Dodaj do ulubionych

skandal u Owadowej

08.05.06, 11:49
w robocie! :)
---

Skandal w Radiostacji
08.05.2006
Dziennikarka wyrzucona z pracy za przeprowadzenie wywiadu z wulgarną
prostytutką.

Katarzyna Burzyńska prowadząca program "Gadu Gadu" w Radiostacji, została
wyrzucona z pracy w tej młodzieżowej rozgłośni.

Powód? Burzyńska w rozmowie na antenie z prostytutką Oliwią, nie przerywała
jej, gdy ta używając wulgaryzmów, wychwalała swoją profesję.

Program emitowały był około godz. 21.

Na pytanie, ilu klientów może obsłużyć w ciągu nocy, Olivia
odpowiedziała: "k...., ile wlezie". Jej rekord to 20 mężczyzn. Zachwycona
dziennikarka stwierdziła:"całkiem nieźle".

Dziewczyna samo o sobie mówiła, że jest "największą zdzira Podkarpacia"
i "suką jak złoto".

- Nie do końca byłam świadoma, jaki może być odbiór audycji. Poniosłe mnie
emocje. Dopiero maile od słuchaczy uświadomiły mi, co sie stało -
powiedziała "Dziennikowi" - Katarzyna Burzyńska.

- Ten program odbiegał od standardów jakie panują w rozgłośni. Dziennikarz
musi mieć swój rozum i nie dopuszczać do wypowiadania takich stwierdzeń,
powinien się od nich dystansować – mówi „Dziennikowi” Robert Kozyra,
sprawujący kontrolę programową nad Radiostacją. Dodaje, że Katarzyna
Burzyńska nie poprowadzi już żadnej audycji w Radiostacji.

Katrazyna Burzyńska na co dzień jest także prezenterką MTV Polska.
----

no ale hola, bipów tam nie mają w tej radiostacji czyco??:)

a kozyra to chyba taki radiowydyktator troche ponoć...
Obserwuj wątek
    • romy_sznajder jesli juz.. 08.05.06, 12:13
      ...to u Owadowny.
      czytalam tekst. jakis ten skandal taki nieskandaliczny. ja bym podziekowala pani
      'redaktor' bez uzywania przyciagajacych niepotrzebnie uwage slow w rodzaju
      'skandal'. wpadka, wypadek przy pracy. niesmak. pa.
      • mnietka.kokietka Re: jesli juz.. 08.05.06, 12:16
        eeeeeeeee tam, dla mnie to ona owadowa jest i tyle.
        mi wojewódzki przypomina tego chrząszcza w przyłce maji, wiec sie zgadza.

ale tak laska z mtv, to chyba z ramienia castingu tam sie znalazłą.
        wiec...hmmmm jest dziennikarka, czy tak tylko sobie tam grzebie coś przy
        pokrętłach???
        • romy_sznajder Re: jesli juz.. 08.05.06, 12:23
          ale sluchalas tych programow? ja sluchalam radiostacji dosc czesto za czasow
          sito. i juz wtedy tam bylo - oglednie mowiac - duzo luzu, ale to hjest parodoks,
          bo wtedy ludzie sami sie jakos pilnuja. byly jaja z narkotykami np. z wstawkami
          'poimprezowymi', ale nikt publicznie nie robil z tego skandalu promocyjnego.
          teraz to sie sprofesjonalizowalo, ale jak polaczyc profesjonalne radio i ten
          target, zeby nie wyszedl Rower Blazeja, albo inny kotlet? musza byc wpadki.
          • mnietka.kokietka Re: jesli juz.. 08.05.06, 12:38
            ja juz chyba z radiostacji wyrosłam.
            wiem ze byl luz, ale teraz jest wurozet wiec coż.
            co do audycji to jezeli byla az tak ostra, to mogli wybipowac te
            przekelnstwa, skoro to tak bardzo przeszkadzalo.
            chyba jest tam jaki redaktor czy ogolnie
            puszczata co chceta:)
            • kolagena Re: jesli juz.. 08.05.06, 12:49
              Dwóch rzeczy nie rozumiem. Jak to dziennikarz ma nie dopuszczać do takich
              wypowiedzi? To cenzor, czy dziennikarz? To po co się robi wywiad z prostytutką?
              Żeby od niej usłyszeć, co myśli o ostatniej książce Irvinga? No i to drugie, co
              i mnietka zauważyła, to chyba nie była relacja na żywo więc ktoś mógł wcześniej
              sprawdzić, co się na antenie ukaże a nie potem obłudnie oczęta zasłaniać, że
              bluzgi poleciały. A może nie chodzi o bluzgi, tylko w ogóle o to, że się
              z "taką" osobą wywaid przeprowadziło? Nic nie rozumiem. Niech no mi to jakaś
              komisja rozwiąże albo jaki specjalny organ od moralności, wychowania i ojczyzny.
              • mnietka.kokietka Re: jesli juz.. 08.05.06, 12:54
                biedny Roman, tyle telefonów na raz.
                • romy_sznajder Re: jesli juz.. 08.05.06, 13:08
                  gadu-gadu jest na zywo. sa telefony i maile.
                  • drzejms-buond Re: jesli juz.. 08.05.06, 13:15
                    się wtrącę...
                    SORRY UPRZEJME ale tu będę za cenzurą...chciałem przypomnieć ,ze jest to stacja
                    M Ł O D Z I E Ż O W A...
                    jest różnica między rozmową o seksie i prostytucji a chwalenie tejże profesji
                    WYLECIAŁA? no i dobrze! Pracę na pewno koleżanka jej znajdzie...na Podkarpaciu.
                    • kolagena Re: jesli juz.. 08.05.06, 13:38
                      Eeee przesadą jest taka propozycja, żeby ją od razu zatrudnić jako prostytutkę.
                      Jakąś tu widzę rozbieżność: z jednej strony moralność, cenzura i młodzież a z
                      drugiej natychmiastowe skazanie na pracę w zamtuzie. Pewnie miała tej
                      dzwoniącej prostytutce strzelić umaralniającą gadkę i pouczyć co do używania
                      kolokwializmów na antenie? A w stacjach nie skierowanych stricte do młodzieży
                      to przeklinać można? Jakiś ten problem rozdmuchany. A oburzenie zgodne z
                      politycznym kierunkiem i Giertychem w tle.
                      • shatmach Re: Owadowa 08.05.06, 14:15
                        To Owadowa jeszcze prowadzi te audycje w Radiostacji? Na Slasku jej nie mamy
                        wiec nie mam jak sprawdzic.
                        • drzejms-buond Re: Owadowa 08.05.06, 14:36
                          pierwsze primo...
                          trudno gadać o czymś jak się samemu sprawy nie zna
                          drugie pryyymo..
                          to nie owadową wywalili
                          trzecie
                          nie za przekleństwa tylko za cały WYDŹWIĘK, z tego co rozumiem...
                          • paula245 Re: Owadowa 08.05.06, 15:38
                            pomijając luz i wychowanie Giertychowe,to co ktoś wyniesie z takiego wywiadu?
                            Obojętnie Młodzian czy Starzec-bezsens.
                            • rozmowy_kontrolowane Burzyńska i jej audycja 08.05.06, 21:59
                              Bardzo dobrze, że wyleciała z pracy panna Burzyńska, bo rozmowa- w mojej
                              skromnej opinii radiowca- była żenująca. Zainteresowanie panny Burzyńskiej
                              wykraczało poza zwykłe ramy ciekawości dziennikarskiej. Zawsze może na
                              Podkarpaciu się zatrudnic, będzie drugą "zdzirą". Zresztą sama panna Burzyńska
                              jest wyjątkowo buńczuczna i pewna siebie, więc takie przytarcie nosa jest jak
                              najbardziej konieczne. Jak się panna nauczy trochę pokory i szacunku dla
                              cięzkiej, dziennikarskiej roboty, to wtedy może będzie miała swoje 5 minut.
                              • drzejms-buond Re: Burzyńska i jej audycja 09.05.06, 10:25
                                O! dobrze gada!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka