wioletta-pierdzisz-kochanska 25.04.05, 18:21 mam pytanko i prośbe o info: czy ktokolwiek z Was orientuje się czym jest test Rorschacha i gdzie to moge znaleźć? Z góry sęks! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
around_the_sun Re: rorschach 25.04.05, 18:27 www.slownik-online.pl/kopalinski/6E5F1A74CEE870E1C125658600817F64.php Odpowiedz Link Zgłoś
wioletta-pierdzisz-kochanska Re: rorschach 25.04.05, 18:30 Och olbrzymie dzięks ale mniegłównie chodzi o to, jakwyglądają teplamy, o co z nimi chodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: rorschach 25.04.05, 18:40 zwykłe plamy, chlupnij atramentem na papier - to sama zobaczysz:) Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: rorschach 25.04.05, 18:38 podobno najbardziej znany test projekcyjny [pokazuje typ myslenia i sposób rozwiązywania problemów], w którym badana osoba otrzymuje instrukcje opowiedzenia; co widzi w każdej z zaprezentowanych atramentowych plam. - postrzeganie plam jako całości oznacza inklinację do abstrakcyjnego myślenia - reakcja na szczegóły – preferencja konkretu - widzenie ludzkich sylwetek w ruchu – myślenie refleksyjne - odmienna reakcja na plamy czarne i kolorowe – sugeruje twórczą orginalność - widzenie nowych obiektywnie dostrzegalnych kształtów – sugeruje twórczą orginalność Odpowiedz Link Zgłoś
wioletta-pierdzisz-kochanska Re: rorschach 25.04.05, 18:44 Och, moja droga Romy! Tys jak zwykle niezawodna! Dzięki wielkie za info... no to chlupnę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: rorschach 25.04.05, 18:55 Bardzo proszę. Nie widziałam tego testu [czytałam o nim], ale widziałam kiedys kolesia, który własnie coś takiego rozwiązywał. Strasznie się spocił i zdenerwował. Nie wiem czemu, może cos od tego zalezało? Odpowiedz Link Zgłoś
quarantina Re: rorschach 25.04.05, 19:10 Wtrącam się, ponieważ lubię dialogi z Viulettą. Viuletta ma takie intrygujące problemy, które zmuszają do myślenia, co mnie się rzadko zdarza. Będąc w pewnej placówce miałam przyjemność być badana tym testem (jego się nie rozwiązuje) i wszystko mnie się kojarzyło z jednem. Tylko nie pamiętam z czem. quar. Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: rorschach 25.04.05, 19:13 Wioletta ma pewnie kolokwium, albo coś w szkole. Tzn. na uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
quarantina Re: rorschach 25.04.05, 19:18 Aaaa, myślałam, że chce się przebadać. quar. Odpowiedz Link Zgłoś
wioletta-pierdzisz-kochanska Re: rorschach 26.04.05, 10:24 ja już jestem przebadana - nie jest wesoło: chad, adhd, te sprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: rorschach 26.04.05, 10:26 Chad? I pare dni temu była lekka hipo-? Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: rorschach 26.04.05, 10:31 choroba afektywna dwubiegunowa to naprzemienne okresy manii i depresji. Lekka mania to hipomania. Odpowiedz Link Zgłoś
wioletta-pierdzisz-kochanska Re: rorschach 26.04.05, 10:36 tak, tak Romciu wiem - przecież sie leczę ;-) - ale jak już wspomniałam jestę na zwolnionych obrrrotach (pół litra wódki&traffka&td.) i tera padam na tfaszsz idę na info & kaffkę Odpowiedz Link Zgłoś
wioletta-pierdzisz-kochanska Re: rorschach 26.04.05, 10:23 nie mam Romy tylko będę miała a że jestem pilna i wybiegam przed szereg... to już tera się uczem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wioletta-pierdzisz-kochanska Re: rorschach 26.04.05, 10:21 Quarantina nie kpij sobie ze mnie pliiizzz! Jestem durna jak pień i ja o tym wiem i wszyscy dokoła więc bardzo Cię prosze nie dołuj mnie jeszcze bardziej..... widziałam już jeden z obrazków i też kojarzy mi się z jednym.. może mam coś ten tego Odpowiedz Link Zgłoś
quarantina Re: rorschach 26.04.05, 10:25 Ależ Viuleto, no co Tyż. Ja nie kpię. Jesteś durna? To wspaniale! Ja też. I nie płacę abonamentu. Jak nie płacisz to się nie przyznawaj, bo tutaj to jest podejrzane. quar. Odpowiedz Link Zgłoś
wioletta-pierdzisz-kochanska Re: rorschach 26.04.05, 10:29 w życiu nie płaciłam nie wiem nawet jak i gdzie się to robi Odpowiedz Link Zgłoś
quarantina Re: rorschach 26.04.05, 10:30 Mówiłam Ci, żebyś się nie przyznawała. Wywalą nas stąd. quar. Odpowiedz Link Zgłoś
wioletta-pierdzisz-kochanska Re: rorschach 26.04.05, 10:35 ŻARTOWAŁAM (btw marne usprawiedliwienie - ale sorki, dopiero wstałam, jestem na kacu i nie tylko i w ogóle mało jarze tego ranka... idę na kawę i jakies info w mojej ulubionej TVN24) Odpowiedz Link Zgłoś
wioletta-pierdzisz-kochanska Re: rorschach 26.04.05, 10:19 Och Romy test potrafi wykryć, czy jesteś schizo, neuro czy psycho... ciężka sprawa...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: rorschach 26.04.05, 10:24 oj, nie jestem pewna. [testy projekcyjne nie są do diagnozowania chorób] Może typów osobowości, ale nie spotkałam sie z tym. To Ty jestes fachowcem. Typy osobowości masz na mysli? Np. psychopatyczna [co nie oznacza, że ktoś jest psychopatą], schizoidalna? Tak? Odpowiedz Link Zgłoś
wioletta-pierdzisz-kochanska Re: rorschach 26.04.05, 10:30 tak, typy mam na myśli a ogólnie tak droga moja Romy to ja żartuję, w zyciu także często, a nawet przede wszystkim, co niestety ma te negatywne strony, że nie wszystcy jarzą, i często są problemy rozmaite... Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: rorschach 26.04.05, 10:32 aaaaaaa. bo gotowa byłam uwierzyć w chad. Odpowiedz Link Zgłoś