Dodaj do ulubionych

wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:(

IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 22.06.02, 17:01
Sunęła poprzez czarne łąki
Sunęła przez spalony las
Mijała bram zwęglone szczątki
Płynęła przez wspomnienie miast
Biała Lokomotywa

Skąd wzięła się w krainie śmierci
Ta żywa zjawa istny cud
Tu pośród pustych martwych wierszy
Tu gdzie już tylko czarny kurz
Biała Lokomotywa

Ach czyj ach czyj to jest
Tak piękny hojny gest
Kto mi tu przysłał ją
Bym się wydostał stąd
Białą Lokomotywą

Ach któż no któż to może być
Beze mnie kto nie umie żyć
I bym zmartwychstał błaga mnie
By mnie obudził jasny zew
Białej Lokomotywy

Suniemy poprzez czarne łąki
Suniemy przez spalony las
Mijamy bram zwęglone szczątki
Płyniemy przez wspomnienia miast
z Białą Lokomotywą

Gdzie brzęczą pszczoły pluszcze rzeka
Gdzie słonca blask i cienie drzew
Do tej co na mnie w życiu czeka
Do życia znowu nieś mnie nieś
Biała Lokomotywo
Obserwuj wątek
    • Gość: samanta Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 17:08
      ach,kiedy rusza dla mnie dni?
      noce i dni!
      i pory roku krazyc zaczna znow
      jak obieg krwiiiiiii.....;)
      • Gość: Crimen Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 22.06.02, 17:12
        Lecimy Stachurą?;)
        • Gość: samanta Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 17:17
          najwyrazniej tak;))) gdzie cd.?:)
          • Gość: Crimen Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 22.06.02, 17:23
            Słoncem byliśmy!
            Cieniem jesteśmy!
            Słoncem będziemy!
            Dziećmi swych dzieci!
            da capo senza fine
            ;)
            • Gość: samanta Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 17:30
              nie widze juz nic,nic a nic, bialo mi
              idz dalej niezlomnie, a mnie pozostaw sny
              nic nie jest stracone,skonczone tez nie
              gdy droga przed toba,a sam jestes w tle;)
              • Gość: Crimen Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 22.06.02, 17:36
                Błogo bardzo błogo sławił będę ten dzien,
                Kiedy na nowo się narodzę,
                Nawet gdy to będzie śmierci mej dzien.
                Może jednak narodzę się wcześniej.
                • Gość: samanta Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 17:40
                  z kochanej dloni kto nie zginal
                  nie zycze tego nigdy mu
                  a ten co zginal,lecz nie zginal
                  niech dlugo zyje ,gloszac cud...
                  • Gość: Crimen Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 22.06.02, 17:44
                    Co zyskuje się
                    Łkaniem i błaganiem?
                    Niechaj wie, kto nie wie:
                    Dziewczęce serce
                    Coraz bardziej twardnieje.
                    • Gość: samanta Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 17:49
                      milosci nasze tam
                      sa tam gdzie nie ma nas
                      u boga w srodku gwiazd
                      pokochal tez bym brak
                      i caly slalbym blask:
                      w dal!
                      • Gość: Crimen Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 22.06.02, 17:55
                        Nie mam ojca, nie mam matki,
                        Nie mam braci, nie mam siostry,
                        Nie mam też(szum wietrze, szum),
                        Nie mam też przyjaciół już.
                        Chodzę tu, chodzę tam,
                        W tłumie ludzi zawsze sam.

Nie mam już nic.
                        Nie mam już nic.
                        Ale też nikt mnie nie ma.
                        Nikt mnie nie ma.
                        Nikt mnie nie ma.
                        Nie ma mnie nikt.
                        • Gość: samanta Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 18:03
                          i ciagle dal
                          za dala dal
                          zawieje,sniezyce i zar i kurz
                          i nie wiem nawet juz
                          czy tam gdzies bedzie kres

juz w zadnych oczach
                          nie bede
                          mieszkac mogl...
                          • Gość: Crimen Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 22.06.02, 18:07
                            Nie zdechniemy tak szybko,
                            Jak sobie roi śmierć!
                            Ziemia dla nas za płytka,
                            Fruniemy w góry gdzieś!

Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
                            Niechybnie, brakuje tam nas!
                            Od stania w miejscu niejeden już zginął,
                            Niejeden zginął już kwiat!
                            • Gość: samanta Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 18:13
                              skocz w pudlo gitary
                              ratunkowym ona kolem
                              przeczekaj nachalna nawalnice
                              wyjdz potem ze sloncem na ulice!
                              • Gość: Crimen Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 22.06.02, 18:20
                                Beznadziejne są nadzieje, wiara lęk i żal!
                                Starożytność, nowożytność a za dalą dal!

Rodzi się ogien wieczny; rodzi się pieśn!

Przegrać-wygrać, kochać-gardzić, poza cieniem blask!
                                Rodzi się "nie" jak niemoc; rodzi się "tak"!
                                • Gość: samanta Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 18:21
                                  ze wszystko ja sen,jak sen
                                  ze wszystko zawodne
                                  to wiem,to wiem..
                                  • Gość: Crimen Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 22.06.02, 18:33
                                    Jak długo pisana mi jeszcze włóczęga?
                                    Ech, gwiazdo - ogniku ty błędny mych dni.
                                    Spraw, by skonczyła się wreszcie ta męka.
                                    I zapędź, do czułych zakulaj mnie drzwi!
                                    • Gość: samanta Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 18:39
                                      gdziekolwiek jestem
                                      tam ty jestes
                                      tak jestesmy
                                      jak milczenie
                                      po tej piesni
                                      jak dwa jablka
                                      na czeresni
                                      • Gość: Crimen Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 22.06.02, 18:43
                                        Nie będę łasił się,
                                        Do rąk twych przypadał,
                                        A ty jak ta skała.
                                        Nie będę skamlał,
                                        Żebyś mnie pogłaskała.
                                        • Gość: samanta Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 18:54
                                          po tym morzu odplywasz
                                          ode mnie
                                          ode mnie!
                                          Niech cie dobre bogi!
                                          niech cie dobre wiatry!
                                          i obloki dobre ,biale!
                                          wszystko dobre,piekne,modre!...:)
                                          • Gość: Crimen Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 22.06.02, 19:01
                                            Ty - ty prawdziwej nie uronisz łzy.
                                            Ty najwyżej w górę wznosisz brwi.
                                            I niezaraźliwy wcale jest twój śmiech.
                                            Bo ty grasz!

