to_ja_pisze 26.01.15, 20:19 Dają szczęście czy nie dają? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to_ja_pisze Re: Pieniądze 26.01.15, 20:22 Podsumowując wcześniejsze wypowiedzi.ej Dla niektórych nie mają znaczenia bo już je mieli i wolą skromniej, ale bliżej z ludźmi, inni nadal marzą o luksusach, jeszcze inni się nimi rozkoszują. Odpowiedz Link Zgłoś
arogancka_agrafka Re: Pieniądze 26.01.15, 20:23 Ułatwiają życie, ale pewnych rzeczy nawet za pomocą miliona dolarów nie przeskoczysz, nie kupisz. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: Pieniądze 26.01.15, 20:26 No tak, ale masz np. miłość, super rodzinę, ale ni cholery kasy i przyjdą problemy zdrowotne i bez kasy ani rusz to miłość się kończy i nerwy się pojawiają itd. Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: Pieniądze 26.01.15, 20:29 Otóż nie zawsze jest tak jak piszesz. Były nawet robione badania na ten temat. Tam gdzie jest prawdziwa bliskość i miłość choroba tylko pogłębia i wzmacnia więzi. Tam gdzie prawdziwych i trwałych więzi nie ma choroba prowadzić może do dezintegracji rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
carol-jordan Re: Pieniądze 26.01.15, 20:35 Silu, ja to znam nie z badań ale z własnego przykładu. A może tylko jestem żywym przykładem na ich poparcie? :( Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: Pieniądze 26.01.15, 20:35 Może i masz rację. Brzmi bardziej optymistycznie. Natomiast miałam okazję kiedyś pracować w urzędzie pracy i poznałam masę, masę kobiet z niepełnosprawnymi dziećmi, które opowiadały o tym jak w oka mgnieniu mężowie wzięli nogi za pas przy takiej sytuacji. Poza tym nie wierzę, że w takiej sytuacji gdzie jest bieda aż piszczy i pojawia się choroba, brakuje na prywatne leczenie, na dobre leki, że tam jest szczęście. Jest płacz i zgrzytanie zębami. Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: Pieniądze 26.01.15, 20:41 też nie do końca wierzę w to szczęście bez pieniędzy - boso, ale w ostrogach? zdarza się, ale czy to jest częste? w przypadku braku pieniędzy łatwo o zgrzyty Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: Pieniądze 26.01.15, 20:45 Bo myślę, że tu trzeba rozgraniczyć czy mówimy o takiej sobie przeciętnej kasie czy o takim życiu na skraju ubóstwa na jakim żyje wielu ludzi, Odpowiedz Link Zgłoś
margott70 Re: Pieniądze 26.01.15, 20:51 Dokładnie, badania podane przez Sila są bardzo budujące, ale życie sobie. Ktoś kiedyś powiedział, że miłość potrzebuje luksusu i coś w tym jest. A skrajna bieda raczej nie uszlachetnia, Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: Pieniądze 26.01.15, 20:56 miłość to chyba najbardziej potrzebuje spokoju - co w biedzie jest raczej trudne do osiągnięcia :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
margott70 Re: Pieniądze 26.01.15, 21:02 Mniej więcej o to mi chodziło z tym luksusem, Nie klocimy się o to, że nie ma co do garnka włożyć.To tylko przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
arogancka_agrafka Re: Pieniądze 26.01.15, 20:35 to_ja_pisze napisała: > No tak, ale masz np. miłość, super rodzinę, ale ni cholery kasy i przyjdą probl > emy zdrowotne i bez kasy ani rusz to miłość się kończy i nerwy się pojawiają i > td. Przerobiłam to. Były problemy zdrowotne i brak kasy, jednak utrzymaliśmy się na "fali". Potem finansowo było dobrze, ale i tak to nie pomogło, choć wiele chociaż na chwilę ułatwiło. Ale życia nie ocaliło. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: Pieniądze 26.01.15, 20:37 Pewnie nie, ale do jako takiej równowagi potrzebuję zdrowia i kasy, reszta będzie albo nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: Pieniądze 26.01.15, 20:25 Myślę, że o wiele łatwiej jest być nieszczęśliwym będąc bogatym niż być nieszczęśliwym będąc biednym.;) Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: Pieniądze 26.01.15, 20:29 Mając pieniądze, jedziesz sobie super samochodem na lotnisko, aby polecieć do ciepłych krajów i tam cierpieć bo w kraju jest zimno :) Odpowiedz Link Zgłoś
witamina_b12 Re: Pieniądze 26.01.15, 20:29 Spotkało się dwóch starych kumpli. -Cześć stary!!! Jak leci?! Co u ciebie słychać?!Kopa lat!!! -Cześć. Źle, mówię ci źle. Wczoraj kupiłem nowego merca i dziś już mi się rozkraczył. Właśnie dzwoniłem na service, zaraz przyjadą i muszę czekać. A co u ciebie stary?! -Eeeee...Lepiej nie mówić. Od trzech dni nic nie jadłem... -Nooo stary! Tak nie można! Ty się zmuś!! Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: Pieniądze 26.01.15, 20:33 nie dają, ale łątwiej znieść nieszczęście jak się ma pieniądze :-P - pieniądze nie dają szczęścia ale dają OCEAN MOŻLIWOŚCI. Odpowiedz Link Zgłoś
carol-jordan Re: Pieniądze 26.01.15, 20:36 A co, jeśli ktoś boi się otwartych akwenów? Odpowiedz Link Zgłoś
mayenna Re: Pieniądze 26.01.15, 20:37 Bardzo ułatwiają życie. Tak to już jest, że jak się nie ma zaspokojonych podstawowych potrzeb to człowiek się nie rozwija. Dlatego nie miałabym nic przeciwko posiadaniu dobrze płatnej posady, zgodnej z moimi zamiłowaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: Pieniądze 26.01.15, 20:43 właśnie o to chodzi mam ochotę iść do kina , teatru, czy jechać gdzieś na weekend to robię to, nie chodzi w sumie o wielkie luksusy choć nie pogardziłabym Odpowiedz Link Zgłoś