Dodaj do ulubionych

Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;)

14.02.06, 18:34
no bo nie wiem
czy moge w spokoju olimpiade lukac
czy moze Mr President coś zamierza
puścić do narodu ważnego
może z okazji Walentynek

może coś w stylu

Rodacy i Rodaczki!;)

Chciałem potwierdzić że wciąż podtrzymuję
decyzję o nie rozwiązywaniu Parlamentu!
O rozwoju tej sytuacji będę informował na bieżąco
w kolejnych orędziach do narodu.

Niech ten dzień, dzień ludzi zakochanych,
który wrósł w tradycję naszego państwa,
będzie okazją do deklaracji życzliwych uczuć wobec bliskich nam osób.

Szczególna aura tego święta jest też po części efektem
solidnej i skutecznej pracy rządu IV RP przez ostatnie ponad
100 dni, za co chciałem całkowicie bezstronnie podziękować.

Jeżeli zaś ktoś uważa ,że mógłby świętować lepiej niech
wróci pamięcią do rozmów koalicyjnych, które nie zakończyły sie
powodzeniem z powodu jednej z partii i ta partię należy
obciążyć w znacznej mierze za zmącenie nastroju dnia świętego Walentego!

Dziękuję za uwagę!

:))
Obserwuj wątek
    • around_the_sun DRUH NA PREZYDENTA!!! 14.02.06, 18:36
      j/w
      • romy_sznajder Re: DRUH NA PREZYDENTA!!! 14.02.06, 18:50
        przeczytalam dzis na FH:

Po podpisaniu paktu stabilizacyjnego.
        W restauracji sejmowej siedzą Jarek, Romek i Andrzej.
        - Co panom podać? - pyta kelner.
        - Dla mnie... schabowy - rzuca Jarek.
        - A przystawki? - indaguje kelner.
        - A przystawki też zamawiają schabowe, prawda chłopaki? - rzecze Jarek
        klepiąc towarzyszy po plecach...
    • ja27-09 Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 14.02.06, 19:13
      noo piękneee
      :-)))))
    • ja27-09 Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 14.02.06, 19:14
      Oglądaj spokojnie łolompiade. Dwa dni pod rząd takiego szczęścia nie będzie.
      • aga_ata Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 14.02.06, 19:19
        Będzie mi brakowało jego przemówienia. W ogóle powinni włączyć jego orędzia na
        stałe do programu. Po MjM :)
        • aankaa Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 14.02.06, 19:35
          albo dodawać na CD do ogólnodostępnych gazetek
          • mnietka.kokietka Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 16.02.06, 12:00
            wiecie co, ogólnie opinia jest taka, że tam Maryśka wszystkim steruje...
            • drzejms-buond Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 16.02.06, 12:07
              :)

jeśli orędowac chce, to poprosze w kawieherbacie...
              to jedyne co mogłoby mnie bezproblemowo wyrwac z wyra!!!
    • ariwederczi W dzisiejszym orędziu prezydent ogłosi, że... 16.02.06, 12:58
      ...stolicą Polski nie zostanie Kraków.
      ...nie wyjeżdża do Kambodży.
      ...więcej nie urośnie.
      • mnietka.kokietka Re: W dzisiejszym orędziu prezydent ogłosi, że... 16.02.06, 13:03
        i że nosi striiiiiingi:)
        • tw_muza Re: W dzisiejszym orędziu prezydent ogłosi, że... 16.02.06, 13:24
          ...ale tylko z Koniakowa:))
          • forumowicz_pospolity Re: W dzisiejszym orędziu prezydent ogłosi, że... 16.02.06, 13:28
            z Kaczorowic;))
            • romy_sznajder dostalam @... 16.02.06, 15:17
              ...z dowcipem:)

Dlaczego Prezydent w czasie orędzia trzymał ręce na stole?
              - Nie trzymał. On się podciągał.
              • romana_polka Re: dostalam @... 16.02.06, 15:22
                Drodzy rodacy
                dzisiaj nic nie robiłem,nigdzie nie byłem i niczego nie wręczałem.
                a wszystkiemu winna jest jedna partia,która z destrukcji uczyniła swe drugie imię,a mianowicie Platforma Obywatelska.
                Jutro do Państwa nie przemówię.
                • drzejms-buond Re: dostalam @... 16.02.06, 15:32
                  8-D)))))))))))))))
                  • romy_sznajder Re: dostalam @... 16.02.06, 16:12
                    a na FH napisal ktos:

w szkle kontaktowym pokazano białe łydki Dorna pod stołem na konferencji -
                    swoją drogą to nie wiem jak to robił, bo gdy siedział spodnei podeszły mu do kolan
                    następna konferencja... niespodzianka!
                    zamieniono stół!!! wyobrażacie sobie!
                    teraz ma poprzeczną belkę, która zasłania nóżki Dorna... co za perfekcja!!!

ladne, prawda?
                    • mnietka.kokietka Re: dostalam @... 16.02.06, 16:17
                      romy:)
                      nie łamie.
                      dawaj:)
                      • romy_sznajder Re: dostalam @... 16.02.06, 16:36
                        Mniecia. ktos na tego prezydenta glosowal. a przyszpilenie tego watku byloby
                        manifesowaniem niecheci. " Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub
                        prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność
                        karną lub cywilną."
                        te zarty sa dosc bezceremonialne.
                        a moje poglady nie sa na tyle ostentatycjne, zebym sie podpierala az takimi
                        dowcipami.

podaj jeden dobry powod, dla ktorego mialabym to przyszpilac.
                        • mnietka.kokietka romy.... 16.02.06, 16:49
                          wiesz co... skoro bierzesz to tak serio to nie będę się kłócić.

post forumowicza nie łamie regulaminu, netykiety ani czegokolwiek i chyba zbyt
                          głęboko się dosuzkujesz jakiegoś problemu.

jeżeli ten sam post dotyczyłby tuska, leppera, giertycha, to bym się nie
                          obraziła. bez względu na kogo głosowałam.

Poprostu jest śmieszny, twórczy i dobrze napisany. Wsjo.
                          • drzejms-buond Re: romy.... 16.02.06, 16:58
                            rooooooooooomy bójsieboga...chcesz powiedzieć ze ty...
                            ojej..że..
                            o mader..
                            że..
                            och!
                            • mnietka.kokietka Re: romy.... 16.02.06, 17:07
                              ale to nic złego - każdy ma swój typ, tak drzejms? my sie nie smiejemy tutaj
                              przeciez z poglądów (politycznych) forumowiczów, tylko z tego jak coś wypadło w
                              tv. przeciez o tym jest to forum. ploty, krytyka i śmiech ogólnie związane z
                              mediamii:)

Ja nie rozumiem jedynie, niby dlaczego romy boi się odpowiedzialności karnej,
                              za to ze przyszpiliła jeden z stetek tysiecy, smiesznych wątkow o Kaczynskim
                              orędziu. Wątek forumowicza jest nadzwyczaj śmieszny ale i mądry.

No ale to forum romy. Jezeli sie boi, trudno.
                              • romy_sznajder Re: romy.... 16.02.06, 17:12
                                to sie smiejmy, ale PO CO przyszpilac? po co?
                                • romy_sznajder Re: romy.... 16.02.06, 17:17

> post forumowicza nie łamie regulaminu /.../

o sam post Forumowicza chodzi? to czemu dopiero dzis taki pomysł, przeciez to
                                  walentynkowe? zupelnie nie czaje w takim razie o co chodzi, bo zrozumialam, ze
                                  mam przyszpilic watek z dowcipami o prezydencie, zeby zachecac do wpisywania nowych.
                                  • mnietka.kokietka Re: romy.... 17.02.06, 01:25
                                    romy_sznajder napisała:

>
                                    > > post forumowicza nie łamie regulaminu /.../
                                    >
                                    > o sam post Forumowicza chodzi?

dokładnie o to chodzi.
                                    to czemu dopiero dzis taki pomysł, przeciez to
                                    > walentynkowe?
                                    nie wiem czy walentynkowe, wiem że śmieszne. nie widziałam że jest limit na
                                    zgłoszenie by coś przyszpilić.

zupelnie nie czaje w takim razie o co chodzi, bo zrozumialam, ze
                                    > mam przyszpilic watek z dowcipami o prezydencie, zeby zachecac do wpisywania
                                    no
                                    > wych.
                                    można to tak nazwać. ale mi się wydaje że nie chodzi o netykietę czy
                                    autentycznie strach przed sądem ;) lecz może o to - że masz inne poglądy
                                    polityczne, i nie chcesz zwyczajnie się narażać (?) :)

tak jak pisałam, to jest twoje forum. ja zgłosiłam post forumowicza, bo jest
                                    nie przeciętny i dobrze napisany.
                                    poza tym, nie koniecznie zachęca to do dalszego wpisywania się, ogólnie na GW
                                    panuje opinia, iż przyszpilanie, nie koniecznie wątek rozkręca.

zgłosiłam bo uważam że zasługuje na wyróżnienie.

EOT odemnie :)
                                • mnietka.kokietka Re: romy.... 17.02.06, 01:21
                                  romy_sznajder napisała:

> to sie smiejmy, ale PO CO przyszpilac? po co?

dlatego bo jest oryginalny i zasługuje na wyróżnienie. zwyczajnie.
                                  tak jak kiedyś wkleiłaś tekst mój o mjakmiłość, bo był śmieszny.
                                  • drzejms-buond dziewczynki, dziewczynki... 17.02.06, 10:59
                                    nie ma o co KOPII KRUSZYĆ...
                                    ja tam wszystkie ciekawe wątki wklejam sobie na TFFFARDY i juś
                                    mnietka miała prawo zgłosić wątek do wyróżnienia
                                    a romy miała prawo powiedzieć NIE...
                                    proste?
                                    proste
                                    ...i dalej wszyscy zyly dłuuuuuuuuugo a szczęśliwie,
                                    wemorde!
                                    • romy_sznajder Re: dziewczynki, dziewczynki... 17.02.06, 11:25
                                      nie mow na nas 'dziewczynki"! nigdy!

dooobra, przyszpilam.
                                      • drzejms-buond Re: dziewczynki, dziewczynki... 17.02.06, 12:13
                                        pfpfpfp :P

a ty jesteś
                                        ...CHŁOPCZYK?
                                        • mnietka.kokietka Re: dziewczynki, dziewczynki... 17.02.06, 13:53
                                          motylem jestem aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

romy - dzięki:)
                                          • drzejms-buond Re: dziewczynki, dziewczynki... 17.02.06, 14:17
                                            ale jakto? przecież żeby być MOTYLEM to najpierw trzeba być...?no...

ja tego nie powiem...
                                            • tw_muza Re: dziewczynki, dziewczynki... 17.02.06, 14:53
                                              CHUCKIEM NORRISEM?
                                              • drzejms-buond Re: dziewczynki, dziewczynki... 17.02.06, 15:00
                                                8-D))))
                                                • anmanika Re: dziewczynki, dziewczynki... 22.02.06, 08:48
                                                  Niestety kaczorynki nie będzie:
                                                  www.chomiks.com/chomiki117.htm
    • mnietka.kokietka Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 24.02.06, 08:28
      przegapiliśta, było kolejne przewczoraj az se prezio krawata poluzowal.
      I wczoraj tez bylo! Hej, wczoraj byly DWA!!!!
      • drzejms-buond Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 03.03.06, 17:55
        jakoś tak cicho bez orędzia..
        dałby jakieś na łikęd...
        • romana_polka Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 09.03.06, 10:38
          no przydałoby się jakieś
          a tu cisza
          ani słowa od wielkiego przywódcy małostkowego narodu
          czuję się jak sierota
          pewnie to wina Platformy,do głosu bidaka nie dopuszczają
          • blubelle Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 09.03.06, 14:19
            Nasz Wielki (sic!) Pszyfudca w niedzielę o 20, pardon o 21, da orędzie do
            Nardodu o swoich traumatycznych przeżyciach na europejskich uniwerstyetach, o
            tym, że nas tam nie kochają i w ogóle żebyśmy zapomnieli o jego podróżach, bo
            on sie teraz będzie bał, że u nas przynajmniej kochajacy inaczej są tak
            zaszczuci, że ani me ani be...No i teraz będzie wygłaszać odczyty tylko w
            Wyższej Szkole Komunikowania i Mediów Społecznych w Toruniu, bo tam czuje się
            jak w niebie
            • drzejms-buond Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 09.03.06, 14:35
              już "czuję to orędzie"...
              sie zacznie...
              Obywatele! Kobiety! Mężczyźni!
              i TY! niemiecka parówo...
              są granice , których przekroczyń nie wolno...ale nasi rodacy, w 45tym je
              przekroczyli..na odrze...i tego będę się trzymał!
              • rozmowy_kontrolowane Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 10.03.06, 06:48
                A wczoraj w tiwi prezyden Kaczka powiedział:
                "Jak wszyscy wiemy, Berlin jest stolicą osób o innej orientacji...
                ..
                ..
                ..
                Stolicą w przenośni oczywiście (uśmiech)"

Uśmiechnął się!
                Jednakowoz wyglądało to, jakby go własnie jakiś nagły ból brzucha miał powalić:D
                • drzejms-buond Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 10.03.06, 10:15
                  IDYYYYYYYYYJOTA!
                  • romana_polka Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 10.03.06, 10:17
                    czy to znaczy że wszyscy Niemcy to geje???
                • around_the_sun Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 10.03.06, 14:57
                  czy to znaczy, że Niemcy są NIEZORIENTOWANI???????????????
                  • forumowicz_pospolity Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 10.03.06, 20:30
                    Rodacy! Praworządni i sprawiedliwi Obywatele IV RP!

Chciałem poinformować,że po konsultacjach z bratem postanowiliśmy
                    nie rozwiązywać Parlamentu w najbliższym czasie.

Ponadto chciałem złożyć na ręce moich rodaków raport z wizyt
                    które odbyłem w kilku krajach obcych, czyli za granicą.

Spotkałem się z prezydentem Bushem, George'm Dablju Bushem mówiąć ściśle, tak,
                    dla odróznienia od jego ojca, też prezydenta Busha i też George'a.
                    Przekazałem mu kryształy od brata i torebkę od żony i usłyszałem
                    zapewnienie o ogromnym znaczeniu Polski jako sojuszniku Stanów Zjednoczonych
                    z czego, nie ukrywam, bardzo się cieszę. Cieszę się tym bardziej,że przy okazji
                    krótkiej przecież rozmowy udało się wyprostować kilka spraw które zostawiły
                    w spadku poprzednie ekipy rządzące Polską.

Równie dobrze przebiegła wizyta we Francji, z którą stosunki od pewnego czasu
                    nie układały się najlepiej, powiedziałbym,że były jak czyrak na w miejscu
                    w które moze nas pocałować Platforma Obywatelska. Teraz jest już wszystko
                    unormowane, o czym jako pierwszego poinformowałem brata.

Spotkałem się również z kanclerzem Niemiec panią Angelą Merkel. Sympatyczna
                    pani bardzo ale trochę też rura.. gazowa nas dzielić nie przestaje i to
                    jako sprzeczne z polską racją stanu nie może budzić entuzjazmu podobnie
                    jak fakt że jedna z bliższych Polski stolic, Berlin, jest stolicą, krótko
                    mówiąc, w której ludzie nie prowadzą się najlepiej.

Byłem też w Watykanie, gdzie jako katolik praktykujący mmm wzruszyłem się
                    mmm bardzo oraz na Ukrainie sss gdzie wzruszyłem się sss nie mniej mogąc
                    spotkać prezydenta Juszczenkę i sss mogąc zapewnić go o poparciu jakie udzieli
                    Ukrainie Polska w drodze do Nato i Unii Europejskiej.

Dziękuję za uwagę!

• around_the_sun Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 10.03.06, 21:04
                      Druhu jesteś wielki!!!
                    • ja27-09 Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 11.03.06, 18:54
                      Boszszsz, ale talent sie marnuje...
                      :-))
                    • dzidzia_bojowa Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 11.03.06, 18:58
                      forumowicz_pospolity napisał:
                      George'a.
                      > Przekazałem mu kryształy od brata i torebkę od żony
                      >
                      > Równie dobrze przebiegła wizyta we Francji, z którą stosunki od pewnego czasu
                      > nie układały się najlepiej, powiedziałbym,że były jak czyrak na w miejscu
                      > w które moze nas pocałować Platforma Obywatelska. Teraz jest już wszystko
                      > unormowane, o czym jako pierwszego poinformowałem brata.

Spadłam ze śmiechu z krzesła!!:))))))

> Spotkałem się również z kanclerzem Niemiec panią Angelą Merkel. Sympatyczna
                      > pani bardzo ale trochę też rura.. gazowa nas dzielić nie przestaje i to
                      > jako sprzeczne z polską racją stanu nie może budzić entuzjazmu podobnie
                      > jak fakt że jedna z bliższych Polski stolic, Berlin, jest stolicą, krótko
                      > mówiąc, w której ludzie nie prowadzą się najlepiej.

:)))))))))))))))))))))
                      • rozmowy_kontrolowane Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 20.03.06, 13:32
                        W związku z ujawnieniem szokującej informacji, iż mafia macza palce w serialu
                        eM jak Mdłość, ja, obywatelka, kobieta, matka, narzeczona, córka i siostra oraz
                        przyjaciółka, domagam się orędzia Prezydenta RP, Lecha K. oraz wystąpienia jego
                        żony Marii, zwanej dalej Piszczałką. Domagam się wyjaśnienia, kiedy zostanie
                        powołana specjalna Komisja Śledcza do zbadania, kto wziął kasę za udostępnienie
                        mieszkania córki Malizny, kto łgał w tej sprawie jak bura suka i kto był
                        inwigilowany.

Dziękuję.
                        • romana_polka Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 20.03.06, 16:37
                          "szanowna"pani

w imieniu Prezydęta informuję,że takim jak pani orędzie Prezydęta nie przysługuje,a mianowicie ze względu na następujące przesłanki:
                          1.osobowosc wieloraka - to się leczy,kobieto
                          2.niemoralne prowadzenie się - to nie po rydzykowemu

Jednocześnie informuję o kryteriach jakie musi spełnic obywatel żeby zasłuzyc sobie na orędzie Prezydęta:
                          1.głosował na Prezydęta
                          2.głosował na PIS
                          3.uważa,że brat Prezydęta jest najmądrzejszym człowiekiem na świecie
                          4.nie jest burą suką
                          5.nie jest lumpenliberałem ani łże-elitą
                          6.uważa,że Balcerowicz musi odejsc,a Lepper sie zmienił na lepsze,w przeciwieństwie do Tuska,który powinien isc do psychiatry
                          7.jest przekonany,że wszystko to wina Platformy Obywatelskiej
                          8.nie jest członkiem układu,w brydża też nie grywa
                          9.nie opowiada głupich destrukcyjnych dowcipów o kaczkach,księżycach,rydzykach itp. (ewentualnie dopuszcza sie żarty o przystawkach)
                          10.nie miał przodków w Wehrmachcie,KPP,armii czerwonej,Wietkongu,Czerwonych Kmerach

Jeśli obywatel nie spełnia powyższych warunków niech nie zawraca Prezydętowi głowy swą nic nie znaczącą osobą i wynosi się z 4 RP - np do Hiszpanii,gdzie Kazimieszsz "grasziasz,grasziasz,grasziasz" Marcinkiewicz załatwił pracę dla wszystkich pieszczoszków 3 RP.

Bez poważania
                          rzecznik prasowy Prezydęta 4RP
                          Romcia Hyde
                          • rozmowy_kontrolowane Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 20.03.06, 18:26
                            w imieniu Prezydęta informuję,że takim jak pani orędzie Prezydęta nie przysługu
                            > je,a mianowicie ze względu na następujące przesłanki:
                            >
                            > 2.niemoralne prowadzenie się - to nie po rydzykowemu

*Ale skąd Prezydęt i Papa Rydzyk wiedzą, że ja się prowadzę niemoralnie?!
                            >
                            > Jednocześnie informuję o kryteriach jakie musi spełnic obywatel żeby zasłuzyc
                            sobie na orędzie Prezydęta:
                            > 1.głosował na Prezydęta

*Nie

> 2.głosował na PIS

*Nie

> 3.uważa,że brat Prezydęta jest najmądrzejszym człowiekiem na świecie

*Nie

> 4.nie jest burą suką

*Jestem, bom dziennikarka :D

> 5.nie jest lumpenliberałem ani łże-elitą

*Muszę się zastanowić

> 6.uważa,że Balcerowicz musi odejsc,a Lepper sie zmienił na lepsze,w
                            przeciwieństwie do Tuska,który powinien isc do psychiatry

*Uważam, że Balcerowicz MUSI zostać, a Lepper powinien iść do Biedronki,
                            połozyć głowę na wadze i nacisnąć "burak". Na Tuska głosowałam.

> 7.jest przekonany,że wszystko to wina Platformy Obywatelskiej

*Nie

> 8.nie jest członkiem układu,w brydża też nie grywa

*Jestem członkiem układu, w brydża nie grywam.

> 9.nie opowiada głupich destrukcyjnych dowcipów o
                            kaczkach,księżycach,rydzykach

*Opowiadam :D

> 10.nie miał przodków w Wehrmachcie,KPP,armii czerwonej,Wietkongu,Czerwonych
                            Kmerach

*Nie miałam.
                            >
                            > Jeśli obywatel nie spełnia powyższych warunków niech nie zawraca Prezydętowi
                            głowy swą nic nie znaczącą osobą i wynosi się z 4 RP - np do Hiszpanii,gdzie
                            Kazimieszsz "grasziasz,grasziasz,grasziasz" Marcinkiewicz załatwił pracę dla
                            wszystkich pieszczoszków 3 RP.

*Szanowna Pani Rzeczniik!
                            Ja sobie wypraszam inwektywy, że jestem nie znacząca, bom Polka i mnięu sprawy
                            kraju interesują. Do Hiszpanii nie pojadę, bo tam za gorąco jest.
                            Domagam się szacunku wiency od Prezydęta i jego popleczników.
                            Bo inaczej doniosę!

Pozostaję bez szacunku,
                            Miau
                            • romana_polka Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 20.03.06, 19:54
                              rozmowy_kontrolowane napisała:

> *Ale skąd Prezydęt i Papa Rydzyk wiedzą, że ja się prowadzę niemoralnie?!

Pani redaktor
                              W odpowiedzi na pani zapytanie odpowiadam:
                              1.pytanie retoryczne - jak się może prowadzic bura suka?
                              2.prztaczam notatkę służbową TR/34/06 dostarczoną przez ministra koordynatora wanien i rur:

Re: nowe nicki
                              Autor: rozmowy_kontrolowane ☺
                              Data: 13.03.06, 10:02
                              + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz
                              To i ja, jako że czytam i pisam u Was, więc: Miau jestem, jeszcze panna, lecz
                              już niedługo. Pomieszkuję sobie w Łodzi, numer buta: 36, w porywach do 37,
                              wzrostu za mało, wagi za dużo, ale pracuję nad tym;-) Rocznik 78. 1978.
                              Potomstwo: 1, płci męskiej, lat prawie 5.
                              Ulubiony serial: eM jak Mdłość.
                              Showbiznes- opanowany, albowiem pracowałam w różnych RADIACH i TELEWIZJACH :D
                              Znam Mariannę Rokitę.

pytanie retoryczne - to niepokalane poczęcie było?
                              3.pytanie retoryczne - czy ktoś zaprawdę świętojebliwy zna Mariannę Rokitę?

W przypadku dalszego molestowania Jego Nadętości Prezydęta minister Dorn zapewni pani wygodne,cieplutkie kamasze.

Pozdrawiam
                              Romcia Hyde

=^.^= Romcia to ja! =^.^=

"Dziennikarze kłamią, że słońcu wstyd świecić" Ludwiś Dorn
                              • rozmowy_kontrolowane Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 20.03.06, 20:00
                                Poczułam się przeinwigilowana, sprawdzona, przetestowana.
                                Ale się swej sukowatości burej nie wyprę, choćby mnie kołem łamali!
                                I znajomości z Marianną Rokitą też się nie wyprę!
                                I jeszcze znam Klaudię Figurę! (nie mylić z Katarzyną).
                                A Jego Nadętość Prezydęt Kaczek to może mi skoczyć i jego minister Ludwiś też,
                                o!
                                Pani Rzecznik nie pozdrawiam.

Miau:D

• ellutka Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 21.03.06, 01:01
                            romana_polka napisała:

> "szanowna"pani
                            >
                            > w imieniu Prezydęta informuję,że takim jak pani orędzie Prezydęta nie
                            przysługu
                            > je,a mianowicie ze względu na następujące przesłanki:
                            > 1.osobowosc wieloraka - to się leczy,kobieto
                            > 2.niemoralne prowadzenie się - to nie po rydzykowemu
                            >
                            > Jednocześnie informuję o kryteriach jakie musi spełnic obywatel żeby zasłuzyc
                            s
                            > obie na orędzie Prezydęta:
                            > 1.głosował na Prezydęta
                            > 2.głosował na PIS
                            > 3.uważa,że brat Prezydęta jest najmądrzejszym człowiekiem na świecie
                            > 4.nie jest burą suką
                            > 5.nie jest lumpenliberałem ani łże-elitą
                            > 6.uważa,że Balcerowicz musi odejsc,a Lepper sie zmienił na lepsze,w
                            przeciwieńs
                            > twie do Tuska,który powinien isc do psychiatry
                            > 7.jest przekonany,że wszystko to wina Platformy Obywatelskiej
                            > 8.nie jest członkiem układu,w brydża też nie grywa
                            > 9.nie opowiada głupich destrukcyjnych dowcipów o
                            kaczkach,księżycach,rydzykach
                            > itp. (ewentualnie dopuszcza sie żarty o przystawkach)
                            > 10.nie miał przodków w Wehrmachcie,KPP,armii czerwonej,Wietkongu,Czerwonych
                            Kme
                            > rach
                            >
                            > Jeśli obywatel nie spełnia powyższych warunków niech nie zawraca Prezydętowi

> owy swą nic nie znaczącą osobą i wynosi się z 4 RP - np do Hiszpanii,gdzie
                            Kazi
                            > mieszsz "grasziasz,grasziasz,grasziasz" Marcinkiewicz załatwił pracę dla
                            wszyst
                            > kich pieszczoszków 3 RP.
                            >
                            > Bez poważania
                            > rzecznik prasowy Prezydęta 4RP
                            > Romcia Hyde

Ninieszym pragnę zaprotestować przeciwko pogłosce, jakoby Dobrodziej Nasz, Pan
                            Prezydęnt, kerował się w swym działaniu obcą mu całkiem całkowicie
                            małostkowością. Klnę się na wszystkie świentości, z Wielkim Bratem na czele, że
                            nawet ja - glyzda podła, com 3 razy niejako wyparła się PRAWDY, zostałam
                            dopuszczona do zaszczytu wysłuchania orędzia Ojca Narodu. Ja, która spełniam
                            tylko jedno z w/w kryteriów (a i to nie jestem pewna, bo to tylko poseł Kurski
                            może wiedzieć z całą pewnością)!
                            Jednocześnie pragnę wyrazić głęboki niepokój, gdyż albowiem jak nie było
                            kolejnego orędzia tak nie ma - znaczy się nie jest dobrze. W szczególności
                            targa mną jaskółczy niepokój z powodu, że nie wiem czy jest w końcu ta wiosna
                            czy nie. Bo różne gupie ptaki, czy inne wróble, tak momentami bezprawnie mordy
                            drą jakby nic a nic sobie nie robiły, że nie ma jeszcze OFICJALNEGO stanowiska.
                            A bzy to chyba so z PO, bo wyrwały się z tymi pączkami bez POmyślunku. A
                            forsycje, to juz tylko, tylko jak się żółcią zaleją - opozycja wstrętna.
                            Lumpenprzyroda - jednym słowem. Czas zmienić ten obmierzły układ. Wiosna, lato,
                            jesień, zima? Tak w IV RP być nie może. I proszę nie mówić o niezależności sił
                            przyrody, bo nie takich rzek bieg odwracano (sprawdzić czy nie... ksiądz?).

• forumowicz_pospolity Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 20.03.06, 19:13
                          W związku z zapytaniem
                          Biuro Prezydenta IV Rzeczypospolitej, Doktora Wszechnauk, Jego Ekscelencji
                          Lecha Kaczyńskiego odpowiada w formie quasi-orędzia:

Sprawa ujawniona przez media jet przedmiotem szczególnej troski Pana Prezydenta.

Specjalna HiperKomisja podzielona na podstoliki rozpocznie działanie w przeciągu
                          najbliższych dni jeśli nie tygodni. Podstolików będzie tyle ilu bohaterów
                          pojawiło się podczas trwania popularnego serialu M jak Miłośc czyli plus
                          minus sigma razy logarytm dziesietny z liczby 4355 minus całka nieoznaczona
                          wyciągana z długości najdłuższego włosa obywatela Lucka.

Powołana komisja, na czele której stanie energiczny poseł Zbigniew Witaszek
                          wyjaśni wszystkie nurtujące kwestie a także wiele dodatkowych, które wyłonią
                          się podczas prac komisji i podstolików, w tym także kulisy nieobecności
                          polskich sportowców na olimpiadzie w Los Angeles w 1984 roku.

Na dzień dzisiejszy pewne jest tylko to że oto mamy do czynienia z delikatnym
                          opadnieciem woalu który skrywał wszechpotężny UKŁAD.

Apelujemy o cierpliwość oraz o głosowanie na PIS w najbliższych wyborach
                          parlamentarnych, prezydenckich, samorządowych, europejskich i innych.

Z poważaniem
                          Biuro Prezydenta
                          mgr Lech Jarosławski-Kaczorowski
                          • drzejms-buond Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 21.03.06, 10:22
                            Biuro było zajęte ważniejszymi sprawami
                            Biuro podawało wiadomosciom wczoraj jakie mocne jest
                            Biuro przygotowywało orędzie , które nastąpiło wczoraj
                            ale nikt nie chciał tego w telewizji puścić..
                            ORĘDZIE BYŁO!!!w kongresowej
                            JESTEŚMY SILNI!JESTEŚMY ZWARCI!JESTEŚMY GOTOWI!- MOZECIE NAM SKOCZYĆ!
                            • tw_muza Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 22.03.06, 15:06
                              dziś też będzie. Treści następującej:
                              JESTEŚMY SILNIEJSI! JESTEŚMY ZWARCIEJSI! JESTEŚMY GOTOWSI!
                              (I MOŻECIE NAM SKOCZYĆ)
                              • forumowicz_pospolity Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 22.03.06, 15:49
                                tw_muza napisała:

> dziś też będzie. Treści następującej:
                                > JESTEŚMY SILNIEJSI! JESTEŚMY ZWARCIEJSI! JESTEŚMY GOTOWSI!
                                > (I MOŻECIE NAM SKOCZYĆ)

skoczyć na kaczora nam możecie!
                                Spieprzajcie dziady i baby też spieprzajcie!!
                                • tw_muza Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 22.03.06, 16:32
                                  i dzieci tych dziadów i bab, i dzieci tych dzieci, wszyscy spieprzajcie.
                                  • forumowicz_pospolity Miss World 2006 22.03.06, 19:47
                                    Dziady i Baby zamieszkujące terytorium IV RP!!
                                    Zanim nakażę wam spieprzać wysłuchajcie orędzia dotyczącego
                                    aktualnej i palącej kwestii wyborów Miss World w Polsce.

Otóż, po szerokich i wszechstronnych konsultacjach postanowiłem
                                    dopuścić możliwośc organizacji tej podejrzanej imprezy na terenie
                                    naszego kraju ale w nowej formule, godnej Polski okresu przemian.

Konkurs odbędzie się w Sali Kongresowej, 31 września 2006 roku w godzinach
                                    8.30 - 13.00 czasu środkowoeuropejskiego letniego.

Kandydatki dojeżdzają i kwaterują na koszt własny.
                                    Merytorycznej selekcji kandydatek dokona fachowa Komisja w
                                    składzie: Ludwik Dorn, Jacek Kurski, Tadeusz Cymański. Wybór
                                    Komisji zaopiniuje Małżonka Prezydenta. Od decyzji ww. ciała
                                    nie ma odwołań.

Wybrane kandydatki przystąpią do konkursu, który wstępnie podzielono
                                    na następujące części:

-recytacja wybranego wiersza polskiego po polsku
                                    -prezentacja sceniczna w stroju ludowym łowickim w wersji zimowej
                                    -test ogólny z najnowszej historii Polski z uwzględnieniem okresu IV RP

Dodatkowe punkty można uzyskać za brak związków z komunizmem w jakiejkolwiek
                                    formie, za polskie korzenie i za umiejętność jazdy traktorem.

Dla zwyciężczyni i laureatek przeznaczono cenne nagrody:

za VI miejsce - komplet onucy i zastawa stołowa
                                    za V miejsce - bilet na dwudniową wycieczkę po polskim Sejmie
                                    za IV miejsce - zwrot kosztów podrózy na konkurs
                                    za III miejsce - prawo pierwokupu biografii Romana Giertycha
                                    za II miejsce - przenośne solarium z autografem Andrzeja Leppera
                                    za I miejsce przysługuje tytuł MISS World oraz honorowy uścisk dłoni
                                    Prezydenta IV RP

Ewentualne zmiany w temacie konkursu będą komunikowane za pomocą orędi, orędziów
                                    lub orędź.

Dziękuję za uwagę!
                                    • drzejms-buond Re: Miss World 2006 22.03.06, 21:14
                                      :-D))))))))
                                      miszczu!
                                      • rozmowy_kontrolowane Re: Miss World 2006 22.03.06, 21:24
                                        Spadłam z krzesła, leżę pod biurkiem i kwiczę.
                                        I stąd też biję pokłony dla Miszcza- autora.
                                        :)))
                                        • around_the_sun Re: Miss World 2006 22.03.06, 21:55
                                          Druhu!
                                          ... a, co Cię będę tyle chwalić :)
                                          • romana_polka Re: Miss World 2006 22.03.06, 22:04
                                            Prezydęt? W sprawie gołych bab???
                                            Ależ dróchu co dróch...
                                            • forumowicz_pospolity Re: Miss World 2006 22.03.06, 22:27
                                              romana_polka napisała:

> Prezydęt? W sprawie gołych bab???
                                              > Ależ dróchu co dróch...
                                              >

Romana!
                                              goło nie bedzie, co najwyżej może być wesoło choc nie na pewno:)
                                              • anmanika Re: Miss World 2006 24.03.06, 11:05
                                                Oj, żeby nie było odwrotnie!
                                                • romy_sznajder Re: Miss World 2006 24.03.06, 12:01
                                                  Nie żartuj z Prezydenta!
                                                  fakty.interia.pl/kraj/news?inf=731229&blockName=FKR
                                                  • scoutek Re: Miss World 2006 24.03.06, 12:32
                                                    no wlasnie
                                                    jak Krukowna znowu zostanie szefowa to znowu kogos ukara i jak znam zycie
                                                    bedzie to Michnik....
                                                    bedzie bulil za miszcza...

;))
                                                  • forumowicz_pospolity Re: Miss World 2006 24.03.06, 14:14
                                                    a może by tak z z Krajowej Rady pokpić??;)
                                                  • scoutek Re: Miss World 2006 24.03.06, 14:21
                                                    BARDZO chetnie
                                                    ;))
                                                  • forumowicz_pospolity wypisy z krajowej rady:) 24.03.06, 15:55
                                                    Wyciąg z kar nałożonych przez KrRiTV na nadawców takich siakich i owakich.

Wyciag niniejszy publikuje się wychodząc naprzeciw ciekawości społecznej a
                                                    także ku przestrodze nadawców takich siakich i owakich.

Stojąca na straży moralności i ładu publicznego w eterze i poza nim KRRITv
                                                    nakłada kary na następujących nadawców:

-karę 2 mln złotych na program 1 TVP za nadanie przed orędziem Prezydenta IV
                                                    RP reklamy pewnego piwa opatrzonej hasłem "Lech-więcej niż piwo"

-karę 4 mln złotych na ten sam podmiot za emisję po orędziu Prezydenta IV rP
                                                    reklamy tego samego piwa opatrzonej hasłem "Lech - pieni się pełnią jasności"

- karę 1 mln złotych na nadawcę radiowego z Łomży za emisję piosenki wykonawcy
                                                    Yaro po tytułem "Olewka" - utwór Rada odczytuje jako niewłaściwą krytykę
                                                    najwyższych polskich władz partyjnych

- karę 0,5 miliona złotych na program 2 TVP za dopuszczenie do wyemitowania
                                                    podczas transmisji z meczu piłki nożnej określenia "nieudane podanie krzyżowe",
                                                    jednocześnie Rada upomina komentatora Andrzeja Strejlaua upomnieniem ustnym i
                                                    zaleca na przyszłosć stosowanie formy "podanie diagonalne"

- karę 0,5 miliona złotych na wydawcę miesięcznika "Bokser" za użyte w jednym z
                                                    artykułów określenie "prawy na prawy i prawy krzyżowy" będące nieuprawnioną
                                                    próbą łączenia prymitywnej bijatyki z polityką i religią

-karę 1 milion złotych na wydawcę kwartalnika "Ornitolog Polski" za zbyt ciemną
                                                    tonację dobraną do rozkładówki na której widniał kruk czarny, szczególnie w
                                                    połączeniu z jasną tonacją sąsiadującej obok gęsi gęgawej

- karę 1 milion złotych na telewizję TVN 24 za uporczywe pomijanie w serwisach
                                                    giełdowych informacji o ustawicznym wzroscie kursu akcji firmy jubilerskiej
                                                    KRUK SA

- karę 10 milionów złotych na telewizję Polsat za emisję wypowiedzi pana Jakuba
                                                    Wojewódzkiego w programie własnym,a brzmiącej "kurrrrwa wykrrrakałem!!!"

Wyciąg zawiera tylko przykłady nałożonych kar. Zainteresowanych pełną listą kar
                                                    nałożonych w miesiącu marcu br zachęcamy do kupna 10 - tomowego wydawnictwa
                                                    wydanego pod egidą KRRiTv.
                                                  • around_the_sun Re: wypisy z krajowej rady:) 24.03.06, 16:24
                                                    Cudne !!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                    :-D )))))))))))))))))))
                                                  • anmanika Re: wypisy z krajowej rady:) 27.03.06, 09:33
                                                    Przestań bo pracować się nie da!!!!:)))
                                                  • drzejms-buond Re: wypisy z krajowej rady:) 27.03.06, 13:09
                                                    ja myślę,ze powinni jeszcze zrobić z tą cholerną wolnością na forumach..
                                                    to skandal,żeby tak pisać co się chce!!!
                                                    I:-{
                                                  • forumowicz_pospolity to skandal isz...;))) n/txt 27.03.06, 16:50

• dzidzia_bojowa Re: to skandal isz...;))) n/txt 29.03.06, 09:56
                                                    Druhu, ja to sobie wszystko drukuję i pokazuję nieszczęśliwym nieposiadaczom
                                                    neta. To się nadaje do prasy:))))
                                                    pięęęęęękne:))))
                                                  • maro76 Re: to skandal isz...;))) n/txt 29.03.06, 14:42
                                                    dzidzia_bojowa napisała:

> Druhu, ja to sobie wszystko drukuję i pokazuję nieszczęśliwym nieposiadaczom
                                                    > neta. To się nadaje do prasy:))))
                                                    > pięęęęęękne:))))

dziekuje w imieniu druha;))
                                                  • drzejms-buond Re: to skandal isz...;))) n/txt 29.03.06, 16:35
                                                    Yo! Maro Rulz!!!
                                                    ( śmieszy mnie ten "Maro", sorry...)
                                                    ale to chyba dobrze, nie?

------------
                                                    ja bym się upomniał o prawa autorskie
                                                    jakieś olrajtsrezerwt czy jak?
                                                  • maro76 Re: to skandal isz...;))) n/txt 29.03.06, 17:06
                                                    drzejms-buond napisał:

> Yo! Maro Rulz!!!
                                                    > ( śmieszy mnie ten "Maro", sorry...)
                                                    > ale to chyba dobrze, nie?
                                                    >

ty siakiś dziwny jesteś;)
                                                    nie dostrzegasz swojskiej prostoty i bezpretensjonalnosci tego nika??:)
                                                    w sam raz na nową IV RP:)))))))

> ------------
                                                    > ja bym się upomniał o prawa autorskie
                                                    > jakieś olrajtsrezerwt czy jak?
                                                  • around_the_sun Re: to skandal isz...;))) n/txt 29.03.06, 17:19
                                                    a kaczo06@ juz zajęty?
                                                  • romana_polka Powiadomienie 30.03.06, 18:32
                                                    Szanowni Państwo

W związku z niebywałym atakiem układu mafijno-urzędniczego (patrz: afera orderowa)
                                                    na godność Prezydęta oświadczamy, że publiczna egzekucja winnych odbędzie się jutro
                                                    w samo południe pod kolumną Zygmunta (z której w najbliższym czasie zdejmiemy obcej
                                                    narodowości króla i zamienimy na pomnik 100% polskiego Lecha, Kaczyńskiego
                                                    oczywiście, bo ten Wałęsa to...).
                                                    Wstęp: 50 zł dorośli i 20 zł dzieci (wpłaty na konto Radia Maryja).
                                                    Pragniemy również uspokoić sfrustrowanych szyderców wywodzących się na pewno
                                                    ze środowisk lewacko-gejowskich, związanych z PO i Wyborczą, że Prezydęt NIE jest
                                                    idiotą. Prezydęt ma po prostu tak ogromne zaufanie do ludzi, że wszystkie dokumenty
                                                    podpisuje z zamkniętymi oczami. Nie, nie z zawiązanymi oczami, wy platfusy, cieniasy
                                                    i niedorozwoje, z ZAMKNIETYMI, mówię. Jak nie rozumiecie po polsku to spieprzajcie
                                                    dziady do Reichu.

A wracając do adremu, następujące osoby lub ich spadkobiercy proszone są o bezzwłoczny
                                                    zwrot orderów Odrodzenia Polski:
                                                    - dziadek Donalda Tuska
                                                    - Leszek Miller
                                                    - Stefan Niesiołowski
                                                    - Leszek Balcerowicz
                                                    - redaktor Urban
                                                    - redaktor Lis
                                                    - Poseł Kurski (cholera, ten to się wszędzie wkręci)
                                                    - Tadeusz Rydzyk (a nie, przepraszam, Ojciec Dyrektor nie musi oczywiście niczego
                                                    oddawać, pieniądze na stocznię też proszę sobie zatrzymać, kochany Ojcze Dyrektorze)

W przypadku nieoddania odznaczeń przewiduje się karę w postaci powieszenia za ziobro w łazienkach Kaczyńskich.

Romcia Hyde
                                                  • dzidzia_bojowa Re: Powiadomienie 30.03.06, 20:31
                                                    Romcia , powaliłaś mnie tym tekstem:))))Szacunek i pokłony:)))
                                                  • maro76 Re: Powiadomienie 30.03.06, 22:15
                                                    powieszenie za ziobro
                                                    hihi
                                                    pikne
                                                    Romcia popisuj czesciej a ja se pojde do dyskoteki w Mielnie;))))
                                                  • mozambique Re: Powiadomienie 31.03.06, 15:45
                                                    tylko nie powiesznie za ziobro !!!
                                                    nie bedzie sie tu jeden z drugim równal z nieodżałowanym Janosikiem,
                                                    bogatym zabierają akomu biednemu dali ? komu no ?
                                                  • romana_polka List otwarty A. Kwaśniewskiego 31.03.06, 20:40
                                                    Drodzy Państwo

Chciałem tylko powiedzieć, że ten przebrzydły urzędnik, ścięty dzisiaj, jakże słusznie!, pod kolumną Zygmunta, w swoim czasie dopuścił się jeszcze jednego karygodnego czynu – to on, cichcem i podstępnie, dopisał mi Sobotkę do listy ułaskawień. Bo tak naprawdę to ja nie chciałem! To on, ten drań to zrobił. Ja tylko udawałem, że chcę, żeby nie wyjść na kompletnego idiotę. A teraz, proszę państwa, żałuję, że zabrakło mi odwagi cywilnej jaką ma pan prezydent Lech Kaczyński i nie wskazałem palcem prawdziwego winnego. No ale jak widać głowa, która ma być ścięta nie utonie.Sprawiedliwość dziejowa zatriumfowała. Z całego serca, serdecznie dziękuję, panie Lechu!

Aleksander Kwaśniewski
                                                    Prezydent 3RP

PS od Romci: "powieszenie za ziobro" - stare powiedzenie ludowe z czasów komisji w sprawie niejakiego lwa, więc niestety nie mojego autorstwa :)
                                                  • maro76 Re: List otwarty A. Kwaśniewskiego 31.03.06, 21:27
                                                    romana_polka napisała:

> PS od Romci: "powieszenie za ziobro" - stare powiedzenie ludowe z czasów
                                                    komisj
                                                    > i w sprawie niejakiego lwa, więc niestety nie mojego autorstwa :)
                                                    >

nie wiedzialem, tamta komisja to była kopalnia bonmotów i wogole
                                                    jakos tak z rozrzewnieniem ją wspominam;))
                                                  • romana_polka Re: Powiadomienie 01.04.06, 15:41
                                                    maro76 napisał:

> Romcia popisuj czesciej a ja se pojde do dyskoteki w Mielnie;))))

mam wrażenie,że ty w tej dyskotece od dosc dawna sie szlajasz,bo sznowny pan prezydęt od dawna nic nam tu nie orędziuje,a jest o czym orędziowac,oj jest
                                                  • maro76 Orędzie z orderami 01.04.06, 18:02
                                                    Rodacy,obywatelki obywatele IV RP!

Po pierwsze chciałem odpowiedzieć na wzruszający list Aleksandra Kwasniewskiego,
                                                    byłego prezydenta, w którym pisze on szczerze, miło i w tonie pojednawczym.
                                                    Panie Prezydencie, myśle że czas zakopać topór wojenny
                                                    i zacząć działać wspólnie w interesie Polski. Granice które nas dotąd dzieliły
                                                    były sztuczne i niekorzystne dla ojczyzny. Naprawdę wiele nas łączy, ostatnio
                                                    np odkryłem ze nasi praprzodkowie walczyli ramię w ramię przeciw Krzyżakom w
                                                    bitwie pod Płowcami w XIV stuleciu.
                                                    Aby przekonać pana o szczerości zamiarów postanowiłem odznaczyć pana w
                                                    najbliższym czasie Orderem Orła Białego z Koroną, Pazurami, Liścmi Lipy
                                                    Czarnoleskiej i Brylantami a poza tym zapraszam pana do wypicia tradycyjnego
                                                    bruderszaftu w klubie Le Madame.

Po drugie chciałem tu pokrótce wyjasnić sprawę przyznania Medalu Wojciechowi
                                                    Jaruzelskiemu.
                                                    Początkowo była to rzeczywiście pomyłka, gdyż na biurku miałem mnóstwo
                                                    dokumentów, w tym kilka tomów dotyczących UKŁADU a dodatkowo żona mnie akurat
                                                    czesała. W efekcie, przesłaniający mi widoczność grzebień i duża liczba druków
                                                    spowodowała że pióro mi się omsknęło.
                                                    Po przeanalizowaniu sytuacji i mając w pamięci następstwa całej sprawy
                                                    postanowiłem panu generałowi przywrócić Medal i dodatkowo dołączyć Krzyż
                                                    Zasługi dla RP na przestrzeni wieków.
                                                    Nie bez znaczenia dla tej decyzji był fakt że ostatnio czytam przed zaśnięciem
                                                    biografię pana generała i jego pamiętniki.

Po trzecie, postanowiłem odznaczyć kilka wybitnych osób wysokimi odznaczeniami
                                                    państwowymi.
                                                    I tak:

- Marszałka Wielkiego Drogowego Andrzeja Leppera Medalem "Zasłużony Dla
                                                    Przemysłu Oponiarskiego"

- Donalda Tuska Orderem "za lojalnośc, wierność i zasługi dla koalicyjności w
                                                    IV RP"

- Romana Giertycha Orderem Śmiechu za piękny i ujmujący śmiech

- Jana Marię Rokitę Krzyżem Bojowym dla bojowników na fronce walki z łysiną

Po czwarte, życzę moim rodakom miłego świętowania dnia Primy Aprilisu.

Dziękuję!
                                                  • drzejms-buond Re: Orędzie z orderami 05.04.06, 12:17
                                                    maro-pospolity..jak sądzisż
                                                    ten TEŻ ciebie czytał?
                                                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3261759.html
                                                  • romana_polka Re: Orędzie z orderami 05.04.06, 12:51
                                                    Orędzie!Orędzie!Orędzie!
                                                    Tylko koniecznie z łapkami!

a przy okazji niech skomentuje przypadki dobrego wojaka Szwejka-Urbańskiego czyli aferę jak_nie_wiedziałem_że_zostałem_oficerem
                                                  • dzidzia_bojowa Re: Orędzie z orderami 05.04.06, 13:39
                                                    dziś ma być orędzie? bo mnie się o słuch obiło dzisiaj...
    • to.ya Orędzia nie ma ale 05.04.06, 20:01
      życzenia okołoświąteczne ;)
    • ellutka Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 07.04.06, 08:38
      A jest gdzie może link do orędzia? Chociaż kawałeczka.
      • anmanika Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 07.04.06, 11:47
        Sądzę, że prezydent powinien wystąpić z orędziem po haniebnym wręcz artykule
        przeczytanym dzisiaj w Super Ekspresiaku oto on:

Iracka misja pani Kruk

Co robiła wczoraj szefowa Krajowej Rady Radiofonii itp. Elżbieta Kruk? Jak
        informuje rzecznik przewodniczącej, towarzyszyła ona Lechowi Kaczyńskiemu w
        podróży do Iraku. Po co?! By "służyć radą, doświadczeniem, ale też dowiedzieć
        się, jakie są wizje rozwoju spraw telewizyjnych i nadawczych na tamtym terenie".

Z pewnością "wizje rozwoju" są ogromne. A udręczony naród iracki z zapartym
        tchem czeka na jej światłe rady. Co więcej, osobie z takim kręgosłupem moralnym
        z pewnością łatwo będzie nawiązać nić porozumienia ze znanymi i szanowanymi
        nadawcami świata arabskiego. Koledzy redaktorzy z telewizji znanych szeroko w
        świecie z pokazywania obcinanych głów zakładników świetnie ją zrozumieją.

Oni, podobnie jak pani Kruk, doskonale wiedzą co i kto obraża ich uczucia
        religijne. Jakie piosenki powinno się puszczać, a jakie szkodzą młodzieży. Że
        jedynie słuszne są poglądy prezentowane przez duchownych z prowincji. Choćby
        nie zgadzały się z oficjalną wykładnią religii.

Dlatego pani Elżbiecie życzymy powodzenia.
    • mnietka.kokietka Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 11.04.06, 10:16
      Dziś orędzia nie budziet.

Pada deszcz, włosy siem pokrencom.
      • scoutek Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 13.04.06, 08:26
        wczoraj bylo cos na ksztalt oredzia
        kserokopia mamrotala cos w odpowiedzi na pytania Gawryluk
        jak zwykle bez sensu
        (kserokopia, nie Gawryluk, choc ona byla BARDZO grzeczna)
        • mnietka.kokietka a może jakie świąteczne, tak dla jaj? ;) n/t 15.04.06, 19:16

• maro76 Re: a może jakie świąteczne, tak dla jaj? ;) n/t 15.04.06, 20:27
            Dziady wy moje których jestem głową!

Chciałbym zaapelować aby te święta były szczęśliwe i wesołe,żeby
            upłynęły w atmosferze zadumy nad cudem IV RP.

Życzę także smacznych, wielkich jak głowa Romana, jaj, chwil wesołych
            jak Andrzej w dowolnym politycznym tokszole a także mokrego kaczora to jest
            dyngusa, tak mokrego jak gacie Donalda przed debatą ze mną przed którąś
            z tur wyborów.

I niech subtelne oblicze szefa mojej kancelarii napełnia was spokojem
            i koi skutecznie do snu.

Dziękuję!

• romana_polka Re: a może jakie świąteczne, tak dla jaj? ;) n/t 15.04.06, 20:43
              maro76 napisał:

> Dziady wy moje których jestem głową!

A baby to co?!

>
              > Chciałbym zaapelować aby te święta były szczęśliwe i wesołe,żeby
              > upłynęły w atmosferze zadumy nad cudem IV RP.

Jutro ide na cmentarz to zapale jej świeczkę niech spoczywa w pokoju.

>
              >
              > Życzę także smacznych, wielkich jak głowa Romana, jaj

bleeeeeee,przez druha jajeczka nie będę mogła spożywac bez obrzydzenia jutro

>
              >
              • maro76 Re: a może jakie świąteczne, tak dla jaj? ;) n/t 15.04.06, 20:47
                romana_polka napisała:

> maro76 napisał:
                >
                > > Dziady wy moje których jestem głową!
                >
                >
                > A baby to co?!
                >

dziady trzeba rozumieć szerzej, jako ogól
                zresztą nie to jest ważne, wazne ze mają spieprzać;))

> >
                > > Chciałbym zaapelować aby te święta były szczęśliwe i wesołe,żeby
                > > upłynęły w atmosferze zadumy nad cudem IV RP.
                >
                > Jutro ide na cmentarz to zapale jej świeczkę niech spoczywa w pokoju.
                >
                > >
                > >
                > > Życzę także smacznych, wielkich jak głowa Romana, jaj
                >
                > bleeeeeee,przez druha jajeczka nie będę mogła spożywac bez obrzydzenia jutro
                >
                > >
                > >
                >
                >
                • romana_polka Orędzie dla bab 15.04.06, 21:09
                  Drogie Baby

Przede wszystkim nie pieprzcie dziadów,to wyłącznie domena moja i mojego brata.A poza tym z okazji tych świąt wielkanocnych życzę wam żebyście były dobre i łagodne niczym toruńskie łabędzie.Bądźcie prawe i codziennie słuchajcie radia ojca dyrektora.A jak będą następne wybory to głosujcie na najprzystojniejszego i najmądrzejszego mężczyznę w Rzeczpospolitej - pana prezesa Jarosława Kaczyńskiego,który tak się składa,że jest moim bratem.I to bliźniakiem,heh.
                  PIS for ewrybody.

wasz Leszek
                  • aga_ata Re: Orędzie dla bab 15.04.06, 21:48
                    Haha :))))
                    Wesołych świąt z Jarkiem na czele... (o matko.. słaby żart:) )
                    Jestem 101 w tym wątku łaaaał:)
                    • drzejms-buond zastępstwo? 18.04.06, 10:32
                      Ojej,w sobotę widziałem wysłanego w zastępstwie kogoś od ORĘDZI??
                      niepokoję się o stan ducha i ciała prezydenta...czemu nie osobiście?
                      • anmanika Re: zastępstwo? 24.04.06, 13:27
                        Zobaczcie zdjęcie powala normalnie:
                        www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=1586&news_id=101802&scroll_article_id=101802&layout=1
                        &page=text&list_position=1
                        • anmanika Re: zastępstwo? 24.04.06, 13:29
                          Nie wiedzieć dlaczego nie skopiował się cały link. Szukajcie artykułu pt: Gdzie
                          się schował prezydent?
    • mnietka.kokietka Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 04.05.06, 13:23
      tak jak co miesiac
      ja wam mowie
      byśta nie zapomnieli
      ze ta kolaicja
      i te nowe ministry
      to wina
      platformy
      destruktywnej.
      o.
      • dzidzia_bojowa Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 10.05.06, 21:07
        Noooo, doczekaliśmy się! Oczywiście wszystkiemu winna Platforma!
        Te orędzia to taka nowa świecka tradycja. Zwłaszcza podczas wydarzeń sportowych!
        Następne Orędzie( specjalnie z dużej litery) w czasie MŚ w Niemczech!
        • mnietka.kokietka Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 11.05.06, 00:02
          ALE PO CO??????????

I JA NIE WIDZIAŁAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • scoutek Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 11.05.06, 08:01
            po co chcialas widziec????
            przeciez nie powiedzial NIC czego wczesniej nie mowil...
            tylko raczki ladniej trzymal
            ale mamrotal jak zwykle
            jedno co mi utkwilo to, cytuje:".... jako prezent bende szczek...."
            chyba mialo byc: jako prezydent bede strzegl...
            • drzejms-buond Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 11.05.06, 09:22
              będzie SKRZEK!!! mówię wam...
              no pięęęęęęęęknie było, pięknie...
              w tonacji
              wszystkim się żyje dobrze a nawet bardzo dobrze a kraj rośnie w siłę więc
              niepotrzebnie się państwwo niepokoją a jeśli jakieś pretensje to do Tuska...

kiedyś mówili o stonce teraz o Donaldach :-/
              • rozmowy_kontrolowane Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 13.05.06, 09:22
                Orędzie Prezyd"ę"ta RP było wcześniej nagrane:) Cytuję:
                "Mamy jeszcze kilka refleksji na temat wieczornego orędzia Pana Prezydenta. Po
                pierwsze nie było to orędzie wieczorne tylko popołudniowe. Dowodem niech będzie
                piękne słońce za oknem Belwederu. Dlaczego orędzie nagrano? Bo Lech Kaczyński
                wypada bardzo słabo na żywo. A tak, wypadł tylko słabo."
                Szczegóły:
                blogfm.blox.pl/2006/05/Ptakow-spiew.html
                • anmanika Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 15.05.06, 09:42
                  Wyemitowano złą wersję orędzia Kaczyńskiego

Orędzie prezydenta Lecha Kaczyńskiego, fot. TVN24

W ubiegłym tygodniu pokazano niewłaściwą wersję orędzia prezydenta Lecha
                  Kaczyńskiego. Prezydent nagrał wiele wersji wystąpienia i ktoś wysłał do
                  telewizji niewłaściwą taśmę - informuje najnowszy "Newsweek".
                  W wystąpieniu, które miało być wyemitowane, prezydent Kaczyński lepiej czytał z
                  promptera, w tle polska flaga była na pierwszym planie, zaś unijna na drugim -
                  pisze Dorota Kołakowska w "Newsweeku".

"Będziemy tę sprawę wyjaśniać" - powiedział rzecznik prezydenta Maciej Łopiński
                  dodając, że wina na pewno nie leży po stronie telewizji.

Znowu wina PO?
                  • drzejms-buond Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 15.05.06, 13:26
                    :-D))))))))))))))
                    nie, no jaja..poważnie? czy oni żartują z ta ZŁĄ WERSJĄ???
                    • romana_polka Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 15.05.06, 14:46
                      zalatuje Monty Pythonem :D
                      • rozmowy_kontrolowane Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 16.05.06, 09:57
                        A czy właściwą wersyję prezyd"Ę"ta wybrali byli niektórzy? Bo może ta wersyja
                        też zła?:D
                        • anmanika Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 17.05.06, 17:34
                          Zostaniesz poddanymałemu testowi. Składa się on z jednego tylko pytania, ale
                          pytanie to jest bardzo, bardzo ważne.
                          Nie odpowiadaj pochopnie i bez rozwagi!
                          Zastanów się.
                          Odpowiedz szczerze i dowiedz się czegoś o swojej moralności.
                          Wyobraź sobie poniżej opisaną sytuację i podejmij decyzję.
                          Pamiętaj!
                          Odpowiedź powinna być spontaniczna, ale szczera!
                          Znajdujesz się w samym centrum katastrofalnej powodzi wywołanej orkanem.
                          Niesamowite masy wody.
                          Jesteś fotoreporterem Gazety Wyborczej w samym środku tej przerażającej
                          katastrofy.
                          Próbujesz zrobić jak najbardziej oddające grozę zdjęcia.
                          Sytuacja jest niemal beznadziejna.
                          Wokół ciebie znikają domy, ludzie walczą z żywiołem.
                          Potęga natury w całym jej okrucieństwie ... porywa wszystko na jej drodze.
                          Nagle widzisz mężczyznę prowadzącego terenówkę który walczy rozpaczliwie,
                          wygląda jakoś znajomo.
                          I rozpoznajesz go: to Prezydent Kaczyński!
                          Ale widzisz, że szalejąca powódź zaraz go porwie - ostatecznie...
                          Masz dwie możliwości - uratować go albo zrobić zdjęcie twojego życia!
                          Ocalić mu życie albo zrobić zdjęcie, za które na pewno zgarniesz Pulitzera!
                          Zdjęcie, które przedstawia śmierć jednego z najważniejszych ludzi w Polsce.
                          A teraz pytanie:

NA MACIE CZY NA BŁYSZCZĄCYM???
                          • romana_polka Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 17.05.06, 17:47
                            :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                            • anmanika Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 05.06.06, 08:54
                              zamiast orędzia: www.youtube.com/v/84KM--LyQL0
    • mnietka.kokietka poproszę o orędzie mundialowe:) n/t 09.06.06, 19:31

• romy_sznajder Re: poproszę o orędzie mundialowe:) n/t 18.06.06, 14:42
        odwieszam chwilowo z braku zapotrzebowania
    • maro76 Re: Jest dziś jakieś orędzie Przezydenta??;) 19.06.06, 00:11
      Pierwszy Kibic jest w Niemczech dlatego na razie przerwa w dziedzinie orędź:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka