14.08.06, 18:03
Mam ograniczony fundusz na kosmetyki, a chciałabym kupić sobie perfumy-mam
więc do Was pytanie-czy znacie jakieś w miare niedrogie perfumy (np. w cenie
tych z avonu), które są trwałe, jakie firmy mi polecicie? jako przykład
podam, że uwielbiam pumę z zieloną herbatą, ale ostanio potrzebuję zmiany.
Obserwuj wątek
    • havana_pl Re: perfumy 14.08.06, 18:33
      Wydaje mi się, że w podobnym klimacie jest mexx pure life. Jest co prawda
      droższą wodą toaletową niż te z avonu, ale zawsze możesz zacząć od atomizera a
      jak się spodoba to odłożyć trochę wiecej:)
    • olka0000 Re: perfumy 14.08.06, 21:52
      hej!
      ja ma do sprzedania wode toaletową celine dion-"Notes",w rozsadnej cenie.Jakbys
      byla zainteresowana to napisz na meila gazetowego.
    • liliah Re: perfumy 14.08.06, 22:12
      hej ja lubie zapach chanson d'eau rozowy ;) przyjemny ;)
      • frrancuzeczka Re: perfumy 14.08.06, 23:49
        hehe, w połowie czytania twojego posta miałam już na myśli Pumke z zieloną
        herbatą :)
        nie znam się świetnie na perfumach, więc nie porzucam nazwami. Kiedyś bardzo
        lubiłam Incadessence z Avonu, ale teraz przeszłam na troszkę wyższą półkę -->
        Miracle Lancolma. Większa inwestycja, ale 100ml starcza na rok :)
        • ida37 Re: perfumy 14.08.06, 23:58
          Mój ostatni nowy nabytek to perfumy Sarah Connor (50 ml za 98 zł) zapach bardzo
          trwały i fajny, zamawia się go z katalogu
    • lucy215 Re: perfumy 15.08.06, 15:30
      Ze średniej półki - zagladnij do Yves Rocher,mają kilka ciekawych propozycji :)
      Do zapachów Avou jestem zrażona, pod koniec zawsze pachną tak samo...
      Warto polowac na promocje w Rossmanie- mój ulubiony Sunflowers E.Arden kosztuje
      40zł, tak samo 15ml 5th avenue.
      • bavvaria Re: perfumy 18.08.06, 10:27
        rowniez polecam ci perfumy z Yves Rocher. ja uwielbiam ich owocowa kolekcje
        (seria Plasirs Nature czy jakos tak) - maja perfumy o zapachu okreslonych
        owocow - np. kokosa, truskawek itp (ale sa dosc slodkie). kosztuja ok 40 zł/100
        ml
        jesli takich zapachow nie lubisz to polecam perfumy bambusowe! sa swietne. nie
        pamietam ile kosztuja ale chyba cos kolo 50 zl/100ml. w ofercie maja tez
        perfumy z zielona herbata i inne swieze zapachy. pozdrawiam:-)
        • lucy215 Re: perfumy 18.08.06, 12:08
          Bambus, wiciokrzew itd to wody kolońskie, więc utrzymują się niedługo, ale są
          rewelacyjne jeśli chodzi o odświeżenie !:)
    • supcik Re: perfumy 15.08.06, 20:22
      sprobuj perfumy Naomi Cambell.tych starszych tez,ma fajne zapachy.
    • nanah Re: perfumy 18.08.06, 16:41
      Perfumy to moja wieloletnia pasja, więc chętnie się wypowiem:)
      Przy ograniczonym funduszu dobrą opcją wydaje mi się Allegro i ustrzelenie
      jakichś używanych perfum z wyższej półki, które opatrzyły się już właścicielce.
      Widuję tam zapachy z różnym ubytkiem, bardziej i mniej popularne. Warto się
      rozejrzeć - być może uda Ci się znaleźć coś pięknego dla siebie (przy
      kilkudniowych licytacjach możesz sprawdzić zapach w perfumerii, ponosić, oswoić
      się...).
      Pozdrawiam i życzę powodzenia!
    • lucy215 tu są znawcy: 18.08.06, 16:57
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15707
      :o)
    • jadwinio Re: perfumy 18.08.06, 17:27
      a powiedzcie mi - jak dobrze dobrac perfumy?:) pytanie moze banalne, bo w koncu wybiera sie to, co sie podoba i tyle, ale ja nie moge po prostu wpasc do perfumerii i zaczac wachac, bo moj zmysl powonienia by tego nie wytrzymal;)
      wiec jak to zrobic?
      dotad uzywalam gabrieli sabatini, wod z yves rocher (gardenia, bez) i ming shu (tez yves rocher). czas na zmiany.
      no... i na postanowieniu zmian sie na razie skonczylo:)
      skad mam wiedziec jaki zapach bedzie do mnie pasowal? yhm.. mam isc do perfumerii i powiedziec, ze lubie takie i takie nuty, a oni mi cos wybiora?
      a przy okazji - moze wiecie, ktore perfumy pachna magnolia?:)
      • jadwinio Re: perfumy 18.08.06, 17:34
        a swojego M. nie zabiore na zakupy, bo nie lubi ze mna chodzic:) musze podjac decyzje i miec wybrane juz ze 2-3 zapachy, a potem jak mu przyniose i podstawie probke pod nos, to M. wybierze ktory mu sie podoba:D
        tak zawsze kupowalam:)
        a jaki wplyw na zakupy tego typu maja Wasi mezczyzni?:)
      • guapisima Re: perfumy 18.08.06, 17:41
        Ja nie mogłabym iść i poprosić o konkretne nuty, bo oprócz zapachu róż i
        konwalii chyba niewiele rozróżniam, a poza tym nie wiedziałabym, które dobrze
        się razem komponują. Dla mnie perfumy to nie tylko zapach. W dużym stopniu
        (choć to może głupie) kieruję się przy ich wyborze np. opakowaniem i reklamą.
        Właściwie to właśnie są kryteria wstępnej selekcji, bo przecież nie sposób
        sprawdzić wszystkie zapachy i je zapamiętać.
    • annac5 Re: perfumy 24.08.06, 23:15
      polecam jak najbardziej mexx!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka