Dodaj do ulubionych

trzydniowka?

31.08.04, 09:00
No i rozchorowala nam sie Maryska :(
Ma goraczke, ale poza tym humorek rewelacyjny. No i nie wiadomo czy zabki,
czy gardziolko, czy trzydniowka, Pani Dr. mowi, ze najprawdopodobniej
trzydniowka, chociaz goraczka od wczoraj utrzymuje sie ok 38.5.
Czy Wasz dzieciaki przechodzily juz te trzydniowke? Jakie mialy objawy?
Bidulka malutka...
Pozdr.
Monika
Obserwuj wątek
    • bea24 Re: trzydniowka? 31.08.04, 11:07
      Kasia (13 miesięcy) miałą taką trzydniową gorączkę. Temperatura dochodziła jej
      do 39,5 stopnia, dostawała panadol w syropie i temperatura spadała, a po paru
      godzinach znowu się pojawiała. Poza tym czuła się dobrze, raczej nie marudziła,
      nie była ospała. Też podejrzewaliśmy ząbki (akurat "szły"kły), ale po trzech
      dniach wszystko wróciło do normy. Zobaczysz po 3 dniach temperatura spadnie :-)
      Pozdrawiam Beata
    • paulina.p-m Re: trzydniowka? 31.08.04, 13:07
      My "przerabialiśmy" temat na początku sierpnia. Gorączka trwała ok 2,5 doby i
      już po 1 dobie pojawiła się wysypka na rączkach, nóżkach i brzuszku. Tak więc
      przebieg dosć nietypowy (zazwyczaj wysypuje po ustapieniu gorączki). A liczby
      mnogiej używam, bo sama "złapałam" vira od Bruniaka.
      pozdrawiam i zyczę szybkiego powrotu do zdrówka!
    • yezyk Re: trzydniowka? 31.08.04, 14:42
      Edytka miała trzydniówkę w lipcu. ale była dosyć ospała i marudna. nie chciała
      jeść i bawić się. a co do wysypki to klasycznie, po ustąpieniu gorączki.
      wyglądała wtedy okropnie. cała w ogromnych krostach.
      zdrówka życzymy
      • monia102 Re: trzydniowka? 01.09.04, 08:59
        No, goraczka nam sie wywindowala do 39,7 wczoraj, dzisiaj jak by troche mniej
        zobaczymy co bedzie wieczorem. Oprocz tego rzadkie kupy smierduchy! Bidulka
        troche marudzi, ale kazdy dorosly przy takiej goraczce zachowywal sie duzo
        gorzej! Twarde te nasze dzieciaki, co?
        Pozdr.
        Monika
        • cz.wrona Re: trzydniowka? 01.09.04, 10:44
          My mieliśmy 3dnówkę chyba w maju. Jeśli u Was gorączka właśnie spadła i jeśli
          to jest to spodziewaj się wysypki- małych czerwonych krostek/plamek na buzi i
          pleckach , tułowiu. Powinna minąć za 2 dni ;-)
          U nas eż gorączka dochodziła do 39 z hakiem ;-?
    • a_gram Re: trzydniowka? 02.09.04, 08:54
      Witam serdecznie, nie wiedziałam, że jest takie forum.
      Moje dziecię również miało w wszelkie objawy jak na trzydniówkę, nawet w
      charakterystyczny sposób powiększone węzły chłonne, temperatura, trzeciego dnia
      wysypka (ogromna), ale na czwarty, piąty dzień również wysypka raz bledsza raz
      czerwona była jak rak, a właściwie to czasami wszystko było zlane w jeden
      wielki rumień. Okazało się, że rumień zakaźny. Teraz wszystko ok i trzydniówka
      ciągle przed nami.
      Pozdrawiam Agnieszka
    • laura03 Re: trzydniowka? 25.09.04, 19:49
      cześć właśnie się zdziwiłam że pomęczyło moje maleństwo trzy dni katar i była
      trochę marudna szykowałm się na długi tydzień ale przeszło nie wiem kiedy, za
      to ja cały tydzień ale tak sobie na początku myślałam żeby to choróbsko na mnie
      przeszło najgorszy widok jak maleństwo choruje pozdrawiam i niech nasze maluchy
      trzymają się w tą jesień i zimę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka