Dodaj do ulubionych

Tyle lat nie mogę znaleźć chłopaka

27.08.06, 00:52
Mam 24, od 8 klasy podstawówki, kiedy w ogóle zauwazyłam, ze faceci istnieją i
sama zauwazyłam u siebie, ze robi się ze mnie kobieta, nikt nie chciał się ze
mną związać. Niewiarygodne? Zwłaszcza, ze jestem podobno, także zdaniem wielu
faceów, od wujków po kolegów, bardzo ładna na buzi i mam kobiecą figurę.
Zdarzyło się owszem 2 faceów, z czego jeden miał zaburzenia psychiczne, inny
był totalnie nieartakcyjny, a do tego uważał, ze jestem na jego poziomie
..intelektualnie, ale przede wszystkim finansowo.
Zadem facet, który mi się pdobał nigdy nei chciał nwet ze mną chodzić. 3 lata
temu zakochałam się w koledze, kóry wyznał mi, że chce ze mną być, niemalże
się oświadczył, po czym nieodzywawszy się parę dni, stwierdził, e się
zagalopował. Potworne poniżenie. Niedawno na 5 randce dobierał się do mnie
facet, który mnie podrywał, przysłał mi esemeski, kupowął kwiatki. Stwierdził
potem, że nie chce, kontakt się urwał.
Obserwuj wątek
    • yvoneczka Re: Tyle lat nie mogę znaleźć chłopaka 27.08.06, 00:55
      Paradoksem są te wszystkie komplementy, czasem mówione wprost, czasem, nawet
      często znajomi powtarzaja mi, że jakaś nowo poznana osoba (facet) mówi, że
      jestem fajna laska-fizycznie i z charakteru. Dlaczego nikt sobie mnie wybrał
      nigdy? Najwyżej zaprosił na jakieś 2-3 randki? Znajomi próbowali mnie komuś
      przedatawiac, ale nic nie wyszło.
      Koleżanki pytają mnie czy z kimś kręcę, a ja nie wiem co odpowiadać. Przecież
      jakby tak było, to na pewno dałabym znać.
      • esk16 Re: Tyle lat nie mogę znaleźć chłopaka 27.08.06, 10:21
        Kochana Yvoneczko!

Rozumiem, co przeżywasz- no bo, na litość boską- jesteś normalną kobietą, która
        potrzebuje czułości, bliskości. Ale, czasami jest w życiu tak, że im ładniejszą
        masz buię, figurę, i im jesteś fajniejsza- tym trudniej o normalnrego faceta na
        stałe. No, to taki paradoks, ale może oni się po prostu boją, że szans nie mają
        na poważny związek? Może myslą, że skoro jesteś taka ładniutka, to i pewnie nie
        grzeszysz inteligencją i można się do Ciebie dobierać??? Więc ci pierwsi, nie
        wiedzą nawet, co tracą. A tymi drugimi to żadna z nas nie powinna sobie głowy
        zawracać, bo nie warto.

Więc nie ma w tym Twojej winy, że nie trafiłaś na jeszcze na SWOJEGO faceta; i
        nie zadręczaj sie tym- on się pojawi (wiem to!), w najmniej oczekiwanej chwili,
        kiedy właśnie przestaniesz go szukać ;)

pozdrawiam cieplutko,
        esk16

• paenka Re: Tyle lat nie mogę znaleźć chłopaka 27.08.06, 10:30

Nie martw się. Tzn latwo mimówi bo od tego czasu co ty szukasz ja mam swojego non stop. Ale wiesz nie ma co szukac tylkopo prostu korzystac z zycia na swoj sposob a on sam sie znajdzie. Ja nie szukalam, on mnie znalazl ;) A tacy na siłe to wiesz ... potem sie mowi o dziewczynach ktore szukaja meza i czepiaja sie pierwszej okazji. A ty chyba bys nie chciala byc jedna z nich?
          • annabel Re: Tyle lat nie mogę znaleźć chłopaka 27.08.06, 11:15
            Witam miłe Panie, jestem tu pierwszy raz i wszystko wskazuje na to, że zostanę.
            Zgadzam się z przedmówczyniami w całej rozciągłości.Przestań rozpamiętywać
            przeszłość i rzuć się w wir życia. Zaszalej z ciuchami i makijażem.Zapisz się
            na fitness.Wychodź do ludzi.Pracuj nad sobą.Rób wszystko, by dobrze czuć się we
            własnej skórze.Wtedy, daję Ci moje słowo,wśród mężczyzn, którzy zobaczą Cię
            zrelaksowaną i odmienioną znajdzie sie i ten właściwy.Pozdrawiam.
            • yvoneczka Re: Tyle lat nie mogę znaleźć chłopaka 27.08.06, 12:16
              Dzięki dziewczyny! Co do ciuchów i makijazu, to chyba aż za bardzo szaleje, mój
              portfel na pewno by tak powiedział.
              Nie szukam na siłę. Ale chyba jestem nieatrakcyjna, bo przecież inne dziewczyny
              wokół mnie mają kogoś, a ja nie. Nikt nigdy nie zaproponował mi nic powaznego,
              nei zakochał się, nie walczył, nic nie ofiarował. Nie wiem dlaczego tak jest.
              • elektyka Re: Tyle lat nie mogę znaleźć chłopaka 27.08.06, 14:58
                jezeli sama siebie pokochasz ,pokochaja Cie inni - szczegolnie Ten
                ale a narzie nie zajmuj sie Tym czy Tamtym Facetem ale tylko i wylacznie soba,
                doprowadz sie stanu w ,ktorym juz bardziej nie mozesz zachwycic sie soba
                ....musisz uwielbiac wszystko co Twoje i w Tobie - mega zdrowy egoizm.
                Poskladasz sie jako okaz zadbanej, pewnej i zdrowej kobitki... a facet,on Cie
                uzupelni :]
              • moloko26 Re: Tyle lat nie mogę znaleźć chłopaka 27.08.06, 15:04
                voneczko!Wcale nie jesteś nieatrakcyjna! Zgadzam sie z tym co napisały
                poprzednie osoby,najpierw Ty musisz polubić siebie i poczuć sie dobrze w swojej
                skórze , dopiero wtedy bedziesz szczęsliwa.Mój Boże przeciez posiadanie faceta
                nie może być wyznacznikiem Twojej wartości>( Wiem co mowie , kiedys byłam w
                podobnej sytacji jak Ty tyle ,ze ja jestem nieco starsza więc mam gorzej:))
                Byłam przekonana,ze przyciagam do siebie mało ciekawych osobników z
                zaburzeniami psychicznymi.Przestań sie tak nad tym koncentrowac i sie
                obwiniac , po prostu nie trafiłas jescze na swojego.. ale trafisz.
                pozdrawiam, uszy do góry mała
                • yvoneczka Re: Tyle lat nie mogę znaleźć chłopaka 27.08.06, 15:06
                  Ale rzeczywistośc jest taka,m że wokół nas pełno jest pieknych, zdrowych,
                  kochających siebie i ludzi kobiet, które są same. znam takich wiele.
                  • sonja86 Re: Tyle lat nie mogę znaleźć chłopaka 27.08.06, 15:20
                    Myślę, że najlepszym sposobem na zwrócenie uwagi jest miły, szczery uśmiech.
                    Mam koleżankę przeciętnej urody, gdy wychodzimy całą paczką to są
                    atrakcyjniejsze dziewczyny od niej, jednak zawsze to do niej podchodziło
                    najwięcej facetów. Gdy mężczyzna widzi taki uśmiech od razu czuje że dziewczyna
                    jest miła i wyluzowana, no i raczej taka nie spławi go chamskim tekstem.
                    Promienny uśmiech i do dzieła!! :)
                  • elektyka Re: Tyle lat nie mogę znaleźć chłopaka 27.08.06, 16:24
                    yvoneczka napisała:

> Ale rzeczywistośc jest taka,m że wokół nas pełno jest pieknych, zdrowych,
                    > kochających siebie i ludzi kobiet, które są same. znam takich wiele.

ja sie pytam - czy to ,ze sa same znaczy ,ze sa nieszczesliwe? Czy kazda kobieta
                    musi za soba ciaganc jakis ogon zeby BYC SZCZESLIWA??

jezeli kobieta nie umie byc szczesliwa SAMA
                    tym bardziej nie odnajdzie szczesia w zwiazku...

nie rozumiem kto Ci Yvoneczka z calym szacunkiem takich bajek naopowiadal ,ze
                    mozna byc tylko szczesliwym w zwiazku? Takie szukanie Z KIMS albo W OGOLE
                    kompletnie nie ma sensu, juz nie chce wspominac ,ze jakiekolwiek szukanie faceta
                    nie ma sensu...

jest tyle problemow na ktorych mozna sie skupic MOJE zdrowie, MOJA przyszlosc,
                    MOJE samozdaowolenie, MOJA rodzina .....dlaczego akrat jakis tam facet?

zatrzymajcie mnie,bo sama nie moge... ;)
    • broodzik Re: Tyle lat nie mogę znaleźć chłopaka 27.08.06, 15:14
      ładna, zgrabna, inteligentna... aż mi się jao facetowi nie chce wierzyć.
      A może stawiasz zbyt wysokie wymagania i kandydaci czują się wystraszeni i
      uciekają?......
      • yvoneczka Re: Tyle lat nie mogę znaleźć chłopaka 27.08.06, 17:00
        Widzisz, ludzie szukaja wytłumaczeń, ale jakoś żadne do mojej sytuacji nie
        pasuje. Usmiecham się notorycznie, w pracy mówią na mnie "śmieszka".
        co do urody i zgrabnej figury, to powtarzam tylko zdanie znajomych-mężczyzn i
        kobiet.
        Pewnei jestem nudna. Ale nie wiem co powinnam, Twoim zdaniem robić i czym się
        interesować by taka nie byc.
        Nie twierdzę, że mozna być szczęśliwym tylko w związku. Mam inne sprawy na
        głwoei, od pracy zawodowej i studiów podyplomowych, po naukę języka i kupno i
        urządzenie meiszkania. Mojego kochanego psa, przyjaciól, czytanie książek. Ale
        uważam bycie z kimś za coś normalnego, naturalnego. Ludzie się wiąża, a ja nie.
        Tym którzy posądzają mnie o nadmeirne wymagania, odpowiadam, że raczej takowych
        nie mam. Zakochując się nie patrzyłam ani na pieniądze, ani wygląd. To ja byłam
        porzucana, więc to raczej mi ktoś stawiał wymagania, ale nei wiem nawet czego
        dotyczyły.
        Dlaczego nie chce ci się wierzyć? Ładnych i zgrabnych jest mnóstwo. A może tym
        kandydatom, o których mówisz nie chce się nic robić?
        • andy-ender Re: Tyle lat nie mogę znaleźć chłopaka 27.08.06, 17:30
          A gdzie Cię można spotkać?

:-)

Pozdrawiam
        • broodzik Re: Tyle lat nie mogę znaleźć chłopaka 28.08.06, 12:28
          to była tylko hipoteza....
          Poza tym... miłość sama przychodzi. Jeśli będziesz jej szukała to pewnie nie
          znajdziesz. NIe wiem jak się zachowujesz na spotkaniach ale jeśli dajesz
          czytelne sygnały że szukasz bliskości, miłości itp to może to odstraszać faceta
          (zaznaczam że teoretyzuję tylko).

ps. czytaniem mnie ujęłaś - czynność zanikająca w społęczeństwie która skądinąd
          też może odstraszać:))))
    • ladyclaire Re: Tyle lat nie mogę znaleźć chłopaka 27.08.06, 15:43
      hej!
      dla pocieszenia moge ci napisac ze nie jestes sama w takiej sytuacji, z tym
      malym tylko wyjatkiem ze ja jestem troszke mlodsza...tez podobno ladna, zgrabna
      itd idt...tylko ze jakos zaden tego nie zauwaza w wiadomy sposob...wiesz mnie
      tez juz draznia te docinki ze strony ciotek i innych takich zyczliwych, ze ja
      ciagle sama..bywa ciezko i smutno, bo kolezanki i kumpele najczesciej z kims
      zwiazane...ale coz przeciez nie stane na glowie, a pierwszego lepszego nie
      chce..bo po co zmuszac sie do czegos, za za chwile okaze sie pomylka...po cichu
      wierze ze znajdzie sie taki ktory bedzie chcial mnie a ja jego...Tobie rowniez
      tego zycze z calego serducha!! tzrymaj sie cieplo!! i glowa do gory:)) damy rade ;))
    • ningpo Re: Tyle lat nie mogę znaleźć chłopaka 27.08.06, 17:31
      sorry koleś! Jesteśmy atrakcyjne, inteligentne i zabawne. Prosze bardzo może się
      wymienimy zdjęciami , co? Ja znajduję dużo racji w tym co dziewczyny piszą.
      bycie w związku jest naturalne i jest kolejnym etapem dojrzewania cżłowieka.
      Więc gadanie po co ci facet dla mnie jest takim "sour grapes".
    • miu_miu23 Re: Tyle lat nie mogę znaleźć chłopaka 27.08.06, 19:30
      Gdybyś kochała siebie, inni szybko wyczuliby Twój naturalny luz, który jest
      wypadkową pełnej akceptacji własnego wyglądu i inteligencji.Ty natomiast
      wspomniałaś o bałaganie w swoim życiu i braku zainteresowań.Uporządkuj te sfery-
      zadbaj o to, na czym Ci najbardziej zależy i znajdź pasję.To jest własnie ten
      zdrowy egoizm.Piszesz, że ciągle sie uśmiechasz... Znam ludzi uśmiechających
      się desperacko.Może to ten rodzaj uśmiechu? Co do facetów z Twojej
      przeszłości... Nie zaśmiecaj sobie nimi głowy. Z całą pewnością byli to
      popaprańcy emocjonalni.Jeden, jak wspomniałaś, miał zaburzenia psychiczne, więc
      ten przypadek pozostawiam bez komentarza.Drugi swoje kompleksy (nieatrakcyjność
      fizyczną)leczył poniżając Cię, wytykając, zapewne wyimaginowane, niedostatki
      intelektualne.Dwaj pozostali wykazali się niedojrzałością emocjonalną.Zapomnij
      o nich! Zawalcz,dziewczyno,o siebie!Życzę Ci sił do walki.
    • ramadayes Re: Tyle lat nie mogę znaleźć chłopaka 27.08.06, 20:00
      może za bardzo chcesz związku z facetem, za bardzo szukasz? może facet, który z
      tobą obcuje wyczuwa, że jesteś zdesperowana i ucieka. może traktuj poznanych
      facetów jak kolegów po prostu, a nie patrz na nich przez pryzmat partnera
      życiowego (podświadomie możesz to robić, a facet to wychwyci), bo się chłopaki
      wystraszą i uciekną. no i przede wszystkim polub bycie sama ze sobą, bez tego
      ani rusz. pozdr
    • lmieszko Re: Tyle lat nie mogę znaleźć chłopaka 27.08.06, 21:27
      moim skromnym zdaniem z Tobą jest wszystko w porządku nawet bardzo dużym ,
      dzisiejsi panowie mają niestety często kompleksy,czasem słusznie bo nie
      dorastają kobietom do pięt stąd ich flustracje, a od pracy nad sobą częściej
      wybierają ucieczkę !!!
      nie przejmuj się znajdziesz jedynego jest jeszcze paru facetów na poziomie
      pozdrawiam
    • adsa_21 Re: Tyle lat nie mogę znaleźć chłopaka 28.08.06, 10:29
      po prostu mialas pecha do facetow, tak jak ja.
      Ale wierze ze niedlugo to sie zmieni, 3mam za Ciebie kciuki:-)
    • yoniska Re: Tyle lat nie mogę znaleźć chłopaka 28.08.06, 10:38
      Ywoneczko, a moze twoje starania, by faceta zatrzymać przy sobie na trochę , sa
      na tyle widoczne, że to ich odstrasza.......
    • miu_miu23 Re: Tyle lat nie mogę znaleźć chłopaka 28.08.06, 12:47
      Zastanawiające jest to, że na niskie poczucie własnej wartości cierpią z reguły
      niewłaściwi ludzie.
    • aneta9946 Re: Tyle lat nie mogę znaleźć chłopaka 28.08.06, 15:47
      Nieraz szczęściu trzeba pomóc ja też słyszałam ,że jestem nie brzydka. Tylko
      jakoś nie mogłam znaleść faceta na stałe;trafiałam na samych du...ówlub małych
      chłopców którzy potrzebowali opieki.Po kolejnym nie udanym związku powiedziałam
      dość i kupiłam sobie gazetę i odpowiedziałam na anons faceta.Nie jest zbytnio
      przystojny ale ma to coś co mnie w nim ujeło od czterech lat jesteśmy razem a
      od roku małżeństwem.I naprawdę jestem szczęśliwa , że zrobiłam ten krok.Głowa
      do góry wszystko będzie dobrze
    • basiaap Re: Tyle lat nie mogę znaleźć chłopaka 29.08.06, 11:41
      yvoneczka jesli chcesz odezwij sie do mnie na maila, mysle, ze moglabym
      rozwinac ten temat...:)pozdrawiam
    • siula5 Re: Tyle lat nie mogę znaleźć chłopaka 30.08.06, 11:26
      Moja siostra jest naprawdę ładna i zgrabna, ale jest po 30 -tce i nadal nie ma
      faceta, nie ma szczęścia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka