danway1 02.09.06, 17:06 Bardzo lubie ten miesiąc z wielu powodów. Chociażby z tego, że wciąż jest lato i z jeszcze jednego, ale narazie to cicho sza. :P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubatka Re: Wrzesień :) 10.09.06, 10:48 Wrzesień - miesiąc w którym kończy się lato :( a zaczyna piekna złota jesień :), bo tak poza tym to miesiąc jak każdy inny. Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: Wrzesień :) 12.09.06, 10:00 zapowiedz nadchodzacej jesieni, poczatek grzybobrania, zmiana kolorow letnich...i oby slonecznie bylo caly czas,to fantastyczny miesiac. pozdrawiam zyczac uroczego wrzesnia. Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: Wrzesień :) 16.09.06, 09:48 ech,cos dzis sie zachmurzenie za dlugo utrzymuje, chce sloneczka i juz:)) Odpowiedz Link Zgłoś
linea21 Re: Wrzesień :) 21.09.06, 22:31 Ktoś coś wspomniał o grzybobraniu. Ja ostatniej niedzieli znalazlam tylko jedną gołąbke, przysmażylam sobie na maselku, posypalam solą i... stwierdzilam ze 1 mały grzybek to za mało. Teraz chodzi za mną smak na te grzybki. Tu pojawia się pytanie czy są jeszcze w lesie gołąbki? Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Re: Wrzesień :) 22.09.06, 18:44 Ja nie chodzę, ale znajomi z roboty mówią, że są ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubatka grzybobranie :) 22.09.06, 19:26 miałam ostatnio okazje jechać na grzyby i jestem bardzo zadowolona z tego wyjazdu: mnóstwo grzybów było - sama uzbierałam dwa pełne kosze prawdziwków, podgrzybków i kozaków - oj w wigilię będą mieli wyżerke :)... szkoda że beze mnie :( ... Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Re: grzybobranie :) 22.09.06, 22:30 przecież granice nadal będą otwarte ;) zawsze przyjmiemy z powrotem <uscisk> Odpowiedz Link Zgłoś
kubatka Re: grzybobranie :) 23.09.06, 17:58 a ja nie napisałam że granice ktoś zamknie ;)... póki co jadę z zamiarem niewracania tutaj bo i nie mam do czego wracać (raz w roku na urlop do domu przyjechać) a rodzice będą mieli jednego darmozjada mniej ;)... ale jak będzie to sie okaże...:) Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: grzybobranie :) 25.09.06, 10:32 sa,sa grzyby, mam takie wspaniale miejsca na : borowiki/podgrzybki/rydze/i inne,ktorych nieznam nazwy po polsku, maslakow niezbieram,bo grzybiarze twierdza,ze maslak w koszyku odstrasza inne grzybki;) *kubatko,zycze szczesliwego wyjazdu i zaklimatyzowania szybkiego na nowym miejscu,a mozna wiedziec,gdzie drogi prowadza? Odpowiedz Link Zgłoś
kubatka Re: grzybobranie :) 25.09.06, 15:47 generalnie maślak to nie grzyb, choc czasami zbieram i maślaki bo jak to mówią... 'na bezgrzybiu i maślak grzyb' ;). Jadę tam, gdzie ciągnie większość anglistów, czyli na wyspy ;).... Myślałam o mojej ukochanej Norwegii albo ogólnie o Skandynawii, ale obawiam się że nie wytrzymałabym tam zimy ;) /choć Norwegię ciągle rozważam ponieważ chciałabym się norweskiego nauczyć :)/... więc dlatego okolice Cambridge i Nottingham /tego od szeryfa co to Robin Hooda gnębił ;)/. A za życzenia nie będe dziękowała coby nie zapeszyć...:) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: grzybobranie :) 29.09.06, 20:56 kubatko myslisz,ze zimy skandynawskie sa srogie??, na polnocy tak,ale nie na poludniu, mozna powiedziec tak,ze ostanio zimy sa takie jak w kraju, na poczatku lat siedemdziesiatych byly na prawde srogie,marzlam strasznie,teraz lagodne/mokre,czesto tesknie to tych obfitych sniegiem i mroznych do -3 stopni;)) zatem zycze powodzenia na "nowej ziemi" i oczywiscie nieoczekuje na podziekowania coby niezapeszyc:) Odpowiedz Link Zgłoś
kubatka Re: skandynawskie zimy ;) 30.09.06, 19:40 Kendo :), to juz nawet nie tyle o zimno i snieg chodzi co raczej o brak słońca i bardzo krótkie dnie... a ja jednak jestem światłolubna i słonkolubna...:) ale póki co nastawiam się psychicznie już na typową brytyjską pogode :)- mgły, chmury i deszcz :(. pozdrawiam w przerwie między pakowaniem :) Odpowiedz Link Zgłoś