witamina_b12 27.06.15, 17:21 Co o tym sadzicie? Powstaje partia/ruch bez programu... umie grac na emocjach ale wlasciwie poza jowami to nie wiem co proponuj? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witrood Re: fenomen Kukiza 27.06.15, 17:30 A nie wiem. O ile pamiętam, PO jak powstawało, to też programu nie miało. Powszechna chyba praktyka. :O Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka_ja Re: fenomen Kukiza 27.06.15, 17:34 Mnie osobiście trochę przeraża :/. JOWy też mnie nie przekonują. Nasz naród nie należy do najrozsądniejszych więc pewnie to kupi, a co będzie potem? Odpowiedz Link Zgłoś
lilith70 Re: fenomen Kukiza 27.06.15, 19:28 Ich fenomen polega na tym, że nie ma innej alternatywy...PO i PiS już ludzi zmierziło...innych opcji brak. A on wyskoczył z JOWami, ktore zawsze są jakimśkonkretnym rozwiązaniem, tylko co dalej. Jednak na tle tych innych obiecanek polityków, oderwanych od rzeczywistości, JOWy są konkretem i w kandydowaniu na Prezydenta wystrczyły. Jednak nie wystarczą w wyborach do parlamentu.... Odpowiedz Link Zgłoś
carol-jordan Re: fenomen Kukiza 27.06.15, 21:10 No nie wiem, Lilka. Ludzie są cholernie rozgoryczeni jak sama piszesz, a Kukiz ma charyzmę i wie, co robi. Gra na emocjach. Ale robi to bardzo starannie nie przeginając. Poza tym odwieczna zasada: gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta i tu może się sprawdzić. Jak dla mnie Kopacz jest właśnie bez charyzmy. Dla mnie niewiarygodna, jakby mocno niepewna w tym co mówi i robi. O pis się nie wypowiadam, bo oszołomstwa się boję. A że ona nie jest sterowana przez Jaro to w życiu nie uwierzę. No i w związku z tym też uważnie się Kukizowi przyglądam. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith70 Re: fenomen Kukiza 27.06.15, 21:45 No właśnie nie przeginając, bo wie co się stało z Korwinem, gdy przegiął, więc stara się być w miarę zachowawczy, ale wiadomo jaki jest tak naprawdę, i po wygranych wyborach pokazałby całe swoje oblicze. Ja podobnie jak Witamina obawiam się tego jego prawdziwego oblicza, bo to grozi dyktatem. Mnie u niego przerażają te nacjonalistyczno-konserwatywne zapędy i agresja. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith70 Re: fenomen Kukiza 27.06.15, 21:47 Przepraszam, to Szarlotka powiedziała, że ją przeraża, a nie Witamina. Mnie nieco też, nawet więcej niż nieco. Ale na powtórkę PO ani PiSu nie mam ochoty :/ Odpowiedz Link Zgłoś
carol-jordan Re: fenomen Kukiza 28.06.15, 09:23 To co nam zostaje???????? Brak alternatywy jest po prostu obezwładniający........ :/ Ja akurat nie jestem specjalnie polityczna ale też dobrze mi w moim kraju, nie chcę nigdzie indziej żyć. Staram się to co robię, robić uczciwie. Dlatego mam cholera ogromny żal, że nasi politycy mają w dupie takich właśnie obywateli, a zajmują się tylko i wyłącznie sami sobą..... Odpowiedz Link Zgłoś
lilith70 Re: fenomen Kukiza 28.06.15, 10:14 Też mam żal i szczerze mówiąc żałuję że nie wyemigrowałam 10 lat temu. Na zarobki ja jako ja nie narzekam, ale było też bardzo różnie, a co będzie na emeryturze? Kukiz zapowiada że na swoje listy wyborcze zaprosi Korwina i Ogórek. Zatem jak dla mnie już jest poza zasięgiem zainteresowania. Chyba nie pójdę na wybory, albo zagłosuję na jakąś partię, która nie ma szans na wejście do parlamentu. Wybór którejkolwiek z tych trzech opcji jest strzałem w stopę, ja do tego ręki nie przyłożę. Odpowiedz Link Zgłoś
carol-jordan Re: fenomen Kukiza 28.06.15, 10:25 A ja miałam szansę zamieszkać w egzotycznym kraju.... bałam się. To było ponad 10 lat temu. Czy żałuję? Nie. Brakowałoby mi rodziny za bardzo. Nie wyobrażam sobie życia z dala od nich. Teraz tylko czasem taka chęć żeby rzucić to wszystko w cholerę ale wiem, że to tylko myśl i przejdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
jovian Re: fenomen Kukiza 27.06.15, 22:38 No ja na razie nie widzę niczego co proponuje. A sukces w sondażach? Kluczowe słowo: zmiana. Tylko jakoś nie bardzo wiadomo na co. ;) Nie wiem, ale do mnie zmiana na nie wiadomo co jakoś nie przemawia, I'm too old for this shit. :D Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: fenomen Kukiza 28.06.15, 18:11 to jest ten sam fenomen, który wprowadził partię Palikota do sejmu. Widać, ludzie nie uczą się na błędach. W sumie wystarczy pokrzyczeć, że się jest antysystemowcem i spoza układu ;) - nie wiem czemu słyszę wtedy - oni już się nachapali, ja też chcę, dopuście mnie do koryta ;) Odpowiedz Link Zgłoś