Dodaj do ulubionych

Zakazany profil premiera

03.11.06, 10:36
"Podczas wczorajszej konferencji w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów
fotoreporterzy zostali poinformowani o tym, że nie mogą robić premierowi zdjęć
z profilu. - Bo takie są ustalenia - powiedział dziennikarzom pracownik biura
prasowego rządu. Czyje? Tego nie dowiedzieli się ani fotoreporterzy, ani
"Dziennik", który pisze dzisiaj o "zakazanym profilu" premiera."

tiny.pl/r5tl

Ja, to w ogóle proponuję, by wprowadzić (ze względów bezpieczeństwa
estetycznego) całkowity zakaz fotografowania premiera (prezydenta też -
to się rozumie samo przez się)!
Zamiast premiera należy fotografować, specjalnie wybranego w ogólnopolskim
castingu, "medial-premiera", tak, by wizerunek władcy budził najszczersze
uczucia patriotyczne (zamiast odruchu "W").
Obserwuj wątek
    • a000000 Re: Zakazany profil premiera 03.11.06, 11:12
      hehehe, pani minister Gilowska też ma wątpia co do własnego profilu....

jakby to był casting do melodramatu.....
      • forumisko obłęd antypisowski 04.11.06, 00:01
        "Premier zdementował informację podaną przez przez dzisiejszy "Dziennik",
        według którego od wczoraj nie można robić zdjęć Jarosławowi Kaczyńskiemu z boku.
        Premier zapewnił, że nie ma takiego zakazu. Na dowód, że on sam nie ma nic
        przeciwko robieniu zdjęć z boku, zaprezentował swój lewy i prawy profil."

I co? i łyso - przeciwnikom PiSu

wiadomosci.onet.pl/1428058,11,item.html
        • stephen_s Re: obłęd antypisowski 04.11.06, 00:13
          > I co? i łyso - przeciwnikom PiSu

A od kiedy to "Dziennik" zalicza się do grona "przeciwników PiSu", mój panie?
          Przecież to prawicowa gazeta...
        • jurek_s Obłęd? Ale czyj? 04.11.06, 00:55
          forumisko napisał:

> "Premier zdementował informację podaną przez przez dzisiejszy "Dziennik",
          > według którego od wczoraj nie można robić zdjęć Jarosławowi Kaczyńskiemu z boku
          > .
          > Premier zapewnił, że nie ma takiego zakazu. Na dowód, że on sam nie ma nic
          > przeciwko robieniu zdjęć z boku, zaprezentował swój lewy i prawy profil."
          >
          > I co? i łyso - przeciwnikom PiSu

"...fotoreporterzy zostali poinformowani o tym, że nie mogą robić premierowi
          zdjęć z profilu. - Bo takie są ustalenia - powiedział dziennikarzom pracownik
          biura prasowego rządu..."

Czyli, po prostu, Kaczor Ważniejszy zrozumiał śmieszność swych postanowień
          i chyłkiem się z nich wycofał, zostawiając całą tę żabę do zjedzenia swym
          współpracownikom... To im jest teraz chyba naprawdę łyso. Za sprawą Małego
          Cezara wyszli na idiotów... :-))
          • sion2 Re: Obłęd? Ale czyj? 06.11.06, 19:51
            jurek_s napisał:

>
            >
            > "...fotoreporterzy zostali poinformowani o tym, że nie mogą robić premierowi
            > zdjęć z profilu. - Bo takie są ustalenia - powiedział dziennikarzom pracownik
            > biura prasowego rządu..."
            >
            > Czyli, po prostu, Kaczor Ważniejszy zrozumiał śmieszność swych postanowień
            > i chyłkiem się z nich wycofał, zostawiając całą tę żabę do zjedzenia swym
            > współpracownikom... To im jest teraz chyba naprawdę łyso. Za sprawą Małego
            > Cezara wyszli na idiotów... :-))
            >
            >
            >
            >

nie no jasne, o czym takim jak kaczka dziennikarska swiat naszych mediow
            zupelnie nie slyszal...
            taaa... zupelnie jak z tym sensacyjnym wątkiem stepha ze Giertych za panstwowe
            pieniadze cche kazdej szkole kupic zbior dziel Jana Pawla II, ktory to news
            zostal zdementowany przez samo ministerstwo po kilku godzinach..
            • forumisko Re: Obłęd? Ale czyj? 06.11.06, 20:02
              O to właśnie chodzi żeby do wszystkich wiadomości nie podchodzić w każdym
              przypadku poważnie a każdą wiadomość weryfikować zanim się o niej dyskutuje.
            • stephen_s Re: Obłęd? Ale czyj? 06.11.06, 20:56
              > nie no jasne, o czym takim jak kaczka dziennikarska swiat naszych mediow
              > zupelnie nie slyszal...

Sion, a nie przychodzi Ci do głowy możliwość, że ktoś z nadgorliwych podwładnych
              premiera coś takiego wymyślił?

Ja wierzę, że Kaczynski tego nie wymyślił, ale jego doradcy medialni - czemu nie?
              • forumisko Re: Obłęd? Ale czyj? 06.11.06, 21:18
                > Ja wierzę, że Kaczynski tego nie wymyślił, ale jego doradcy medialni - czemu
                > nie?

Nie sądzę. Teraz wszyscy przyglądają się premierowi z profilu i oceniają czy
                wychodzi korzystnie czy nie. Przynajmniej słyszałem takie uwagi.
                • stephen_s Re: Obłęd? Ale czyj? 06.11.06, 21:28
                  > Nie sądzę.

Ale czemu nie? Kaczyński ma swoich ludzi od wizerunku - czemu wykluczacie, że
                  któryś z tych ludzi się zagalopował?

I naprawde, nie róbcie z tego newsa jakiegoś przejawu histerii antyPiSowskiej,
                  bo ten news pochodzi z "Dziennika", który zwykle jest proPiSowski...
                • jurek_s Re: Obłęd? Ale czyj? 06.11.06, 23:31
                  forumisko napisał:

> Nie sądzę. Teraz wszyscy przyglądają się premierowi z profilu i oceniają czy
                  > wychodzi korzystnie czy nie.

"Korzystnie" - ten przysłówek w ocenie wyglądu Kaczorów zupełnie nie znajduje
                  zastosowania. :-))
            • jurek_s Re: Obłęd? Ale czyj? 06.11.06, 23:29
              sion2 napisała:

> nie no jasne, o czym takim jak kaczka dziennikarska swiat naszych mediow
              > zupelnie nie slyszal...

Słyszał, słyszał, ale od ponad roku kaczka dziennikarska jest u nas (czyli w IV
              RP) zakazana, jako jedna z aluzyjnych form wyszydzania najwyższych władz
              partyjnych i państwowych... ;-))
    • fnoll na forum "kraj" już ktoś dziękował premierowi... 06.11.06, 21:54
      ...za to, że jego profil uśmiercił mu teściową ;)

mnie ciekawi, który z profili premiera jest bardziej zabójczy - ten lewy, czy
      ten prawy?
    • kochanica-francuza MNie tam gęba Kacza 06.11.06, 23:17
      nie budzi odruchu "W".

PS. Powyższe nie znaczy automatycznie, że jestem zaprzysięgłą wielbicielką
      PiS-u. Nie lubię PiS-u, ale nie lubię pewnych form jego "krytyki".Wiem, że
      niektórym trudno to zrozumieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka