieczny!

Milej pracy. Kiedys znow sie pojawie :)
                                              • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 13:13
                                                ...Mario, skąd Ty wiesz o czym ja myśle?
                                                Jestem przeważnie grzeczna Kobietą...a czasmi grzeszną...
                                                Jeśli chodzi o Zakopane, to moi znajomi jak tam wyruszaja,
                                                to na ogół lecza później wątrobe, ale może oni w inny sposob
                                                dbaja o kondycje, tego nie wiem.
                                                ---
                                                • mario2 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 13:31
                                                  domyslam sie o czym myslisz...:)

Ja pracowalem w Zakopie lat kilka w GOPRze... wiec zwyczajny do okowitki
                                                  jestem! Ale tym razem musze troszke poprygac po wirchach :)
                                                  • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 13:53
                                                    ...Jesli Cie to wzmocni, mnie by zabiło.
                                                    ---
                                                  • mario2 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 14:04
                                                    ejze, nie zabilo by! Pozniej mozna sie dezynfekowac do woli :)
                                                    A moze tez udasz sie pod Giewont? :)
                                                  • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 14:13
                                                    ...szczerze, nie lubie Zakopanego, jesli gory to bardziej przyjazne Beskidy -
                                                    Wisła.
                                                    Ale dziekuje,ze pomyslałes o mnie;)
                                                    ---
                                                  • mario2 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 14:15
                                                    Do Wisly to ja mam 45 min jazdy :) Ale jesli juz Beskidy, to moze inna ich
                                                    czesc? Wisla jest zbyt skomercjalizowana. Lubie tez Pieniny- szczegolnie Jaworki
                                                  • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 14:23
                                                    ...mowiac Wisła miałam na myśli Malinkę, Pieniny takze piekne,
                                                    Ale najbardziej lubie wode duza wode, to moze byc morze, to moga byc jeziora,
                                                    to sa miejsca, gdzie lubie "łapac kondycje".
                                                    ---
                                                  • mario2 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 14:28
                                                    Morza nie lubie- plasko, zimno i w cholere napompowanych szpanerow.

Malinka? Coz- moze byc- ale Wisla Czarne tez nie najgorsza.

W Pieniny jezdze tam: www.muzycznaowczarnia.pl
                                                  • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 14:42
                                                    ...Czarne, lubie Czarne, ale ostatnio to były Bieszczady...
                                                    Morze plasko, ale wyobraź sobie np. Gagre, masz morze a za plecami groźny
                                                    Kaukaz, i to jest dopiero piekne...i klimat wspaniały.
                                                    ---
                                                  • mario2 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 14:56
                                                    Z Kaukazu pamietam tylko Uszbe i Elbrus. Morza nie widzialem :)
                                                  • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 15:03
                                                    ...trzeba było byc na morzem, gory sa wtedy widoczne,
                                                    nad Kukazem "latałam"śmigłowcem, niesamowite wrazenie...
                                                    ---
                                                  • mario2 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 15:13
                                                    No! ja tam wlazilem do gory i widzialem smiglowiec :)
                                                  • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 15:19
                                                    ...dlatego nie widziałes morza,zapatrzony widac byłes na mnie;) :)))))
                                                    ---
                                                  • mario2 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 15:28
                                                    od spodku to ponetna jestes :)
                                                  • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 15:39
                                                    ...nie tylko, nie tylko...:))))))
                                                    ---
                                                  • mario2 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 02.07.04, 13:55
                                                    aha! Wiec nastepnym razem szykuje sie czestsza zmiana pozycji :)
                                                  • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 02.07.04, 14:05
                                                    ...wcale niekoniecznie...
                                                    ---
          • andulka7 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 09:32
            Witaj mario,
            lata całe pijałam wyłącznie herbatę. Kawy nie lubiłam. No, może za mocno
            powiedziane, raczej była mi obojętna. Wypijałam jedną, dwie w ciągu roku...
            A od miesiąca z okładem pijam kawę do śniadania, a później jeszcze bywa że i
            nastepną....
            Ciekawe, dotychczas bywało, że po kawie robiło mi się niedobrze.
            Widać jest sporo prawdy w tym, że człowiekowi odmienia się co siedem lat,
            właśnie zbliżam się do kolejnej "siódemki"...
            :)))
            • mario2 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 09:36
              Czesc
              Milo ze tu zagladasz :) Kawa? U mnie wywoluje nadkwasote i nieprzyjemna zgage-
              wiec sobie odpuszczam ...

