aniawx 17.09.05, 20:10 Czy ktoś z Was też sie uczy do egzaminu???? Poszukuję wsparcia!!! Ja nie mam sił dziś do tego, a egzamin tuż tuż.........:((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mandana Re: nic mi sie nie chce, ciągle bym tylko spał(a) 17.09.05, 20:11 to trzymam kciucki, a mozna spytac jaki?:) je tez dzis caly dzien spiaca, pogoda, brrrrrrrrr:)) Odpowiedz Link Zgłoś
t-rex33 Re: nic mi sie nie chce, ciągle bym tylko spał(a) 17.09.05, 20:14 kampania wrześniowa he, he, he Odpowiedz Link Zgłoś
mandana Re: nic mi sie nie chce, ciągle bym tylko spał(a) 17.09.05, 20:15 jaka kampania?! Odpowiedz Link Zgłoś
t-rex33 Re: nic mi sie nie chce, ciągle bym tylko spał(a) 17.09.05, 20:19 wrześniowa. wrzesien - 9 miesiąc roku, początek zwykle ładny, w drugiej połowie miesiąca mozliwe deszcze, ważne rocznice wrześniowe: 1 września - agresja Niemiec hitlerowskich na PL, 17 września - agresja Ruskich. W tym miesiącu na uczelniach odbywa się kampania wrzesniowa Odpowiedz Link Zgłoś
mandana Re: nic mi sie nie chce, ciągle bym tylko spał(a) 17.09.05, 20:22 u nas uni zaczyna sie dopiero w pazdzierniku, egzaminy tez dopiero w pierwszym tygodniu pazdziernika, wiec nie znam kampani wrzesniowych. wogole nie ma tu "kampani", sa regularne egzaminy, ale: inny kraj, inne "tradycje":) Odpowiedz Link Zgłoś
t-rex33 Re: nic mi sie nie chce, ciągle bym tylko spał(a) 17.09.05, 20:29 tu tez rok akademicki rozpoczyna się w pażdzierniku, a we wrześniu to są egzaminy poprawkowe dla tych, co oblali w czerwcu. Takie egazaminy w wakacje są dla studentow bardzo bolesnym, traumatycznym, a czasem i beznadziejnym przezyciem, dlatego są one dla nich porównywalne do zmagań wojsk polskich z agresorem hitlerowskim we wrześniu '39 i stąd czasem bywają nazywane kampanią wrześniową. A przynajmniej bywały kiedyś tak nazywane w czasach, gdy ja studiowałem Odpowiedz Link Zgłoś
aniawx Re: nic mi sie nie chce, ciągle bym tylko spał(a) 17.09.05, 20:34 tak tak kampania wrześniowa!! :((((((( A przedmiot dośc miły - protokół dyplomatyczny. Ale i tak mi sie nie chce:( Odpowiedz Link Zgłoś
t-rex33 Re: nic mi sie nie chce, ciągle bym tylko spał(a) 17.09.05, 20:37 Eeeeee, to proste i intuicyjne. Trzeba tylko wiedzieć kiedy można się napić, a kiedy zakąsić na raucie. No i takie tam szczegóły, żeby nie bekać, nie bluzgać i takie tam. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
aniawx Re: nic mi sie nie chce, ciągle bym tylko spał(a) 17.09.05, 20:40 niby tak, ale jak mam sie uczyć kto po kolei występuje w konwoju dyplomatycznym czy w misji dyplomatycznej to mi sie nie chce! A już co ma robić Prezydent, Premier i wszyscy inni Ministrzy - kto podpisuje który papier - bleeee Odpowiedz Link Zgłoś
t-rex33 Re: nic mi sie nie chce, ciągle bym tylko spał(a) 17.09.05, 20:45 W konwoju dyplomatycznym to jest tak: najpierw jadą ochroniarze na sygnale, póżniej jedzie ta szyszka w czarnym BMW, a później znowu ochroniarze na sygnale, czasem w vanie. Konwoje często bywają dodatkowo konwojowane przez Policję. W misji dyplomatycznej jest trochę trudniej, bo zależy, kto ma misję i gdzie z tą misją się udaje. Ale jak misja jest zgraniczna to zwykle dochodzi samolot i rzeczywiście jest kłopot, gdzie Ci wszyscy kolesie po kolei usiądą w tym samolocie. A z papierami jest najprościej - podpisuje ten, któremu papier poda obsługa. A co Ty, ministrem będziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
aniawx Re: nic mi sie nie chce, ciągle bym tylko spał(a) 17.09.05, 20:47 może:) nie będę ale trza sie uczyć bo to jest na egzaminie, no i co zrobie - napisze panu, ze ja na Ministra nie startuje:)?? Odpowiedz Link Zgłoś
t-rex33 Re: nic mi sie nie chce, ciągle bym tylko spał(a) 17.09.05, 20:48 Panu??? Tak staro wyglądam? Odpowiedz Link Zgłoś
aniawx Re: nic mi sie nie chce, ciągle bym tylko spał(a) 17.09.05, 20:49 mówie o egzaminatorze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
t-rex33 Re: nic mi sie nie chce, ciągle bym tylko spał(a) 17.09.05, 20:54 no to OK, bo już byłem bliski histerii. Dziewczyny: ja spadam, ale jeszcze tu zajrzę przed północą. C u :) and have fun! Odpowiedz Link Zgłoś
mandana Re: nic mi sie nie chce, ciągle bym tylko spał(a) 17.09.05, 20:49 cale szczescie, bo kocham moj zawod, i chcialam bardzo aby sie studia szybko skonczyly aby juz zaczac:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mandana Re: nic mi sie nie chce, ciągle bym tylko spał(a) 17.09.05, 20:49 a co nie mozesz anatomi teraz studiowac?:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
t-rex33 Re: nic mi sie nie chce, ciągle bym tylko spał(a) 17.09.05, 20:55 jak będziesz wytrwała to pogadamy o tym później.. C U :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: krzysiu, o co ci chodzi? 18.09.05, 00:17 no ty już dobrze wiesz o co!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mandana Re: mandana 18.09.05, 00:19 tak, i`gonna try it, ale moze z moim polskim bedzie ciezko? wait a second, gonna see it, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
mandana Re: t-rex 18.09.05, 00:40 ok, gonna try it again, jak cos nie tak, so i`gonna send a mail again. ok? Odpowiedz Link Zgłoś
t-rex33 Re: t-rex 18.09.05, 01:09 Ty już też masz @. Czytaj i czekam, co dalej.. Odpowiedz Link Zgłoś
mandana Re: t-rex 18.09.05, 01:11 ok, wszystko zrozumilam, poczekaj chwilke, brykne po link angielski i wroce tu na forum, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
t-rex33 Re: t-rex 18.09.05, 01:17 OK. Jutro przeprowadzę próby z icq. Zostajemy tu? Odpowiedz Link Zgłoś
mandana Re: t-rex 18.09.05, 01:19 jezeli mozliwe, to prosze nie pisz w typowych nowych polskich slowach, bo znowu musze po jakis slownik gonic, ot tak normalnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
mandana Re: t-rex 18.09.05, 01:18 masz? mozna sie spytac what kind of study u`ve got? czy raczej pozniej? bo juz nie wiem co mozna, a co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mandana Re: t-rex 18.09.05, 01:21 a tak, bo juz nie wiem czy mam w hieroglifach sie pytac, zeby nic nie... Odpowiedz Link Zgłoś
t-rex33 Re: t-rex 18.09.05, 01:23 Jestem inzynierem, a oprócz tego mam MBA jednej z amerykańskich uczelni. Ale teraz, po tym wyznaniu, to chyba stracę pozycję totalnego abnegata tu na forum Odpowiedz Link Zgłoś
mandana Re: t-rex 18.09.05, 01:25 brzmi bardzo dobrze, no ale dlatego sie pytalam czy tu mozna, bo... i o jest problem: abnegat, to co? nie mam w niemieckim odpowiednika, choc mecze szare komorki:) Odpowiedz Link Zgłoś
t-rex33 Re: t-rex 18.09.05, 01:28 Abnegat, to taki gość, co wszystko ma gdzieś i za bardzo nie przejmuje się sprawami codziennymi, chla mocno i robi sobie jaja ze wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
mandana Re: t-rex 18.09.05, 01:31 aua,aua, ale beda mieli respekt. a wiesz, zauwazylam tu na forum, ze ludzie duzo o piciu pisza, sie zgrywaja, czy to tak na serio? Odpowiedz Link Zgłoś
t-rex33 Re: t-rex 18.09.05, 01:36 ja myślę, że piją równo. Jak ja piszę o piciu, to zawsze tylko prawdę i z własnego doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mandana Re: t-rex 18.09.05, 01:27 ale ja tez popelnilam blad, to forum i te gazete znam od bardzo niedawna, i nie bardzo uwazalam co pisze, i sa wyniki: jak sie komus nudzi to zaglada co juz mowilam i "gania" za mna. madry po szkodzie:( Odpowiedz Link Zgłoś
t-rex33 Re: t-rex 18.09.05, 01:31 dlatego chciałem pogadać gdzieś na zewnątrz.... Tu nie można mówić duzo o sobie, bo każdy może to przeczytać i sporawdzić Odpowiedz Link Zgłoś
mandana Re: t-rex 18.09.05, 01:34 to wiesz co, have a try yourself with icq tomorrow, ok?. nie bedziemy tu ... ja tez juz nie wiem co i co nie:)) wejde jeszcze na @ i dam moj icq number, ok? tam sie pozegnam:) brykam Odpowiedz Link Zgłoś
aniawx Re: nic mi sie nie chce, ciągle bym tylko spał(a) 17.09.05, 20:50 a co takiego porabiasz - jeśli można spytać? Odpowiedz Link Zgłoś
mandana Re: nic mi sie nie chce, ciągle bym tylko spał(a) 17.09.05, 20:51 :)))))))) mozna, prawo, pracuje w kancelari, juz po roku w sadzie:)) jest super!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aniawx Re: nic mi sie nie chce, ciągle bym tylko spał(a) 17.09.05, 20:52 o fajnie - ale ja nie mogłabym prawa studiowac - brak pamięci na takie wkuwanie - ja to musze wszysko rozumieć - coś z czegoś musi wynikac , a nie że tak ustalimy i dobrze jest:) Dlatego podziwiam wsystkich prawników!! Odpowiedz Link Zgłoś
aniawx Re: nic mi sie nie chce, ciągle bym tylko spał(a) 17.09.05, 20:55 ide sobei na spacer - moze coś się przewietrze to mi lepiej bedzie wkuwać:) miłego wieczoru! Odpowiedz Link Zgłoś
mandana Re: nic mi sie nie chce, ciągle bym tylko spał(a) 17.09.05, 20:56 musze cie troszke z bledu wyprowadzic: jezeli prawa sie logicznie nie rozumie, to nigdy ale to nigdy nie nauczy sie czlowiek tego na pamiec, a wiec: nie sa takie trudne studia. ale tobie zycze powodzenia!!!!!!!!!!! trzymam kciuki!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aniawx Re: nic mi sie nie chce, ciągle bym tylko spał(a) 17.09.05, 20:57 kurcze poważnie - to moze jeszcze sie wybiore:))) jak pokonam te:) pozdrawiam, dzięki za wsparcie Odpowiedz Link Zgłoś
mandana Re: nic mi sie nie chce, ciągle bym tylko spał(a) 17.09.05, 20:57 do kogo to bylo t-rex? Odpowiedz Link Zgłoś
mandana Re: nic mi sie nie chce, ciągle bym tylko spał(a) 17.09.05, 20:44 no u mnie to tez juz cale szczescie po studiach:)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
t-rex33 Re: nic mi sie nie chce, ciągle bym tylko spał(a) 17.09.05, 20:47 Całe szczęście???? Ja to bym jeszcze postudiował, najchętniej zabawy w klubach studenckich i anatomię ciał studentek Odpowiedz Link Zgłoś
aniawx Re: nic mi sie nie chce, ciągle bym tylko spał(a) 17.09.05, 20:47 a ja kończe za pół roku:))))) Odpowiedz Link Zgłoś