chuda23 14.06.05, 19:35 Jak pozbyc sie upierdliwego kreta ktory ryje moj sliczny ogrodek? POMOCY!!!!!! Nic na to "slepe cos" nie dziala. Co robic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kawapapieros Re: Wstretne krety!!!!!! 14.06.05, 19:39 W grę wchodzi bróń biologiczna lub konwencjonalna. Broń biologiczna = jakieś chemiczne świństwo, które swoją mocą zabija przy okazji złośliwego psa sąsiadów Broń konwencjonalna = odnaleźć naturalnego wroga kreta ( kuna, łasica, wydra lub wyjątkowo łasy na krety pies łowczy) Odpowiedz Link Zgłoś
septentrio Re: Wstretne krety!!!!!! 14.06.05, 19:42 > Broń konwencjonalna = odnaleźć naturalnego wroga kreta ( kuna, łasica, wydra lu > b wyjątkowo łasy na krety pies łowczy) Ale taka wydra jest chyba trudna do utrzymania w ogrodzie? Trzeba by jej stworzyć środowisko ziemno-wodne :) Odpowiedz Link Zgłoś
kawapapieros Re: Wstretne krety!!!!!! 14.06.05, 19:43 No to zafundować sobie oczko wodne i po problemie albo zatopić całą działkę i stworzyć minirezerwat dla bobrów. Odpowiedz Link Zgłoś
septentrio Re: Wstretne krety!!!!!! 14.06.05, 19:46 kawapapieros napisał: > No to zafundować sobie oczko wodne i po problemie albo zatopić całą działkę i s > tworzyć minirezerwat dla bobrów. Wszystko fajnie, ale mieliśmy hodować wydry a nie bobry :P. Bobry wespół w zespół mogłyby wypędzić wydrę i co wtedy z kretem? Odpowiedz Link Zgłoś
kawapapieros Re: Wstretne krety!!!!!! 14.06.05, 19:51 Kret utopi się niczym ostatni szczur na Tytaniku. Wydry zjedzą psa sąsiadów, a bobry wyemirgują na Podlasie albo pojadą do Egiptu budować tamy na Nilu. Odpowiedz Link Zgłoś
septentrio Re: Wstretne krety!!!!!! 14.06.05, 19:40 Krety nie są wcale wstrętne, jak się im przyjrzeć to są całkiem przyjemne :) Rady: spróbuj się zaprzyjaźnić.. ;D Jak nie wyjdzie to zainstaluj sobie psa - do mojego ogrodu już nic nie wchodzi :) Minus - pies także ryje :D Odpowiedz Link Zgłoś
szefu13 Re: Wstretne krety!!!!!! 14.06.05, 19:43 Humanitarnej metody chyba nie ma, ale niektórzy leją wodę do korytarzy ewentualnie z dodatkiem jakichś chemikaliów, które nie szkodzą środowisku, a są nieprzyjemne dla kretów ... ale może skonsultuj jakieś strony ogrodnicze, co? Chyba, że nie chodzi o TAKIE krety i o TAKI ogródek :)))))))))))))))))))). Odpowiedz Link Zgłoś
chuda23 Re: Wstretne krety!!!!!! 14.06.05, 19:50 jake bobry? jakie psy? jakie norki? JA CHCE POZBYC SIE KRETA!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szefu13 Re: Wstretne krety!!!!!! 14.06.05, 19:56 No, to może powal go ciepliwością: kret zrobi swoaje, znudzi mu się i na jakiś czas sobie pójdzie ... :)))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ikselka Stare, ale wypróbowane!!!!!!!!!!!!!!! I naturalne 15.06.05, 07:25 W sklepie rybnym poproś o "wodę z ryb", to znaczy wodę w której pływały lub moczyły sie ryby. Musi mieć intensywny zapach. Wlej te wodę do każdej z dziur kreta. Możesz wrzucić oprócz tego po kawałku ryby. Może czynnośc trzeba będzie powtórzyć, ale u mnie wyniosły się z działki już po 1-szym razie (do sąsiada :)) Odpowiedz Link Zgłoś
silikoplast Re: Wstretne krety!!!!!! 15.06.05, 08:35 też miałem ten kłopot, nie pomagały odstraszacze i jakieś tam trutki, spróbowałem pistoletu gazowego i pomogło, od tego czasu mam spokój. Odpowiedz Link Zgłoś