Czy Tobie sie cos z tymi siodemkami nie pozajaczkowalo? Zapominasz ze cos
              niecos wiem i.... potrafie liczyc? :)
              • andulka7 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 09:37
                Co wiesz??
                Może więcej niż ja, w końcu z matematyki miałam prawie zawsze trzy na szynach
                :DDDDDDDD
                • mario2 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 09:39
                  no przeciez znam Twoj wiek. Chyba ze cyganilas :)
                  • andulka7 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 09:44
                    A w którą stronę cyganiłam ??
                    ;)))
                    • mario2 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 09:47
                      tego to ja nie wiem :) Podejrzewam, ze zawyzalas :)
                      • andulka7 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 09:49
                        cholera... już bardziej zawyżyć się nie da...
                        :D
                        P.S. A możesz mi odczytać moje wcześniejsze zeznania ? Może je zmienię albo w
                        ogóle odmówię dalszych, bo się zaplątałam czy co....
                        :)))))))))
                        • mario2 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 09:51
                          sadzac z wygladu- mozesz pojsc jeszcze jakies 3 lata w dol :)

P.S. Jakie zeznania? Czy mam cala korespondencje przytoczyc? :)
                          • andulka7 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 09:53
                            Z jakiego wyglądu. Co Ty, jasnowidz jesteś ??
                            P.S. Zaraz całą korespondencję przytaczać... Treściwą odpowiedź daj.
                            • mario2 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 09:56
                              No- bylo jasno, to jasno widzialem :)

W tym temacie nie ma tresciwej odpowiedzi. Coz- korespondencja dluga byla :)
                              • andulka7 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 10:00
                                mario2 napisał:

> korespondencja dluga byla :)
                                Znaczy się zaplątałam
                                Chwilowo się żegnam - oddaję się papierom - patrzą na mnie z utęsknieniem
                                wiernego kochanka....
                                • mario2 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 10:02
                                  Pozdrow ode mnie papierki.
                                  A chwilowa amnezja sie nie martw :)
    • libressa Do Andulki i Mario moje 3 grosze.... 30.06.04, 09:59
      ...z tego co pamietam to było to 21, ale moze dlatego ,ze lubie te liczbe ze
      wzgledu na umiłowanie hazardu, ale tyz nie pamietam, ile to lat było temu...
      ---
      • mario2 Re: Do Andulki i Mario moje 3 grosze.... 30.06.04, 10:01
        nie- na pewno nie 21! ale.... :)
        • libressa Re: Do Andulki i Mario moje 3 grosze.... 30.06.04, 10:05
          ...to moze byc 21 do setki, nie pomyślałes o tym ROTFL
          ---
        • andulka7 Re: Do Andulki i Mario moje 3 grosze.... 30.06.04, 10:06
          dlaczego nie, ja też lubię hazard
          • libressa Re: Do Andulki i Mario moje 3 grosze.... 30.06.04, 10:08
            ...Andulka, mamy to w genach, jak to Czarownice;)
            żadne tam po kursach.
            ---
    • malinka48 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 19:48
      Bardzo chciałabym Cię poznać:))kim tak naprawdę jesteś,bez monitora i
      klawiatury ,nie żartuję mówię poważnie:)
      • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 20:13
        ...Malinko, bardzo to miłe z Twojej strony, ale niestety to niemożliwe,
        ponieważ niezwykle rzadko przenosze netowe znajomosci do realu,nigdy nie
        uczestniczyłąm w żadnych spotkaniach forumowych, gdziekolwiek i kiedykolwiek
        zdarzało mi sie pisać, a jestem w necie juz jakis czas, może nawet za dlugi ten
        czas, tak to juz jest. Na dzien dzisiejszy nie czuje potrzeby,zeby to zmieniac.
        Libressa to byt netowy, kontrowersyjny i taki ma byc.
        pozdrawiam Cie serdecznie, wybacz.
        Libressa
        ---
        • elf44 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 20:18
          ...nie oszukuj ,a kto mi Henesiego wychlipał...cokolwiek;)
          • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 20:24
            ...nie tylko jego,ale znamy sie przeciez sprzed forumowania Droga Siostro, nie?
            ---
            • elf44 Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 30.06.04, 22:06
              ...a co jeszcze...cokolwiek?:)
              • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 01.07.04, 07:50
                ...Elfie, znasz ustawę o "wychowaniu w trzeźwości", powiedzmy, ze był to kompot
                z rabarbaru...
                A dzisiaj, spieszno mi do City niestety, i kawa z ekspresu z mleczkiem:(
                ale jak wrócę to nadrobie zaległosci w tej materii z pewnoscią...

przesłanie na dzisiaj:

On:
                - Skarbie, zrobię cię najszczęśliwszą kobietą na świecie.
                Ona:
                - Będę za tobą tęsknić.

Miłego dnia!
                Libressa
                ---
                • andrewx Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 03.07.04, 13:58
                  :) kawę już wypiłem, pomimo burzy nawet się trochę opalilem.
                  • libressa Re: Nostalgicznie przy...czarnej , gorącej, słodk 03.07.04, 14:08
                    ...coz to jest jedna czarna, gorąca, choćby i kawa...
                    Libressa
                    ---
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka