24.06.05, 15:33
Wyjeżdzam do Turcji! Tydzień smazenia się na plaży nad Morzem Śródziemnym, z
przerwą na przejazd do Ankary, gdzie - tureckie wesele!
Tydzień urlopu - cały tydzień naraz! Hurra!
Trzymajcie sie!
Obserwuj wątek
    • stephen_s Re: JUTRO!!!! 24.06.05, 15:41
      Zdjęcia poprosimy, jeśli można :))))
    • fnoll Re: JUTRO!!!! 24.06.05, 16:53
      ech... obiecuję sobie kiedyś wrócić do Turcji - tym razem z rodziną; tam młodym
      frykiem będąc i stopem świat podbijając wiele zajefajnych chwil spędziłem :) a
      na emeryturę się z kumplem na wyprawę motorami do Turcji umówiłem :D
    • isma Re: JUTRO!!!! 24.06.05, 17:17
      Baw sie dobrze, fotki podeslij obowiazkowo. Ja tez zaczynam tygodniowy urlop,
      ale w domu go spedze, z racji pewnych niespodziewanych zawirowan w ciaglosci
      opieki nad latorosla.
      • a000000 Re: JUTRO!!!! 24.06.05, 17:35
        Epidemia jakaś, czy cóś? Ja też się na parę dni oddalam.
        • oko_jeza Re: JUTRO!!!! 28.06.05, 16:05
          a ja wróciłam. z Bielska- Białej.
          hahaha :P
    • monikaannaj Wróciłam... 04.07.05, 10:23
      i najchętniej natychmiast wyjechałabym tam znowu! Uwielbiam Turcję, Turkow,
      ciepłe morze i baklawę.
      Zdejcia jakies mam, ale nie chce mi się do nich jescze siadac... Jak je troszkę
      obrobię to dam znac - mam dla stephna zdjecie nowoczesnie acz od stop do głów
      ubranych muzulmanek.

Wróciłam - i od razu trafiłam na watek o meczecie w Monachium... Nie chcę sie
      tam dopisywac bo jakos nerwowo się zrobiło, a ja jeszcze nie mam nastroju na
      takie dyskusje. A co chcałam powiedziec to to - że mimo całego mojego
      turkofilstwa - wizja powiekszającej się ilosci meczetów w europie niepokoi
      mnie...
      Za to w turcji meczety b. lubie - wspaniałe miejsce dla odpoczynku po
      zwiedzaniu w upale - chłodno i wygodnie się siedzi na puszystym dywanie.. Nie
      osmielamy się wchodzić do takich malutkich, bardzo lokalnych ale każdy większy
      zaliczamy. W jednym zostaliśmy nawet na modlitwie!
      Siedzielismy sobie w kąciku gdy zaczęło się spiewnie koranu, potem na zewnątrz
      zaczął swoje muezin. A potem podszedł porządkowy i cos do mnie zagadał bardzo
      grzecznie, co moj maz (uczy się tureckiego) trafnie rozpoznał jako prośbę o
      przejscie na gorę - do damskiej czesci.. tak więc ogladałam sobie modlitwy
      spoza ażurowej barierki, w towatzystwie kilku modlących sie turczynek, ktore
      usmiechały się do mnie i ewidentnie trochę nie rozumiały czemu się nie modlę. Z
      wyglądu bowiem (zwłaszca z opalenizną) moge smiało uchodzic za turkę, zwłaszcza
      gdy mam na głowie typową turecką chustkę.
      Przez cały nasz pobyt brano mnie za turczynkę - nawet samochod raz się
      zatrzymał i ludzie pytali mnnie o droge... W sklepach i na bazarach zawsze
      zaczynaja do mnie mowic po turecku - ktorego ja ni w zab. za to do mojego męza
      blondaska, który potrafi się juz trochę porozumiec - zagajają po niemiecku!

Uch - rozgadałam się ale to tak fajnie jescze troche pobyc w atmosferze
      wakacji...
      • grzespelc Re: Wróciłam... 04.07.05, 15:57
        > Przez cały nasz pobyt brano mnie za turczynkę - nawet samochod raz się
        > zatrzymał i ludzie pytali mnnie o droge... W sklepach i na bazarach zawsze
        > zaczynaja do mnie mowic po turecku - ktorego ja ni w zab. za to do mojego
        męza
        > blondaska, który potrafi się juz trochę porozumiec - zagajają po niemiecku!

Ja miałem na odwrót w Hiszpanii. Moja dziewczyna, iberystka, jest blondynką, za
        to ja, choć po hiszpańsku ledwo parę słów, byłem brany za miejscowego...
      • elli_nika Re: Wróciłam... 04.07.05, 15:58
        :-))) nie wiem, jak mozna Turków lubić ;-)) Grecy to co innego;-)
        • stephen_s Re: Wróciłam... 04.07.05, 16:00
          > :-))) nie wiem, jak mozna Turków lubić ;-))

No nie wiem - jechałem kiedyś autobusem, obok mnie siedziała grupka studentów,
          w tym jedna Turczynka - i była przesympatyczna :)))))

A za co tak lubisz Greków?
          • elli_nika Re: Wróciłam... 04.07.05, 16:27
            za jezyk, w którym jest to fos i to thalata (światło i morze), za kulturę, za
            kuchnię, za literaturę i za to, że mimo bestialskiej tureckiej okupacji
            potrafili przez 1000 lat zachowac swoją tożsamość.
      • stephen_s Właśnie zauważyłem :) 04.07.05, 19:29
        > mam dla stephna zdjecie nowoczesnie acz od stop do głów
        > ubranych muzulmanek.

:)))) Chętnie zobaczę :)))
    • stephen_s Moniko, a zdjęcia..? ;))) (n/t) 04.07.05, 15:59

• stephen_s Łups, sorki... 04.07.05, 19:33
        ... nie zauważyłem, że napisałaś, że musisz je obrobić :)

W takim razie będę czekał cierpliwie... :)
    • stephen_s Moniko... :) 11.07.05, 18:56
      ... mam nadzieję, że nie będzie wielkim nietaktem, jeśli zapytam: co ze
      zdjęciami? ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka