audrey.h 17.05.06, 20:33 Dalidę :) idzie to momentami tak: tute ma vi że wudre la szante awek tua... :))) ...la frąs... la fątastik... la muzik... :) mon dieu! :) -- audrey Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mateuszwierzbicki Re: Besame Mucho spiewane przez... 17.05.06, 20:36 a w wykonaniu Cesarii Evory słyszałas? :) a to co fonetycznie zapisałaś, to po polsku: całe moje życie chcę/pragnę śpiewać dla ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
audrey.h Re: Besame Mucho spiewane przez... 17.05.06, 20:43 > a w wykonaniu Cesarii Evory słyszałas? :) a owszem, uwielbiam tę piosenkę... wykonanie Cesarii jest bardzo melancholijne, Dalidy - conajmniej wesole ;))) > a to co fonetycznie zapisałaś, to po polsku: całe moje życie chcę/pragnę > śpiewać dla ciebie... zgadza się. mniej wiecej :) slysze tam w pewnym momencie takie slowko "la" i ono oznacza ze "tę, tą" (piosenke chyba...) tak tylko sie domyslam. niewazne... -- audrey Odpowiedz Link Zgłoś
qoobaq Re: Besame Mucho spiewane przez... 17.05.06, 20:36 u lala a co to jest, 10 000 ludzi z rekami podniesionymi do gory ? Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: Besame Mucho spiewane przez... 17.05.06, 20:38 no co to Kuba jest? :) Odpowiedz Link Zgłoś
qoobaq Re: Besame Mucho spiewane przez... 17.05.06, 20:39 francuska armia 8-))))) teraz to podpadlkem, gromy na mmnie zaraz poleca, ale znam jeszce kilka innych fajnych kawalow o zabojadach Odpowiedz Link Zgłoś
lunalovelight Re: Besame Mucho spiewane przez... 17.05.06, 20:41 ja lubie w wykonaniu diany krall :). Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: Besame Mucho spiewane przez... 17.05.06, 20:59 chyba Madeleine Peyroux by też pięknie to zaśpiewała :) Odpowiedz Link Zgłoś
qoobaq w ramch cwieczen lingwistycznych 17.05.06, 20:57 Besame, besame mucho Cette chanson d'autrefois je la chante pour toi Besame, besame mucho Comme une histoire d'amour qui ne finirait pas On l'a chantйe dans les rues sous des ciels inconnus et dans toute la France On la croyait oubliйe et pour mieux nous aimer voilа qu'elle recommence Besame, besame mucho Si dans un autre pays зa veut dire “embrasses-moi” Besame, besame mucho Toute ma vie, je voudrais la chanter avec toi On ne demande а l'amour ni serment de toujours ni dйcor fantastique Pour nous aimer il nous faut simplement quelques mots qui vont sur la musique Besame, besame mucho Si dans un autre pays зa veut dire “embrasses-moi” Besame, besame mucho Toute ma vie, je voudrais la chanter avec toi Besame, besame mucho Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: w ramch cwieczen lingwistycznych 17.05.06, 20:59 Calowanie jako takie to chyba ja sama niegdys na NL wciagnelam:) Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: w ramch cwieczen lingwistycznych 17.05.06, 21:02 ciekawe jak to się ma do oryginalnego, hiszpańskiego (meksykańskiego) tekstu Odpowiedz Link Zgłoś
qoobaq Re: w ramch cwieczen lingwistycznych 17.05.06, 21:09 mowisz, masz Bésame, bésame mucho como si fuera esta noche la última vez. Bésame, bésame mucho que tengo miedo a perderte, perderte después. Bésame, bésame mucho como si fuera esta noche la última vez. Bésame, bésame mucho que tengo miedo a perderte, perderte después. Quiero mirarme en tus ojos, sentirte muy cerca, muy cerca de mí. Piensa que tal vez mañana ya estaré muy lejos de tí. Bésame, bésame mucho como si fuera esta la noche la última vez. Bésame, bésame mucho que tengo miedo a perderte, perderte después. Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: w ramch cwieczen lingwistycznych 17.05.06, 21:37 dzięki! i zabieram sie do nauki espańskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
audrey.h Re: w ramch cwieczen lingwistycznych 17.05.06, 22:01 Qooba, Ty jesteś multilingwista, poliglota znaczy się :) -- audrey Odpowiedz Link Zgłoś
qoobaq Re: w ramch cwieczen lingwistycznych 17.05.06, 22:01 uklkony i peany pochwalne naleza sie raczej googlom 8-) Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: w ramch cwieczen lingwistycznych 17.05.06, 22:43 bo Qoobaqa też gugle wynalazły :) Odpowiedz Link Zgłoś
qoobaq Re: w ramch cwieczen lingwistycznych 17.05.06, 22:53 taaaa ? zaraz zobacze 8-) Odpowiedz Link Zgłoś
qoobaq Re: w ramch cwieczen lingwistycznych 17.05.06, 23:06 cholera, jestem wszedzie. co gorsza, czesc tych rzeczy jest moja - wnioskuje z charakterow wpisow - tylko zupelnie nie pamietam takich moich wystepow 8-) Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: w ramch cwieczen lingwistycznych 17.05.06, 23:28 a widzisz, miałem racje, że gugle Cię stworzyły i na świat wydały :) Odpowiedz Link Zgłoś
samica1 Re: Besame Mucho spiewane przez... 18.05.06, 08:10 Też lubię! PS Przypominasz mi kogoś:) Odpowiedz Link Zgłoś
odrej.hepbern Re: Besame Mucho spiewane przez... 18.05.06, 11:27 > PS Przypominasz mi kogoś:) hmmmm.... :) -- odrej Odpowiedz Link Zgłoś
audrey.h sorka :( mam drugiego nicka do Kozmogerlsow 18.05.06, 11:29 i ciagle mi sie myli... -- audrey Odpowiedz Link Zgłoś