Dodaj do ulubionych

cenzura na forum

14.02.06, 20:34
mam pytanie do zadeklarowanego liberała:od kiedy ocenzurowaleś forum i jakimi
wytycznymi się kierujesz usuwając wpisy? kto dał Ci prawo oceniania, które z
myśli i komentarzy są dobre, a które złe? które się nadają , a które nie?
wydaje mi się, że demokracja okołoczatowa kuleje...
Obserwuj wątek
    • zuckerbaby Re: cenzura na forum 14.02.06, 21:30
      woowko, kto Ciebie ocenzurował ? proc nasz miły ? hmm to dziwne zatem, bo moje
      wpisy wszystkie są.. a domniemam, że to ja pofrunęłabym stąd pierwsza jako
      rasowa pusta spamerka , pozdro woow :D
      • proces7 Re: cenzura na forum 14.02.06, 22:14
        Nie lubie takich oskarżeń, tym bardziej bezpodstawnych. Jaguś też mnie kiedys
        oskarżała, potem przepraszała. Rozumiałem wzburzenie Jaguś wtedy, że cokolwiek
        usuwam. Ale jednak chyba trzeba najpierw dokładnie sprawdzić, a potem posądzać o
        takie rzeczy, prawda?
        Tu Jaguś dla przypomnienia:
        ksiegi.emix.net.pl/wyswietl.php?user=homoerec&strona=38&lang=pl /wpis 1411/
        i tu skarga:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35449&w=27692551
        Oskarżenie jest latwo rzucić. Bo wszyscy wiecie, że to jest akurat mój słaby
        punkt. Nie cenzuruję, nie banuję. Konsekwentnie. Chyba, że spam albo flood. Amen.
    • proces7 Re: cenzura na forum 14.02.06, 22:07
      woow2306 napisała:

> od kiedy ocenzurowaleś forum i jakimi
      > wytycznymi się kierujesz usuwając wpisy?

Usunąłem tylko jeden wpis, na prośbę autora. Był osobisty i uznałem, że
      powinienem usunąć, skoro autor tak chciał. Pisałem już o tym dawno, więc nie
      rozumiem, dlaczego oskarżasz mnie o cenzurę na Forum.
      Może mi powiesz, czy chodzi Ci o tamten post? Bo to naprawdę jest chyba jakieś
      nieporozumienie.
      • woow2306 Re: cenzura na forum 14.02.06, 22:18
        wydaje mi się, że dobrze wiesz o czym mówię, proc... nie jednym, z którego już
        dawno się tłumaczyłeś, postem się przejmuję, a kilkoma, ktorych po prostu
        brakuje... proc... zadałam Ci jasne pytanie: gdzie osławiona demokracja? nie
        możesz sobie "biegać" po sieci z krzykliwymi transparentami, a po cichu
        likwidować to co nie jest dla Ciebie, z różnych powodów, wygodne... uleganie
        cudzym sugestiom czy presji też zakrawa na hipokryzję...
        • proces7 Re: cenzura na forum 14.02.06, 22:21
          woow2306 napisała:

> wydaje mi się, że dobrze wiesz o czym mówię, proc...

Właśnie w tym problem, że nie wiem o czym mówisz, woow.
        • nadziejkaa Re: cenzura na forum 14.02.06, 22:23
          Woowuś, ale o co Ci chodzi? Przecież proces kiedyś już wyjaśniał, że na prośbę
          autora postu, zawsze usunie taki post.
          • proces7 Re: cenzura na forum 14.02.06, 22:24
            Nadziejko, no właśnie tu jest problem. Bo chyba nie zawsze mam prawo. Nawet na
            prośbę autora.
            • nadziejkaa Re: cenzura na forum 14.02.06, 22:27
              Woowuś, to może powiesz dokładnie o co chodzi? Hm?
              • woow2306 Re: cenzura na forum 14.02.06, 22:59
                nadi, nie o TEN JEDEN post, a o całą ich lawinę...
              • woow2306 Re: cenzura na forum 14.02.06, 23:06
                procesie... czy raz nie możesz przyznać się do błędu? tylko ten jeden raz? na
                czym bardziej ucierpi Twoja reputacja? naprawdę uważasz, że lepiej być
                hipokrytą niż po prostu przyznać, że to zrobiłeś i uzasadnić dlaczego? proc,
                nie tędy droga... Gdzie poszanowanie czytelnika? czy naprawdę uważasz nas za
                kogoś kto to forum traktuje jak grafitty na osiedlu? przejdziemy...spojrzymy...
                skrytykujemy albo nie i pójdziemy dalej? nie przyszło Ci do głowy, że lubimy
                niektóre wątki? że lubimy do nich wracać? sam to robisz... więc nie rozumiem
                jak mogłeś pomyśleć, że nikt nie zauważy braku kilku wpisów w wątkach, które z
                uwagą śledzi? może usunąłeś ich nie kilka, a kilkadziesiąt? albo kilkaset?
                jeden pociągnął całą lawinę...
                • nadziejkaa Re: cenzura na forum 14.02.06, 23:12
                  Woowuś, ale może wskaż które to te wątki, bo póki co to strzelasz oskarżeniami,
                  a tak naprawdę to nie wiadomo o czym mowa. Poza tym jeśli poruszasz sprawę na
                  ogóle, to chyba też mam prawo wiedzieć o które wątki dokładnie chodzi. Aha i z
                  tego, co wiem, to gazeta ma chyba też możliwość usuwania postów.
                • proces7 Re: cenzura na forum 14.02.06, 23:25
                  woow, ok, przyznaję się do błędu. Nie wziąłem pod uwagę tego, że gazeta.pl może
                  coś sama usunąć. Jeśli tak się stało, to bardzo Was Wszystkich przepraszam.
                  Widzę, że dostałem e- maila os administracji, tylko, że w zasadzie to nic w nim
                  nie ma i dalej sprawa jest niewyjaśniona. Napisalem im list z pytaniem, o co
                  właściwie chodzi. Poinformuję Was o wszystkim. Nie wiedziałem, że w prywatnych
                  forach oni mogą ingerować i jakie mają zasady i procedury, wybaczcie mi.
                  Oto ich e-mail, możliwe, że ma coś wspólnego z Twoimi spostrzeżeniami, woow:
                  Od:

forum.abuse@gazeta.pl
                  Data:

2006-02-14 18:16
                  Do:

proces7@gazeta.pl
                  Temat:

Prosba od administracji portalu
                  rozwiń nagłówek

Witaj,

Przypominamy, że obowiązują Cię zasady netykiety i regulaminu for
                  prywatnych. W związku z tym prosimy o nie dopuszczanie do
                  publikowania na swoim forum treści sprzecznych z
                  zasadami w portalu gazeta.pl

pozdrawiamy,
                  Administracja Forum
    • magdajeden Re: cenzura na forum 14.02.06, 23:09
      czytam ten wątek z rosnącym zaciekawieniem.
      woow, oczywiscie daleka jestem od bronienia procesa, ale masz świadomośc, ze
      wątki na gazecie sie po jakimś czasie archiwizują i przestają być widoczne?
      ale tu chyba nie o to chodzi.

ale gdzie tu miejsce na szumne słowa bez pokrycia..... proces?

PS doceniam gest wycięcia jednego wpisu.
      • woow2306 Re: cenzura na forum 14.02.06, 23:24
        magdo, nie o wątki, a o poszczególne wpisy mi chodzi...
        nadi... gazeta? hm... a jaki cel miałaby gazeta? ktoś ich straszył?
        szantażował? yapko napuszczał kumpli z prokuratury w W-wie, Mielcu, Koziej
        Wólce i licho go wie skąd jeszcze? jeśli gazeta, to proca pięknie przeproszę...
        póki co hipokryzją mi tu cuchnie... a nie tego po Dantonie czata się
        spodziewałam...
        • nadziejkaa Re: cenzura na forum 14.02.06, 23:28
          Woow, to, że forum prywatne, to nie znaczy, że można sobie tutaj pisać co się
          chce. Obowiązuje tu też pewien regulamin i netykieta, jaką narzuca gazeta pl.
          Możliwe, więc, że coś zostało tutaj napisane niezgodnie z ich zasadami. Więc
          bierz też proszę i taką wersję pod uwagę.
          • magdajeden Re: cenzura na forum 14.02.06, 23:33
            woow, poszukaj zaginionych wątków na oslej ławce. jeśli nie ma po nich tutaj
            takiego śladu: [...] to najpewniej wiszą na oślej.

a już sie cieszyłam ze proces nocami z nozyczkami siedzi
          • woow2306 Re: cenzura na forum 14.02.06, 23:38
            a jednak!!! procesie, zanim wyjaśni się sprawa do końca, to zaocznie
            przepraszam o oskarżenie Ciebie. Zniknięcie wpisów jest faktem, a Ty jako
            gospodarz, musisz liczyć się z tym, że pierwsze baty spadną właśnie na Ciebie...
            Mam nadzieję, nadi, że rozumiesz o czym mówię i nie będziesz się ślepo godzić z
            pewnymi, dziwnymi zasadami. Zapytam wprost: skoro gazeta, to dlaczego dopiero
            teraz? Jak to się stało, że rażąco łamiące regulamin wpisy mogły na przestrzeni
            czasu czytać setki ludzi i nagle(!) wszystko znika?
            • lejdik Re: cenzura na forum 14.02.06, 23:45
              woow- bo admini- też ludzie ...dopiero teraz tutaj doszli i pewnie przez
              kolejny rok się nie pojawią, nim znowu nie zatoczą 'kółeczka' wokół forum(w)
              prywatnych:)
              • woow2306 Re: cenzura na forum 15.02.06, 02:17
                ladusiu... to ja im proponuję boota od tory wziąć w leasing... będzie działał
                na bieżaco... nikogo nie zdążymy niczym urazić... pozdrawiam:)
            • proces7 Re: cenzura na forum 14.02.06, 23:52
              woow, a może po prostu powiesz, jakie wpisy zniknęły? Bo ja nie widzę nic, nawet
              jako admin. Pisałem Wam, że widzę wykreślone wpisy. Ale to są moje wpisy. Za
              cholerę nie wiem, co zginęło. Tyle tu tego...
              Przyznam Wam, że jestem zaskoczony tą sytuacją i nie wiem, co napisać.
              • bollard Re: cenzura na forum 15.02.06, 00:04
                Wyszlo szydlo z wora:P cala ta wasza konfratrnia to pic:D:D gacia staje sie
                druga ola18, moze nawet bardziej krwawa, to m,usze stwierdzic:P
                • grzes_wies Re: cenzura na forum 15.02.06, 00:29
                  bollard napisał:

> Wyszlo szydlo z wora:P cala ta wasza konfratrnia to pic:D:D gacia staje sie
                  > druga ola18, moze nawet bardziej krwawa, to m,usze stwierdzic:P

Ty bollard jedna uświadamiasz mi ze jestes kretynem......
                  Pierdolisz , nie mówisz.....
              • candy29 Re: cenzura na forum 15.02.06, 13:38
                jak masz jakieś wątpliwości to zawsze możesz zapytać na forum o forum. Trudno
                bedzie tam coklowiek wyjaśnić, jak znam życie, no ale spróbować zawsze można, bo
                to nic nie kosztuje:)
                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=299
                • proces7 Re: cenzura na forum 15.02.06, 17:38
                  Dzięki Ci:). Zadam im tam pytanie, póki co na mojego e- maila nie mam odpowiedzi.
      • proces7 Re: cenzura na forum 15.02.06, 17:25
        magdajeden napisała:

> czytam ten wątek z rosnącym zaciekawieniem.

Hiena. hienajeden@tlen.pl.
    • grzes_wies Re: cenzura na forum 15.02.06, 00:27
      Proc Woow ma rację , wiele osób stara się dac z siebie wiele , rozmawiajac na
      forum czasem zartujemy, czasem piszemy poważnie , czasem też kpimy z pindż
      czatowych, które ponoszą emocje .... Forum to forum .. piszesz , musisz być
      odpowiedzialny za słowa.
      Magdajedyna gdydby nie poprosiła o wycofanie postu , nie zdemaskowałaby się.
      Ale to zrobiła! Nie domysliłbym się ze pisze coś prawdziwego, gdyby nie prosiła
      o usunięcie postu. Ja mówie tu wiele rzeczy czasem zgryzliwych , czasem
      żartobliwych, czasem prawdziwych. Ale nikt nie wie co jest prawdą.
      Wnikliwy czytelnik ,który przeczytał post Magdy, zrozumiał dlaczego go teraz
      nie ma , nie moze byc piętnowany.
      Każdy ma szansę zawiesić palec nad klawiszem "enter"
      Magda tego nie zrobiła ,,,,

Nie było to dobre posuniecie.....

ps na przyszłość : nie zycze sobie cenzurowania moich wypowiedzi, choć tego nie
      doznałem jeszcze. Jeśli piszę w miejscu publicznym to jak w życiu realnym
      podlega to opinii i krytyce danego społeczenśtwa..!

inaczej forum nie ma sensu ...
      • magdajeden Re: cenzura na forum 15.02.06, 00:35
        czego sie do mnie przy...asz? jakoś nie zrozumiałam sensu, możesz jaśniej?
        wnikliwy czytelniku.
        albo proces jest plotkarą i na priv plotkuje, albo ja nie do konca rozumiem
        czego sie czepiasz.

napisalam procesowi cos w rodzaju wyjasnienia, a nastepnie uznalam, ze owo
        wyjasnienie przeznaczone jest tylko do jego wiadomosci - kobieta zmienną jest,
        takie moje prawo, i dobra wola procesa (hmm, no musze to napisac) ze spełnił
        moją prosbę. wozi sie z tym teraz jak nie przymierzając lepper z opalenizną,
        ale to już jego brocha.
        a ty wiesiu, wnikliwy czytelniku, życzysz sobie szczegółów?
        • grzes_wies Re: cenzura na forum 15.02.06, 00:39
          Tępa cipo czytam forum i wiem czego mi na nim brakuje .
          Skoro jesteś tu przypadkowym goście milcz!!!
          Nie gadam z procem bo i po co?
          to forum na którym pisze i ję lubię!!!
          wiem co ty było czego nie ma!!!
          ty jesteś poprosty nadpobudliwa????
          kumasz?
          • magdajeden Re: cenzura na forum 15.02.06, 00:41
            naucz sie na pamięc tego posta, bo bedziesz miał okazję przekonać sie jak
            dziala cenzura na gazecie.
            chamie.
            • grzes_wies Re: cenzura na forum 15.02.06, 03:08
              A założysz dla mnie kormonki i ponętne ponczochy cipciu ?
              • wanda_rybka Re: cenzura na forum 18.02.06, 01:05
                grzes_wies napisał:

> A założysz dla mnie kormonki i ponętne ponczochy cipciu ?

Grzsiu a co powiesz na to jak je najpierw założyć, a później
                delikatnym,posuwistym ruchem zdjąć? ;)
        • proces7 Re: cenzura na forum 15.02.06, 17:35
          magdajeden napisała:

> spełnił
          > moją prosbę. wozi sie z tym teraz jak nie przymierzając lepper z opalenizną,

Kto się wozi? Przyszłaś tu, bo poczułaś zapach procesowej padliny, ha?
          Bardzo się ucieszyłaś, jak widzę. Bardzo boli Cię moja wirtualna obecność. Nie
          możesz mi dać ignora, jak cylony?

"można zabawić sie w walentynkową wróżkę i przewidzieć, że proces sie kończy
          netowo-czatowo.
          jakoś nie jest mi przykro z tego powodu"
          Źródło:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35449&w=36718934&a=36779330
          Tu napisałem, że usunąłem wpis, nie napisałem czyj:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33883&w=36813494&a=36819471
          Tu odezwałaś się Ty:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33883&w=36813494&a=36823312
          Zatem na czym się wożę, bo nie rozumiem? Cylońska hieno.
    • jagus007 Re: cenzura na forum 15.02.06, 12:15
      Nie śledzę aż tak uważnie wątków na tym forum, by zauważyć, że coś zniknęło.
      Jednak przerabiałam już podobną sytuację na księdze procesa. Po opublikowaniu
      kilku całkiem niewinnych słów przy następnym wejściu na księgę ze zdumieniem
      stwierdziłam, że mój wpis zniknął. Zdziwiło mnie to, bo wielokrotnie widziałam,
      że nie znikały wpisy dużo bardziej niewygodne dla procesa. Oczywiście wkurzyłam
      się i i posądziłam go o cenzurowanie tekstów. Jednak pozostały we mnie jakieś
      wątpliwości, więc gdzieś indziej opisałam sytuację (bez podawania miejsca, w
      którym zaistniała) z prośbą o inne możliwe wyjaśnienia tego stanu rzeczy. Nie
      uzyskałam żadnych konkretnych podpowiedzi, które zmusiłyby mnie do obalenia
      zarzutu o cenzurowanie.
      Jednak reakcja Procesa - jego szczere oburzenie na ten zarzut, długotrwały żal
      do mnie za to posądzenie i fakt, że często w miejscach administrowanych przez
      niego pojawiają się (i nie znikają) teksty bardzo dla niego niewygodne -
      skłoniły mnie do uznania mojej pomyłki i do przeproszenia Procesa. Po pewnym
      czasie jeszcze kilkakrotnie widziałam podobne znikanie widocznych wcześniej
      tekstów na księdze, które ponownie pojawiały się po odświeżeniu strony. Tak
      więc uznałam to za potwierdzenie, że to raczej problemy techniczne darmowego
      miejsca, a nie zła wola Procesa były powodem tego stanu rzeczy.
      Woowinko,
      Wiele mogę procesowi zarzucić i czasami nawet mam ochotę mu przylać, gdy
      zachowuje się jak błyskotliwe, lecz rozkapryszone dziecko, gdy z dziecięcym
      okrucieństem eksperymentuje na nickach (jak maluch sprawdzający, czy mucha,
      której wyrwie się skrzydła nadal będzie fruwać) - ale nie wierzę w to, że
      mógłby bawić się w cenzora. To mi do niego nie pasuje, więc rozważ inne
      wytłumaczenia zaistniałej sytuacji.
      Pozdrawiam
      • justysbytomianka Re: cenzura na forum 15.02.06, 13:38
        Procesowi mozna zaufać , wiem bo zaufałam i warto było.
    • proces7 Re: cenzura na forum 15.02.06, 17:59
      Zadałem pytanie na forum "O forum", bo to są naprawdę istotne dla mnie sprawy:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=36869819

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka