Dodaj do ulubionych

Reklama w forum Bliniaków

30.07.06, 10:07
A już myślałem ,że obejdzie się bez reklamy. Jest nas ponad 200
zarejestrowanych, niech 3/4 pracuje i niech każdy z pracujących wlepiłby tu
reklamę. Co by z tego forum było?
Obserwuj wątek
    • ryszardo43 Re: Reklama w forum Bliniaków 30.07.06, 10:38
      Ta czysta forma wypowiedzi bezpośrednio zainteresowanych Bliżniaków zostaje
      zawłaszczona i wypierana przez przez inne znaki w tym wypadku Byka czy Raka.
      Czym innym jest udzielanie odpowiedzi na problemy Bliźniaków śledząc nasze
      forum ,a czym innym jest podawanie linków wynikających z zarobkowej pracy. W
      ten sposób niektóre Bliźniaki tracimy ,bo już w tytule "Urodzeni pod znakiem
      Bliźniąt",zostajemy niejako skierowani i zachęcani do korzystania z linków a
      nie wypracowywanych dyskusji.To jest forum Bliźniaków a nie do reklamy innych
      znaków zodiaku czy swojej pracy. Dopuszczalne jest moim zdaniem na forum
      Bliźniaków podanie tych linków w nowym wątku np "Wróżenie z gwiazd ",
      czy "Gwiazdy o Bliźniakach" czy coś podobnego a nie umieszczanie reklamy w
      tytule całego forum.To był również powód mojego protestu sprzed pół roku i
      znowu do tego wracamy.Rico.
    • marta979 Re: Reklama w forum Bliniaków 02.08.06, 23:39
      OJ RYSIU A TY ZNOWU SWOJE W SLOWIE POCZATKOWYM MAMY JAK TO NAZWALES REKLAMY, JA
      NAZWE TO LINKI DO FORUM BYKOW I O ASTROLOGII, W ZAMIAN ZA TO ONI NA SWOICH
      FORACJ MAJA LINK NA NASZE FORUM A OSTATNI LINK JEST NA STRONE Z ZABAWKAMI A
      PODPIS POD TYM JEST DLA JAJ, JA NIE JESTEM AKWIZYTOREM.
      MAM NADZIEJE, ZE O TAKIE WYJASNIENIA CI CHODZILO JAK NIE TO STRZELAJ DALEJ

P.S.
      W Y L U Z U J forum jest dla frajdy
      • imlardis2 Re: Reklama w forum Bliniaków 03.08.06, 00:34
        Rico, jesteś przewrażliwiony!
        Ale - mimo wszystko - dzięki, że jesteś tu z nami. Doceniamy Twój wkład i
        inteligencję. Ja sama muszę przyznać, że czuję pewną sympatię w kierunku Twojej
        osoby.

Buziaki
        • ryszardo43 Re: Reklama w forum Bliniaków 03.08.06, 09:47
          Dziękuję i wzajemnie,ale ja czuję całą sympatię. Dobrze, przestaję "strzelać".
          Udaję ,że nie widzę ,chociaż każdy to widzi.I moje wówczas końcowe wnioski
          sprzed pół roku ,oby się nie sprawdziły.
          PS. Też nie jestem akwizytorem ale reklamę niby dla śmiechu, którego nie czuję,
          też mogę dać ,a ze mną może i ze sto osób ze skierowaniem do Adminki by
          umieściły w tytule naszego forum.
          • anulenka7 Re: Reklama w forum Bliniaków 03.08.06, 10:25
            Wklejanie komercyjnych linków z tego co wiem jest niezgodne z regulaminem
            forum - można sobie wykupić link reklamowy (taki jaki się widzi na niektórych
            forach publicznych albo w "Moim forum" pod sygnaturką).

serwisy.gazeta.pl/linki/0,52960.html
            • anulenka7 Re: Reklama w forum Bliniaków 03.08.06, 10:27
              Linków komercyjnych nie powinno się wklejać ani w opisie forum ani w
              sygnaturce. Są specjalne fora regionalne z ofertami - tam możesz wklejać swoją
              reklamę.
              • ryszardo43 Re: Reklama w forum Bliniaków 03.08.06, 12:05
                Rozumiem ,że anulenka7 też nie popiera pomysłu z zamieszczaniem tego rodzaju i
                w tym miejscu reklam.Dziekuję.Rico.
                • marta979 Re: Reklama w forum Bliniaków 05.08.06, 17:16
                  czy czujecie aż tak wielki problem z tego wlaśnie powodu, jak tak to dla
                  spokojego snu i dobrych stosunk mogę to usunąć???
                  • ryszardo43 Re: Reklama w forum Bliniaków 05.08.06, 17:33
                    Ciesze się.Umieść je ale w wątku tematycznym.Np. Mój zakład , Tu tylko byki
                    zapraszają czy coś w tym rodzaju.A gwiazdy mają już swój watek ,można dopisać
                    linki.Rico.
                  • anulenka7 Re: Reklama w forum Bliniaków 07.08.06, 10:42
                    Mnie ta reklama przede wszystkim nie pasuje do tresci forum, bo co ma wspolnego
                    z Bliźniakami?
    • anahella Re: Reklama w forum Bliniaków 05.08.06, 19:34
      Jezeli czujesz sie urazony tym, ze ktos to forum wykorzystuje do popularyzacji
      innego, to chcialam zauwazyc, ze na "Jak na gorze..." tez jest link do forum
      "Blizniaki". To nie jest żerowanie czy wykorzystywanie potencjalu forum, ale
      zwykle kolezenskie wspolistnienie.

Wasze forum ma charakter bardziej towarzyski, ktorego osia jest polozenie Slonca
      w Bliznietach, a moje profesjonalny: zeby brac udzial w dyskusji trzeba ciutke
      znac sie na tych wszystkich ascendentach, kwadraturach i innych midpunkach.

Chyba nie sadzisz, ze nagle solarne Blizniaki zaczna masowo odplywac z tego
      forum, by dyskutowac u mnie o sytuacji na Kubie, czy wplywie pelni z opozycja
      Saturn/Neptun na poziom wody w Wisle?

Moje forum ma charakter niekomercyjny. Jesli ktos chcial od Ciebie wyciagnac
      pieniadze za to co zostalo napisane na forum, prosze abys dal mi dowody na to -
      porozmawiam na ten temat z adminami gazety.
      • anulenka7 Re: Reklama w forum Bliniaków 05.08.06, 20:04
        Anahello, przecież nie chodzi o link do Twojego forum (bo ten jest tak
        najbardziej na miejscu), tylko o komercyjny "Najlepsze zabawki na świecie".
        • ryszardo43 Re: Reklama w forum Bliniaków 06.08.06, 02:19
          Nie jestem urażony tylko przeciwny reklamie zwykłej ,ukrytej,agresywnej,każdej
          wiążącej się z wykorzystywaniem forum do celów komercyjnych.I Twoja taka też
          jest.Podkreślam to nie jest popularyzacja.Podawane linki na różnego rodzaju
          warsztaty,kursy,porady z podaniem kont bankowych ,mieszczą się tylko w
          reklamie.I to nie ja mam cokolwiek udowodnić,to należy raczej do Ciebie,Ty
          udowodnij,że moje sugestie nie są słuszne.Stosujesz też na poparcie swojej
          cienkiej tezy tzw. odwrócenie uwagi czyli posługiwaniem się aspektami
          politycznymi czy wyimaginowanymi zamierzeniami rozmów z adminami
          gazety,/straszak/,co nie jest profesjonalne i mnie nie interesuje.
          Natomiast bardzo interesują mnie Twoje wypowiedzi w różnych tematach,wątkach
          bez podawania wspomnianych linków.Jeśli chodzi o reklamę Adminki ,jest to
          zwykłe wykorzystywanie forum do prywatnych celów,bardzo często stosowane
          chociaż naganne i tępione przez moderatorów,może jeszcze nie dostrzegli?Biedny
          ten zakład,nie stać go na reklamę.
          • anahella Re: Reklama w forum Bliniaków 08.08.06, 02:04
            ryszardo43 napisał:

> Nie jestem urażony tylko przeciwny reklamie zwykłej ,ukrytej,agresywnej,każdej
            > wiążącej się z wykorzystywaniem forum do celów komercyjnych.

Nikt nie naklania nikogo do korzystania z uslug ludzi, ktorzy maja zalinkowane
            strony. Jesli ktos chce horoskop, to wie do kogo sie zwrocic, i wie ze nie jest
            to astrolog esemesowy, ktory po minucie odpowiada na pytania, bo umie korzystac
            z przegladarki i zna nazwy znakow zodiaku. To jest ta delikatna roznica pomiedzy
            reklama a informacja. Poza tym: zawsze mozna w linki nie klikac.

> I Twoja taka też
            > jest.Podkreślam to nie jest popularyzacja.

To jest popularyzacja. Dzieki "Jak na gorze..." m.in. ludzie dowiaduja sie, ze
            znak solarny to nie wszystko, ze nie ma horoskopow dla Baranow, Bykow, Blizniat
            itp. tylko dla konkretnych ludzi. Poznaja podstawowe pojecia (a propos, wiesz co
            to jest znak zodiaku?).

> Podawane linki na różnego rodzaju
            > warsztaty,kursy,porady z podaniem kont bankowych ,mieszczą się tylko w
            > reklamie.

Sprobuj wiec nauczyc sie astrologii bez ksiazek (one tez sa przedsiewzieciem
            komercyjnym i jest o nich watek), kursow i warsztatow. Osoba, ktora nie chce byc
            astrologiem nie pojdzie na kurs/warsztat, to chyba jest jasne, prawda?

> posługiwaniem się aspektami
            > politycznymi czy wyimaginowanymi zamierzeniami rozmów z adminami
            > gazety,/straszak/,co nie jest profesjonalne i mnie nie interesuje.

Mnie za to interesuje. Nie strasze nikogo. Juz sie zdarzaly na forum proby
            wyludzania pieniedzy. Prowadze to forum od kilku lat, nauczylam sie, ze zawsze
            znajdzie sie jakis cwaniak, ktoremu sie wydaje ze wyludzenie 30 zlotych za
            pseudohoroskop to nic strasznego. Dlatego jestem czula na tym pukcie.

> Natomiast bardzo interesują mnie Twoje wypowiedzi w różnych tematach,wątkach
            > bez podawania wspomnianych linków.

Czy ja na Twoim forum podawalam linki do kursow czy platnych uslug? Czlowieku,
            nie przesadzaj. Zakladam, ze na forum wchodza osoby potrafiace czytac. Jesli
            jest napisane, ze w watku informujemy (nie reklamujemy - subtelna roznica!) o
            kursach, to osoba niezainteresowana uczeniem sie astrologii nie bedzie tam
            klikac, bo po co? Ja naiwnie wierze w ludzka inteligencje, wiec wierze, ze osoby
            ktore tam trafily po kilku przejrzanych watkach sa w stanie podjac swiadoma
            decyzje: "chce/nie chce sie tym interesowac".
          • marta979 Re: Reklama w forum Bliniaków 08.08.06, 18:47
            ryszardo43 napisał:

> Nie jestem urażony tylko przeciwny reklamie zwykłej ,ukrytej,agresywnej,każdej

WIEC JAK NIE JESTES URAZONY TO PROPONUJE SKONCZYC TA DYSKUSJE,
            PRZECIWNY MOZESZ BYC BO KAZDY MA DO TEGO PRAWO I TO NAWET DOBRZE SWIADCZY O
            TWOIM SILNYM CHARAKTERZE,

> wiążącej się z wykorzystywaniem forum do celów komercyjnych.
            Jeśli chodzi o reklamę Adminki ,jest to
            > zwykłe wykorzystywanie forum do prywatnych celów,bardzo często stosowane
            > chociaż naganne i tępione przez moderatorów,może jeszcze nie dostrzegli?

JA NIKOGO I NIC NIE WYKORZYSTUJE, JESZCZE RAZ POWTARZAM, ZE JA NIE JESTEM
            AKWIZYTOREM I ZROBILAM TO PONIEWAZ TAKIE JEST MOJE ZDANIE, NIEMA O CO ROBIC
            BURZY W SZKLANCE WODY

Biedny
            > ten zakład,nie stać go na reklamę.

JAK CHCESZ POROZMAWIAC NA TEMAT REKLAMY TO OSTATNIO JESTEM W TEMACIE WIEC MOGE
            CI USWIADOMIC ILE TO KOSZTUJE

NIE BEDE SIE KLOCILA, TO NIE JEST REKLAMA ALE NIE BEDE DLUZEJ PRZEKONYWAC CIE
            DO SWOICH RACJI BO WIEM, ZE I TAK NIE PRZEKONAM

Rysiu, nigdy mnie nie lubiles i nawet specjelnie sie z tym nie ukrywales co
            bylo widac i na forum i wprywatnych mailach do mnie, staralm sie byc mila i
            nadal bede w tym trwala ale wszystko ma swoje granice, cokolwiek nie napisze
            konczy sie to Twoja negacja jezeli wogole odpowiesz na moj watek, (no chyba
            zeby sie ze mna poklocic), nie bedzie mi to zdzieralo snu z owiek i nadal bede
            cenila twoj udzial na NASZYM forum tak jak to bylo do tej pory.
            mimo wszystko pozdrawiam
            marta
            • ryszardo43 Re: Reklama w forum Bliniaków 08.08.06, 23:12
              Marto,Adminko!Nie zgadzam się z Twoimi zarzutami../cokolwiek napiszę.../.
              Sprzeczność występuje jak poprzednio tylko przy reklamie,o czym już
              wspominałem. Jestem pełen uznania i Twojego wkładu w rozwój forum i ciągłego,
              ciepłego i czasem pełnego wątpliwości i zmieniającego ale Bliźniaczego
              optymizmu w postach przez prawie rok. Reklama w forum ,nikogo już ten temat nie
              boli.Po prostu nie mam poparcia Bliźniaków w tej sprawie i dlatego zmuszony
              jestem odpuścić.A desperackie próby obrony i wybiórcze odpowiedzi anahelli ,by
              koniecznie pozostać w tytule forum Bliźniaków i utworzyć "solarne ministerstwo"
              zakończyły się pomyślnie,ale to Ty anahelli linki reklamowe, niezasłużenie tam
              umieściłaś,chociaż w necie konkurencyjnych, ciekawych i podobnych stron jest na
              pęczki.Rico
              • anahella Do Adminki 09.08.06, 01:20
                Wyrzuc z preambuly forum link do mojego, prosze. Twoje forum u mnie pozostanie.
                Wiecej nic w tej sprawie nie napisze.
                • marta979 Re: Do Adminki 09.08.06, 07:59
                  anahella napisała:

> Wyrzuc z preambuly forum link do mojego, prosze.

ALE JA NIE CHCE
                  NIE ROBIE NIC ZLEGO, ZACHOWUJE SIE PO KOLEZENSKU JEZELI JEST TO KARALNE TO W
                  TAKIM BADZ RAZIE DOBROWOLNIE SIE JEJ PODDAM.

POZDRAWIAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka