makbrajd The Dark Caress 19.09.06, 00:45 I hide myself away in the dark I can't find my way in this hole This twisted life is so cruel I'm so sick I need to find her soul to save me I remember the King And his Queen I shall never forget No finer woman had lay before me Dark and filled with beauty All it took was one lonely kiss Her lips, swollen and red Smothered all over me I felt faint and without control And with great thirst, I drank deeply She gave to her lust and ecstacy We kissed just once her life dripped down on me Even now, in life's closing does she still shine Woman of mine you'll never close your eyes So I hide myself away in the dark And death she bathes with me, in my heart They'll never see what I've seen They cannot know, who I've been The things I've done, they torture me But I need them, for they are me Lust in me, you'll dream of me, life In pitch night I'll be there watching you Odpowiedz Link Zgłoś
ela0508 Are you the one that I've been waiting for? 27.09.06, 22:39 NICKA CAVE I've felt you coming girl, as you drew near I knew you'd find me, cause I longed you here Are you my desitiny? Is this how you'll appear? Wrapped in a coat with tears in your eyes? Well take that coat babe, and throw it on the floor Are you the one that I've been waiting for? As you've been moving surely toward me My soul has comforted and assured me That in time my heart it will reward me And that all will be revealed So I've sat and I've watched an ice-age thaw Are you the one that I've been waiting for? Out of sorrow entire worlds have been built Out of longing great wonders have been willed They're only little tears, darling, let them spill And lay your head upon my shoulder Outside my window the world has gone to war Are you the one that I've been waiting for? O we will know, won't we? The stars will explode in the sky O but they don't, do they? Stars have their moment and then they die There's a man who spoke wonders though I've never met him He said, "He who seeks finds and who knocks will be let in" I think of you in motion and just how close you are getting And how every little thing anticipates you All down my veins my heart-strings call Are you the one that I've been waiting for? Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Stańcie przed lustrami 01.10.06, 22:33 Ładne dziewczyny wychodzą za mąż Za ładnych chłopców A brzydkie dziewczyny wychodzą za mąż Za brzydkich chłopców Ładni chłopcy żenią się Z ładnymi dziewczętami A brzydkie chłopaki żenią się Z brzydkimi dziewuchami Ładne dziewczyny w czarnych rajstopach Terroryzują podmiejskich bogaczy Którzy za czereśnie i winogrona Testują je w nocy A brzydkie dziewczyny spod saturatora Które są warte góry złota Oddają się za talon na hokejówki Lub amerykański opiekacz A co Wam powie zwierciadełko Kiedy staniecie przed nim z rana Wy studentki Uniwersytetu Wy robotnice z Huty Warszawa Ładni chłopcy reklamują się W najnowszym modelu Pobiedy I starsze kobiety paraliżuje Myśl o wspólnej z nimi kąpieli A brzydkie chłopaki w pocie i trudzie Budują pociągi spychacze i statki Wszystko to dla dziewcząt z kas dworcowych Te słodkie ciastka te tanie kwiatki A co nam powie zwierciadełko Kiedy staniemy przed nim z rana My studenci Uniwersytetu My robotnicy Huty Warszawa Powie nam że nasze dziewczyny Są dla nas najpiękniejsze Że my dla naszych dziewczyn Jesteśmy najładniejsi Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia i jeszcze to 02.10.06, 21:10 Surfingujące buty O szóstej rano zakładam buty Czarne zamszowe na srebrne klamry Niosą mnie one po ulicy Którą biegają robotnicy A ja sobie sobie z tego nic nie robię I śmieję im się prosto w oczy Praca na pewno ludzi wzbogaca Ale dzisiaj to ona nie jest w modzie Zabiorę Cię nad Wisłę Zabiorę Cię na plażę I będziemy surfingowa Zaplątani w rybackie sieci Zaplątani zaplątani Niektórzy należą do organizacji Gdzie całe dni dłubią w nosie Przygotowane ba stole telefony W razie kontroli ktoś zadzwoni A ja mam lepszy pomysł na życie Od nudzenia się w zakładzie pracy Wlewam w siebie kufel piwa I cała Polska wygląda inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd albo to 02.10.06, 23:31 Wy kłamiecie aby kupić nas Sprzedajecie nasz bezcenny czas Wciąż myślicie, że to tylko tłum Zabraniacie dźwięków wszystkich strun I nikomu nie wolno się z tego śmiać I nikomu nie wolno się z tego śmiać I nikomu nie wolno się z tego śmiać I nikomu nie wolno się z tego śmiać I w dwa złotka oklejajcie się Choć kryjecie ja dokładnie wiem Że jesteście ludźmi tak jak my Choć czasami władza wam się śni I nikomu nie wolno się z tego śmiać I nikomu nie wolno się z tego śmiać I nikomu nie wolno się z tego śmiać I nikomu nie wolno się z tego śmiać Śmiać, śmiać, śmiać, śmiać, śmiać, śmiać, śmiać, śmiać, śmiać Śmiać, śmiać, śmiać, śmiać, śmiać, śmiać, śmiać, śmiać, śmiać Śmiać, śmiać, śmiać, śmiać, śmiać, śmiać, śmiać, śmiać, śmiać Śmiać, śmiać, śmiać, śmiać, śmiać, śmiać, śmiać, śmiać, śmiać Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: albo to 02.10.06, 23:37 (teraz jak tego słucham to taki nieco infantylny tekst....ale wtedy porywało, zwłaszcza muzyką...ehhh...) Wolna myśl, swobód mit Wata, którą możesz sobie uszy zatkać Tak, jak ptak łapie wiatr Gdy zwiększyła, gdy zwiększyła mu się klatka Klatka słów, w której znów Jeszcze raz i jeszcze raz masz się urodzić Zwykły fałsz, że co masz To pływanie, to żegluga z dziurą w łodzi Modlitw szept w usta wbiegł O stosunkach, o stosunkach przerywanych Głupi pech i lęk klech Na głupotę, na durnotę przekuwany Wiara w cud, mrowie złud Które ty opłacasz swoją mrówczą pracą Dokąd pójść, zewsząd gnój Zwykły znój, za który nigdy nie zapłacą Znów zabijają w nas młodość Znów zabierają nam wolność Wolna myśl, swobód mit Wata, którą możesz sobie uszy zatkać Tak jak ptak łapie wiatr Gdy zwiększyła mu się klatka Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Co robią moje nogi na suficie? 05.10.06, 00:10 Siedzę sam z czarnym parasolem Trochę martwi mnie fakt, że ktoś posadził mnie w tak olbrzymim holu że nie widać w nim ścian Parasol chroni moją głowę przed tym atakiem przestrzeni Lecz moich rąk i moich nóg Nie wezmę przecież do kieszeni Siedzę sam z czarnym parasolem Trochę martwi mnie fakt że ktoś posadził mnie w tak olbrzymim holu że nie widać w nim ścian I na nic cała ta kontrola tak racjonalnej mojej głowy Gdy ciało moje gdzieś ucieka I już się ślizga po podłodze Co robią moje nogi na suficie? Siedzę sam z czarnym parasolem Trochę martwi mnie fakt, że ktoś posadził mnie w tak olbrzymim holu że nie widać w nim ścian Parasol chroni moją głowę przed tym atakiem przestrzeni Lecz moich rąk i moich nóg Nie wezmę przecież do kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Hunter - BiałoCzerw 09.10.06, 00:54 TERRA POLSKA... Białoczerw - ona łopocze nad naszymi głowami... W MARSZU - nie ma czasu na pytania! W TŁUMIE - nie ma miejsca na różnice! W BOGU - cała nasza jest nadzieja... Że wybaczy... że zrozumie... TERAZ POLSKA! Białoczerw - ona liga polskich fantastycznych! W MARSZU - nie ma czasu na pytania! W TŁUMIE - nie ma miejsca na różnice! W BOGU - cała nasza jest nadzieja... Że wybaczy... że zrozumie... Ciągle mam przed oczami głodnych władzy... Zimny wiatr czarnych koszul nową armię pcha... Szarą twarz... pozbawioną własnych marzeń... Drżącą dłoń... by być sobą nagle składasz w pięść... DUMNE CZOŁA... WĄ$KIE U$TA... Werble warczą tam, gdzie zawsze była PUSTKA... Teraz Polska, Białoczerw... Monopolizuje targowisko wiary! W MARSZU - nie ma czasu na pytania! W TŁUMIE - nie ma miejsca na różnice! W BOGU - cała nasza jest nadzieja... Że wybaczy... że zrozumie... Ciągle mam przed oczami głodnych władzy... Zimny wiatr czarnych koszul nową armię pcha... Szarą twarz... pozbawioną własnych marzeń... Drżącą dłoń... by być sobą nagle składam w pięść... W MARSZU - nie ma czasu na pytania! W TŁUMIE - nie ma miejsca na różnice! W BOGU - cała nasza jest nadzieja... że zrozumie... że WYBACZY... Ciągle masz przed oczami głodnych władzy... Zimny wiatr czarnych koszul nową armię pcha... Szarą twarz... pozbawioną własnych marzeń... Drżącą dłoń... by być sobą nagle składasz w pięść... Ciągle mam przed oczami głodnych władzy... Zimny wiatr czarnych koszul nową armię pcha... Szarą twarz... pozbawioną własnych marzeń... Drżącą dłoń... by być sobą nagle składam w pięść... Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd The Thrash of Naked Limbs 19.10.06, 16:59 Beauty is fragile, and time eats at it This passion play Smothered in effort, The thrash of naked limbs Glistening skin Close your eyes, the whispered sighs Frightening lust Sweet was her breath, tasted by mine Words are more effective when concealed Through the halflight on her body My fearful hands tremble their way Take me, anywhere that you like Hold me, deep within. Do what you like Take me, anywhere. Warm the night Take me, take me, take me With the lights low, and you naked on the warm floor Me besides you, softly kissing, caressing Make love to her while she's crying I could die now, and die happy Odpowiedz Link Zgłoś
ela0508 Lubię polską muzykę! 25.10.06, 22:23 A więc stało się i odchodzisz Tu są twoje książki i płyty Możesz zabrać co chcesz Najlepiej zabierz mnie Jestem lżejszy od fotografii Z których będziesz mnie teraz wycinać Będę milczał - i tak jestem martwy Odchodząc zabierz mnie... W nowym życiu znajdziesz mi miejsce Gdzieś na półce, czy parapecie Raz na miesiąc kurz ze mnie zetrzesz Odchodząc zabierz mnie Proszę weź mnie też... Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Lubię polską muzykę! 06.08.07, 20:03 Polska muzyka jest najlepsza! Odpowiedz Link Zgłoś
igua zimne dziady listopady 01.11.06, 11:07 akurat na dzis: "zimne dziady listopady proszą po koniokradach inne dziady z obrazów zaczynają do nas gadać częściej patrzę się na wschód chyba tam patrzę od zawsze gwiazdy toną w rzece znów brodzą kiedy noce jasne głośniej puka nam drzwi dyktatura żółtych liści liście które z drzew spadają trupy na twarzach mają zimne dziady listopady po deszczowych obiadach kiedy spełni się wróżba wtedy na wszystkim biada częściej patrzę się na wschód bo tam zima najdziksza Bóg ma swój zimowy stół a karły jeżdżą w rikszach tam gdzie zima synów swych wszystkich ma z albinosem zimę można zmylić tym że się ją głaszcze z włosem sny są tu na tak sny są tu na nie między ? jest brak ja o tym wiem i ty wiesz... zimne dziady listopady proszą po koniokradach inne dziady z obrazów zaczynają do nas gadać częściej patrzę się na wschód chłopak z rysunkową teczką kęsy zimowego słońca chłopiec zajada łyżeczką siedem strachów stoi u wrót żaden głodny nie zaśnie strachom siedem czarnych wdów smaży rydze na maśle zimne dziady listopady po deszczowych obiadach kiedy spełni się wróżba wtedy na wszystkim biada częściej patrzę się na wschód mały kamyk z paleniska patrzę co zostało nam z Piasecznego Huciska tam gdzie nam zostawił Bóg naszych korzeni resztki czekam aż mnie spytasz gdzie zakopię nasze dwie pestki sny są tu na tak sny są tu na nie między ? jest brak ja o tym wiem i ty wiesz..." Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: szafa grająca Klubokawiarni 12.12.06, 12:52 Nie jestem tym Za kogo mnie masz Jak drzewo na wietrze Nie śpiewam ja Wszystko i nic To śpiewa wiatr Wszystko i nic To śpiewa wiatr Nie żyję I nie umieram Przeważnie Jestem niczym Przede mną świat Ma inną twarz i ogrody Boga Uprawia śmierć Więc kim jest Ten trzeci Ten obok nas Jak w ogniu ogień Jak ryba w wodzie Nie żyję I nie umieram Przeważnie Jestem niczym Nie ja nie ja nie ja. Nie jestem tym Za kogo mnie masz Jak drzewo na wietrze Nie śpiewam ja Wszystko i nic To śpiewa wiatr Wszystko i nic To śpiewa wiatr Nie żyję I nie umieram Przeważnie Jestem niczym Nie ja nie ja nie ja nie ja. Odnaleziono wreszcie, ale co, wieczność Odnaleziono wreszcie, ale co, wieczność Ona jest morzem, co łączy się ze słońcem Odnaleziono wreszcie, ale co, wieczność Ona jest morzem, co łączy się ze słońcem Odnaleziono (wieczność!) wreszcie, ale co, wieczność Ona jest morzem, co łączy się ze słońcem Odnaleziono wreszcie, ale co, wieczność Ona jest morzem, co łączy się ze słońcem Odnaleziono wreszcie, odnaleziono wreszcie Odnaleziono wreszcie Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Franek 23.12.06, 17:54 Nie rycz mała, nie rycz, ja znam te wasze numery. Twoje łzy lecą mi na koszulę z napisem: King Bruce Lee Karate Mistrz, King Bruce Lee Karate Mistrz! Ja w klubie disco mogę robić wszystko, wyciągam damy spod opieki mamy. I małolaty spod opieki taty, na bramce stoję, nikogo się nie boję. Ja jestem King Bruce Lee Karate Mistrz! Gdy trzeba będzie, ja ciebie obronię, znam parę chwytów, ciałem zasłonię. Ciosy karate ćwiczyłem z bratem, ja jestem King Bruce Lee Karate Mistrz! King Bruce Lee Karate Mistrz! Już ci mówiłem: Mała, nie rycz, mam w sobie dzikość żółtej pantery. W tej dyskotece nie ma frajera, co by podskoczył lub ze mną zadzierał. Ja jestem King Bruce Lee Karate Mistrz! King Bruce Lee Karate Mistrz! Gdy ja dołożę, wtedy nie daj boże, reanimacja nawet nie pomoże. Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie... Ja jestem King Bruce Lee Karate Mistrz! King Bruce Lee Karate Mistrz! Nie rycz mała, nie rycz, ja znam te wasze numery. Twoje łzy lecą mi na koszulę z napisem: King Bruce Lee Karate Mistrz. Twoje łzy lecą mi na koszulę z napisem: King Bruce Lee Karate Mistrz. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Niecodzinny szczon 30.12.06, 20:56 Tam na kościelnej wieży Milczał zaklęty dzwon W tym mieście, w którym mieszkał kiedyś Niecodzienny szczon Żyła w nim wredna panienka Niemy czarny kwiat Wieczorem pod oknami chłopak jej śpiewał tak: To moje imię jest Andaluzyjski pies Pukam do twoich drzwi Od zmierzchu aż po świt Ona jedna słuchać nie chciała Głucha na pieśni czar Ona jedna w głos się śmiała Brała wszystko za żart W lesie - na Szczurzych Łąkach się utopił szczon Wtedy na kościelnej wieży usłyszano dzwon Zaszumiały o tym drzewa Zaśpiewał ludziom wiatr A nieobecne echo powtarzało tak na świat:: To moje imię jest Andaluzyjski pies Pukam do twoich drzwi Od zmierzchu aż po świt Ona jedna słuchać nie chciała Głucha na pieśni czar Ona jedna w głos się śmiała Brała wszystko za żart Cała trwoga mieszka w śmierci stogach Diabłu się spodobał Niecodzienny szczon W żadnej części... W jej spisie treści się nie mieścił Coma - Poczuł jej aromat z kostuchowego łona Niecodzienny szczon W dalszej części Nie ma go w tej opowieści Słowa tej piosenki Pisano na kominach Słyszał o niej także Uliczny kataryniarz Znała ją na pamięć Cała ludność okoliczna List do pokoleń.... LEGENDA ULICZNA Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Nie stało się nic 30.12.06, 20:57 Jeden dzień, jedna noc a w życiu jakby piękniej Byłem z nią parę chwil, było tak namiętnie A teraz jestem tu, ludzi tłum a myśli takie dziwne Nie wiem czy sam tego chcę lecz nikt tu nie jest winny Myślę, że nie stało się nic Myślę, że nie stało się nic Już jakiś czas nie ma jej Tańczę, wódkę piję Może dziś to będziesz ty Przecież mama cię nie zbije Jesteśmy tu, ludzi tłum a myśli dookoła Nie wiem sam czy tego chcę Chyba jedź do domu Myślę, że nie stało się nic Myślę, że nie stało się nic Później gdzieś widziałem ją Znowu była z innym Krzyczał coś, szarpał ją Uciekła do windy A teraz jestem tu, ludzi tłum i znowu myśli dziwne Może bym mógł zostać z nią I nikt tu nie jest winny Myślę, że nie stało się nic Myślę, że nie stało się nic Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Stevie Wonder » Chemical love 08.01.07, 13:41 People goin' round Tellin' others they are square Around and round in circles Is a ride that goes somewhere All you need to fly Is a heart dying to try A chemical love Its a chemical love Ain't nothin to it Gettin cash when you are broke Doin' lots of time Is worth a little snort of coke Infected needles Can aid you in no time Through chemical love You've got a chemical love Some people crave for physical love Some people crave material love Yet fewer crave for spiritual love You've got a chemical jones You've got a chemical love Yeah, a chemical love You've got chemical love Some people find themselves hooked on the weirdest things That have nothing to do with living God's gift to us is our life whats ours to him If its not our love, then nothing's given, given Some people crave for physical love Some people crave material love Yet fewer crave for spiritual love You've got a chemical jones For a chemical love Yes it's true The best things in life are free Not material Chemical or physically Try it for yourself You'll get a guaranteed high From spiritual love, natural miracle drug Some people crave for physical love Some people crave material love Yet fewer crave for spiritual love You've got a chemical jones You've got a chemical love You've a chemical love For a chemical drug Some people crave for physical love Some people crave material love Yet fewer crave for spiritual love You need a spiritual jones For that spiritual love I'm talking to you We all could do with spiritual jones For some spiritual love Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Jesień 17.01.07, 22:14 Wczesny październik Autobusy byle gdzie Wzgórza i łąki Wszystkie drzewa śmieją się Boiska za szkołą Parowozu gwizd Napij się tylko raz Nie pragnij już nic Prosty przedziałek Jak nieosiągalny ląd Odetchnij głęboko Patagonia o byle co W niebie jest wiele miejsc Przestronny dom Wszędzie i nigdzie Tak niedaleko stąd Czarno biały film Co się dzieje Bóg wie gdzie W krainie żywych Co przepływa obok mnie Już nie umrzemy Zostaliśmy tam Gdzie śmierci już nie ma (To do widzenia) Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Queen » Killer Queen 18.01.07, 13:12 She keeps Moet and Chandon in her pretty cabinet 'Let them eat cake' she says Just like Marie Antoinette A built in remedy for Khrushchev and Kennedy And anytime an invitation you can decline Caviar and cigarettes well versed in etiquette Extr'ordinarily nice She's a killer queen gunpowder gelatine Dynamite with a lazer beam Guaranteed to blow your mind Recommended at the price Insatiable an appetite wanna try? To avoid complications She never kept the same address In conversation she spoke just like a baroness Met a man from China went down to Geisha Minah Then again incidentally if you're that way inclined (she's a killer queen) Perfume came naturally from Paris (naturally) For cars she couldn't care less Fastidious and precise She's a killer queen gunpowder gelatine Dynamite with a lazer beam Guaranteed to blow your mind Recommended at the price Insatiable an appetite wanna try? Drop of a hat she's as willing as a playful as a pussy cat Then momentarily out of action Temporarily out of gas To absolutely drive you wild - wild She's out to get you She's a killer queen gunpowder gelatine Dynamite with a lazer beam Guaranteed to blow your mind Recommended at the price Insatiable an appetite wanna try? Wanna try Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd "Zazdrość" (wiadomo kto) 24.01.07, 00:04 Są chwile Gdy wolałabym martwym widzieć Cię Nie musiałabym Się Tobą dzielić nie nie Gdybym mogła schowałabym Twoje oczy w mojej kieszeni Żebyś nie mógł oglądać tych Które są dla nas zagrożeniem Do pracy Nie mogę puścić Cię nie nie Tam tyle kobiet Każda w myślach gwałci Cię Złotą klatkę sprawię Ci Będę karmić owocami A do nogi przymocuję Złotą kulę z diamentami Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Blade loki - "No pasaran" 24.01.07, 00:07 (w sumie naiwny tekst...ale fajnie wyśpiewany i zagrany) No Pasaran No Pasaran No Pasaran Chory jest świat ,chory sen wariata Krwawe kartki pocztowe z różnych stron świata Czarna niedziela ,długa jak sen. Karetka na sygnale podaje mi tlen. Nie moge uciekać choć ktoś mnie goni Przykładam pistolet do swej skroni Nie wezmą mnie żywcem Mam nowy plan:No Pasaran,No Pasaran No Pasaran,'No Pasaran',No Pasaran,'No Pasaran' No Pasaran,'No Pasaran',No Pasaran No Pasaran,'No Pasaran',No Pasaran,'No Pasaran' No Pasaran,'No Pasaran',No Pasaran Nie widzisz ,nie słyszysz,boisz sie cienia Neonazistoskie pozdrowienia Leją sie przez radio ,telewizorami. Czy umiesz czytać pomiędzy wierszami? Czy masz świadomość co może nastąpić Co może sie zmienić,co może sie skończyć. Trudne są słowa ,których nierozumiesz Wiedzieć i myśleć-oto warunek. No Pasaran,'No Pasaran',No Pasaran,'No Pasaran' No Pasaran,'No Pasaran',No Pasaran No Pasaran,'No Pasaran',No Pasaran,'No Pasaran' No Pasaran,'No Pasaran',No Pasaran I tylko milczą kamienie, 'tylko milczą kamienie' I tylko milczą kamienie, 'tylko milczą kamienie' I tylko milczą kamienie, 'tylko milczą kamienie' I tylko milczą kamienie. Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Hey » Eksperyment 24.01.07, 10:51 Przeprowadźmy mały sprawdzian Wytrzymałości duszy na ból Pozwól mi się przekonać Jak wiele cierpienia potrafisz znieść Lecz nawet w chwilach tak okrutnych Pamiętaj że nic się nie zmienia Że kiedy upokarzam Cię Robię to by bardziej Cię kochać Nie ufaj ludziom którzy ciągle Głaskają Cię ściągają czapki Oni nie dadzą Ci tego Co mogę dać Ci tylko ja Teraz pójdę z innym mężczyzną Potem zapytam co wtedy czułeś A później wyznam publicznie Że Twoje uczucie nic dla mnie nie znaczy Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Joe Cocker - You can leave your hat on 24.01.07, 18:00 Baby take off your coat real slow and take off your shoes I'll take your shoes Baby take off your dress yes yes yes You can leave your hat on You can leave your hat on You can leave your hat on Go on over there turn on the light no all the lights Come back here stand on this chair that's right Raise your arms up to the air no shake 'em You give me a reason to live You give me a reason to live You give me a reason to live You give me a reason to live Sweet darling You can leave your hat on You can leave your hat on feeling you can leave your hat on you can leave your hat on you can leave your hat on you can leave your hat on Suspicious minds a talkin' try'n' to tear us apart they don't believe in this love of mine they don't know I love you they don't know what love is they don't know what love is they don't know what love is I know what love is Sweet darling You can leave your hat on You can leave your hat on Feeling You can leave your hat on You can leave your hat on Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Nick Cave & The Bad Seeds - "Henry Lee" 25.01.07, 00:24 Get down,get down,little Henry Lee And stay all night with me You won't find a girl in this a damn world That will compare with me And the wind did howl and the wind did blow La la la la la La la la la lee A little bird lit down on Henry Lee I can't get down and I won't get down And stay all night with thee For the girl I have in that merry green land I love far better than thee And the wind did howl and the wind did blow La la la la la La la la la lee A little bird lit down on Henry Lee She leaned herself against a fence Just for a kiss or two And with little pen-knife held in her hand She plugged him through and through And the wind did roar and the wind did moan La la la la la La la la la lee A little bird lit down on Henry Lee Come take him by his lilly-white hands Come take him by his feet And throw him in this deep deep well Which is more than one hundred feet And the wind did howl and the wind did blow La la la la la La la la la lee A little bird lit down on Henry Lee Lie there,lie there,little Henry Lee Till the flesh drops from your bones For the girl you have in that merry green land Can wait forever for you to come home And the wind did roar and the wind did moan La la la la la La la la la lee A little bird lit down on Henry Lee Odpowiedz Link Zgłoś
ela0508 "Henry Lee" by Beksiński 25.01.07, 12:15 Henry Lee Chodź do mnie, chodź, Henry Lee i spędź ze mną noc. Na całym przeklętym świecie nie znajdziesz dziewczyny takiej jak ja. Nie mogę z tobą zostać ani spędzić tutaj nocy, gdyż mam dziewczynę w zielonej krainie i kocham ją bardziej niż ciebie. Wychyliła się przez płot, żeby dać mu buziaka. I małym nożem, trzymanym w dłoni, przebiła go kilka razy. Ciało cisnęła w czeluść studni. Leż tam sobie, Henry Lee, aż ciało odpadnie ci od kości. Gdyż dziewczyna w zielonej krainie wiecznie czekać będzie na twój powrót. :( Odpowiedz Link Zgłoś
ela0508 pewnie to już było.... 01.02.07, 17:32 HEY - LIST Jedyny mój to zaledwie kilka dni A ja nie mieszczę łez zagryzam wargi Dotykam się jak to zwykłeś robić ty Wyczuwam, wyczuwam cię W zapachu ubrań A niebo znów na głowę spada mi I nadziei coraz mniej na słońce Tak trudno jest zasypiać budzić się Gdy imię twoje echem odbija się od ścian A te dni ciszy które, które dzielą nas Podpowiadają mi złe obrazy Muszę to przespać przeczekać, przeczekać Trzeba mi A jutro znowu pójdziemy nad rzekę Jedyny mój pora kończyć już Pielęgnuj obraz mój w swym sercu Jestem wodą do której raz włożywszy dłoń Nigdy nie zdołasz jej zapomnieć A te dni ciszy.. jadę w świat :/ i buziaki ślę na papapapa Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd "Biesy" - Armia 01.02.07, 21:31 sato sato sato sato sato sato sato sato sato sato sato sato sato sato sato sato go go go hej je go go go hej je go go go hej je go go go sato sato sato sato sato sato sato sato sato sato sato sato sato sato sato sato go go go hej je go go go hej je go go go hej je go go sato sato sato sato sato sato sato sato sato sato sato sato sato sato sato sato go go go hej je go go go hej je go go go hej je go go hej je hej je hej je Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia The Pretenders -I'll stand by you 01.02.07, 21:59 Oh, Why You Look So Sad? Tears are in your eyes Come on and come to me now Don't be ashamed to cry Let me see you through 'cause I've seen the dark side too When the night falls on you You don't know what to do Nothing you confess Could make me love you less I'll stand by you I'll stand by you Won't let nobody hurt you I'll stand by you So if you're mad, get mad Don't hold it all inside Come on and talk to me now Hey, what you got to hide? I get angry too Well I'm a lot like you When you're standing at the crossroads And don't know which path to choose Let me come along 'cause even if you're wrong I'll stand by you I'll stand by you Won't let nobody hurt you I'll stand by you Take me in, into your darkest hour And I'll never desert you I'll stand by you And when... When the night falls on you, baby You're feeling all alone You won't be on your own I'll stand by you I'll stand by you Won't let nobody hurt you I'll stand by you Take me in, into your darkest hour And I'll never desert you I'll stand by you I'll stand by you Won't let nobody hurt you I'll stand by you Won't let nobody hurt you I'll stand by you Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Anathema - "The Beloved" 02.02.07, 09:17 Another day unfolds, still I exist Never felt so cold, I never knew I was turning away Though I can't explain, I only love you now that your missed As I stand in the rain, leave me to go through this I don't think I could face another sleepless night If only I could trace that elusive light In a dreamland flight to your agonizing eyes A never ending flight, my silent cries Still I close my eyes and my mind becomes clear Still I dream, and there you are... How still you lie and how your eyes bring back the fear Still I can't face what's going on in here... Everything that I've ever felt has gone At last my spirit breathes I see no point in going on So goodbye... It's time for me to leave Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Lacrimosa - "Der Morgen danach" 02.02.07, 09:30 So viele Menschen sehen Dich Doch niemand sieht Dich so wie ich Denn in dem Schatten deines Lichts Ganz weit dort hinten sitze ich Ich brauche Dich - Ich brauch dein Licht Denn aus dem Schatten kann ich nicht Du siehst mich nicht - du kennst mich nicht Doch aus der Ferne lieb ich Dich Ich achte Dich - verehre Dich Ich hoff auf Dich - begehre Dich Erfühle Dich - erlebe Dich Begleite Dich - erhebe Dich Kann nicht mehr leben ohne Dich Dies ist der Morgen danach Und meine Seele liegt brach Dies ist der Morgen danach Ein neuer Tag beginnt Und meine Zeit verrint Dieses alles schreib ich dir Und mehr noch brächt ich zu Papier Könnt ich in Worten alles Leiden Meiner Liebe dir beschreiben Nicht die Botschaft zu beklagen Sollen diese Zeilen tragen Nur - Ich liebe Dich - doch sagen Heute Nacht erhälst du dies Ich bete daß du dieses liest Im Morgengrauen erwart ich Dich Ich warte auf dein strahlend Licht Ich träume daß du mich bald siehst Du morgen in den Schatten kniest Und mich zu dir ins Lichte ziehst Dies ist der Morgen danach Und meine Seele liegt brach Dies ist der Morgen danach Ein neuer Tag beginnt Und meine Zeit verrint Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd "The Prize of Beauty" My Dying Bride 03.02.07, 00:46 I cannot turn my life unto you A storm in ebony hair. A hail of wickedness. Handsome as a God. Wile and shameless. Given the prize of beauty. Image of wretchedness. Divine like no other, Kiss the poison breast. Flames like the sun. Lives made undone. Words soft as snow. Souls claimed and won. An opiate drugged haze. Beds of shapeless dust. Dreams of filthy lust. Lair of hopelessness. Mires of sorrow. Never falls. Our lives are borrowed. Hold fast my soul. She waits for me in my dreams. Every night misery brings. Haunts my day. Haunts my wake. Oh, my lord can't you feel her grow. Inside of me. Tearing my mind. For once Lord please help me Believe in you. She claims the day in her name. Over you and over me. We dare to be ourselves. Next to her and all her war. She comes our way and takes the day, From my hands it is her way. The milk fills up my Branching veins and lonely heart. Trembling children she adores, And gives flight to her art. When April sheds her fitful rain, Glory be, we may live again. Truly my hope will perish within her. Truly as always I cannont forgive her. Cruelly she keeps me near to her, Forever to this day. Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Lenny Kravitz-"I build this garden for us" 04.02.07, 13:37 I build this garden for us, I build this garden for us I build this garden for us, I build this garden for us In this garden This lovely garden I build a temple of love Walk with the Father Won't be a bother To touch the Earth as it was We'll farm the land each day And in the sunshine we will play Glory glory for the day He came Our tears had gone away We'll make love in the shade And in the ocean we will bathe Little fishies in the sea Say hooray I build this garden for us, I build this garden for us I build this garden for us, I build this garden for us In this garden Our children will grow Darling this is a must We'll be so happy Our little family So full of love and trust And darling when we're old We'll close the gates and lock the door Our love will never fade away When it's pure it forever last And darling when you're cold I'll hold you tight and keep you warm Little darlin' gonna make it through the storm You'll never be alone I build this garden for us, I build this garden for us I build this garden for us, I build this garden for us In this garden They'll be no war No racial prejudice You'll be my brother Of any color You'll just be okay with us We'll live each day in peace In hope that we will one day reach The rest of the world When they are ready to be teached The kingdom will come Thy will will be done On Earth as it is in heaven I build this garden I build this garden for us Yeah yeah yeah yeah yeah I build this garden for us, I build this garden for us I build this garden for us, I build this garden for us I build this garden, yeah No war no more Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Tomasz Budzyński: Taniec Szkieletów 15.02.07, 00:38 Zapachniał polny wiatr Zima skończyła w nocy się Modlitwy z łąk i pól Butenko, beret, pustynie A średniowieczny wiatr Bazyliszki ku nam śle W łodzi podwodnej cicho śpią Otokar Balcy i Alojzy Mol Wielu grzeszników kocha Bóg Nie zapomina o tym że Spisy ludności wertuje Kto tego ducha ma ten nie zginie U dobrych i u złych Dziwne pytania rodzą się No bo czy nie ma innych miejsc Tylko Zgorzelec by zakochać się Kto by napisał dalszy ciąg Kto by zgotował taki los Trupia czaszka śmieje się Pomidorowa znów i mielone Twój pyszczek jaki cud Jak muchomory zielone Więc nie zapomnij tamtych słów Że w maju ślub to szybki grób Lecę lecę lecę na czas Lecę lecę lecę na czas Już czas Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Acid Drinkers - Angry and bloody 15.02.07, 12:49 Lend me your gun, I've got someone to kiss I'm still nervous when I walk down the street, Fresh wounds, old wounds, every one knows Don't scream on me here we go !! . . . I sell old block, I fly straight Got no time to rot, I've got new carburetor I'm leavin' this suckers valley And they are peevish like the deepest asshole ! My blood is hot, hot as hell My leash was bitten through, no time to lose Leavin' the ghetto, I'm not lookin' back I'm not willing to suppurate ! Oh, kiss my ass, I'm on my way now, But I stop at every alehouse I feel the force, I've got the power Gonna make it show like rapid fire. I am a shark, I'm the leader of the pack Every one looks at my crocodile shoes And no one knows what's in my head No one know's, if I'm good or bad !! I'm back You'll see your own dead body I'm back I'm angry and bloody !! You cannot stop me, man. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd świetliki&linda "filandia" 22.02.07, 20:28 Nigdy nie będzie takiego lata Nigdy nie będzie takiego lata Nigdy policja nie będzie taka uprzejma Nigdy straż pożarna nie będzie tak szybka i sprawna Nigdy nie będzie takiego lata Nigdy papieros nie będzie tak smaczny A wódka taka zimna i pożywna Nigdy nie będzie tak ślicznych dziewcząt Nigdy nie będzie tak pysznych ciastek Reprezentacja naszego kraju nie będzie miała takich wyników Już nigdy, nigdy nie będzie takich wędlin, takiej coca coli Takiej musztardy i takiego mleka Nigdy nie będzie takiego lata Nigdy nie będzie takiego lata Słońce nie będzie nigdy już tak cudnie wschodzić i zachodzić Księżyc nie będzie tak pięknie wisiał Nigdy nie będzie takiej telewizji Takich kolorowych gazet Nigdy nie będziesz dla mnie miła taka Nigdy ksiądz nie będzie mówił tak mądrych kazań Nigdy organista tak pięknie nie zagra Nigdy Bóg nie będzie tak blisko Tak czuły i dobry jak teraz Nad horyzontem błyska się i słychać szczęk żelaza Nigdy nie będzie takiego lata Odpowiedz Link Zgłoś
ela0508 Re: szafa grająca Klubokawiarni 27.02.07, 00:27 tak na wszelki wypadek, gdybym nie pojechała do Chorzowa w czerwcu, to sobie choć pośpiewam i takie tam Son, she said, have I got a little story for you What you thought was your daddy was nothin' but a... While you were sittin' home alone at age thirteen Your real daddy was dyin', sorry you didn't see him, but I'm glad we talked... Oh I, oh, I'm still alive Hey, I, I, oh, I'm still alive Hey I, oh, I'm still alive Hey...oh... Oh, she walks slowly, across a young man's room She said I'm ready...for you I can't remember anything to this very day 'Cept the look, the look... Oh, you know where, now I can't see, I just stare... I, I'm still alive Hey I, but, I'm still alive Hey I, boy, I'm still alive Hey I, I, I, I'm still alive, yeah Ooh yeah...yeah yeah yeah...oh...oh... Is something wrong, she said Well of course there is You're still alive, she said Oh, and do I deserve to be Is that the question And if so...if so...who answers...who answers... I, oh, I'm still alive Hey I, oh, I'm still alive Hey I, but, I'm still alive Yeah I, ooh, I'm still alive Yeah yeah yeah yeah yeah yeah Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Ułani 27.02.07, 00:29 Po majątki na Podole Ósmy pułk wyrusza w pole Szable do boju, lance w dłoń Bolszewika goń, goń, goń Szable do boju, lance w dłoń Bolszewika goń Kto w Pułtusku robił dzieci TO MY !!! To ułanów pułk nasz trzeci Szable do boju, lance w dłoń Bolszewika goń, goń, goń Szable do boju, lance w dłoń Bolszewika goń, goń Dupy mam jak z mosiądza To my chłopcy spod Grudziądza Szable do boju, lance w dłoń Bolszewika goń, goń, goń Szable do boju, lance w dłoń Bolszewika goń Hej, dziwczyny w górę kiecki Jedzie ułan mazowiecki Szable do boju, lance w dłoń Bolszewika goń, goń, goń Szable do boju, lance w dłoń Bolszewika goń Po majątki na Podole Ósmy pułk wyrusza w pole Szable do boju, lance w dłoń Bolszewika goń, goń, goń Szable do boju, lance w dłoń Bolszewika goń, goń Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Ułani 27.02.07, 00:32 ładna bardzo i sentymentalna bardzo jest ta piosenka,się rozżewniłem... Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia uprzejmie się uprasza! 27.02.07, 10:45 o pisanie tytułów i autorów podawanych utwórów!!! bo ja kurwa nie jestem żaden Niedżwiecki żeby wszystkich znać!!! Dziękuję z góry Maku! I nie wspomnę, że już Cię raz o to prosiłam jak utwór nie ma autora to też prosze napisać: podaję przykład "biały miś" autor nie znany (być może Rysio z Klanu) Odpowiedz Link Zgłoś
igua Re: uprzejmie się uprasza! 27.02.07, 15:25 akurat "bialy mis" ma znanego autora - kiedys widzialam o tym program, ale nie pamietam nazwiska tego pana. napisal kawalek dla swojej obecnej zony, wtedy dziewczyny i chyba jego brat mial zespol i to spiewali... ale moge nieco konfabulowac :) w kazdym razie - nie jest to tekst galla ani innego anonima Odpowiedz Link Zgłoś
igua znalazl sie autor :) 27.02.07, 16:50 pl.wikipedia.org/wiki/Bia%C5%82y_mi%C5%9B :D Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Ballada o dwóch siostrach - Kazik 04.03.07, 00:15 Były dwie siostry: noc i śmierć Śmierć większa a noc mniejsza Noc była piękna jak sen a śmierć Śmierć była jeszcze piękniejsza Noc była piękna jak sen a śmierć | Śmierć była jeszcze piękniejsza |2x Hej noony noony! Haj noony na! Śmierć była jeszcze piękniejsza Usługiwały te siostry dwie W gospodzie koło rzeczki Przyszedł podróżny i woła: Hej! | Usłużcie mi szynkareczki |2x Hej noony noony! Haj noony na! Usłużcie mi szynkareczki Więc zaraz lekko podbiegła noc Ta mniejsza, wiecie ta modra Nalała, gość się popatrzył w szkło: | Zacny - powiada - kordiał |2x Hej noony noony! Haj noony na! Zacny - powiada - kordiał Lecz zaraz potem podbiegła śmierć Podbiegiem jeszcze lżejszym Podróżny cmok! A kielich brzęk! | Bo kordiał był zacniejszy |2x Hej noony noony! Haj noony na! Bo kordiał był zacniejszy Spełnił podróżny kielich do dna I już nie mówił z nikim Widząc, że druga siostra ma | Dużo piękniejsze kolczyki |2x Hej noony noony! Haj noony na! Dużo piękniejsze kolczyki Taką ballade w słotny czas W oberży "Trzy Korony" Śpiewał mi hej! w Dublinie raz | John Burton - John nad Johny |2x Hej noony noony! Haj noony na! John Burton - John nad Johny Dublin to z balladami kram Niejedną tam się złowi Więc to, com kiedyś słyszał tam | Powtarzam Krakowowi |2x Hej noony noony! Haj noony na! Powtarzam Krakowowi Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Elton John - I want love 08.03.07, 13:05 I want love, but it's impossible A man like me, so irresponsible A man like me is dead in places Other men feel liberated I can't love, shot full of holes Don't feel nothing, I just feel cold Don't feel nothing, just old scars Toughening up around my heart But I want love, just a different kind I want love, won't bring me down Won't break me up, won't fence me in I want a love, that don't mean a thing That's the love I want, I want love I want love on my own terms After everything I've ever learned Me, I carry too much baggage Oh man I've seen so much traffic But I want love, just a different kind I want love, won't bring me down Won't break me up, won't fence me in I want a love, that don't mean a thing That's the love I want, I want love So bring it on, I've been bruised Don't give me love that's clean and smooth I'm ready for the rougher stuff No sweet romance, I've had enough A man like me is dead in places Other men feel liberated But I want love, just a different kind I want love, won't bring me down Won't break me up, won't fence me in I want a love, that don't mean a thing That's the love I want, I want love But I want love, just a different kind I want love, won't bring me down Won't break me up, won't fence me in I want a love, that don't mean a thing That's the love I want, I want love Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Pin Floyd - The Trial 08.03.07, 23:58 Good morning, The Worm, Your Honour, The Crown will plainly show, The prisoner who now stands before you, Was caught red-handed showing feelings. Showing feelings of an almost human nature. This will not do. Call the schoolmaster! I always said he'd come to no good, In the end, Your Honour. If they'd let me have my way, I could have flayed him into shape. But my hands were tied. The bleeding hearts and artists, Let him get away with murder. Let me hammer him today. Crazy. Toys in the attic, I am crazy. Truly gone fishing. They must have taken my marbles away. Crazy. Toys in the attic, he is crazy. You little shit, you're in it now. I hope they throw away the key. You should've talked to me more often than you did. But no! You had to go your own way. Have you broken any homes up lately? Just five minutes, Worm, Your Honour, Him and me alone. Baaaaaabe! Come to Mother, baby. Let me hold you in my arms. M'Lord, I never meant for him to get in any trouble. Why'd he ever have to leave me? Worm, Your Honour, let me take him home. Crazy. Over the rainbow, I am crazy. Bars in the window. There must have been a door there in the wall. For when I came in. Crazy. Over the rainbow, he is crazy. The evidence before the court is incontravertible. There's no need for the jury to retire. In all my years of judging I have never heard before, Of someone more deserving of the full penalty of the law. The way you made them suffer, Your exquisite wife and mother, Fills me with the urge to deficate! No, Judge, the jury! Since, my friend, you have revealed your deepest fear, I sentence you to be exposed before your peers. Tear down the wall! Odpowiedz Link Zgłoś
igua "porque te vas", ale w wersji attaque77 09.03.07, 02:18 Hoy en mi ventana brilla el sol y el corazon se pone triste contemplando la ciudad porque te vas. Como cada noche desperte pensando en ti y en mi reloj todas las horas vi pasar porque te vas. Todas las promesas de mi amor se iran contigo. me olvidaras me olividaras. Junto a la estacion hoy Ilorare idual que un nino porque te vas porque te vas porque te vas porque te vas porque te vas. Bajo la penumbra de un farol se dormiran todas las cosas que quedaron por decir se dormiran. Junto a las manillas de un reloj esperaran todas las horas que quedaron por vivir esperaran Todas las promesas de mi amor se iran contigo Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Lady Pank - Stacja Warszawa 16.03.07, 20:36 W moich snach wciąż Warszawa Pełna ulic, placów, drzew Rzadko słyszysz tu brawa Częściej to drwiący śmiech Twarze w metrze są obce Bo i po co się znać To kosztuje zbyt drogo Lepiej jechać i spać Wszystko było by inne Gdybyś tu była, ja wiem Nie tak trudne i dziwne Gdybyś tu była, ja wiem Noce są zawsze długie A za dnia ciągły szum Mało kto to zrozumie Dokąd gna zdyszany tłum Wszystko było by inne Gdybyś tu była, ja wiem Nie tak trudne i dziwne Gdybyś tu była, ja wiem... Jeśli miłość coś znaczy To musi dać znak Kiedyś też to zobaczysz Powiesz mi tak: Zniknie Warszawa Tak jawa, jak sen Życie to nie zabawa Dobrze to wiem W moich snach wciąż Warszawa I do grosza wciąż grosz Ktoś mi mówi: to Sprawa A ja chcę uciec stąd Wszystko było by inne Gdybyś tu była, ja wiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia God gave rock and roll to you - Kiss 27.03.07, 14:39 God gave rock and roll to you, gave rock and roll to you Put it in the soul of everyone Do you know what you want? you dont know for sure You dont feel right, you cant find a cure And youre gettin less than what youre lookin for You dont have money or a fancy car And youre tired of wishin on a falling star You gotta put your faith in a loud guitar Chorus: God gave rock and roll to you, gave rock and roll to you Gave rock and roll to everyone (oh yeah) God gave rock and roll to you, gave rock and roll to you Put it in the soul of everyone Now listen If you wanna be a singer, or play guitar Man, you gotta sweat or you wont get far Cause its never too late to work nine-to-five You can take a stand, or you can compromise You can work real hard or just fantasize But you dont start livin till you realize - I gotta tell ya! God gave rock and roll to you, gave rock and roll to you Gave rock and roll to everyone God gave rock and roll to you, gave rock and roll to you Put it in the soul (instrumental break) God gave rock and roll to you (to everyone he gave the song to be sung) Gave rock and roll to you, gave rock and roll to everyone God gave rock and roll to you (to everyone he gave the song to be sung) Gave rock and roll to you, saved rock and roll for everyone Saved rock and roll I know life sometimes can get tough! and I know life sometimes can be a drag! But people, we have been given a gift, we have been given a road And that roads name is... rock and roll! Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Krótkie kazanie na temat jazdy na maxa - Kult 01.04.07, 16:25 O tej nocy szybko chcę zapomnieć A o tym, co nad ranem było, nie wiem Teraz na słońcu pod parasolem dużym Chcę przeczekać dopóki noc nie wróci I w tym miejscu na razie chcę pozostać Aż ujrzę wieczorem znajomą Twoją postać Co ruszy mnie spod parasola wartko Na spotkanie nowych przygód tu zupełnie niedaleko Napij się ze mną wina, co konkretną moc trzyma Pójdzmy po śniegu, gdzie nie ma drugiego brzegu Potem na wahadło, raz bliżej, raz dalej Światło w końcu da się zrobić Trafię głową między Twoje nogi Tak głupieje pół miasta tu co dzień Tak klęka do ziemi coraz bliżej Tak szaleje pół miasta tu co dzień Tak na klęczkach po odchodach brodzi I znowu o kolejnej nocy chcę zapomnieć A byla dzisiaj krótsza o wiele więcej Teraz bez słońca pod parasolem dużym Obserwuję swe odbicie w kaluży I nie mam chęci ni potrzeby się poruszać Dlatego tak myśląc chcę pozostać Tu dłużej na tyle na ile to możliwe Aż kolejka nadjedzie i ze stacji mnie porwie Napij się ze mną wina. co konkretną moc trzyma Pojedziemy razem zupełnie pełnym gazem Wtedy coś się zdarzy, Ty usiądziesz mi na twarzy Potem Cię za włosy złapię, Ty mnie podrapiesz Tak głupieje pół miasta tu co dzień Tak sie chwiejąc po odchodach brodzi Tak szaleje pół miasta tu co dzień Biegnie coraz szybciej w dół równi pochyłej I znowu o kolejnej nocy chcę zapomnieć A była dzisiaj znowu krótsza wiele, wiele więcej Teraz bez słońca pod parasolem dużym Obserwuję swoją mordę w kałuży I nie mam chęci ni potrzeby się poruszać Dlatego tak myśląc chcę pozostać Tu dłużej na tyle, na ile to możliwe Aż kolejka nadjedzie i ze stacji mnie porwie Napij się ze mną wina co konkretną moc trzyma Pojedziemy razem, zupełnie pełnym gazem Wtedy coś się zdarzy, Ty usiądziesz mi na twarzy Potem Cię za pióra złapię, Ty mnie podrapiesz Tak głupieje pół miasta tu co dzień Tak tańcują ziemi coraz bliżej Tak szaleje półmiasta tu codzień Zapierdala w dół równi pochyłej Tak głupieje pół miasta tu co dzień Tak się chwiejąc po odchodach brodzi Tak szaleje pół miasta tu co dzień Biegnie coraz szybciej w dół równi pochyłej Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: Krótkie kazanie na temat jazdy na maxa - Kult 01.04.07, 16:34 Ona była jak śmierć Śmierć nosi czarny stanik Tatuaże jak obłoki po wybuchach bomb Kochała wszystkie psy Wszystkich hycli miała za nic Jej włosy pachniały pizzą Do dziś zresztą czuję ten swąd Mariusz syn suki Ani mądry ani głupi człek W środku był surowy i przeklinał jak szewc Czarnym samochodem rozwoził kościotrupy Zawsze łamało go w kościach Kiedy chmurom się zbierało na deszcz Ona i on dla siebie zwariowali Połykali konwenanse i to co mówił im ksiądz Pół miasta z zazdrości po głowach się stukało Mało kto życzył im dobrze Chyba każdy czekał na ich błąd Kochankowie w ciemnościach Na cztery i pół godziny do nieba wzięci Oni zawsze są w gościach Świat na moment zapomniał Dalej bez nich normalnie się kręci Kochankowie w ciemnościach Po drugiej stronie swych rzeczy sami razem Jeżeli pragniesz ich spotkać Przycisz radio Zostań uchem ściany Chyba w końcu coś złego zaszło między nimi Tam gdzie wczoraj żyła rozkosz Dzisiaj trzaskały drzwi Ona nie może na niego patrzeć On z nią więcej nie chce gadać Jakiś dziwny diabeł musiał zamieszkać w ich krwi W barze dla samobójców "Pod Szkarłatną Gilotyną" Spotkałem Magdę - brała tabletki na łzy Nieco schudła, trochę zbrzydła Serce miała z mydła Wiary w niej nie było chęci życia ani sił Przez kilka ładnych dni głośno huczało miasto Mówili o tym wszyscy Wieść rozeszła się w mig O tych którzy się rzucali przypalonym ciastem Ci którym nic nie wyszło Ci którym nie udało się nic Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Pidżama Porno - Do nieba wzięci 01.04.07, 16:40 (z racji złego naglówka łans egejn - tym razem ordżinal) Magda była jak śmierć Śmierć nosi czarny stanik Tatuaże jak obłoki po wybuchach bomb Kochała wszystkie psy Wszystkich hycli miała za nic Jej włosy pachniały pizzą Do dziś zresztą czuję ten swąd Mariusz syn suki Ani mądry ani głupi człek W środku był surowy i przeklinał jak szewc <http://www.pidzamaporno.art.pl/?p=text&id=17">Czarnym samochodem rozwoził kościotrupy</a> Zawsze łamało go w kościach Kiedy chmurom się zbierało na deszcz Ona i on dla siebie zwariowali Połykali konwenanse i to co mówił im ksiądz Pół miasta z zazdrości po głowach się stukało Mało kto życzył im dobrze Chyba każdy czekał na ich błąd Kochankowie w ciemnościach Na cztery i pół godziny do nieba wzięci Oni zawsze są w gościach Świat na moment zapomniał Dalej bez nich normalnie się kręci Kochankowie w ciemnościach Po drugiej stronie swych rzeczy sami razem Jeżeli pragniesz ich spotkać Przycisz radio Zostań uchem ściany Chyba w końcu coś złego zaszło między nimi Tam gdzie wczoraj żyła rozkosz Dzisiaj trzaskały drzwi Ona nie może na niego patrzeć On z nią więcej nie chce gadać Jakiś dziwny diabeł musiał zamieszkać w ich krwi W barze dla samobójców "Pod Szkarłatną Gilotyną" Spotkałem Magdę - brała tabletki na łzy Nieco schudła, trochę zbrzydła Serce miała z mydła Wiary w niej nie było chęci życia ani sił Przez kilka ładnych dni głośno huczało miasto Mówili o tym wszyscy Wieść rozeszła się w mig O tych którzy się rzucali przypalonym ciastem Ci którym nic nie wyszło Ci którym nie udało się nic Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: Pidżama Porno - Do nieba wzięci 01.04.07, 16:41 Czarnym samochodem rozwoził kościotrupy Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: Pidżama Porno - Do nieba wzięci 01.04.07, 16:42 (do 3 razy) Czarnym samochodem rozwoził kościotrupy Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd season in the abyss - slayer 01.04.07, 17:55 season in the abyss Razors edge Outlines the dead Incisions in my head Anticipation the stimulation To kill the exhilaration Close your eyes Look deep in your soul Step outside yourself a And let your mind go Frozen eyes stare deep in your mind as you die Close your eyes And forget your name Step outside yourslef And let your throughts drain As you go insane...insane Inert flesh A bloody tomb A decorated splatter brightens the room An execution a sadist ritual Mad intervals of mind residuals Close your eyes Look deep in your soul Step outside yourslef And let your mind go Frozen eyes stare deep in your mind as you die Close your eyes and forget yoru name Step outside yoruself and let your thoughts drain As you go insane...insane Innate seed To watch you bleed A demanding physical need Desecrated eviscerated Times prostrated Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Ozzy Osbourne - Paranoid 01.04.07, 18:01 paranoid Finished with my woman 'cause she couldn't help me with my mind People think I'm insane because I am frowning all the time All day long I think of things but nothing seems to satisfy Think I'll lose my mind if I don't find something to pacify Can you help me, occupy my brain? Oh yeah! I need someone to show me the things in life that I can't find I can't see the things that make true happiness, I must be blind Make a joke and I will sigh and you will laugh and I will cry Happiness I cannot feel and love to me is so unreal And so as you hear these words telling you now of my state I tell you to enjoy life I wish I could but it's too late Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd lowesong 02.04.07, 22:33 Driving compulsion morbid thoughts come to mind Sexual release buried deep inside Complete control of a prized possession To touch and fondle with no objection Lonely souls an emptiness fulfilled Physical pleasures and addictive thrill An object of perverted reality An obsession beyond your wildest dreams Death loves final embrace Your cool tenderness Memories keep love alive Memories will never die The excitement of dissection is sweet My skin crawls with orgasmic speed A lifeless object for my subjection An obsession beyond your imagination Primitive instinct a passion for flesh Primal feeding on the multitudes of death Sadistic acts a love so true Absorbingly masticating a part of you Death loves final embrace Your cool tenderness Memories keep love alive Memories will never die I need a friend Please be my companion I don't want to be Left alone with my sanity Erotic sensations tingle my spine A dead doby lying next to mine Smooth blue black lips I start salivatingas we kiss Mine forever this sweet death I cannot forget your soft breaths Panting excitedly with my hands around your neck Shades are drawn No one out can see What I've done What's become of me Here I stand Above all that's been true How I love How I love to kill you Odpowiedz Link Zgłoś
ela0508 Love song by The Cure 05.04.07, 18:07 mam nadzieję, że się uda :) Whenever I'm alone with you You make me feel like I am home again Whenever I'm alone with you You make me feel like I am whole again Whenever I'm alone with you You make me feel like I am young again Whenever I'm alone with you You make me feel like I am fun again However far away I will always love you However long I stay I will always love you Whatever words I say I will always love you I will always love you Whenever I'm alone with you You make me feel like I am free again Whenever I'm alone with you You make me feel like I am clean again However far away I will always love you However long I stay I will always love you Whatever words I say I will always love you I will always love you Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: szafa grająca Klubokawiarni 03.04.07, 22:15 awaria systemu bez słów Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Metallica - One 03.04.07, 23:09 I cant remember anything Cant tell if this is true or dream Deep down inside I feel to scream This terrible silence stops me Now that the war is through with me Im waking up I can not see That there is not much left of me Nothing is real but pain now Hold my breath as I wish for death Oh please god,wake me Back in the womb its much too real In pumps life that I must feel But cant look forward to reveal Look to the time when Ill live Fed through the tube that sticks in me Just like a wartime novelty Tied to machines that make me be Cut this life off from me Hold my breath as I wish for death Oh please god,wake me Now the world is gone Im just one Oh god,help me hold my breath as I wish for death Oh please God help me Darkness imprisoning me All that I see Absolute horror I cannot live I cannot die Trapped in myself Body my holding cell Landmine has taken my sight Taken my speech Taken my hearing Taken my arms Taken my legs Taken my soul Left me with life in hell Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd To Wychowanie - T. Love 04.04.07, 00:03 Dziękuję mamie i tacie za opiekę Za ciepło rodzinne i kłótnie przy kolacji Dziękuję szkole za pierwsze kontakty Na dzikie wakacje i nerwy w ubikacji Ojczyznę kochać trzeba i szanować Nie deptać flagi i nie pluć na godło Należy też w coś wierzyć i ufać Ojczyznę kochać i nie pluć na godło Cześć gdzie uciekasz, skryj się pod mój parasol Tak strasznie leje i mikro wszędzie Ty dziwnie oburzona odpowiadasz nie trzeba Odchodzisz w swoją stronę, bo tak cię wychowali Ojczyznę kochać trzeba i szanować Nie deptać flagi i nie pluć na godło Należy też w coś wierzyć i ufać Ojczyznę kochać i nie pluć na godło Wydaje mi się, że jesteś gdzieś daleko Tak się tylko wydaje, bo właściwie ciebie nie ma Tak bardzo chciałbym, abyśmy zwariowali Tak bardzo chciałbym, lecz tak nas wychowali Ojczyznę kochać trzeba i szanować Nie deptać flagi i nie pluć na godło Należy też w coś wierzyć i ufać Ojczyznę kochać i nie pluć na godło Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Marian - Kowalski 04.04.07, 00:12 Do knajpy się chodziło poszukać sobie żon... Poszukać, bo to w knajpie, znajdować nie wypada. Przegrywał ten, kto pierwszy zaliczył w kącie zgon, Wygrywał, kto ostatnich do domu odprowadzał. A później się wzruszało, gdy biegło się przez mgłę W pszenicy aż do pasa, do słońca aż po rosie, Śpiewało się "Hosannę" dla babci, co na mszę, Jak gliniarz dał alkomat, dłubało się nim w nosie. Lecz nagle Marian ze schodów spadł I całkiem mu się pozmieniał świat. Gdy Marian nagle ze schodów spadł, W jedną noc przeżył pięć lat... W jedną noc przeżył pięć lat... Po lesie się Wartburgiem jeździło aż się grzał, Z pijanym w sztok słowikiem gadało po niemiecku, Tańczyło się "dżdżownice", gdy Krawczyk Krzysiek grał, Straszyło się nawzajem najbielszym z białych dzieckiem. Im grubszy tort tym głębiej odcisnąć trzeba twarz. Im zimniej tym cieplejsza jest na żwirowni woda. A Marian dziś powiedział, że ma za duży staż ... Im ktoś jest bardziej trzeźwy, tym trudniej ma na schodach ! Lecz nagle Marian ze schodów spadł ... Tak dużo się zmieniło, tak łatwo zapomniało... Tak trudno dziś wytrzeźwieć z niemocy i marazmu Słowiki głuchonieme, Wartburgi zardzewiałe I żon się już nie szuka, bo same się znalazły. A może to normalne, że się inaczej marzy Inaczej się przeżywa i pije się po pół I żeby to zrozumieć, potrzeba się zestarzeć Lub rzucić się ze schodów - najlepiej głową w dół Bo kiedy Marian ze schodów spadł To całkiem mu się pozmieniał świat Gdy Marian nagle ze schodów spadł W jedną noc przeżył pięć lat... W jedną noc przeżył pięć lat... Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Róże Europy - Jedwab 04.04.07, 14:22 Ofiaruję mojej dziewczynie Z kwiatów Holandii utkany Szlafrok, w którym utonie Całkiem niezły posiłek, jaki konsumuje lubieżnie co wierczór W ciepłych dekoracjach pokoju Przy świecach i przy koniaku A nad sobą mam jej loki Tak, tylko ona, jak jedwab Ofiaruję mojej dziewczynie Wszystkie kwiaty Holandii Jeśli będzie trzeba ukradnę W nocy przy księżycowej pełni A potem wycisnę z nich soki Przyprawię kalifornijskim winem I zanurzę się z moją dziewczyną Po kolana, po pas, po szyję Lubię jej farbowane rzęsy Piegi i policzki blade Lubię kiedy miękko ląduje Ona zmysłowo na mojej twarzy Tak, tylko ona, jak jedwab Ofiaruję mojej dziewczynie Holandii morskie owoce Wraz z nimi podejrzane przygody Bez pieniędzy dzikie podróże Skrawek wszystkich tajemnych wycieczek Sam słowa ubieram doskonale Resztę stanowi moja dziewczyna Tylko ona jest jak jedwab Lubię jej... Tak, tylko ona, jak jedwab Ofiaruję mojej dziewczynie Rodzynki, krewetki, mandarynki Palcami obejmę jej skronie, gdy na stole płonie węgierski puchar Duży w polewie czekoladowej, w nim orzechy mrożone Jesienna niepogoda, a my na przekór tej sytuacji Idziemy bezwiednie, zjadamy jagody, one narzeczone bitej śmietany Jak gdyby nigdy nic, ponieważ kiedy spotkają się nasze dłonie Ja się nie boję, ty się nie boisz, ono się nie boi Popołudnie próbuje nas gonić, jemy szybciej szczęśliwi w pogoni Moja dziewczyna, tak tylko ona jak jedwab jest nieskażona Lubię jej... Tak, tylko ona, jak jedwab o to w knajpie, znajdować nie wypada. > Przegrywał ten, kto pierwszy zaliczył w kącie zgon, > Wygrywał, kto ostatnich do domu odprowadzał. > A później się wzruszało, gdy biegło się przez mgłę > W pszenicy aż do pasa, do słońca aż po rosie, > Śpiewało się "Hosannę" dla babci, co na mszę, > Jak gliniarz dał alkomat, dłubało się nim w nosie. > > Lecz nagle Marian ze schodów spadł > I całkiem mu się pozmieniał świat. > Gdy Marian nagle ze schodów spadł, > W jedną noc przeżył pięć lat... > W jedną noc przeżył pięć lat... > > Po lesie się Wartburgiem jeździło aż się grzał, > Z pijanym w sztok słowikiem gadało po niemiecku, > Tańczyło się "dżdżownice", gdy Krawczyk Krzysiek grał, > Straszyło się nawzajem najbielszym z białych dzieckiem. > Im grubszy tort tym głębiej odcisnąć trzeba twarz. > Im zimniej tym cieplejsza jest na żwirowni woda. > A Marian dziś powiedział, że ma za duży staż ... > Im ktoś jest bardziej trzeźwy, tym trudniej ma na schodach ! > > Lecz nagle Marian ze schodów spadł ... > > Tak dużo się zmieniło, tak łatwo zapomniało... > Tak trudno dziś wytrzeźwieć z niemocy i marazmu > Słowiki głuchonieme, Wartburgi zardzewiałe > I żon się już nie szuka, bo same się znalazły. > > A może to normalne, że się inaczej marzy > Inaczej się przeżywa i pije się po pół > I żeby to zrozumieć, potrzeba się zestarzeć > Lub rzucić się ze schodów - najlepiej głową w dół > > Bo kiedy Marian ze schodów spadł > To całkiem mu się pozmieniał świat > Gdy Marian nagle ze schodów spadł > W jedną noc przeżył pięć lat... > W jedną noc przeżył pięć lat... > > Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Monika Brodka - Miał być ślub 05.04.07, 10:19 Żoną miałam być, miał być ślub I wesele też, Już zaprosiłam gości, kapela z rodzinnych stron Miała tam grać polkę na dwa Matki pobłogosławiły dawno nam Był umówiony ksiądz, bukiet mi Przywieźli z białych róż Welon już na głowie, kościół pęka w szwach Babcia we łzach cichutko łka Organista daje znak, a Jego brak Sukienka samotnie w szafie lśni Nie założy jej już nikt Nie dowie się czemu tak stało się Zamiast „tak” On powiedział ”nie” Zamówiłam pogodę na ten dzień, A i tak znów padał deszcz Nikt nie widział mych łez, gdy mówiłeś, że Nie pokochasz nigdy mnie na dobre i na złe kto z miłości nie umarł nie potrafi żyć Moje serce kiedyś złamane mocniej kocha dziś Kto z miłości jeszcze nie umarł nie potrafi żyć Moje serce kiedyś złamane mocniej kocha dziś Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Kryzysowa narzeczona - Lady Pank 05.04.07, 13:32 Mogłaś moją być Kryzysową narzeczoną Razem ze mną pić To, co nam tu naważono Mogłaś moją być Przy zgłuszonym odbiorniku Aż po blady świt Słuchać nowin i uderzać w gaz Nie jeden raz Nie jeden raz Nie jeden raz Mogłaś być już na dnie A nie byłaś Nigdy nie dowiesz się Co straciłaś Mogłaś moją być Kryzysową narzeczoną Pomalutku żyć Tak jak nam tu naznaczono Mogłaś moją być Jakoś ze mną przebiedować Zamiast życzyć mi Na pocztówce nie wiadomo skąd Wesołych świąt Wesołych świąt Wesołych świąt Mogłaś być już na dnie... Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Siłacz - Marcin Rozynek 05.04.07, 13:41 Spójrz - wystawy śmieją się z nas a Ty wybrałaś znów właśnie mnie Bo wiesz że gdy zimno - ubiorę i do siebie wezmę Cię I niech noc przykryje nas jak końca świata świat w obawie przed świtaniem Niczym król Karol kupię Ci korale planet i w nich samych przy mnie staniesz Świat w ramionach Twoich jak ja – największy Siłacz od lat To dziś staniemy znów twarzą w twarz – choć patrz jak walczę I wiesz - bez ziół smakujesz mi, prorocze miewam sny jak pies gdy śpi przy Tobie Więc choć – kopuła niebios drży, ja chleb smakujesz mi, ruszymy z posad bryłę świata Odpowiedz Link Zgłoś