stephen_s 11.02.05, 21:11 Dziś spędziłem radosne 4 godziny, próbując usunąć z systemu świński spyware o przemiłej nazwie CoolWebSearch... CZTERY GODZINY!!! A sukces i tak jest połowiczny... :\\\\\ Ale jestem zły... :(((((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cechatehace Re: Strzeżcie się spyware'u :(((( 11.02.05, 22:16 Hehehe, nie martw sie, ja mocowałam się z podobną stroną przez kilka dni, niby usunęłam ja CWShrederem, ale komputer od tamtej pory zachowywał sie dziwnie, tak, że musiałam wyczyścić dysk i na nowo zainstalować Windowsa, ale tym razem używam Mozilli, narazie jest dobrze, zobaczymy ..... Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Strzeżcie się spyware'u :(((( 11.02.05, 22:45 No właśnie - po paru próbach załatwienia drania Ad-Aware'em i Spybot S&D, doczytałem się, że warto spróbować CWSshredera. Ale też do końca tego świństwa nie usunął... Chyba pozostaje ręczne usuwanie :\\\ Odpowiedz Link Zgłoś
cechatehace Re: Strzeżcie się spyware'u :(((( 12.02.05, 00:05 A jaki jest dobry program na takie strony niechciane? ale naprawdę dobry. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Strzeżcie się spyware'u :(((( 12.02.05, 00:43 W tym sęk, że chya nic lepszego od CSWshreddera nie ma... Ten konkretny spyware jest - z tego, co czytałem - jakimś hackerskim koszmarem. Niektórych mutacji podobno wręcz nie da się usunąć! Odpowiedz Link Zgłoś
crusader1 Re: Strzeżcie się spyware'u :(((( 12.02.05, 02:14 > A jaki jest dobry program na takie strony niechciane? ale naprawdę dobry. :))) Kup sobie Mac'a nastepnym razem i oszczedz na programach.... Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Mówiąc w skrócie? Draństwo :((((( 12.02.05, 16:06 A tak konkretnie: spyware to takie wredne programiki, które poprzez sieć instalują Ci się (bez pozwolenia!) na komputerze i zaczynają wyświetlać Ci reklamy, przekierowywać na strony autorów... albo gorzej: zapisywać dane o Tobie, przesyłać hasła, które wpisujesz w sieci, numery kart kredytowych... Plaga i kryminał, jednym słowem... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Mówiąc w skrócie? Draństwo :((((( 12.02.05, 16:10 stephen_s napisał: > A tak konkretnie: spyware to takie wredne programiki, które poprzez sieć > instalują Ci się (bez pozwolenia!) na komputerze i zaczynają wyświetlać Ci > reklamy, przekierowywać na strony autorów... albo gorzej: zapisywać dane o > Tobie, przesyłać hasła, które wpisujesz w sieci, numery kart kredytowych... > >Dosłownie:oprogramowanie szpiegowskie.O tym zapisywaniu kart to słyszałam...Dzięki Bogu nie mam konta,a więc i karty,a gdybym miała...zaproponowano mi w nowojorskim sklepie netowym podanie jej numeru faksem. Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: Strzeżcie się spyware'u :(((( 16.02.05, 23:40 uuu a mi dziś w pracy ad-aware se wyciął coolwebsearcha w sekund pięć Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Strzeżcie się spyware'u :(((( 16.02.05, 23:47 > a mi dziś w pracy ad-aware se wyciął coolwebsearcha w sekund pięć Ad-Aware wyciął CWSa? Jesteś pewien, że na trwałe? Jeśli tak, to miałeś autentycznego farta. Naprawdę, z CSWem niestety tak dobrze zwykle nie idzie... Poczytałem o tym w sieci - ten trojan to istna plaga. Ja go usunąłem dopiero przy użyciu Hijack This połączonego z trybem awaryjnym XP... Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Strzeżcie się spyware'u :(((( 17.02.05, 12:00 Powiedzcie Wy mi ludki, czy taki spyware przeniknie przez Sygate Personal Firewall? Bo nie jestem biegła w te klocki i juz mam stracha, że nawet nie zauważę, jak świństwo mi wlezie. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 to wielka szkoda. 17.02.05, 13:55 będę musiała zadać pytanie mojemu osobistemu dziecku, które jest biegłe. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1111 Re: Strzeżcie się spyware'u :(((( 17.02.05, 17:28 to nie ma znaczenia ,że dziś na przykład nie przejdzie , ewolucja następuje bardzo szybko i np. pojutrze może być "po ptokach" co się da, to trzeba update'ować , to jest trochę jak z samochodem , masz to musisz umieć wymienić koło, itp. albo zawsze można wezwać serwis :-) Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Strzeżcie się spyware'u :(((( 17.02.05, 18:34 U mnie siedzi Spybot-SD Resident i szpiegów podobno zjada w całości. Z musztardą hehehe. No to jestem spokojna. Stefanie, nie strasz mnie. Odpowiedz Link Zgłoś