Dodaj do ulubionych

Strzeżcie się spyware'u :((((

11.02.05, 21:11
Dziś spędziłem radosne 4 godziny, próbując usunąć z systemu świński spyware o
przemiłej nazwie CoolWebSearch... CZTERY GODZINY!!!

A sukces i tak jest połowiczny... :\\\\\

Ale jestem zły... :((((((
Obserwuj wątek
    • cechatehace Re: Strzeżcie się spyware'u :(((( 11.02.05, 22:16
      Hehehe, nie martw sie, ja mocowałam się z podobną stroną przez kilka dni, niby
      usunęłam ja CWShrederem, ale komputer od tamtej pory zachowywał sie dziwnie,
      tak, że musiałam wyczyścić dysk i na nowo zainstalować Windowsa, ale tym razem
      używam Mozilli, narazie jest dobrze, zobaczymy .....
      • stephen_s Re: Strzeżcie się spyware'u :(((( 11.02.05, 22:45
        No właśnie - po paru próbach załatwienia drania Ad-Aware'em i Spybot S&D,
        doczytałem się, że warto spróbować CWSshredera. Ale też do końca tego świństwa
        nie usunął... Chyba pozostaje ręczne usuwanie :\\\
        • cechatehace Re: Strzeżcie się spyware'u :(((( 12.02.05, 00:05
          A jaki jest dobry program na takie strony niechciane? ale naprawdę dobry. :)))
          • stephen_s Re: Strzeżcie się spyware'u :(((( 12.02.05, 00:43
            W tym sęk, że chya nic lepszego od CSWshreddera nie ma... Ten konkretny spyware
            jest - z tego, co czytałem - jakimś hackerskim koszmarem. Niektórych mutacji
            podobno wręcz nie da się usunąć!
          • crusader1 Re: Strzeżcie się spyware'u :(((( 12.02.05, 02:14
            > A jaki jest dobry program na takie strony niechciane? ale naprawdę dobry. :)))

Kup sobie Mac'a nastepnym razem i oszczedz na programach....
    • kochanica-francuza A co to jest? 12.02.05, 15:40
      spytam słodko;-)))
      • stephen_s Mówiąc w skrócie? Draństwo :((((( 12.02.05, 16:06
        A tak konkretnie: spyware to takie wredne programiki, które poprzez sieć
        instalują Ci się (bez pozwolenia!) na komputerze i zaczynają wyświetlać Ci
        reklamy, przekierowywać na strony autorów... albo gorzej: zapisywać dane o
        Tobie, przesyłać hasła, które wpisujesz w sieci, numery kart kredytowych...

Plaga i kryminał, jednym słowem...
        • kochanica-francuza Re: Mówiąc w skrócie? Draństwo :((((( 12.02.05, 16:10
          stephen_s napisał:

> A tak konkretnie: spyware to takie wredne programiki, które poprzez sieć
          > instalują Ci się (bez pozwolenia!) na komputerze i zaczynają wyświetlać Ci
          > reklamy, przekierowywać na strony autorów... albo gorzej: zapisywać dane o
          > Tobie, przesyłać hasła, które wpisujesz w sieci, numery kart kredytowych...
          >
          >Dosłownie:oprogramowanie szpiegowskie.O tym zapisywaniu kart to
          słyszałam...Dzięki Bogu nie mam konta,a więc i karty,a gdybym
          miała...zaproponowano mi w nowojorskim sklepie netowym podanie jej numeru faksem.
    • fnoll Re: Strzeżcie się spyware'u :(((( 16.02.05, 23:40
      uuu

a mi dziś w pracy ad-aware se wyciął coolwebsearcha w sekund pięć
      • stephen_s Re: Strzeżcie się spyware'u :(((( 16.02.05, 23:47
        > a mi dziś w pracy ad-aware se wyciął coolwebsearcha w sekund pięć

Ad-Aware wyciął CWSa? Jesteś pewien, że na trwałe?

Jeśli tak, to miałeś autentycznego farta. Naprawdę, z CSWem niestety tak dobrze
        zwykle nie idzie... Poczytałem o tym w sieci - ten trojan to istna plaga.

Ja go usunąłem dopiero przy użyciu Hijack This połączonego z trybem awaryjnym
        XP...
        • a000000 Re: Strzeżcie się spyware'u :(((( 17.02.05, 12:00
          Powiedzcie Wy mi ludki, czy taki spyware przeniknie przez Sygate Personal
          Firewall? Bo nie jestem biegła w te klocki i juz mam stracha, że nawet nie
          zauważę, jak świństwo mi wlezie.
          • stephen_s Nie wiem, niestety... :((( (n/t) 17.02.05, 13:19

• a000000 to wielka szkoda. 17.02.05, 13:55
              będę musiała zadać pytanie mojemu osobistemu dziecku, które jest biegłe.
          • tom1111 Re: Strzeżcie się spyware'u :(((( 17.02.05, 17:28
            to nie ma znaczenia ,że dziś na przykład nie przejdzie ,
            ewolucja następuje bardzo szybko i np. pojutrze może być "po ptokach"
            co się da, to trzeba update'ować ,
            to jest trochę jak z samochodem , masz to musisz umieć wymienić koło, itp.
            albo zawsze można wezwać serwis :-)
            • a000000 Re: Strzeżcie się spyware'u :(((( 17.02.05, 18:34
              U mnie siedzi Spybot-SD Resident i szpiegów podobno zjada w całości. Z
              musztardą hehehe. No to jestem spokojna. Stefanie, nie strasz mnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka