05.09.06, 15:58
i wypisz-wymaluj nasze słoneczko, w pełni...
wierzejski.blog.onet.pl/
Obserwuj wątek
    • around_the_sun Re: 4 P 05.09.06, 15:59
      A fuj!
    • drzejms-buond Re: 4 P 05.09.06, 16:00
      Każdy normalny mężczyzna wie, że prawdziwe szczęście, to być dobrym i wiernym
      mężem, mieć dobrą i kochającą, wyrozumiałą żonę oraz mieć dobre i kochane
      dzieci. Szczęście jest w realizacji powołania rodzinnego i ojcowskiego
      (względnie matczynego). Natomiast kłamliwa propaganda o Polsce niesie się po
      świecie, że tu biją pederastów, że tu antysemici, że tu faszyści. I E. J.
      zaapelował „o niedyskryminowanie” homoseksualistów. Tymczasem im tu lepiej jak
      gdzie indziej. Robią kariery, startują na posłów, biorą grubą kasę od Unii na
      walkę z urojoną „dyskryminacją”. Sir Elton pewnie tego nie wie i aż mało się nie
      popłakał nad losem „uciśnionych”.
      • drzejms-buond Re: 4 P 05.09.06, 16:01
        powoli zostaję jego fanem...

Rano w sejmie miałem bardzo interesujące spotkanie z jednym ze znanych obrońców
        życia. Podarował mi przepiękny, mały znaczek – stópki dziecka poczętego w 10.
        tygodniu ciąży, wpisane w serce, a obok Aniołek, który strzeże życia niewinnego.
        Piękny.

człowiek nam sie jawi wrażliwy...
        • panisiusia Re: 4 P 05.09.06, 16:03
          – stópki dziecka poczętego w
          > 10.
          > tygodniu ciąży,
          A nie mógł ten obrońca życia tych stópek zostawić w komplecie z 10 tygodniowym
          dzieckiem?
          • around_the_sun o so cho stom mietłom? 05.09.06, 16:05
            Ale Opatrzność Boża dopomogła. O ok. 10 głosów Senyszynowa przegrała. Wybiegła
            wściekła z sejmu, aż się jej miotła poszarpała.
            • drzejms-buond 4P 05.09.06, 16:11
              PRZESTAŃ
              PIEPRZYĆ
              PIĘKNY
              PANIE...

będę go czytywał, namiętnie...
              • aari Re: 4P 05.09.06, 16:32
                cuuudne
    • mnietka.kokietka Re: 4 P 05.09.06, 20:11
      nie powiem na co mi się zbiera jak go widzę.
      • mozambique Re: 4 P 06.09.06, 10:01
        to ten pan, ktoremu badania DNA wykazało ze jest w 90% Tatarem ????
        • drzejms-buond Re: 4 P 06.09.06, 10:10
          Si! Tatarem jednojajecznym, dlatego ma taki surowy wygląd...
          • drzejms-buond Idol Przemawia 06.09.06, 10:40
            Szanuję wolność, a nawet bardzo wysoko stawiam wolność indywidualną każdego
            obywatela.

Lewactwo i PO boją się tego, że im zabawki ktoś sprzątnie. Ale dość już mamienia
            zdezorientowanych wyborców.

Po południu kilkadziesiąt młodych osób z Ligi (w tym posłowie: R. Parda, P.
            Ślusarczyk, K. Bosak, A. Fedorowicz oraz ja) zebrało się na Powązkach na grobie
            wielkiego Narodowca – Leona Mireckiego (1905-2000), który wiele wycierpiał w
            okresie stalinizmu za ruch narodowy, za to że był niezłomnym patriotą. Był on
            moim politycznym nauczycielem. Działał w Młodzieży Wszechpolskiej przed wojną.
            Po wojnie prawie 12 lat przesiedział, często katowany, w więzieniach
            komunistycznych. Jego oprawcami byli ówcześni towarzysze pana Kuronia i Geremka,
            którzy później zrobili Okrągły Stół i podzielili się władzą i wpływami na długie
            lata. Dziś czci i wywyższa się Kuronia. Nie powiem, był społecznikiem i
            filantropem, ale zapomina się o tych Wielkich Polakach, których katowano na
            śmierć w czasach, gdy Kuroń rozwalał patriotyczne, a tworzył czerwone
            harcerstwo. Dziś prawo do prawdy mają ci, co mają media.
            a ten dalej swoje...
            ech
            • drzejms-buond Re: Idol Przemawia 07.09.06, 17:01
              "Jeden (na koniec już) uczestnik spotkania, harcerz z Harcerstwa Katolickiego
              „Zawisza” pytał, czy coś się zmieni, żeby MEN już nie finansował
              socjalistycznych organizacji, które tylko demoralizują młodzież, ale w to
              miejsce wsparł katolickie harcerstwo. Jasne, że tak właśnie powinno być."

-a to niby czemu?

"Zło wije się i wyje."
              a to akurat prawda...

"Idę na debatę o roli Kuronia, Michnika, Mazowieckiego, Geremka, Kwaśniewskiego,
              całej tej sitwy politruków i post-stalinowców, a mam wysłuchiwać utyskiwań syna
              jednego z nich, jaki to tatuś był szlachetny i jakim ja jestem draniem"
              • aga_ata Re: Idol Przemawia 07.09.06, 19:19
                On też?!?

No dobra, tez go chyba będę czytywać namnięęęęętnięęęęę :)
                • mameluch Re: Idol Przemawia 07.09.06, 19:31
                  wbrew pozorom, ten gość też ma chyba nienajgorsze poczucie humoru. widać było to
                  w jednym z ostatnich przed wakacjami odcinków 'Kawa na ławę', nabijał się wraz z
                  Kaliszem i chyba Piterą z Leppera w jego obecności:) chyba chodziło o powrót
                  piłkarzy z Niemiec i powitanie przez Endrju na lotnisku:)
                  • drzejms-buond Co robi żona? 08.09.06, 10:03
                    a mnie zastanawia, co w tym czasie, gdy mąż w tiwi, robi żona takiego pana Wu
                    albo Romana Gie?
                    czy siedzą z sąsiadkami przed telewizorem i podtrzymują na duchu?
                    czy wyjeżdżają z kraju,żeby tego nie słuchać?
                    wsydzą sie za nich? czy są jako ta druga połówka tegoż samego przegniłego jabłka?
                    zastanawiające...
    • drzejms-buond Re: 4 P 11.09.06, 14:09
      "żarty się skończyły. Hanibal ante portas!"
      o!
      8-o)

Dwie refleksje z Białej Wczoraj w Białej Podlaskiej starszy pan zabrał głos z
      sali: „Panie pośle, ja pana oglądam w telewizji. Dobrze pan mówi, ale czasem
      trochę za delikatnie”. No, ładnie. A niektórzy mówią, że przeważnie występuję
      „za ostro”. Inny głos z sali, pani w średnim wieku: „Proszę nie chodzić do TVN.
      Oni wykorzystują pana obecność do zmasowanych ataków na nasze poglądy. Lepiej
      się w ogóle nie pojawiać, wtedy oni nie będą mieli na co i na kogo ujadać”.
      Spokojnie wytłumaczyłem, że trzeba chodzić wszędzie. Naszego głosu nie może
      zabraknąć w publicznej debacie. Nieobecni nie mają racji. Nawet, jak manipulują
      i próbują zakrzyczeć, to jednak coś się do Narodu przedostanie. Mądry człowiek
      nawet z szumu i jazgotu wydobędzie zdania prawdy. Głupi tymczasem będzie tupał
      wespół z gawiedzią.
      :-P
      • drzejms-buond Re: 4 P 11.09.06, 14:10
        LIDER WALCZY!
        "Cywilizacja Białego Człowieka musi walczyć. Nie takimi metodami, jak PODGNIŁA,
        ZLEWACZAŁA, IMPOTENTNA, ZGEJOWANA i OBŁA Unia Europejska. Ale jak Ameryka.
        Twardo, a nawet bezwzględnie. Wówczas przetrwamy."

:-D)))
        • drzejms-buond Re: 4 P 12.09.06, 15:03
          jaki on FAJNY
          :-D)
          "...Jedno natomiast wiem: WILDSTEIN zasłużył, żeby mu podziękować. Został
          prezesem TVP, ponieważ stała za nim spora część opinii publicznej, ta, która
          opowiada się za oczyszczeniem mediów z agentów i komuchów. A wiadomo, twardy
          Bronek to już symbol walki o jawność i powszechną lustrację. Nie minęło parę dni
          i zaczął obsadzać ważne stanowiska kolesiami ze studiów i znajomymi. Niektórzy z
          nich, podobnie jak on, bez wyższego wykształcenia (np. dyrektor biura zarządu,
          niejaki Mazurek, brat tego mądrali Mazurka, co to szydzi sobie ze wszystkich we
          „Wprost”); ale co tam, ważne, że są kumplami ze styropianowej drużyny Bronka,
          albo klanowo ustawieni. Poza tymi ruchami personalnymi, telewizja przystąpiła do
          regularnego ostrzału LPR i Samoobrony. Pewnie sprytny Bronek pomyślał: „będę
          nietykalny, jak codziennie pochwali się PiS w „Wiadomościach”; a reszta może się
          nie zmieniać”. I mamy oto przemilczanie działań LPR, niespotykane nawet w
          mediach komercyjnych, np.: wizyta R. Giertycha na Westerplatte, a „Wiadomości”
          pokazują jedynie manifesty wrześniowe Tuska do Polaków; ratowanie szkoły na
          Kujawach przez Romana, a tu cisza, żadnej relacji; trzy konferencje prasowe o
          projekcie dekomunizacji autorstwa LPR, i co?… milczenie; kongres kobiet LPR w
          Łodzi, i znów cisza!

rozumiecie?
          kongres kobiet LPR w Łodzi, i znów cisza!w głowie sie nie mieści!
          CISZA! a to wszystko przez Dzikiego Kamienia...

do tego jeszcze PIS z TUSKIEM mu sie pomylił...

"Zadanie dla LPR: czynnie zaangażować się w tym roku w uroczystości Święta
          Niepodległości. Mamy Ministra Edukacji, to musimy pokazać, jak powinno się czcić
          Bohaterów narodowych i kultywować Pamięć o ważnych dla Polski wydarzeniach."
          no bez niego to byśmy nie wiedzieli...
          no, chyba ze szykuja jakąś kryształową noc?

"Do czego to doszło! Muszę tłumaczyć się za koalicjanta przed wyborcami. Gdzie
          się nie ruszę po kraju, wszędzie nasz elektorat pyta: dlaczego PiS wycofał się z
          odebrania Niemcom przywilejów wyborczych?, dlaczego Premier pojechał do
          Merkelowej i skapitulował?, dlaczego Prezydent pojechał do Izraela i w mycce
          paradował?, dlaczego Premier powiedział zagranicą, że w rządzie są
          homoseksualiści? Konsekwentnie tłumaczę, że liberałowie i wrogowie Polski
          urobili nam „gębę” na świecie i trzeba to teraz prostować. Że stosunki między
          narodami są bardzo delikatne. Że potrzeba wiele, często trudnych gestów, dla
          poprawy wizerunku Polski na świecie. Jedni to rozumieją, inni gotowi już za te
          tłumaczenia posądzać mnie o gnuśność, tchórzostwo, konformizm i kapitulanctwo.
          Ciekawe, czy koledzy z PiS wiedzą, jak ja się muszę za nich nagimnastykować? I
          to bezinteresownie."
          no mówię..boski jest! bieeeeeeeedny miś!
          • drzejms-buond Re: 4 P Kuba bój sie boga i ty Owsiaku też! 13.09.06, 16:57
            Antyradio pytało, co sądzę o tym, że Kuba Wojewódzki założył gacie z imieniem
            „Roman”. Ja na to, że to pospolity cham i zwykły wieśniak (w negatywnym tego
            słowa znaczeniu); że ma ponad 40 lat, a zachowuje się jak pajac (drugi Owsiak),
            i że jest Pierwszym clownem IV RP, choć mam wątpliwości, czy oby pierwszym, bo
            mnie przykładowo jego durnowate teksty po prostu nie śmieszą (Dziś się
            przypadkowo dowiedziałem, że jego była konkubina Anna Mucha startowała z
            Platformy w Warszawie na radną).
            • drzejms-buond idol wśród kobiet 14.09.06, 10:32
              „Dziennik” poniedziałkowy nawet mnie wyróżnił po nazwisku, że rzekomo napisałem
              dla naszych kobiet z LPR na ich Kongres manifest ideowy..."

po nazwisku...no no...

"Do Kielc się dziś nie wybieram, bo mam i tak nadmiar wyjazdów: jutro Olsztyn,
              piątek pewnie Lublin, sobota Wyszków."
              a żona saaamaaa...
              :-[
              • drzejms-buond Re: idol odważny 18.09.06, 13:03
                "Mierność promuje zawsze tylko mierność "

łaaał
                cóż za samokrytyka
                • drzejms-buond Re: idol z przeszłoscią 02.10.06, 16:36
                  o bitwie pod płowcami
                  "była to bitwa ważna. Umocniła pozycję Władysława Łokietka w dobie jednoczenia
                  ziem polskich po okresie dzielnicowym i wobec konfrontacji z Krzyżakami. Z nią
                  wiąże się też stara legenda mojego rodu. Ponoć wówczas po bitwie nasz przodek,
                  ranny włóczniami tak mocno, że mu wnętrzności wychodziły na zewnątrz, dostał za
                  męstwo od samego Łokietka herb Jelita, z trzema kopiami (łac. tres hostes) na
                  czerwonym polu."
                  o dżizas!!!
                  mamy sie uczyć na pamięć dat i innych skryptów bo Jego dziadek flaki se wypruł?
                  a mój dziadek zginął we wrześniu 1939, i co?
                  • drzejms-buond Re: idol - przodownik myśli 05.10.06, 11:51
                    "Przed południem mieliśmy piękną uroczystość w Szpitalu w Międzylesiu (jestem
                    tam przewodniczącym Rady Społecznej): otwarcie i poświęcenie nowych oddziałów -
                    kardiologii i nefrologii. Sporo gości i dziennikarzy. Szpital ten wyraźnie idzie
                    do przodu. Już dziś jest jednym z najlepszych w Polsce."

dziecko drogie...ten szpital nie tyle " JUŻ "( w domyśle: dzieki zasługom
                    "partii rządzącej")jest dobry..on BYŁ dobry WCZESNIEJ, a dzieki,obecnej dyrekcji
                    i m.in. Owsiakowi NADAL jest dobry..po prostu..JESZCZE nie udało wam się go zepsuć!
                    • anmanika Re: idol - przodownik myśli 05.10.06, 13:12
                      No co ty. On nie mógł BYĆ dobry za czerwonego. On może być wyłącznie dobry
                      teraz dzięki Idolowi.
                      • drzejms-buond Re: idol -szarmancki 06.10.06, 15:33
                        EEEEEEEEEE dziewuchy!!
                        KWIATA DAJOM!!!

"jutrzejszy Marsz Białej Róży rusza o 11.00 spod sejmu. Marsz pokojowy, pod
                        hasłami pozytywnymi. Nie będziemy nikogo obrażać, ani atakować. Nasi sympatycy
                        chcą w spokoju zamanifestować swoje przywiązanie do programu narodowego i do
                        programu na rzecz polskich rodzin. Będziemy rozdawali Paniom białe róże."
                        • aga_ata Re: idol -szarmancki 06.10.06, 15:40
                          O jaaaaaaaaaaaaaa.....
                          Czyli, że KAŻDA dama dostanie białą różę?
                          Pewnie ktoś dostał bukiet białych i teraz nie ma co z tym zrobić:)
                          • drzejms-buond Re: idol -szarmancki 06.10.06, 16:32
                            ja myslę,ż eoni dostali nadwyżkę z kościołów, to teraz wydają za okazaniem...

kiedyś to tulipaaaany dawali i goździki...
                            ech szampanskoje....
                            • aga_ata Re: idol -szarmancki 06.10.06, 16:45
                              dobrze, że róże dają, a nie CHRYZANTEMY!
                              • drzejms-buond Re: idol -szarmancki 09.10.06, 11:41
                                Dziś jedziemy po Marszu na wesele do Cypriana Gutkowskiego, do Pisza. Sto lat mu
                                życzymy! Nasz wierny druh i niezawodny przyjaciel. W piękny dzień ślub bierze:
                                Matki Boskiej Różańcowej; rocznica bitwy pod Lepanto. Ja swój brałem w maju -
                                miesiącu Maryjnym, w Pierwszą Sobotę.

zaiste..piękny to dzień!

ciekawe skąd miał kwiaty...?
                                • drzejms-buond Re: idol podróżny 11.10.06, 15:31
                                  "Wiemy skądinąd, że patriotyzm to przede wszystkim racjonalna postawa moralna,
                                  zakładająca ideę służby, czy wręcz poświecenia na rzecz dobra wspólnego."

czyli ze on patriotą nie jest!
                                  bo myśli tylko o tym,żeby JEMU dobrze w tym kraju było...

a ten jeździ i jeździ a żona w domu sie kiwa i kiwa...
                                  :-/
                                  • drzejms-buond Re: idol przepoczęty 26.10.06, 13:11
                                    Jutro w sejmie debata nad zmianą w Konstytucji RP, która ma zapewnić pełną
                                    ochronę prawną życiu ludzkiemu. Teraz mamy zapis w art.38, który głosi:
                                    "Rzeczpospolita Polska zapewnia każdemu człowiekowi prawną ochronę życia". My
                                    wnosimy, aby dodać trzy słowa: "OD MOMENTU POCZĘCIA".

ja bym tu zaczął od GIS, od GItary...
                                    trzy(?) słowa
                                    "od momentu pomysłu"
                                    • kingapaulina Re: idol przepoczęty 26.10.06, 13:23
                                      Jak myślisz Drzejmsie, czy p.Wierzejski będzie asystował przy każdym akcie
                                      poczęcia, a kiedy para już skończy,odnotuje godzinę w swoim specjalnym notesiku
                                      Do Poczęć???
                                      • drzejms-buond Re: idol przepoczęty 26.10.06, 13:34
                                        on jest stworzony do WYZSZEJ CELI!
                                        on od tego bedzie miał Wszechpomocników

i w notesiku będzie notował, przy każdym narodzonym upośledzonym dziecku
                                        -uratowany
                                        -nr ...
                                        -i ptaszek obok,
                                        -jesss
                                        -jesss
                                        -jesss
                                        juz wyobrażam sobie parade "odratowanych" na ulicach miasta.

na poważnie: byłem kiedys na praktykach w Miedzylesiu na oddziale patologii
                                        - od tej pory moje spojrzenie na aborcje sie zmieniło o 100%
                                        polecam Panu Wu..odwiedzenie TEGO miejsca a nie tylko gabinetu dyrektora
                                        • kingapaulina Re: idol przepoczęty 26.10.06, 13:52
                                          A po cholerę ma odwiedzać, to zburzy jego wizję świata.
                                          • drzejms-buond Re: idol z nadzieją 09.11.06, 15:24
                                            Nowy sondaż dziś opublikowany pokazuje tendencję wzrostową dla LPR i
                                            koalicyjnego bloku. LPR ma w nim ponad 6%, a cały blok ponad 42% poparcia

słownie
                                            czterdzieści dwa!
                                            bożżż
                                            czyli juz nie trzeba isć na wybory, bo wiadomo,ze oni są najlepsi?
                                            to chyba zasługa tego różowego krawata romana
                                            ten to zna sie na różowym pijarze...
                                            • drzejms-buond Re: idol z nadzieją 09.11.06, 15:26
                                              pękam ze śmiechu...
                                              symboliczna boy'a
                                              www.lpr.pl/?sr=!czytaj&id=5374&dz=kraj&x=1&pocz=0&gr=
                                              • drzejms-buond Re: idol niedoinformowany 13.11.06, 15:26
                                                10 listopada 2006
                                                Pomnik Romana Dmowskiego stoi w Warszawie!

moze i stoi ale cały w swastykach i ..na różowo!

"o 13.00 odsłanialiśmy w Warszawie na Placu na Rozdrożu pomnik Romana Dmowskiego
                                                (1864-1939). Obecni byli m.in. prof. Maciej Giertych, ks. H. Jankowski,
                                                wicemarszałek województwa mazowieckiego W. Roszkiewicz, Posłowie: A. Fedorowicz,
                                                A. Zawisza, W. Bałażak, R. Parda, Sz. Pawłowski, A. Masin, seniorka Młodzieży
                                                Wszechpolskiej z Chicago – Maria Mirecka-Loryś oraz inni seniorzy: J. Nowak, T.
                                                Radwan, W. Chrzanowski. Warszawa czekała na ten pomnik od prawie 67 lat, czyli
                                                od śmierci tego Wielkiego Polaka. Wszyscy jesteśmy wychowani w szkole
                                                Dmowskiego. W szkole nowoczesnego patriotyzmu i idei narodowej. Cześć Jego pamięci!"
                                                myslę,ze warto zapamiętać tych kilka nazwisk...
                                                • around_the_sun Re: idol niedoinformowany 13.11.06, 19:59
                                                  może idol lubi różowy?
    • gosia.iza Re: 4 P 14.11.06, 14:16
      Dwa ostatnie dni korzystałem z dobrodziejstw czasu wolnego. Poza wczorajszym
      głosowaniem w wyborach, nie podejmowałem żadnych obowiązków politycznych. Wynik
      wyborów mnie ani nie zasmuca, ani nie przeraża. Od wielu już lat prowadzę rok w
      rok kampanie wyborcze i nabrałem stosownego dystansu. Najtrudniej chyba było w
      2000r., kiedy poprowadziłem w wyborach samorządowych pierwszą kampanię Rodziny
      Warszawskiej. To było rok przed założeniem LPR. Sondaże wówczas dawały nam –
      uwaga! – 0,28%. Wzięliśmy w sumie ponad 6%. Od tamtej pory nie ufam za grosz
      sondażom. LPR powstała także wbrew sondażom, wbrew establishmentowi, wbrew
      liberalnej opinii publicznej. Przez cały ostatni rok dusili nas sondażami na
      poziomie 1-2%. Nie było jednego nawet tygodnia, żeby uczeni komentatorzy we
      wszystkich telewizjach nie obwieszczali końca LPR. A my tymczasem swoje 5 % do
      sejmików (średnio) wzięliśmy. W kilku województwach, w tym na moim Mazowszu
      jest koło 7%. Stan radnych prawie utrzymamy. „Nikt nie mówił, że będzie łatwo”.
      Ciężka praca za nami, ale też ciężka praca dopiero się zaczyna. LPR to tysiące
      działaczy, w tym wielu bardzo młodych, którzy dopiero uczą się służby
      publicznej. Nie byli w Korze, ani w Unii Wolności. Nie są wychowani
      na „Wyborczej”. Nie wyznają filozofii „róbta, co chceta”. Kochają Polskę.
      Kształcą się, zaprawiają do przyszłych zadań państwowych. Są cierpliwi,
      zdyscyplinowani i ofiarni. Ale muszą dojrzeć. Wiadomo, że ugrupowanie, które
      składa się w dużej mierze z dwudziestoparolatków (a na pewno jeszcze nie
      trzydziestolatków) musi na swój czas poczekać. Okrzepnąć, nabrać sił. Nauczyć
      się pokory względem Narodu. Te najbliższe lata to długi marsz naszych szeregów.
      Jedno jest pewne: LPR nie jest ani na katafalku, jak obwieszczano wszem i
      wobec, ani nie została pożarta, ani nie zanikła. Jest - owszem - poobijana, ale
      nie pokonana. I w tym jest nasza nadzieja. Polsce potrzebna jest nowoczesna
      formacja narodowa, na chrześcijańskich i konserwatywnych wartościach zbudowana,
      która swoje siły oddaje w służbę polskim rodzinom. Taka formacja polityczna
      będzie w przyszłości siłą rządzącą.

Optymista, szkoda, że nic nie napisał o swoim wyniku w Warszawie.
      • sabeena Re: 4 P 14.11.06, 15:27
        Tez bym go czytywala namietnie.
        Ale jakos nie moge.
        Cofa mnie sie.
      • drzejms-buond Re: 4 P idol-wizjoner 14.11.06, 15:28
        "Polsce potrzebna jest nowoczesna
        formacja narodowa, na chrześcijańskich i konserwatywnych wartościach zbudowana,
        która swoje siły oddaje w służbę polskim rodzinom."

ale komu ona jest potrzebna?
        Twórcom? tej garstce fanatyków?
        potrzebna do czego?

• drzejms-buond Re: 4 P biedny idol 01.12.06, 12:32
          "Afera wybucha, bo jakaś młoda panienka, pewnie naiwna, poszła z kolegami (a
          może za kolegami?) na imprezę, gdzie lał się alkohol i śpiewano nieznane dla
          niej przyśpiewki, coś tam palono."
          robia nagonkę ale z jakiego powodu???
          z jakiego?
          hmmm.........

ciekawe co to takiego tam palono?
          niech no przypomnę sobie..co to było? nie no na pewno to nie był symbol "myśli"
          nacjonalistycznej..nieee...
          • drzejms-buond Re: 4 P biedny idol 01.12.06, 12:34
            p.s.
            "Najbardziej boli mnie fakt, że nikt teraz już nie widzi tej codziennej,
            żmudnej, ofiarnej pracy setek młodych dziewcząt i chłopców, którzy zaangażowani
            w Młodzież Wszechpolską poświęcają swój czas na systematyczną lekturę dobrej
            wychowawczej książki, organizują tysiące prelekcji w szkołach i wynajętych
            salkach o patriotyzmie, historii, kulturze, katolickiej etyce, życiu rodzinnym;
            którzy formują się w wartościach świętych i niezmiennych tj honor, uczciwość,
            wierność, prawda, wolność, tradycja, wiara, rodzina, odpowiedzialność; którzy w
            ciągu roku potrafią dobrze zorganizować kilkadziesiąt obozów i konferencji
            szkoleniowych o tym jak godnie i szlachetnie służyć drugiemu człowiekowi; którzy
            opiekują się starymi seniorami Ruchu Narodowego, ludźmi niegdyś katowanymi i
            prześladowanymi przez nazistów i komunistów; którzy wierzą w Polskę i tak bardzo
            ją kochają, że nie do pomyślenia jest dla nich emigracja; którzy mają motywację
            jedną - być dobrym człowiekiem i ofiarnym patriotą, by lepiej służyć Ojczyźnie;
            którzy mimo swojej niewdzięcznej pracy, ciągłego szkalowania w mediach,
            urządzanych nagonek, wyszydzania i po prostu dziennikarskiego gnojenia - są
            pełni zapału do pracy i do działalności. Nasi przeciwnicy myślą, że mogą nas
            zaszczuć. Mylą się, oni tych młodych ludzi hartują."

jakbym ulotkę PPRu czytał
            • drzejms-buond Re: 4 P idol w kalumniach 04.12.06, 15:16
              sie nam idol wkurzył:
              "
              Ale na tym zdjęciu też jest kilku młodych, krótko ostrzyżonych ludzi. I wszystko
              jasne: nazizm! W Polsce wreszcie znaleźliśmy dowody na współudział w
              Holocauście! I kto to ogłasza? W pierwszej linii koncern medialny niemiecki, a
              zaraz za nim TVN i Michnika sfora. Dariusz Prosiecki z głosem mentora! Larum! -
              w Faktach woła. Pospolite gnidy, sprzedajne prostytutki. Gorzej - robią aferę z
              niczego, by pogrążyć Polskę. By nas oszkalować przed światem. By dać argumenty
              naszym przeciwnikom. Przeciwnikom Polski. To nie są zwykłe prostytutki. To
              volksdeutsche!"

wesołych świąt!
              • drzejms-buond Re: 4 P idol emigruje wewnętrznie 11.12.06, 11:40
                jestem od dawna zdania, że każdy dorosły człowiek, o ile poważnie traktuje swoje
                życie duchowe i moralne, powinien raz do roku odbyć rekolekcje, najlepiej
                wyjazdowe, kilkudniowe, zamknięte. W tym zaganianym świecie, pełnym taniej
                sensacji, plotek, oszczerstw, sprzedawania własnej duszy dla sławy i pieniędzy,
                w świecie obłudy i cynizmu, aby nie dać się ponieść fali zła i zgorszenia -
                trzeba znaleźć czas na modlitwę, refleksję, duchowy dystans wobec świata (patrz:
                www.fitnessduchowy.pl ).

==========
                czytaj: po fali ataków uciekłem przed mediami
                ==========
                Myśl 1. Jednym największych dóbr w tym życiu jest łaska jasnego widzenia drogi
                (życiowej).
                ==========
                czytaj:oślepiła mnie jasność idei młodzieży wszechpolskiej
                ==========
                Drugim jest posiadanie takiej osoby, która może pomóc nam pozbyć się naszych
                błędów i powrócić na właściwą drogę.
                ========
                taka rolę pełni w jego życiu MICHNIK
                ========

Myśl 2. Po Bogu najważniejsza dla mężczyzny jest jego żona. Dojrzały, wiarygodny
                i odpowiedzialny mężczyzna powinien być gotów traktować swoją żonę jako
                najdroższą mu osobę i skarb, droższą niż praca, przyjaciele, swoi rodzice, a
                nawet własne dzieci. Miłość do żony oprócz tego, że powinna być wierna, uczciwa
                i dozgonna, może być opisana bardzo konkretnymi słowami: lojalność, poświęcenie,
                przyjaźń, łagodność, troskliwość, zaufanie.
                ==========
                zwracam uwage na słowo: POWINIEN
                ==========
                jak ta baba z nim wytrzymuje?
                ==========

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka