fantka 25.12.06, 08:39 właśnie zjadłam karpia w galarecie, mam ochotę na coś jeszcze, bo tyle smakowitości na stole i w lodówce... zważę się po świętach ;( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fantka Re: obżarstwo świąteczne 25.12.06, 08:48 czerwoną herbatkę sobie zrobiłam, oszukuję i rozgrzeszam się w ten sposób Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: obżarstwo świąteczne 25.12.06, 10:05 Jedz ryby, najlepiej pieczone w folii lub w galarecie, unikaj smażonych; pij dużo niegazowanej wody (szklanka wody na początku jedzenia to jeden ze sposobów na oszukanie żołądka); zaczynaj posiłek od warzyw lub sałatek, które wypełnią żołądek i spowodują, że mniej zmieści się tuczących świątecznych smakołyków; ogranicz spożywanie pieczywa; wybieraj tylko chude mięsa i wędliny; na deser wybieraj owoce lub sałatki owocowe, unikaj ciast, kremów i lodów; zrezygnuj z mocnych alkoholi na rzecz kieliszka czerwonego wina; nie podjadaj między posiłkami, a jeżeli już to orzechy np. włoskie; nie dosalaj potraw, zamiast soli stosuj zioła. choinka.interia.pl/info/infid/848631/subpage/wiadomosci Odpowiedz Link Zgłoś
zla.babka Re: obżarstwo świąteczne 25.12.06, 11:08 a ja uwielbiam jeść w święta, właśnie zjadłam barszcz z uszkami i idę na rybkę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: obżarstwo świąteczne 25.12.06, 11:17 Witaj Babko! Myślę że ten nick to trochę prowokacja, bo na pewno zła nie jesteś :) złe babki nie lubią barszczu z uszkami ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
zla.babka Re: obżarstwo świąteczne 26.12.06, 09:17 ten nick oddaje mój charakter całkowicie;-) idę zaraz coś zjeść, bo zgłodniałam;-) Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: obżarstwo świąteczne 26.12.06, 09:18 nie opuszczaj mnie dla tych obżarstw ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: obżarstwo świąteczne 26.12.06, 09:23 przynieś sobie jedzonko do kompa będziesz miała dwoje w jednym ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
zla.babka Re: obżarstwo świąteczne 26.12.06, 09:26 właśnie czekam moja mamusia mi robi śniadanko ale tak poważnie będę musiała się dzisiaj ruszyć i spalić troszkę kalorii Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: obżarstwo świąteczne 26.12.06, 09:32 a co sobie na śniadanko zażyczyłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
zla.babka Re: obżarstwo świąteczne 26.12.06, 09:33 kiełbaski na gorącą, bo barszczyk narazie mi się przejadł;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zla.babka Re: obżarstwo świąteczne 26.12.06, 09:37 nie ale i tak pycha ja znikam jeść:-) życzę miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: obżarstwo świąteczne 26.12.06, 09:39 smacznego Babko Ci życzę i bardzo miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś