Dodaj do ulubionych

czy przez internet można się zakochać, POMOCY

20.09.05, 07:31
Moje małżeństwo rozpada się. Dlatego szukam tutaj porady.
Mój mąż gdzieś od czerwca zaczął korespondować z dziewczyną z Kanady (tak
mówi), a teraz postanowił wyjechać i mnie zostawić.Twierdzi, że już nic do
mnie nie czuje i chce dla mnie jak najlepiej. Wyjeżdża aby sprawdzić czy za
mną zatęskni, a najlepiej będziejak ja zaczekam i się przekonamy.
Do tego wszystkiego zrobiłam coś czego się wstydzę ale myślę, że musiałam, a
mianowicie przejrzałam jego korespondencję. No i wtedy to był szok, czułe
słówka i inne piękne rzeczy (oczywiście dla pani z Kanady). podkreślam że
widzieli si tylko przez kamerę internetową.
Moje pytanko brzmi czy można zakochać się przez internet, co ja mam teraz
zrobić?
Obserwuj wątek
    • nortal Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 08:14
      Mi się wydaje że raczej to jakaś gra z jego strony . . . Bo jeśli nie spotkał
      się z nią i nie rozmawiali ze sobą na żywo ew telefonicznie ,to chyba od samego
      oglądania się przez net i pisania raczej chyba nie da rady się zakochać. Takie
      jest moje odczucie. No ale jesli się spotkali , wystarczy że tylko jeden raz ,
      nawet na zwykłej kawce ... hm no to możesz mieć kłopot, jeśli go zaniedbywałaś
      i był samotny to możliwe że się zakochał . Ja Ci radzę , pogadaj z nim ,
      upewnij się czy go czasem nie zaniedbałaś i tak w ogóle czy Ty go kochasz ? Bo
      jeśli tak to rób wszystko żeby ratować ten związek. Bo to co się teraz dzieje
      ciężko będzie zapomnieć i odwrócić gdy opadnie już po tym wszystkim ,, kurz,, .
      I mamy przykład tolerancji małżeńskiej...
      Lecę do pracki. Trzymaj się ciepło . Pozdrawiam !!
      • mlesniewska Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 09:02
        Kup mu one-way ticket, a na lotnisku zanuć "good bye, my love, good bye...".
        • esterka8 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 10:30
          czy Ty czasem nie jesteś zbyt okrutna? znowu pozbawiasz dziewczynę
          złudzeń...poza tym to chyba nie tak łatwo.... w końcu maż to jest jej, nie? ale
          faktycznie, gdyby mi cos takiego mąż poczynił to ten bilet miałby jak w banku,
          i nuciałabym oj, nuciła, tylko.... melodii nie pamiętam.
          • irish76 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 10:54
            nie. leoiej je napisac stek bzdur i slodkich pie..ze niby bedzie dobrze.
            ma meza idiote, jakiegos nierozwoja ze spaczona psychika
            gdybym to byl na jej miejscu ja, to maz lecialby juz przez balkon a za nim
            komputer
            • mlesniewska Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 10:58
              zaraz zyskam opinię nieczułej baby

KOBIETO!!! O MIŁOŚĆ SIĘ NIE PROSI!!!!!!!!!
              • irish76 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:02
                slusznie
                dajcie Marzence wodki
                wiecej szacunku do siebie sikorko
                zycie to nie same kompromisy zwlaszcza w takich przypadkach
                a tak na marginesie to twoj maz jest ostatnim frajerem ze jeszcze sypoie
                tekstami: jade sie przekonac, moze wroce... ja pierd... ale leszcz. w kim ty
                sie zakochalas? :)
                • mlesniewska Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:08
                  Zakochała się w pięknym, młodym, romantycznym, lojalnym i oddanym
                  Przynajmniej tyle było. A zostało co? Albo może nic nie było. Tylko sie
                  wydawało:)
                  • irish76 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:12
                    wybacznie mi panie
                    cisnie sie na usta szowinistyczny tekst:
                    baby sa glupie ;)
                    • noellin irish 20.09.05, 11:12
                      alez nie ma za co:)) tez to mowie, na serio.
                    • mlesniewska Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:21
                      Uczucia przyćmiewają rozsądek.:)
                      Babom sie to częściej zdarza:) Faceci są twardzi a baby głupie:)
            • sikorka111 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 12:14
              czasami nachodą mnie takie myśli, a raczej złość. To by na prawdę było fajne i
              jak ulga. Ale w życiu trzeba wszystko robić rozsądnie a nerwy to zły doradca.
              Ale dzięki to miłe
        • keyti77 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 14:48

A może " one way ticket to the moon" i sprawa załatwiona ;-))))
    • fiona_76 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 09:08
      Niestety musze Cie zmartwic. Mozna sie zakochac.Dziwi mnie tylko jedno - skoro
      jej nie widzial na zywo, nie rozmawial to jeszcze nie moze byc pewien czy to
      jest "to". Gorzej bedzie jak tam pojedzie i okaze sie, ze ta druga strona
      prowadzila pewnego rodzaju "gre". I co wtedy? Wroci i bedzie blagal o litosc?
      Musisz z ni mpowaznie pogadac.
      Daj znac co uzyskalas.
      Trzymaj sie cieplutko.
      • irish76 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 10:54
        ... i zajsc w ciaze :)
        • mlesniewska Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:41
          taaaaaa, cudowny chwyt ...na dziecko :D:D:D::D
    • t-rex33 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 10:49
      Znajdź sobie kochanka
      • sikorka18 Nie szukaj nigdy 20.09.05, 10:52
        serca gorącego,
        ani w skale wyrytego,
        ale poszukaj serca szczerego,
        na wieki ci oddanego.
        • t-rex33 Re: Nie szukaj nigdy 20.09.05, 11:00
          Z tym "na wieki" to nie przesadzaj. A najbardziej trwała rodzina to model 2+2,
          czyli mąż, żona, kochanka, kochanek.
          • mlesniewska Re: Nie szukaj nigdy 20.09.05, 11:02
            Coś pięknego i niedrogo:) wszyscy szczęśliwi i zadowolenie :D
            • t-rex33 Re: Nie szukaj nigdy 20.09.05, 11:05
              I rozwodu nie będzie :), i majątku nie trzeba będzie dzielić :), i na adwokatów
              pieniędzy wydawać: po prostu sielanka
              • mlesniewska Re: Nie szukaj nigdy 20.09.05, 11:11
                sielsko anielsko :) rzekłabym: 7 niebo, choć ja już gdzieś o ósmym niebie
                pisałam .... :))
                • t-rex33 Re: Nie szukaj nigdy 20.09.05, 11:24
                  ;)
                  • mlesniewska Re: Nie szukaj nigdy 20.09.05, 11:28
                    koniec tematu? rozważań czysto teoretycznych????? niefajnie:D
                    • t-rex33 Re: Nie szukaj nigdy 20.09.05, 11:31
                      pozasuwać muszę trochę :( ale możemy kontynuować w innym terminie :)
                      • mlesniewska Re: Nie szukaj nigdy 20.09.05, 11:34
                        ok:))) omówienie różnych konstelacji nastąpi w późniejszym terminie :D
          • sikorka18 Do T-rex33 20.09.05, 11:06
            Tak, w dzisiejszych czasach to zupelnie normalne dla niektorych:((
            Nie zgadzam sie z Toba, bo wtedy status malzenstwa jest zbyteczny, a jednak
            istnieje.
            Chociaz duzo par zyje bez slubu, napewno nie z milosci, tylko z obawy zycia w
            samotnosci.
            Takie jest moje zdanie na ten temat.
            • t-rex33 Re: Do T-rex33 20.09.05, 11:23
              Małżeństwo to element systemu, podobnie jak prezentowany w mediach styl życia,
              który niektórzy za wszelką cenę starają się osiągnąć nie bacząc na ich rosnące
              zadłużenie w bankach, i jak kredyty hipoteczne, które później grzecznie
              spłacają przez całe życie. Przez to łatwiej ich kontrolować, bo nie myślą o
              niczym więcej tylko o pracy, po to by utrzymać rodzinę i spłacić swoje długi.
              • sikorka18 Re: Do T-rex33 20.09.05, 11:24
                Znam takie zycie:))
                • t-rex33 Re: Do T-rex33 20.09.05, 11:26
                  :))) więc znajdź sobie tego kochanka i wrzuć na luuuuz
                  • sikorka18 Re: Do T-rex33 20.09.05, 11:27
                    Ach zebys ty wiedzial, co ja wiem...
                    • t-rex33 Re: Do T-rex33 20.09.05, 12:31
                      Że mi się sikorki pomieszały? Za dużo was tu dziś lata ptaszki, a ja za wiele
                      rzeczy w jednej chwili robię i za szybko piszę. W takim razie odwołuję: nie
                      szukaj sobie tego kochanka
                      • sikorka18 Re: Do T-rex33 20.09.05, 12:34
                        Dobrze, ze sie polapales, ktora sikorka jest ktora, hi, hi...
                        Ty tez nie szukaj kochanki, badz wierny Twojej wybranej:-)
      • irish76 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 10:55
        nie kochanka ale kogos na stale :)
        • mlesniewska Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:00
          Na stałe stałe, czy kochanka na stałe, czy na friend f*cking??
          :))
          • irish76 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:02
            ganze egal
            • sikorka18 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:07
              warum deutsch?
              • irish76 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:13
                darum dass deutsche sprache ist so romantische sprache
                • noellin Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:14
                  wohl kaum:)
                  • sikorka18 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:15
                    na ja, wenn das keine Muttersprache ist..
                    • irish76 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:17
                      so?
                      • sikorka18 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:18
                        wieso so?
                        • noellin Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:18
                          und was überhaupt so?:))
                          • sikorka18 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:19
                            Fragen über Fragen..
                            • noellin Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:20
                              ganz genau, lauter fragen und keine antworten:))
                            • irish76 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:22
                              wer fragst keine schnitzer machst
                          • irish76 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:20
                            ich bin nich vorberaitet
                            ich war krank
                            :))
                            • noellin Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:21
                              irish, nicht genügend, setzten!:)))
                              • sikorka18 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:23
                                oder: ich weiss nicht, mein Lehrer war krank...
                                • noellin Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:24
                                  dein lehrer war krank???!!! he?:))
                                  • noellin Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:25
                                    irish, paß auf, sonst mußt du noch nachsitzen:))))))
                                    • irish76 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:30
                                      poddaje sie
                                      nie sprechalem od lat :)
                                      • noellin Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:30
                                        ok:))
                                      • sikorka18 Irish.. 20.09.05, 11:31
                                        kein Meister fällt vom Himmel
                                        • irish76 Re: Irish.. 20.09.05, 11:34
                                          einmal ist keinmal
                                          • sikorka18 Re: Irish.. 20.09.05, 11:34
                                            eben, nobody is perfect:))
                                            • irish76 Re: Irish.. 20.09.05, 11:35
                                              biez wodki nie razbierjosz
                                              • sikorka18 Re: Irish.. 20.09.05, 11:42
                                                Co to mialo znaczyc?
                                  • irish76 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:28
                                    alles Zeit
                                    Deine Frau ist deine Artz
                                    Sie kurieren uber Tastsinn
                                    • noellin Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:30
                                      :)) auch nicht schlecht, tylko zalezy, wie sie tastet:))
                              • irish76 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:24
                                ja ja, meine Schuld
                                • sikorka18 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:27
                                  Ladnie, ze sie do tego dobrowolnie przyznales:))
                                  • irish76 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:30
                                    a ja nie dobrowolnie to inaczej bys mnie do tego zmusila?
                                    co za niemiecka perwersja
                                    :)
                                    • noellin irish 20.09.05, 11:31
                                      to do mnie? przecie mowie: ok! bylo dobrze, nie ma co:))
                                    • sikorka18 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:32
                                      Ngdy nikogo do niczego nie zmuszalam...
                                      • irish76 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:34
                                        szkoda...
                                    • irish76 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:33
                                      no jak do ciebie? nie widzisz u siebie hirarchii drzewka? :)
                                      to bylo do sikorki
                                      • noellin Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:34
                                        ok, sorry:)) brykam.
                                        • irish76 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:34
                                          gdzie?
                                          • noellin Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:37
                                            zadnej hierarchii nie widze, widze anarchie:)) nie mam pojecia juz kto do kogo,
                                            wiec nie chce Wam tu platac, dlatego brykam...
                                            • irish76 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:38
                                              mi sie tak rozwija ze widze kto do kogo pisze
                                              • noellin Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:39
                                                a to sobie zle ustawilam:( no i przez to "wpycham" sie gdzie nie trzeba:))
                                                • sikorka18 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:43
                                                  trzeba miec oczy i uszy otwarte..
                                                  • irish76 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 14:03
                                                    wrog nie spi!
        • noellin Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:01
          przemysl sytuacje, jezeli on powiedzmy wroci do Ciebie: bedziesz miala nadal
          zaufanie do niego? zostaw go, skup sie nad soba:) uporzadkuj sobie zycie i
          zostaw go. nie czekaj az on, moze laskawie, do Ciebie wroci.
          zacznij nowe zycie, Twoje zycie!
          pozdrawiam:)
          • irish76 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:03
            nawet jakby chcial i blagal na kolanach zeby wrocic to bym mu powiedzial:
            rozmowa jest krotka, wypier...laj z mojego ogrodka
    • irish76 kretyn 20.09.05, 10:52
      twoj maz to debil
      olej go i poszukaj innego normalnego czlowieka bo z niego to juz nic nie bedzie
    • irish76 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:13
      a tak wogole to mam wrazenie ze ten post to wkret bo nie wierze ze kogos mogla
      spotkac taka komiczna historia :))
      • noellin Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:14
        tak myslisz...? no, moze...
        • irish76 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:17
          na 99%
          • noellin Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:18
            znaczy sie, znowu sie komus nudzi? :))
            • irish76 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:24
              kto ma niezla beke
      • mlesniewska Re: ....mamy Cię........:))))) 20.09.05, 11:23
        j.w.
    • strawberrycream Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 11:34
      odetnij mu internet pokaz mu ze Ty tu rzadzisz a nie on a skoo tak bardzo chce
      jechac niech jedzie .. jesli go kochasz to zrob tak aby mu bylo ok .. a on sam
      sie kiedyś przekona i dostanie w dupe od losu...

... hmm nie wiem co Ci doradzić nie bylam w takiej sytuacji..
      ja bym mu zrobila awanture...
    • noellin Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 12:41
      a ile tu tych sikorek?!:))))
      • sikorka18 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 12:43
        Tylo dwie, przez przypadek sie spotkaly..
        • noellin Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 12:45
          wlasnie widze, ze mi sie dwoji:)) troche zamieszane:))
          • sikorka18 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 12:47
            Ludzie zloci co to za problem dwie sikorki...i juz takie zamieszanie.
    • froom Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 20.09.05, 22:56
      ....Mam ogromną nadzieję, że nie bedziesz na niego czekac az jemu sie
      odmieni??? Nie mozna sie zakochac przez internet. Ja w to nie wierze ...
      • sikorka111 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 21.09.05, 08:34
        DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA POMOC, SPRAWĘ ZAŁATWIŁAM WCZORAJ WIECZOREM. NIE BYŁO
        LEKKO ALE FINAŁ ROZMOWY BYŁ TAKI, ŻE MA SIĘ PAKOWAĆ I WYNOSIĆ.
        BOJĘ SIĘ JAK TO DALEJ ZNIOSĘ ALE JAK TO MÓWIĄ CZAS LECZY RANY WIĘC ZOBACZYMY.
        • irish76 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 21.09.05, 10:00
          i bardzo dobrze
          przynajmniej jedno jest tutaj z jajami :)
          • sikorka111 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 22.09.05, 11:48
            dzisiaj już nie mam tych jaj co we wtorek. Mało tego padło słowo rozwód,
            którego chyba nie chcę, ale wiem że muszę być twarda abym kiedyś miała dobrze w
            życiu.
            • irish76 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 22.09.05, 13:44
              no teraz wymieklem
              a czemu nie chcesz rozwodu? nie masz faceta i nie chceszz rozwodu
              dziwne
        • tape_ta Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 22.09.05, 12:49
          raczej "czas niszczy wszystko" cytujac francuski film.
          • irish76 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 22.09.05, 13:44
            destrukcja zawsze jest potrzebna zeby powstalo cos nowego
            • tape_ta Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 22.09.05, 14:23
              bez przesady, czasami ...
              • irish76 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 22.09.05, 14:35
                przesada dziala zawsze w obie strony
                • tape_ta Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 22.09.05, 14:52
                  niekoniecznie, na poczatek proponuje zastanowic sie nad wpychanym wszedzie
                  slowkiem "zawsze" ... "czasami" brzmi bardziej wiarygodnie ...
                  • irish76 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 22.09.05, 14:55
                    "czasami" brzmi zniewiesciale bo pokazuje niezdecydowanie
                    widocznie jednym pasuje jedno, innym co innego
                    a polsrodki nie spelniaja niczyich oczekiwan
                    • tape_ta Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 22.09.05, 16:22
                      ok, zawsze masz racje :)
                      • irish76 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 22.09.05, 16:24
                        sie wysililas
                        • tape_ta Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 23.09.05, 11:35
                          nie bylo potrzeby.
    • t-800 Re: czy przez internet można się zakochać, POMOCY 22.09.05, 15:13
      Można.

Ciężka sytuacja. 3m się mocno. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka