mayenna Re: Bycie singlem 16.01.15, 18:27 Gdzieś był demotywator z kościotrupem co to czekał... No nie wiem czy to aż tak dobre rozwiązanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: Bycie singlem 16.01.15, 18:30 zależy w jakim stylu się czeka ;) jeśli siedzi i nic nie robi, no to nie za dobre rozwiązanie :) jesli się żyje - a przy okazji czeka na kogoś, kto zaiskrzy - to bardzo dobre rozwiązanie nie potrafię brać kogokolwiek kto mnie zechce :D już wolę być sama ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mayenna Re: Bycie singlem 16.01.15, 18:45 silencjariusz napisał: > A można czekać i nie żyć? Można. Można czekać i uważać, że "prawdziwe" życie będzie jak się trafi na tego jedynego. Żyć tym co będzie, marzeniami o tym, a nie tym: tu i teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: Bycie singlem 16.01.15, 18:50 otóż to, lepiej bym tego nie ujęła można cały czas żyć tym co będzie / ewentualnie tym co było .... Odpowiedz Link Zgłoś
margott70 Re: Bycie singlem 16.01.15, 18:52 A jak ta teraźniejszość to dno i kupa mułu, to jak nie marzyć o przyszłości? Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: Bycie singlem 16.01.15, 19:03 marzyć można ale wiesz ... żyć tylko nadzieją, że ktoś przyjdzie i wybawi od zła wszelakiego to jakby proszenie się o kłopoty ;) jeśli teraźniejszość to dno i kopa mułu to może spróbować zmienić ten stan, zamiast uciekać w marzenia ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
margott70 Re: Bycie singlem 16.01.15, 19:09 Nie, trochę odleciałam od tematu, ja nie o związkach...wiesz życie czasem dokopie... Odpowiedz Link Zgłoś
carol-jordan Re: Bycie singlem 16.01.15, 19:39 Witaj w klubie. Chociaż chyba wolałabym należeć do innego.... Odpowiedz Link Zgłoś
a-g-l-a-j-a Re: Bycie singlem 16.01.15, 20:00 A czym się różni to siedzi i nic nie robi a siedzi i czeka na kogoś kto zaiskrzy? Odpowiedz Link Zgłoś
mayenna Re: Bycie singlem 17.01.15, 12:01 a-g-l-a-j-a napisała: > A czym się różni to siedzi i nic nie robi a siedzi i czeka na kogoś kto zaiskrz > y? > Agla, tam jest napisanea dalsza część: czeka na coś na co zasługuje. Czyli to co ma przyjścć jest nagrodą? za bycie fajną i wartościową. Tak to zdanie jest logicznie skonstruowane. A iskrzy bez takich obwarowań - przynajmniej ja o takim iskrzeniu piszę. Nigdy związku/miłości nie rozpatrywałam w kontekście zasług i wartości własnej czy cudzej. To jest gift. W obu przypadkach lepsze są czasowniki z komponentem ruchu, akcji, nie bierne:) Odpowiedz Link Zgłoś
facet699 Re: Bycie singlem 16.01.15, 18:26 pewnie że prawda. Tylko teza obosieczna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mayenna Re: Bycie singlem 16.01.15, 18:29 facet699 napisał: > pewnie że prawda. Tylko teza obosieczna ;) A jeszcze jak się czeka tak, jak ta pani... Chyba że listonosz coś doniesie... Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: Bycie singlem 16.01.15, 18:32 ale że się przeziębi bidula czy co? bo całkiem ładnie czeka .... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mayenna Re: Bycie singlem 16.01.15, 18:36 Ale nikt tego nie widzi. Tak to może sobie czekać... Odpowiedz Link Zgłoś
margott70 Re: Bycie singlem 16.01.15, 18:30 A mnie kiedyś ubawił demot: -jesteś singlem z wyboru? -nie ku...a, z losowania Odpowiedz Link Zgłoś
carol-jordan Re: Bycie singlem 16.01.15, 19:37 Ja bym dodała to mniej więcej, o czym pisała Onyks: jeśli raz doświadczyłeś satysfakcjonującej Cię bliskości, nie zadowalasz się byle czym. :) Czekanie nie jest wcale fajne, ale nie jest też całkiem do kitu. ;) Odpowiedz Link Zgłoś