nutopia 12.05.06, 18:14 jakiś skrócik informacji ktoś mi zaserwuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nekroskop88 Re: dawno u Was nie byłam:) 12.05.06, 18:17 Nic się ciekawego nie wydarzyło ;-) Rozumiem, że teraz się poprawisz i będziesz odwiedzać nas częściej? Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: dawno u Was nie byłam:) 12.05.06, 18:24 nekroskop88 napisał: > Nic się ciekawego nie wydarzyło ;-) > Rozumiem, że teraz się poprawisz i będziesz odwiedzać nas częściej? > > jasne:) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: dawno u Was nie byłam:) 12.05.06, 18:26 Wyjmę wino z naszej piwnicy, rocznik 1988. Mówię Wam, to najlepszy rocznik ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: dawno u Was nie byłam:) 12.05.06, 18:28 Najlepszy rocznik to 1983. A co do wina to zakupilem dzisiaj gruzińskie...... moment zobaczę nazwę na paragonie;) .. No już mam: Alazani Valley (gruzińska nazwa) Sprzedawca stwierdzil, że w postulowanym przeze mnie przedziale cenowym będzie najlepsze:) W kazdym razie lepsiejsze od mołdawskiego i krymskiego o które pytalem:) Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: dawno u Was nie byłam:) 12.05.06, 19:15 Brawo Kamilar. Dałeś przykład patriotycznego zachowania! Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: dawno u Was nie byłam:) 12.05.06, 19:16 A ja dziś byłem na Kilińskiego w pewnym znanym nam sklepie. I co zobaczyłem? Polskie wino w promocji!!! Wina nawiązujące do szlachetnej, przedwojennej tradycji. Białe, półsłodkie - jabłkowe i malinowo-aroniowe - czerwone. Chyba jutro kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: dawno u Was nie byłam:) 12.05.06, 19:22 Nie zwróciłem uwagi, bo byłem dokładnie w tym samym sklepie (po prostu go lubie, jak robię w nim zakupy czuje sie, jak przedstawiciel uper midle class:) i nie zauważylem. Ale malinowo aroniowe-zaintrygowałeś mnie:) P.S. Znowu mają kcję piw niepasteryzowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: dawno u Was nie byłam:) 12.05.06, 22:15 Też zwróciłem na to uwagę po naszej ostatniej rozmowie. Noteckie, Żywe i Śląskie. Zapytałem panią ekspedientkę czy są jakieś promocje na piwo, ale nie było. :-(. Za to, powiedziała, są na wino. I wśród win w promocyjnych winach są też i polskie. Jak kupię któreś, to napiszę recenzję na Kopytku. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: dawno u Was nie byłam:) 14.05.06, 23:06 Wczoraj, wracając z Fabryki Wyobraźni, dokonałem zakupu dwóch butelek wina polskiego w kolorach narodowych. W godzinach wieczornych dokonałem odkorkowania jednej ze wzmiankowanych butelek, która zawierała trunek o barwie krwi żylnej; mocno ciemny. Trunek ten przyrządzony został z aronii, soku z malin (aromatyzowanego), cukru i szlachetnych drożdży winiarskich. Zapach wina kojarzył mi się z zapachem orzechów włoskich (sprawdziłem na etykiecie: producent Włochem nie był, bo z powiatu opoczniańskiego, czy też opatowskiego pochodził). Smak: aroniowy, malinowego nie zauważyłem, ale na usprawiedliwienie wina powiem, że stary już jestem i zmysły moje przytępione są kapke, choć zapach zupy czosnkowej wyczuję na milę - ale to dlatego, że okrutnie łasy na czosnek jestem. Zmierzając do reasumpcji podkreslić chciałem, że wino, choć tanie (9,90 za butelkę), dobre i ciekawe było w smaku jak również w barwie i zapachu. Jednakowoż wadę (prędzej wadkę) jedną posiadało. Na szkle pucharu osad z owoców aronii zostawia. To tyle może na początek. Czy są jakieś pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: dawno u Was nie byłam:) 12.05.06, 21:30 Dżizus co wy pijeta chyba z al dżazirą trzymata,... Nie ma to jak dereniówka. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: dawno u Was nie byłam:) 12.05.06, 21:31 Ja pijam piwo i żytko, mam taka mała manufaktórkę po dziadku. Winko jest nie dla mua. Mua się brzydzi takimi trunkami dla plebsu;) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: dawno u Was nie byłam:) 12.05.06, 21:34 A co qurka znaczy te u Was? Kiedyś to Ty tutejsza bylaś, a teraz jak w gości, wstyd. APAGE Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: dawno u Was nie byłam:) 13.05.06, 18:21 no własńie wtedy jak to napisałam to mi się głupi zrobiło ale już poszło. miałam nadzieję, że nikt nie zuważy ale od czego jest kamilar!:) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: dawno u Was nie byłam:) 13.05.06, 18:25 Kamilar sięga tam, gdzie Chuck z Jarkiem się sięgają. Jesli chodzi o Jarka to On chyba nigdzie nie sięga;) Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: dawno u Was nie byłam:) 13.05.06, 19:14 kamilar napisał: > Kamilar sięga tam, gdzie Chuck z Jarkiem się sięgają. > Jesli chodzi o Jarka to On chyba nigdzie nie sięga;) hahahhah Odpowiedz Link Zgłoś