Dodaj do ulubionych

*****Obiadki******* :O)

23.07.04, 13:12
Dziewczyny co dajecie maluchom na obiadki ? - ja od jakiegoś m/ca gotuję dla
Igorka i mam kilka potraw które podaje na zmianę .
Spagetti ,zupki: pomidorowa, kalafiorowa, ziemniaczana, podajcie jakieś inne
przepisy plisssss
Renik
Obserwuj wątek
    • pagosia1 Re: *****Obiadki******* :O) 23.07.04, 14:40
      Witaj Renik,
      moj mlody uwielbia brokuly z ziemniakiem i żółtkiem, zupke z buraczkami,
      ziemniaczki z indykiem i z dynią, marchewke z groszkiem też lubi, kalafiorek
      oczywiście też.
      A wczoraj zjadł pół placka ziemniaczanego - nie miałam tego w planie, bo to
      chyba za wcześnie, ale jak jadlam to przyszedl do mnie i tak cudnie mówił: da...
      da..., ze nie umiałam mu odmówić i troszkę mu się dostało.., bardzo mu smakował.
      Pozdrawiamy
      Gosia i Łukaszek 09.08.2003
      • renik.w Re: *****Obiadki******* :O) 23.07.04, 14:49
        skąd ja to znam :) - a tą zupkę z buraczkiem to robisz tak jak zwykłą i po
        prostu didajesz buraczki czy jakoś specjalnie??
        • pagosia1 Re: *****Obiadki******* :O) 23.07.04, 14:59
          Zupkę buraczkową robię tradycyjnie, czyli z ziemniaczkiem, marchewką, pietruszką
          i na koniec jeszcze natke pietruszki lub koperek i odrobinkę to solę.. Maly
          wcina slicznie i o dziwo zauwazylam, ze woli takie posilki obiadkowe niz np.
          owoce z Sinlakiem.. Taki maly czlowieczek, a juz ma swoje zdanie.. To jest piekne.
          papa
          • cz.wrona Re: *****Obiadki******* :O) 25.07.04, 00:44
            Niektórzy już mnie zbesztali ale ja przeważnie podaję Sławkowi to co sama jem
            na obiad...
            Czyli np. ziemniaczki+surówka+pierś z kurczaka, zapiekanka makaronowa, zupa
            jarzynowa, pierogi ruskie...
            • mamand Re: *****Obiadki******* :O) 25.07.04, 11:57
              mój Andrzejek (11-08-03) zdecydowanie woli mięsko od owoców i deserków.
              uwielbia gotowane mięso z zupu!!!, zjada je razem tatą ;o)))i duszone mięsko
              (ostatnio zjadł całe udko, moja teściowa była w szoku ;o)))), stara się gotować
              bez wegety, tylko sól i zioła dlatego daję mu zupy któwe sami jemy (lekkie
              jarzynowe), uwielbia zupą cebulową.

ps. mięska mu nie siekam tylko odrywam po kawałeczku, mały ma 4 zęby
              • renik.w Re: mamand poproszę przepis na cebulową :) 26.07.04, 14:46
                • mamand Re: przepis na cebulową :) 26.07.04, 16:09
                  proszę bardzo
                  cebulę pokrojoną w ćwiartki lub drobniej duszę w garnku na maśle, jak jest już
                  mięciutka to miksuje dodaje kostkę rosołową ( jak i dla dziecka to wywar)
                  dolewam wody, nie za dużo, ma mieć konsystencię kremową, przyprawy i gotowe,
                  podawać z grzankami, jak ktoś nie wie to nie zgadnie z czego ;)))))
                  • cz.wrona Re: przepis na cebulową :) 26.07.04, 21:08
                    to i ja spróbuję;-)
          • renik.w Re: pagosiu zrobiłam buraczkową :) !!! 26.07.04, 14:45
            i Igorek się zajadał :O) mniam - dzięki !!!!
    • barbamama Re: *****Obiadki******* :O) 26.07.04, 22:04
      Maciek zajada sie słoiczkami.....narazie..... z powodu alergii pokarmowej nie
      jada nabiału pod żadną postacią, ostatnia nowością jest banan, już znika cały,
      ale niechce zajadać chleba, kruszy i tyle :(
      Czy gotujecie zupki na wywarach miesnych??
      • iwona-mama-majki Re: *****Obiadki******* :O) 26.07.04, 22:58
        Majka już od jakiegoś czasu zajada właściwie wszystko to co my. Jak mamy coś
        ciężkostrwanego to gotuje jej zupki ( na wywarach z mięska ). najchętniej
        codziennie jadłaby rosołek z makaronem, ale wmiare chętnie zjada pomidorową,
        ogórkową, krupnik
        • renik.w Re: *****Obiadki******* :O) 27.07.04, 08:03
          Ja gotuje mięsko osobno , a zupę gotuję na maśle. Chlebek Igorek je w każdej
          postaci - wczoraj kupiłam mu chrupki Chaber graham - tez wsuwa :) , ale za to
          jest uczulony na banany .
          • speni Re: *****Obiadki******* :O) 27.07.04, 08:22
            renik.w napisała:

> Ja gotuje mięsko osobno , a zupę gotuję na maśle. Chlebek Igorek je w każdej
            > postaci - wczoraj kupiłam mu chrupki Chaber graham - tez wsuwa :) , ale za to
            > jest uczulony na banany .

Moja Marysia też jest uczulona na banany, a przynajmniej tak mi się wydaje.
            Renik - jak wygląda u Was to uczulenie ???
            • renik.w Re: *****Obiadki******* :O) 27.07.04, 09:23
              wiesz co Igorek je wszystko i nic się nie dzieje , ale jak podam mu banana to
              zawsze ma wysypke na brzuszku lub za uchem
              • lch74 Re: *****Obiadki******* :O) 27.07.04, 10:08
                Może na same banany nie jest uczulony, tylko na chemię którą są spryskane...Myjesz dokładnie skórkę przed obraniem?
                Pozdrówki:-)
    • monia102 Mojemu dziecku nie smakuja moje obiadki :( 28.07.04, 22:59
      Tylko te słoiczki i słoiczki... Moje zupki sa natychmiast wypluwane, choc moim
      zdaniem smaczne. Jak moja mama ugotuje to samo, Maryska palaszuje az jej sie
      uszy trzesa... O co chodzi???

Pozdr.
      Monika
      • renik.w Re: Mojemu dziecku nie smakuja moje obiadki :( 29.07.04, 08:20
        może oszukaj ją troszke - nałóż zupkę do słoiczka i podaj ją z niego :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka