shatmach 31.05.05, 18:27 Wiele ciekawostek na temat serialu: img9.echo.cx/img9/171/alloallo0yf.jpg img148.echo.cx/img148/7848/alloallo13kv.jpg Wiedział ktoś np., że aktor grający Rene jest gejem?:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mameluch Re: Allo, Allo - ciekawostki 31.05.05, 18:42 mnie najbardziej zdziwilo, ze Rose Hill zmarla w 2003 roku. myslalem ze w czasie krecenia serialu miala z 90 lat, a tu prosze, zmarla majac 89. Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Allo, Allo - ciekawostki 31.05.05, 18:52 Cavren Silvera czyli Edith tez nie zyje. Zmarla w 200 roku. Oto jedno z jej ostatnich zcjec: img78.echo.cx/img78/9449/carmensilverapa337x5005zq.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
waldemarro84 Re: Allo, Allo - ciekawostki 31.05.05, 20:27 a moze ktos wie czy jest szansa jakaś na pojawienie sie kolekcji w tv okey? Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Allo, Allo - ciekawostki 31.05.05, 20:56 shatmach napisała: > Wiele ciekawostek na temat serialu: > > img9.echo.cx/img9/171/alloallo0yf.jpg > img148.echo.cx/img148/7848/alloallo13kv.jpg > Wiedział ktoś np., że aktor grający Rene jest gejem?:) czyli porucznik Gruber dobrze kombinował przystawiając się do Rene:) Odpowiedz Link Zgłoś
gazamate Re: Allo, Allo - ciekawostki 31.05.05, 22:39 Ciekaw jestem ile serii Allo Allo w Polsce puścili bo podobno było tego ze 60 odcinków (chyba 8 serii). Stawiam, ze puścili góra 3-4 serie Ja chce powtórkę z Bundych i Allo Allo np. na TV2 zamiast "Europa da się wydymać" Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Allo, Allo - ciekawostki 31.05.05, 22:44 TVP 2 wyemitowała wszystkie odcinki serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Allo, Allo - ciekawostki 01.06.05, 09:13 a ja wczoraj TYRT jadłem.. ...allo aloo tu nocny jastrząb... Odpowiedz Link Zgłoś
aasiek Re: Allo, Allo - ciekawostki 01.06.05, 09:14 Słuchajcie uważnie, bo nie będę powtarzać... Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Allo, Allo - ciekawostki 01.06.05, 10:03 ediiiiiiiiiiiiiiiiiiiith!!! ediiiiiiiiiiiiiiiiiiiiith!!! Odpowiedz Link Zgłoś
irmelin Re: Allo, Allo - ciekawostki 01.06.05, 10:09 Widziałam w Empiku 3 serie na dvd już by kupiła ale mąz gdzieś przeczytała w jakiej gazecie, ze tłumaczenie na dvd różni się od tego z tvp:-((( i siem bojem jak nie bedzie dzin dybry i ty głupia kobieto to co? dupa no nie?? czy ktoś wie jak to jest z tym wydaniem ? Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Allo, Allo - ciekawostki 01.06.05, 11:03 Dziń dybry było także w tłumaczeniu TV Puls (a było to inne tłumaczenie niż w TVP) więc pewnie i będzie na dvd. Nie pamiętam jak to było z "Ty głupia kobieto!", ale raczej powinno być. Każdy przecież tak pamięta.. Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Allo, Allo - ciekawostki 01.06.05, 11:30 albo you stuuuuupid woman! (Rene, oczywiście) albo "moje słabe serce!" monsieur Alfons (w oryg. "Oh my dicky ticker!") Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna307 Re: Allo, Allo - ciekawostki 01.06.05, 11:33 - Oh Rene!!! - Oh Ivett!!! Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Allo, Allo - ciekawostki 01.06.05, 16:55 Ja na chwile, od sasiadow z motkami w koszyku. Listen carefully, I will say it only once:) TVP puscila calosc Allo, Allo: do ostatniego odcinka, czyli spotkania w Cafe Rene po wojnie, z udzialem por. Grubera, pulkownika, Helgi; nie pamietam, czy byl obecny Herr Flick from the Gestapo. Domowo utkwilismy na koncu kompletnej 3 serii. Jedna seria byla zrobiona dla PBS, w czasowym standarcie US TV, czyli odcinkow krotszych niz przeznaczone dla odbiorcy europejskiego. Serial sie w US nie przyjal, a to z powodu prawie calkowitej nieznajomosci realiow i odwolan. Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: Allo, Allo - ciekawostki 01.06.05, 16:58 proszę, jaki background! dziękujemy sąsiadom:) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Allo, Allo - ciekawostki 01.06.05, 22:40 Sasiedzi z wieczornej zmiany wyplatuja sie wlasnie z wloczki i ida na spoczynek. Moze kto na nocna zmiane przyjdzie dziac; na porannej zas pewnie bedzie pelna hala. PS. Ide sobie, obejrzec kolejny odcinek Allo, allo. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Allo, Allo - ciekawostki 03.06.05, 16:19 forumowicz_pospolity napisał: > albo > > you stuuuuupid woman! (Rene, oczywiście) > > albo "moje słabe serce!" monsieur Alfons > (w oryg. "Oh my dicky ticker!") HA! dicky..ticker... nigdy nie mogłem rozszyfrować co tam mówi...ale że dicky??? fuuuuuuuuuuuj ...ef na początku...ef!!! > Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Allo, Allo - ciekawostki 03.06.05, 19:29 Ser w uszach podczas występów Etith:) I "Upadła Madonna z wielkim cycem" pędzla van Klopma (czy jakoś tak) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Allo, Allo - ciekawostki 01.06.05, 16:57 "...you stupid woman..." (klasyczna reakcja Rene na oskarzenia Edith, przylapujacej go in flagranti z kelnerkami.) Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Allo, Allo - ciekawostki 02.06.05, 21:29 I mały czołg z wielkim działem:) Odpowiedz Link Zgłoś
mason_verger Re: Allo, Allo - ciekawostki 02.06.05, 22:02 Allo Allo było kapitalne. Oprócz znaków firmowch każej postaci (w stylu: "You stupid woman!")pamiętam taką scenkę: Ktoś doniósł Rene że por. Gruber ma ukryty w spodniach dynamit. Akurat do kawiarni wchodzi Gruber i Rene z przerażeniem w głosie mówi: -Doszły mnie słuchy że ma pan w spodniach dynamit! Na to Gruber z filuternym uśmiechem: -Rene, nie wierz wszystkim plotkom... Świetne było też przekręcanie słówek przez żandarma Crabtree: np. mówił "Rene is at the pimp station" podczas gdy zamiast "pimp" powinno byc "pump" :) Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: Allo, Allo - ciekawostki 03.06.05, 01:11 dawajcie cytaty i sceny, ktore sobie przypomnieliscie, jak najwiecej!! osobiscie uwielbialam wszystkie sceny z perwersyjnie ubrana Helga i Herr Flickiem ;))) "Mozesz mnie teraz pocałowac" :> Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Allo, Allo - ciekawostki 03.06.05, 11:38 "DZIŃ DYBRY..TYRT PRZYNIESŁEM.." "TO JA ,LEKLERK..." Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Allo, Allo - ciekawostki 03.06.05, 11:46 > "TO JA ,LEKLERK..." to ja eklerek:) (w nawiązaniu do subwątku cukierniczego w wątku o niedyspozycji mentalnej drzejmsa) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Allo, Allo - ciekawostki 03.06.05, 11:57 a z tekstów to jeszcze Heil Mussolini - by kpt Alberto Bertorelli (hehe super okazywał względy mme Edit:)) Bring him in heeeeeeeere!!!! by Helga Good Myłning - ale to juz klasyka Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Allo, Allo - ciekawostki 03.06.05, 13:11 VIVA LA RESISTANCE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorop Re: Allo, Allo - ciekawostki 03.06.05, 19:41 oglądałam powtórki na czeskiej tv i jak to zwykle u nich bywa był dabing no i niestety to już nie to zabrakło zaśpiewu w ju stiupid i gudmoningu Odpowiedz Link Zgłoś
waldemarro84 Re: Allo, Allo - ciekawostki 04.06.05, 14:45 no nie ,zapomnieli o małym pomocniku Flick'a- von Smolhausen'nie(nie wiem jak sie pisze).Kiedyś her Flick uczył go jak ma rozbroić bombę z podręcznika świętej pamieci sapera pochowanego w Hamburgu.....,Berlinie,Monachium,Frankfurcie...... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Allo, Allo - ciekawostki 12.10.05, 10:20 Obejrzalam odcinek Allo, Allo z czeskim dubbingiem. To bylo do kwadratu:DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Allo, Allo - ciekawostki 12.10.05, 10:41 millefiori napisała: > Obejrzalam odcinek Allo, Allo z czeskim dubbingiem. To bylo do kwadratu:DDDDDD no masz! to rzeczywiście musi być rozśmieszacz:) Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Allo, Allo - ciekawostki 12.10.05, 10:44 z ttyrtem to było tak: - dziń dybry, przynisłem batyrie w tyrcie do rydia Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Allo, Allo - ciekawostki 12.10.05, 11:27 CYTATY, ŻĄDNY CYTATÓW JESTEM ,baj cesko republike lengłycz.. zazdraszam nieustajaco!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Allo, Allo - ciekawostki 12.10.05, 14:41 To czolowka (transkrypcja fonetyczna; kapitaliki=polozenie akcentu): - HAlo, HAlo! I koniecznie unausznijcie sobie wymowe Szwejkowym glosem...:DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
tomeczqu Re: Allo, Allo - ciekawostki 14.10.05, 20:26 "Podaj mi moją wielkiej mocy lornetkę" (Herr Flick do Helgi), "-la!" (odpowiedź Hansa na "Heil Hitler"), Odpowiedz Link Zgłoś