chloe30 16.03.06, 14:38 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/0,55102,3213400.html Jak znam ludzi na tym forum, to chyba wszyscy podpiszą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sonrie Re: Podpisywać! 16.03.06, 14:52 ja się oczywiście wpisałam i zmusiłam siostrę, ale ciekawi mnie jedno: jeśli 70 procent popiera opinię Niemców (ankieta klikana przy artykule o polskich rządach 'totalitarnych' w wortalu gazety), to kto nam zgotował Kaczyland?... Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Podpisywać! 16.03.06, 14:54 sonrie napisała: > ja się oczywiście wpisałam i zmusiłam siostrę, ale ciekawi mnie jedno: jeśli 70 > procent popiera opinię Niemców (ankieta klikana przy artykule o polskich rząda > ch 'totalitarnych' w wortalu gazety), to kto nam zgotował Kaczyland?... To pytanie zastanawia mnie od paździenika. Mohery pewnie internetu nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
natiz Re: Podpisywać! 16.03.06, 14:57 Netu nie mają, ale zawsze proboszcz na mszy list może odczytać i pod goźbą grzechu odpowiednio owieczki zbłąkane pokierować... Ja pier...ę, no nie mogę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gregor_1976 Re: Podpisywać! 16.03.06, 18:48 sonrie napisała: > kto nam zgotował Kaczyland?... Ci, co nie poszli na wybory?... W tym ja, ale mam zwolnienie :| Odpowiedz Link Zgłoś
sonrie Re: Podpisywać! 16.03.06, 14:56 A ja teraz żałuję, bo jak były wybory do sejmu, byłam na wakacjach i jak mi mama napisała, kto wygrał, mogłam przecież o azyl prosić... Odpowiedz Link Zgłoś
conejito13 Re: Podpisywać! 17.03.06, 09:39 niczego nie podpisuje nigdy a juz na pewno nie papierow politycznych. zal mi polakow, ale...takie mam zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
conejito13 Dyktatorka...ups...dyrektorka;) 17.03.06, 10:14 od razu bana za niezgodnosc pogladow... i to politycznych!! hehehe.... chloe, ja bym nawet paznokcia od malego palca u nogi nie dala za zadnego polityka! a ty tu mnie banowac chcesz... wstydz sie! Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Dyktatorka...ups...dyrektorka;) 17.03.06, 10:16 No ale Balcerowicz to nie poltyk przeca - poprzeć go musowo trza! Ja bym Cie zbanowała??? Ja taka goopia to nie jestem :) Odpowiedz Link Zgłoś
conejito13 Re: Dyktatorka...ups...dyrektorka;) 17.03.06, 11:41 nie... to twoj tata;) mam nadzieje, ze nadejdzie taki dzien, kiedy zaczniesz przelaczac tv w momencie pojawienia sie informacji politycznej. ja tak robie. i mam to gdzies. moja ignorancja polityczna jest w zwiazku z tym...ogromna. ale - jestem spokojniejsza. jak pojawia sie w czesci: polityka/gospodarka to juz polityk albo zaraz polityk! ja od tego szujstwa uciekam z daleka. nie chce miec nic wspolnego, nie chce sie denerwowac, dostac jakiegos skretu kiszek czy czegos podobnego. kiedys badalam odczucie wplywu politycznego wsrod polakow i amerykanow (do pracy mgr) i wyszlo, ze znakomita wiekszosc rodakow tego wplywu nie odczuwa wcale a wsrod amerykanow jest calkiem odwrotny procent. ciekawe, co?;) Odpowiedz Link Zgłoś
sonrie Re: Podpisywać! 17.03.06, 09:58 Nie banować :) A mnie nie ma co żałować - dobrze się mam, niczego mi nie brakuje i nikt mnie z tej biednej Polski nie wyciągnie, choć realne propozycje są, ostatnio Kijów, Sewilla, Kopenhaga i Praga. Do wyboru (ostatnie nawet kuszące, pierwsze nie do przyjęcia, choć nie wiem dlaczego - uraz z podstawówki :) Małżon się wkurza, bo to ja nie chcę, jak on to mówi „się ruszyć”, a przez cały czas narzekam. Tak to z nami, Polakami... Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Podpisywać! 17.03.06, 10:01 Mi tam tego i owego brakuje, ale nie to mnie wkurza. To stan przejściowy mam nadzieję :) Mnie wkurza, że stracimy parę lat na rządy idiotów, i nie wiadomo co z tego wyniknie. Pracuje w zagranicznej firmie - a obecni rządzący na "obcy kapitał" maja alergię. No, jak mi się firma wyniesie, to ciekawe gdzie mi tak dobrze będzie. Jak szukałam pracy to w jednej polskiej chcieli płacic 500 zł. Pięknie, zapłace prąd i telefon i bede gotować zupę z trawy (dorze, że mam ogródek) Odpowiedz Link Zgłoś
sonrie Re: Podpisywać! 17.03.06, 10:10 Dasz radę :) A tak poważnie: jaja sobie z nas robią, ale nic nie są już w stanie zatrzymać. Włosi mają to samo - też się wstydzą premiera, prócz wspaniałych autostrad mają dziurawe drogi, problem ze złodziejami, braki w wykształceniu, mało zarabiają, nie mogą sobie kupić mieszkania (wynajmują przez większość życia)... Nasi znajomi Włosi twierdzą, że Polska i Włochy mają te same problemy, tylko oni się tym tak bardzo nie przejmują (a w ogóle: byli zachwyceni Polską - poznaliśmy ich przez internet i ... przyjechali; w tym roku powtórka). Chciałabym mieszkać w Skandynawii, gdzie faktycznie jest normalnie, ale tam z kolei jest za zimno... Odpowiedz Link Zgłoś
conejito13 Re: Podpisywać! 17.03.06, 10:13 do powyzszego opisu jak ulal pasuje hiszpania. Odpowiedz Link Zgłoś
sonrie Re: Podpisywać! 17.03.06, 10:19 Też fajny kraj. Jedyne, co mnie przeraża, to praca do 19.00-20.00 (tak jest?), ale to może kwestia przyzwyczajenia. Ja lubię wszystko zrobić ciągiem i mieć spokój. Tak jak dziś: popełniłam rano cztery okładki do dzieł literackich lżejszego kalibru i mam WEEKEND :)! Odpowiedz Link Zgłoś
conejito13 Re: Podpisywać! 17.03.06, 11:43 to prawda z tymi godzinami pracy, sjesta etc. do dupy to wszystko! nie mowiac juz o poludniu (np. sevilla). sama pracuje do 19 i do domu wracam zmeczona jak diabli. tez wolalabym ciagiem wszystko i do domu spadowa. ale oni ... jedzenie, gadka, szmatka w barach:(:( juz sie prawie przyzwyczailam, ale za to jak przychodzi piatek to sjesta musowa 3-godzinna z tego zmeczenia calotygodniowego. Odpowiedz Link Zgłoś
czarneoczy Re: Ja już wcześniej ochoczo podpisałam! n/t 19.03.06, 15:30 a ja właśnie przed chwilą i właśnie zarzucam skrzynki mailowe znajomych... a co! Odpowiedz Link Zgłoś
mrouh Re: Ja już wcześniej ochoczo podpisałam! n/t 19.03.06, 22:22 Podpisano, razem z Połowem. Odpowiedz Link Zgłoś