Dodaj do ulubionych

którą z babskich gazet wybrać

17.01.07, 12:26
uwielbiam czytać,chociaz przyznaję ze w większości po prostu oglądac babskie
czasopisma,wszystkie sa bardzo podobne ale bardzo lubię je kupować:))
Przyznaje że jednak często nawet w tej samej gazecie tylko szata sie zmienia
(ze względu na porę roku,świeta...itp)a treśc zostaje bardzo podobna...
Jakie gazety preferujecie,ostatnio przekonałam się do ELLe,chociaż troszke
denerwują mnie reklamy kosmetyków,które raczej są dla mnie nieosiąglane(money
money):))ale ogólnie jest lepsza niż olivia itp
Co takiego jest w nas że lubimy po nie sięgać,czyżby kobiety które patrzą na
nas z tych okładek stawały się nami????nie wiem coś w tym jest
Obserwuj wątek
    • sumire Re: którą z babskich gazet wybrać 17.01.07, 12:35
      nie wiem. we mnie wobec tego nie ma nic, bo nie czytam babskiej prasy w ogóle,
      zupełnie. nie czuję takiej potrzeby, poza tym ociupinę mnie drażni retoryka
      tych pism. właściwie to kupuję tylko 'Politykę', 'Przekrój' i zestaw
      dzienników. wszystko inne czytam w internecie.
      jak rezydowałam po drugiej stronie kanału La Manche, czasami sobie
      kupowałam 'Vogue' - ale u nas niestety nie ma i raczej długo nie będzie niczego
      podobnego.
      • prabucianka Re: którą z babskich gazet wybrać 17.01.07, 12:44
        Ja rowniez jedynie Polityke, Tygodnik Powszechny i Wyborcza, czasami Rzepe tez,
        okazjonalnie Dziennik.
        Ostatnio u tesciowej czytalam Zwierciadlo i poczulam...hmmm... zazenowanie.
        Ale ja w tym temacie dziwna jestem.W ogole mnie takie pisma nie kreca.
        • sumire Re: którą z babskich gazet wybrać 17.01.07, 13:12
          ano... może to dlatego, że ja mam dość mocno określone zainteresowania, toteż
          czytanie o wszystkim i o niczym nie bardzo mnie pasjonuje :) jeśli już, wolę
          sobie kupić konkretne pismo o podróżach, konkretne pismo o sporcie, konkretne o
          muzyce etc. bo kiedy czytam w babskiej gazecie o czymś, co mnie kręci,
          przeważnie się złoszczę, że temat potraktowany po łebkach. poza tym ja nie
          pasuję do obrazka mimozy z aktówką i wypielęgnowanymi pazurkami, której
          życiowym marzeniem jest jednoczesne wychowywanie trójki pięknych dzieci,
          piastowanie stanowiska prezesa i weekendowe leżenie w spa ;)
    • guapisima Re: którą z babskich gazet wybrać 17.01.07, 12:50
      Ja z kolei lubie babskie pisma, tyle ze ja wlasnie lubie reklamy kosmetykow ze
      wzgledow zainteresowan zawodowych. Co do tresci, to niestety pozostawia ona
      sporo do zyczenia i zauwazylam, ze "wyroslam" z niektorych pism. Kiedys np.
      bawil mnie Cosmopolitan, teraz mnie drazni. Kilka lat temu polubilam z kolei
      Twoj Styl. W ogole to mam wrazenie, ze albo te czasopisma nie do konca trafiaja
      w swoja grupe docelowa, albo ja jestem zbyt dojrzala;-P.

"There are no ugly women, only lazy ones"
      Helena Rubinstein
    • malawaszka0 Re: którą z babskich gazet wybrać 17.01.07, 13:22
      Hmm po przeczytaniu waszych wypowiedzi mogę stwierdzić że...no nie za bardzo
      konkretne mam te swoje zainteresowania że szmatławcami się interesuje:))ale
      grunt to być szczerym wobec siebie i jakis wewnętrznych potrzeb-nawet pomimo
      tego że czasem mam ochotę obejrzeć np.:"na wspólnej":)))pozdrawiam wszystkie
      kobietki
      • ewelina23-20 Re: którą z babskich gazet wybrać 17.01.07, 13:24
        malawaszka0 napisała:

> Hmm po przeczytaniu waszych wypowiedzi mogę stwierdzić że...no nie za bardzo
        > konkretne mam te swoje zainteresowania że szmatławcami się interesuje:))ale
        > grunt to być szczerym wobec siebie i jakis wewnętrznych potrzeb-nawet pomimo
        > tego że czasem mam ochotę obejrzeć np.:"na wspólnej":)))pozdrawiam wszystkie
        > kobietki
      • sumire Re: którą z babskich gazet wybrać 17.01.07, 13:33
        no właśnie, szczerość wobec siebie - jako pasjonatka awiacji i sztuk walki
        niewiele dla siebie znajdę w Twoim Stylu, sama przyznasz :) nie pasuję do ich
        linii programowej, co nie znaczy, że bronię innym takiej lektury, każdemu
        podług potrzeb. IMHO można wydać lepiej i ciekawiej 7 złotych, ale to tylko mój
        pogląd.
        • prabucianka Re: którą z babskich gazet wybrać 17.01.07, 13:36
          No wlasnie, kwestia precyzji zainteresowan.
          A u mnie zainteresowanie polityka jest duze i kwestiami spolecznymi.
          Natomiast jesli chodzi o babskie gazety, to jest takze kwestia tego, ze jako
          psycholog nie toleruje psychologicznych uproszczen a babskie gazety sa ich
          pelne..
      • guapisima Re: którą z babskich gazet wybrać 17.01.07, 13:41
        malawaszka0 napisała:

> Hmm po przeczytaniu waszych wypowiedzi mogę stwierdzić że...no nie za bardzo
        > konkretne mam te swoje zainteresowania że szmatławcami się interesuje:))ale
        > grunt to być szczerym wobec siebie i jakis wewnętrznych potrzeb-nawet pomimo
        > tego że czasem mam ochotę obejrzeć np.:"na wspólnej":)))pozdrawiam wszystkie
        > kobietki

Ja tam bym sie nie przejmowala. Tez lubie te pisma od czasu, "na wspolnej"
        wprawdzie nie ogladam, ale "m jak milosc" od czasu do czasu juz tak. Poza tym
        mnie np. interesuja rzeczy zwiazane z sytuacja kobiet (bardzo szeroko
        rozumiana), wspolczesnym stylem zycia i w ogole coraz wiecej zjawisk
        spolecznych, te czasopisma w pewien sposob obrazuja niektore z tych rzeczy i
        jako takie "materialy zrodlowe" je traktuje. Oczywiscie nierzadko z
        przymrozeniem oka.
        • prabucianka Re: którą z babskich gazet wybrać 17.01.07, 13:54
          A wiecie co, mysle ze jak ktos lubi, to te gazety sa ok, grunt to ich nie brac
          zbyt powaznie.
          Natomiast musze Wam powiedziec, ze gazeta ktora mnie juz absolutnie doprowadza
          so szalu sa Wysokie Obcasy. Wciskaja wizje swiata, ze szok!
          • guapisima Re: którą z babskich gazet wybrać 17.01.07, 14:01
            Hmm.. ja tez raczej jej nie lubie. Czasami znajdzie sie jeden artykul, ktory
            mnie zainteresuje, ale to stosunkowo rzadko. Gdy juz nie mam nic innego, w WO
            czytam listy od czytelnikow - to ze wzgledow wymienionych w poscie troche
            wyzej:-)
            • prabucianka Re: którą z babskich gazet wybrać 17.01.07, 14:06
              tez czytam listy czytelnikow;) wtedy mozna zobaczyc te rozne spojrzenia:)
              • sumire Re: którą z babskich gazet wybrać 17.01.07, 14:17
                mam podobnie, oj, podobnie :) do WO podchodzę z dużym dystansem, odkąd
                wytropiłam powalające byki geograficzne w artykułach o Śląsku i Krakowie - i
                chociaż to było dość dawno temu, nadal nie mogę im tego wybaczyć, jako
                Ślązaczka mieszkająca w Kraku żywię urazę ;)
                nie jestem chyba najlepszym czytelnikiem - wrednym, pamiętliwym, gotowym
                sprawdzać dane w encyklopedii... no, postrach :)
                • prabucianka Re: którą z babskich gazet wybrać 17.01.07, 14:26
                  No, dla mnie gwozdz do trumny to byl artykul o doroslych dzieciach
                  rozwiedzionych rodzicow, gdzia zacytowali moja wypowiedz z jakiegos forum w
                  kretynskim kontekscie.
                  A artykul byl tak uproszczony, ze az nie moglam uwierzyc!
                  Od tego czasu mam do tej gazety malo powiedziane duzy dystans.
    • mroofka2 Re: którą z babskich gazet wybrać 17.01.07, 14:19
      nie czytam babskich;)
      nie podpowiem;)
    • nerri Re: którą z babskich gazet wybrać 17.01.07, 16:05
      Żeby nie wkazać się hipokryzją...kupuje czasem jakieś babskie pisemka...ale
      raczej wabią mnie przepisy na czekoladowe ciasta :)
      Nie lubie ich...kiedyś czytałam Jestem ale to byyło 6 lat temu i nie wiem czy
      ono jeszcze jest;)
      Z gazet czytam Wprost i Polityke i wysokie obcasy w pracy...ale to raczej dla
      zabicia nudy:)No i czasem Metro w autobusie:)
      Lubie Detektywa...ale to raczej nie jest babskie pismo;)

Jesli chcesz,żeby coś polecić...lepiej kupić i poczytać książkę...tak moim
      zdaniem:))
      • sanyu Re: którą z babskich gazet wybrać 17.01.07, 19:11
        Joy, Olivia, Claudia :) to chyba tyle.
    • maja8549 Re: którą z babskich gazet wybrać 18.01.07, 01:21
      och ja uwielbiam elle deco... moge przegladac codziennie przy sniadaniu...a do
      czytania wyborcza i tygodnik w necie bo nie lubie tego duzego formatu
    • monalajza Twoj styl 18.01.07, 13:50
      uwielbiam zaczytuje sie, rozmowy na poziomie bez niepotrzebnego szpanerstwa.,..na wieczory:)
      • frrancuzeczka Re: Twoj styl 20.01.07, 21:23
        Nie podpowiem, nie czytam babskich pism. Irytują mnie pod wieloma względami i
        szkoda mi 10zł na coś co przejrzę, przeczytam w godzinę o odlożę.
        • nati.82 Re: Twoj styl 21.01.07, 10:40
          A ja czytam Twój Styl, żeby się odmóżdzyć, odchamić, po całtym tygodniu w pracy
          lubię w weekend usiąść na kanapie z kawką i gazetką...
          • m.garstka . 21.01.07, 17:20
            A ja od niedawna czytam Joy...Cosmo powoli zaczyna mnie drażnić...Dlaczego?
            jest studenckie i fajne,ale ciężko dostać...
            • mini19 Cosmo 21.01.07, 20:11
              Ja od kilku dobrych lat czytam Cosmo i jestem z niego zadowolona, chociaz
              zauważam, że tematy zaczynają byc podobne:/Może czas pomysleć o jakimś innym
              piśmie. Zobaczymy. P.S Kalendarze sa rewelacyjne;)
              • normalna_ja Re: Cosmo 21.01.07, 20:38
                Jako podlotek 'Filipinkę' - rewelacyjna była. Potem zeszła na psy.
                Jako dziewczę trochę starsze - na początku lo 'Jestem'. Również miło wspominam.
                Jako licealistka pełną gębą - 'Cosmo' - by się podszkolić. Zaprzestałam je
                kupować, gdy przejrzałam na oczy - w każdym numerze to samo, tylko ubrane w inne
                słowa. Moim zdaniem to miesięcznik mający na celu zrobienie z kobiet 'maszynek
                do seksu'. I koszmarnie drogi.
                Teraz, jako studentka, 'Voyage', rzadziej 'Podróże', 'Twój Styl' raz na kilka
                miesięcy, ale tam też nic nie ma, oprócz fajnych próbek.

A jeśli coś polecić, to właśnie TS, przynajmniej jest gruby i ma sporo artykułów :)
            • frrancuzeczka Re: . 23.01.07, 16:23
              A co to znaczy że Cosmo jest studenckie?
    • pauzalka Re: którą z babskich gazet wybrać 23.01.07, 17:43
      Czytałam "Twój Styl", ale kilka miesięcy temu przerzuciłam się na pismo "Pani", szkoda że tak późno. Z racji tego, że jestem mamą, kupuję też dużo gazet dzieciowych.
    • lounger Re: którą z babskich gazet wybrać 26.01.07, 21:03
      nie wiem czy tytuł ma znaczenie Wg mnie w (prawie) każdym "kobiecym"
      czasopiśmie wałkują te same tematy (wystarczy spojrzeć na okładki) Nawet
      dodatkami zdarza im się dublować ;)
      • guapisima Re: którą z babskich gazet wybrać 26.01.07, 21:15
        lounger napisała:

> nie wiem czy tytuł ma znaczenie Wg mnie w (prawie) każdym "kobiecym"
        > czasopiśmie wałkują te same tematy (wystarczy spojrzeć na okładki) Nawet
        > dodatkami zdarza im się dublować ;)

Jeśli chodzi o te dodatki, to ktoś z któregoś wydawnictwa sam nam się przyznał
        na jakimś spotkaniu - jak się nie sprzeda z jednym tytułem, to po kilku
        miesiącach dodaje się to do innego tytułu tego samego wydawnictwa.
        • lounger Re: którą z babskich gazet wybrać 26.01.07, 21:19
          dlatego nie kupuję ani czasopism ani dodatków :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka