28.02.06, 09:32
Pytanie o ząbki Waszych małych dużych dzieciaków.
Maryska jeszcze nie byla u dentysty (wstyyyyyd.. :( ), ale wszystko wygladalo
super - muje te zebiska trzy razy dziennie, nie ma problemow, tylko
faktycznie cukierki rąbie. No i efekt jest taki, ze niedawno odkrylismy w
czwórce jakas czarna plamke, na jamis innym zebie to samo. Obawiam sie ze to
jakas prochnica. Mamy umowiona wizyte u dentysty na jutro, ciekawa jestem jak
Maryska zareaguje. DO cierpliwych dzieci nie należy, oj nie...
Jak Wasze dzieci znosiły dentystów? Przezyly jakos?

Pozdrawiamy wszystkie perełki
Monika i Marysia

Obserwuj wątek
    • daaisy1 Re: ząbki 28.02.06, 23:09
      Mój synek u dentysty był tylko raz, dokładnie dwa tygodnie temu, miał problem z
      wyrastającą piątką. I powiem jedno - dentystce chętniej pokazywał ząbki niż
      mi:) Odważnie siedział na fotelu, a podobało mu się, że fotel jeździł w górę i
      w dół:) POtem cały dzień opowiadał...gdzie był..a po południu sprawdził moje
      zęby..i powiedział, że powinnam iść do dentysty;) aby pokazać je pani doktor;)

głowa do góry - nie będzie tak źle:)
      wszystko zależy od nastawienia Twojego i Twojego przekonania córeczki:)

pozdrawiam
      Edyta
      • mamaszyma Re: ząbki 03.03.06, 17:12
        My sie wybieramy odkąd Szymek skończył dwa lata ale jakos nie możemy sie
        wybrac. Ale mam mocne postanowienie poprawy, więc może w marcu nam sie uda.
        • serducho_m Re: ząbki 05.03.06, 02:29
          a nasza Oliwka za skarby swiata dzioba nie rozwarla i tyle o:(
    • nena5 Re: ząbki 29.03.06, 22:17
      ´My bylysmy na pierwszej wizycie jakies 2 tygodnie temu. Misia pieknie sama
      usiadla na fotelu, otworzyla budzie, pokazala zabki. Bylam bardzo zaskoczona ta
      niebywale odwazna postawa mojej corki. Potem wybrala sobie prezencik od
      dentyski i biegala po gabinecie podczas gdy mnie dentystka `"zalatwiala". Zabki
      ma zdrowiutkie choc obawialam sie, ze cos na jedynkach i dwojkach gornych sie
      tworzy bo kolorem minimalnie roznia sie od pozostalych zabkow. Ale wszystko
      zdrowe i piekne cale szczescie.
      • monia102 Re: ząbki 31.03.06, 09:13
        No i udało nam sie wybrac, wiec opowiem o przezyciach. Maryska byla
        przygotowywana przez kilka dni ze idzie do pana dentysty, ktory bada zabki, i
        jak bedzie grzeczna to na pewno dostanie wymarzona rozowa pachnaca lale wiec
        zarzekala sie ze bedzie grzeczna.
        Ale jak zobaczyla 2-metrowego pana dentyste to sie przestraszyla nie na zarty.
        Od niechcenia dala sobie zbadac zabki i niestety - zaczyna nam sie prochnica w
        czworkach, ktore maja glebokie bruzdy. A to wsyzstko dlatego ze Myska jest
        alergikiem od urodzenia i zadnych produktow mlecznych nie moze jesc. Od jakiegos
        czasu wlewamy w nia mleko kozie, ale wczesniej o kozim nie chciala slyszec - no
        i sa efekty.
        Wiec mamy nakaz zeby bardzo dokladnie szorowac i za trzy miesiace na
        fluoryzacje. A dalej zobaczymy.
        Pozdrawiam
        Monika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka