mamalgosia 22.02.05, 15:33 Czasem wiecie rzeczy bardzo różne, więc zadaję wam takie pytanie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=630&w=20885775 To mój post na forum Poradnik Domowy, ale nikt mi nie odpowiedział tam, więc może tu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kochanica-francuza Myśmy są zacofane i nie mamy pralki 22.02.05, 15:39 co jest bardzo upierdliwe przy mojej potliwości i kompulsywności ,ale mama jest technofobka i ma obsesję,że sie zepsuje i zaleje. Tak więc nie wiem,niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Myśmy są zacofane i nie mamy pralki 22.02.05, 16:24 hehehe u mnie też w tym zbiorniczku woda się gromadzi. Jak chcę wlać płyn do płukania, to najpierw wlewam tam ręcznie sporo wody, wówczas ona ze szwungiem wylatywa w całości. I komora pusta. Dlaczego tak się dzieje? Nie mam pojęcia. Pralka Zanussi, z suszarką. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia kochanico 23.02.05, 12:50 zapewniam Cię, że gdybyś miałą takiego syna, jakiego mam ja, to na pewno kupiłabyś pralkę Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: kochanico 23.02.05, 14:00 mamalgosia napisała: > zapewniam Cię, że gdybyś miałą takiego syna, jakiego mam ja, to na pewno > kupiłabyś pralkę Jakbyś miała taką córkę jak ja (plama z oleju na bluzie - pierzemy całą bluzę,kilka ciuchów dziennie do brudów etc.)to też. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: kochanico 23.02.05, 14:26 no tak, nie pomyślałam o tym. Niestety - nie tylko nie mam takiej córki jak ty, ale w ogóle nie mam żadnej córki:( Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: kochanico 23.02.05, 22:37 mamalgosia napisała: > no tak, nie pomyślałam o tym. Niestety - nie tylko nie mam takiej córki jak ty, > ale w ogóle nie mam żadnej córki:( eee,może jeszcze się trafi:-) Odpowiedz Link Zgłoś
tom1111 Re: woda w pralce 25.02.05, 12:38 pytałem fachowca i powiedział mi ,że zakamienił się wlot wody do tego pojemniczka (niestety częsta wada) ale taką mamy wodę i nic nie da się zrobić tylko czyścić od czasu do czasu :-) to zdanie mojego znajomego - naprawdę dobrego fachowca na koniec dodał jeszcze ,że to na 99% gdyż na 100% to musiałby zobaczyć pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: woda w pralce 25.02.05, 12:57 Chyba wylot. U mnie wlot jest około fi 4. A z wylotem wody to jest sprawa przedziwna. Następuje pod wpływem "prądu" wypływającej z pojemnika wody. Z komory prania wstępnego i z komory prania zasadniczego woda wypływa zawsze, grawitacyjnie. Natomiast komora płukania ma taki śmieszny "dziobek" przez który płyn jest wysysany poprzez płynącą wodę. I właśnie najczęściej część przepływającej przez komorę wody pozostaje w zbiorniczku (jakieś 98 razy na 100). Ale na wszelki wypadek wyjmę z pralki ustrojstwo i się przyjrzę. Odpowiedz Link Zgłoś