Ja - duszę na ramieniu wiecznie mam.
                                            Cały jestem zbudowany z ran.
                                            Lecz gdy śmieję się, to w krąg się śmieje świat! ;)
                                            • Gość: samanta Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 19:08
                                              z nim bedziesz szczesliwsza(y)
                                              duzo szczesliwsza bedziesz z nim
                                              ja coz-
                                              wloczega,niespokojny duch
                                              ze mna mozna tylko
                                              pojsc na wrzosowisko
                                              i zapomniec wszystko...
                                              ..ze mna mozna tylko
                                              w dali znikac cicho
                                              • Gość: Crimen Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 22.06.02, 19:12
                                                Nie omami nas forsa
                                                ni sławy pusty dźwięk!
                                                Inną ścigamy postać:
                                                Realnej zjawy tren!
                                                • Gość: samanta Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 19:30
                                                  ty dobrze zapowiadajacy sie kolego
                                                  uwazaj.i na niektorych zakretach:wolnego! :)
                                                  • Gość: Crimen Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 22.06.02, 19:33
                                                    A co ja jestem warszawski taksówkarz, żeby na zakrętach uważać?:)))
                                                  • Gość: samanta Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 20:26
                                                    Ej! Mialy byc cytaty ze stachury a ty co tu?:)))))) To bylo z wiersza o tych zakretach!:)
                                                  • Gość: Crimen Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 22.06.02, 20:27
                                                    Powoli się zacząłem wyczerpywać:)
                                                  • Gość: samanta Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 20:43
                                                    czyzbym wygrala?:))))
                                                  • Gość: Crimen Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 22.06.02, 20:47
                                                    Wygrałaś, nie mam tomiku Stachury, a tylko parę wierszy w większym zbiorze.
                                                    Tylko nie próbuj sił w realu.Wiem jak Cię obezwładniać:)))
                                                  • Gość: samanta Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 20:54
                                                    Opracowales jakas teorie obezwladniania? Nio,to cos nowego;)
                                                  • Gość: Crimen Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 22.06.02, 20:56
                                                    To nie teoria tylko praktyka.Wiem jak Cię obezwładnić:)))
                                                  • Gość: samanta Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 21:01
                                                    kogo udalo ci sie obezwladnic bo ja sobie nie perzypominam zeby mnie to dotyczylo?
                                                  • Gość: Crimen Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 22.06.02, 21:12
                                                    Nie musisz sobie przypominać, ja wiem jak to zrobić:)))
                                                  • Gość: samanta Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 21:13
                                                    Kurwa,zacial siem jak plyta .nic tylko:ja wiem jak to zrobic,ja wiem jak to zrobic....;)
                                                  • Gość: Crimen Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 22.06.02, 21:15
                                                    A co Ci będę teoretycznie wyjaśniał.Może Cię ktoś w praktyce zaskoczy.Dlaczego
                                                    mam mu psuć zabawę?:)))
                                                  • Gość: samanta Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 21:17
                                                    piles cos?:)
                                                  • Gość: Crimen Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 22.06.02, 21:18
                                                    Wyjątkowo nie.To przez ten upał;)
                                                  • Gość: samanta Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 21:41
                                                    no tak,teraz juz rozumiem:)
                                                  • Gość: Crimen Re: wszyscy gdzieś jadą, ja też chcę:( IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 22.06.02, 21:56
                                                    Teraz ja nie rozumiem, co Ty rozumiesz:)))
                                                  • kitek1 luka po menie i uneczce...................... 22.06.02, 22:00
                                                    wypelnila sie,
                                                    tez sie dwoch takich spotkalo,
                                                    co nie wiedza, o czym ze soba rozmawiaja:)
                                                  • Gość: Crimen Re: luka po menie i uneczce...................... IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 22.06.02, 22:04
                                                    Świat jest iluzją, Kituś:)
                                                  • kitek1 Re: luka po menie i uneczce...................... 22.06.02, 22:07
                                                    uwazaj zebys z samantka nie skonczyl,
                                                    jak menik z uneczka:(((
                                                  • Gość: samanta zauwazyles cuksik IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 22:08
                                                    ze niektorzy maja tendencje do wpierdalania sie miedzy wodke a zakaske?
                                                  • Gość: Crimen Re: zauwazyles cuksik IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 22.06.02, 22:15
                                                    Może choroba sieroca.Człowiek lepi się wtedy do każdego:)
                                                  • Gość: samanta Re: zauwazyles cuksik IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 22:17
                                                    Byle sladow nie zostawil po sobie. niewazne . Moze wrocmy do obezwladniania lepiej;)))))))
                                                  • Gość: Crimen Re: zauwazyles cuksik IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 22.06.02, 22:22
                                                    To wracamy;)

Czy wszystko już dla nas stracone, skonczone?
                                                    Wróżbiarzu, co czytasz z obłoków jak z ksiąg.
                                                    Spójrz i przeczytaj, co pisze tam o mnie.
                                                    Weź przebij, weź odsłon mi nieco ten gąszcz!
                                                  • Gość: samanta a moze odmiana? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 22:30
                                                    milosci wybrana
                                                    milosci zmrozona
                                                    platanino materii i ducha
                                                    wybranko aniolow
                                                    demonow i swietych
                                                    zastepu zlamanych serc
                                                    uspokoj te dusze
                                                    uspokoj ja...
                                                  • Gość: Crimen I tu jeste;) IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 22.06.02, 22:34
                                                    Ta miłość nie zostawi śladów
                                                    Jeśli będziemy jednością
                                                    Zniknie w naszych uściskach
                                                    Jak gwiazdy nikną w słoncu
                                                  • Gość: samanta Re: I tu jeste;) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 22:41
                                                    taka widze cie pierwszy raz
                                                    pewnie apetyt wielki dzisiaj masz
                                                    niestety nie znajdziesz u mnie
                                                    wielu dan,,,:))
                                                  • Gość: Crimen Re: I tu jestem;) IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 22.06.02, 22:43
                                                    Czasami chcę cię nagiej
                                                    Czasami dzikiej znów
                                                    Noszącej w sobie dzieci me
                                                    I mordującej płód
                                                  • Gość: samanta Boszsze........;))))))))) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 22:47
                                                    mielismy przeciez lekko traktowac to
                                                    wiec wezmy slub na jeszcze jedna noc
                                                    lekkosci lekkosci starczy nam
                                                    na pewno lekkosci starczy nam
                                                  • Gość: Crimen Re: Boszsze........;))))))))) IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 22.06.02, 22:52
                                                    Jeśli wola Twa
                                                    to umilknę znów
                                                    i uciszę głos
                                                    tak jak kiedyś już
                                                    I w milczeniu tym
                                                    będę czekał aż
                                                    znowu wezwiesz mnie
                                                    jeśli wola Twa
                                                  • Gość: samantaA Re: Boszsze........;))))))))) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 23:01
                                                    jak ptak
                                                    na drucie
                                                    jak pijak
                                                    w nocnym chorze
                                                    probowalem
                                                    na swoj sposob
                                                    byc wolny

jezeli bywalem niemily
                                                    mam nadzieje ze juz wybaczylas
                                                    jezeli nawet klamalem
                                                    wiesz ze ciebie oszukac nie chcialem
                                                  • Gość: Crimen Re: Boszsze........;))))))))) IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 22.06.02, 23:16
                                                    Miała ciało pełne światła
                                                    Pełen mroku miała wdzięk
                                                    Pieściła mnie przez całe lato
                                                    Aż poznałem ją dokładnie
                                                    Twarzą w twarz
                                                  • Gość: samanta to juz perwersja jakas!:) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.06.02, 02:35
                                                    dokoncze moze to co? Przeciez z nia byles a nie ze mna;)))

nosi stroj blekitno-srebrny
                                                    jest milczaca skapi slow
                                                    calego swiata jest schronieniem
                                                    mistrzynia ach mistrzynia
                                                    ludzkich serc

O madonno krolowo samotnosci
                                                    podziekowania sle
                                                    za to ze bylem z toba blisko
                                                    chociaz wielu bardzo wielu
                                                    nie zna cie

• Gość: Crimen Re: to juz perwersja jakas!:) IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 23.06.02, 09:53
                                                    Z kim ja byłem?Któż może to wiedzieć? ;)

Przez długie lato
                                                    W mej duszy rosła wciąż
                                                    Gęstwiną pełną czerni
                                                    Miała zręczne, chłodne palce
                                                    Niczym prządka
                                                  • Gość: samanta witaj Dyziu marzycielu:) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.06.02, 10:21
                                                    Od rana masz kudlate mysli najwyrazniej;)

zobaczylem zebraka
                                                    wspartego na drewnianej kuli
                                                    rzekl do mnie
                                                    -nigdy nie zadaj za wiele!..

Moze juz starczy cio?
                                                  • Gość: Crimen Re: witaj Dyziu marzycielu:) IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 23.06.02, 16:28
                                                    Życzenie Pani jest dla mnie rozkazem;)

May everyone live,
                                                    And may everyone die.
                                                    Hello, my love,
                                                    And my love, Goodbye.

Milusio było, cio? :)))
                                                  • Gość: samanta Re: witaj Dyziu marzycielu:) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.06.02, 16:55
                                                    Nooo, moja ulubiona piosenka z tej plyty!!! :)
                                                  • Gość: Crimen Re: witaj Dyziu marzycielu:) IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 23.06.02, 17:34
                                                    W sam raz na finał:)
                                                  • Gość: samanta Re: witaj Dyziu marzycielu:) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 00:19
                                                    zakonczenie? Czego zakonczenie? chyba mi odjebalo calkiem zanim zaczelam te rozmowe. Czas na
                                                    drzewo do przodkow mi wrocic:(
                                                  • Gość: Crimen Re: luka po menie i uneczce...................... IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 22.06.02, 22:08
                                                    To oni już skonczyli? :)
                                                  • kitek1 Re: luka po menie i uneczce...................... 22.06.02, 22:26
                                                    gorzej,
                                                    chyba sexic sie zaczeli:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka