urszulka_ma 12.06.15, 10:20 właśnie wróciłam z jednej i wstawiam kilka migawek dawno nie widziałam - tak skąpanej w słońcu, zawsze pochmurnej Śnieżki:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dunajec1 Re: podróże małe i duże... 13.06.15, 01:03 Jak juz bylas na Orawie bylo i o Spisz zachaczyc,tez jest co zobaczyc,to moje rodzinne strony dlatego polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: podróże małe i duże... 13.06.15, 15:07 Byłam w Karkonoszach - w Karpaczu, nie na Orawie:) Na zdjęciach widok na "Śnieżkę" - królową Karkonoszy. Orawa to bardziej Beskidy chyba?:) Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: podróże małe i duże... 13.06.15, 16:04 No tak, Sniezka pomylila mi sie z Babia Gora, hehe, widac dawno w kraju nie bylem, no i lata swoje robia. Mimo to polecam wycieczke w tamte strony, Pieniny, splyw Dunajcem ,jeziorko czorsztynskie, zamek w Niedzicy etc..... Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: podróże małe i duże... 13.06.15, 21:41 Byłam w tamtych rejonach również, ale już dawno. Dunajcem płynęłam jakieś 15 lat temu :) Było pięknie ale może czas wrażenia odświeżyć Wtedy jeszcze nie miałam cyfrowego aparatu, mam dużo zdjęć ale wywołanych z kliszy na papierze, gdybym chciała je tutaj pokazać - musiałabym je zeskanować...:) Już teraz wiadomo, dlaczego masz takiego nicka - Duni -dunajcu:) a Ty - kiedy odwiedzałeś rejony Dunajca? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: podróże małe i duże... 14.06.15, 14:28 Oj dawno to bylo ,prawie 25 lat temu, buuuuuuu!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: podróże małe i duże... 14.06.15, 20:25 Przepiękne Pieniny, Szlak nad Dunajcem,spływ po. A wieczorem ognisko,kiełbaski i tańce przy muzyce góralskiej kapeli:) Pakuj się i przyjeżdżaj:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Duni... 16.06.15, 09:52 halina501 napisała: > Przepiękne Pieniny, > Szlak nad Dunajcem,spływ po. > A wieczorem ognisko,kiełbaski i tańce przy muzyce góralskiej kapeli:) > Pakuj się i przyjeżdżaj:) zaproszenie już napisane, czas na torb pakowanie:) Duni, a w Polsce bywasz? Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma podróże małe i duże... 19.07.15, 08:52 nie wiem co to oznacza, ale góra, tego lata, do mnie ciągle wraca :) rzeczywiście, byłam w Sudetach/Karkonoszach w Czerwcu i teraz znowu mnie tam nogi zaniosły:) tym razem nieco ku środkowi Sudetów...do Gór Kruczych przepiękne, prawie dziewicze (turystycznie) tereny niesamowite przestrzenie, cudne barwy, ...rośliny ludzie bardzo, bardzo życzliwi Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: podróże małe i duże... 19.07.15, 11:03 Chłoń Urszulko klimat i widoki jak możesz najczęściej. I dziel się wrażeniami tutaj z nami:) Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: cudne przestrzenie 25.07.15, 13:35 Przypomina mi to moje strony, mozesz dokladniej dac namiary? Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: cudne przestrzenie 26.07.15, 12:27 Pisałam wcześniej, że jadę w Góry Krucze tuż przy granicy z Czechami - okolice Lubawki, Kamiennej Góry zaznaczyłam na mapie :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: cudne przestrzenie 29.07.15, 09:02 osobiście po tych ścieżkach, co na zdjęciach...pospacerowałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: cudne przestrzenie 29.07.15, 12:34 Chętnie pobyłabym sobie w górach. Spacerki z uwagi na niezbyt dysponowane nogi-ograniczone:) Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: cudne przestrzenie 02.08.15, 04:15 No z moimi nogami to nic, ale w Swieradowie bylem, to gdzies niedaleko tak? Jesu, jak to dawno bylo. "Stacja Jelenia Gora, stacja Jelenia Gora, pociag konczy bieg......" Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Jelenia Góra 06.08.15, 08:53 dunajec1 napisał: > "Stacja Jelenia Gora, stacja Jelenia Gora, pociag konczy bieg......" Do terenów, które pokazywałam wcześniej jadąc od strony Wrocławia należy z pociągu wysiąść wcześniej, przed Jelenią Górą Byłam w Jeleniej Górze w zeszłym roku, ale nie słyszałam zapowiedzi na dworcu, nie byłam na dworcu :) W Jeleniej, na Rynku, ciekawa zabudowa, niespotykana. i w samym centrum Rynku zadziwiająca postać ...związana z morzem ...dlaczego tu ? Nie wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma a Świeradów ... 06.08.15, 08:57 dunajec1 napisał: > No z moimi nogami to nic, ale w Swieradowie bylem, to gdzies niedaleko tak? > Jesu, jak to dawno bylo. Świeradów, piękne uzdrowisko, tak, to niedaleko do Kamiennej Góry Byłam w zeszłym roku :) Odpowiedz Link Zgłoś