x-kasix 21.03.05, 14:16 z ciekawosci zapytam: jaki facet jest dla was "macho"? definicji w polskim slowniku brak. angielski podaje calkiem trafna. kto czuje sie macho? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mariusz6 Re: macho? IP: 82.160.38.* 21.03.05, 17:12 to facet który sobą nic nie prezentuje bez cech zewnętrznych Odpowiedz Link Zgłoś
x-kasix Re: macho? 21.03.05, 23:48 wcale nie. sa dwie definicje: macho i macho-man.pierwszy to charakter bym powiedziala. drugi to nasladownie pierwszego. przewaznie nieudolne.. spytaj dziewczyne / kolezanke co dla niej to oznacza. mysle, ze kobiety maja inne zdanie na ten temat niz mezczyzni. Odpowiedz Link Zgłoś
northumberland Re: macho? 22.03.05, 10:00 wiec tak: typ 1 : zarost dwudniowy, buty na obcasiku, kowbojki, obcile wytarte dzinsy, cygaro lub pet w gebie, obwieszony zlotem jak choinka na boze narodzenie, samochod: porasowany sprowadzony z niemiec ( nielegalnie ofkors..), rudy od rdzy BMW - tzw Rekin. zainteresowania: silniki samochodowe, sex..samochody...sex... hm..A! sex w samochodzie.... hm... co by tu.... ostatnio przeczytana ksiazka?: elementarz.... typ2 garniturek, krawacik, mercedes klasy S, elegancki cham, obwieszony gadzetami, telefonami , aparatami, laptopami itp. seksulany frustrat, zakochany w sobie... zainteresowania: elektronika, elegancka damska bielizna. osttnio przeczytana ksiazka: podrecznik do Linuxa typ 3 sliczne, lsniace, pelne basku spodenki dresowe, najlepiej Nike albo Addas ( powaga! nie Addidas tylko Addas... hehehe) glowe od nieba nic nie oddziela... lusiusienka... BARDZO WAZNE - kolysanie w czasie chodzenia - juz nawet malpy wiedza ze to powoduje wrazenie bycia groznym... fanatyk pilki noznej WKS PIERDZIECHOWO itp.. marzenie: BMW ( ten typ tak ma..) zainteresowanie : pilka nozna ( zamaskowany homoseksualizm, jak sadze.), "laski", glosna , rytmiczna muzyka ( kiedy nie ma rytmu, mozg przestaje rozumiec linie melodyczna... ostatnio przeczytane: pouczenie w wezwaniu na najblizszy komisariat policji Odpowiedz Link Zgłoś
x-kasix Re: macho? 22.03.05, 10:42 buhahahahaha...na dobry poczatek dnia! niezle! ale.. wg slownika macho znaczy: zachowanie podkreslajace meska sile fizyczna,brak wrazliwosci i inne cechy uwazane za typowo meskie. to opisane powyzej typy sa macho-man. nasladujace i bardzo chcace byc widziane jako macho. 1.powiedzialabym, ze pierwszy przyrownuje sie do glownych bohaterow widzianych w dziecinstwie westernow - a rude od rdzy BMW zastepuje narowistego rumaka.. hahahaa, pet w gebie - zamist spluwania zutego tytoniu, a ostatnio przeczytana lektura to : wanted dead or alive! 2. wizerunek mezczyzny z playboya itp magazynow.. wszystko co reklamuja i co najnowsze -musi miec pierwszy. chociaz nie zawsze wie do czego to sluzy. co do damskiej bielizny.. to jego znajomosc konczy sie na ogladaniu jej w katalogach, poniewaz stres pogoni za nowinkami technicznymi odbiera mu ochote na zycie seksualne? co do lektury.. hmm moge sie zgodzic z podrecznikiem do linuxa plus magazyny meskie..z ogromna uwaga poswiecona reklamom. 3. david beckham w podworkowym wydaniu. lub znany polski pilkarz, pseudo- kibicujacy lokalnej druzynie. glowne tematy rozmow: kiedy mecz, gdzie wypijemy przed meczem, komu wrabac i po meczu i rabaniu palami - omowienie bohaterskich czynow. z muzyka sie nie zgodze.. nie slucha, bo nie ma jeszcze BMW.ostatnio przeczytane: napis na dresie. eee... slowo macho to duzo za duzo na opisane typy. dlaczego uwazasz macho za negatywne slowo? na marginesie.. uwielbiam okolice bamburgh castle.. szczesciarz z ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
northumberland Re: macho? 22.03.05, 11:34 nie, nie uwazam za negatywne... ale macho sie nie ZOSTAJE, jak to niektorzy probuja, macho sie jest albo nie... ot tak poprostu 1. dodac nalezy ze czlek ow to sfrustrowane - wciaz - dziecie.. zla inwestycja dla kobiety 2. kazdy kto widzial serial the Office - bedzie wiedzial o co chodzi :))) 3. dodac trzeba nowa mode AJPODY :)))) ps. durham - the best!!! Odpowiedz Link Zgłoś
x-kasix Re: macho? 22.03.05, 11:56 no wlasnie... ostatnio sporo dyskutowalismy ze znajomymi na temat: romantyczny facet i macho. jak rozne osoby widza to slowo inaczej. wyszlo na to, ze wiecej jest romantycznych mezczyzn niz kobiet( tak uwaza plec brzydka). 1. zla inwestycja.. mysle, ze to zalezy od kobiety. bo patrzac na trzy typy - dla mnie osobiscie wszystkie trzy sa zle. :o) 2. the office.. nie wspominaj. przelknelam tylko 2 odcinki. na sile.. 3. oswiec prosze! najwyrazniej jestem mocno do tylu z moda.. a na marginesie - mam szczescie/ nieszczescie :o), ze moj partner jest wlasnie macho. jest bo jest. dowiedzialam sie tego z dyskusji ww ze znajomymi. typowo definicyjny macho.. ps. mam nadzieje, ze doceniasz piekno krajobrazow otaczajacych cie i masz kilka giga fotek! yhhhmmm.. ( odglos zazdrosci!) ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
northumberland Re: macho? 22.03.05, 12:05 1. cale szczescie ze radko sie trafia na odpowiednik u kobiet... 2. badzo lubie Rickyego Gervaisa (nie wiem czy poprawnie napisalem nazwisko..) 3. powaznie nie wiesz co to iPOD? takie male grajace mptrojki pudeleczko... z 2 uchograjkami... PS. oj tak... choc ciezko jest zrobic dobre foto - piekielne mgly i unikalnosc slonca w tym rejonie kulistego lez padolu uniemozliwiaja to.... Odpowiedz Link Zgłoś
x-kasix Re: macho? 22.03.05, 12:18 1. ha! kobiecy odpowiednik.. niezle! do przemyslenia na pewno. 2. dobrze napisales. niestety niezbyt wiele angielskich seriali emituja u nas. couplings tez tylko do dostania na dvd. 3. ok.. chodzi ci o TEN iPOD. skolowalo mnie to, ze dodales go do typa nr 3, ktory wg mojego wzorca jesli slucha muzyki to dyskmen jest najwyzsza poznana technologia! myslalam, ze ma to jeszcze inne znaczenie.. ( nie mysl za duzo.. wiem :o) ps. nieprawda. moj macho byl tam 2 tygodnie temu i przywiozl okolo 300 fotek. z czego 10 perfekcyjnych! ale fakt.. mowil, ze przeszli przez wszystko.. wichura, przyplyw, mgla.. Odpowiedz Link Zgłoś
northumberland Re: macho? 22.03.05, 12:32 ja mialem wczoraj przyplyw a teraz jestem jak to dziecie we mgle.. Odpowiedz Link Zgłoś
rainer_calmund Re: macho? 22.03.05, 12:41 x-kasix napisała: > jak romantycznie! :o) Z noska ci cieknie katarek :o) Odpowiedz Link Zgłoś
x-kasix Re: macho? 22.03.05, 12:46 buu buuu - nie cieknie. ale jak masz do wyboru 72 godziny deszczu i wiatru, to wolisz zagubic sie we mgle.. Odpowiedz Link Zgłoś