Gość: dzyt IP: cache:* 14.04.03, 14:09 Wtorki, które mogłaby Maryjka polubić :)))))))))))))) mamy już dwa: 1) ur.Mathi 2) "Podkoziołek" lub "Ostatki" lub jeszcze inna nazwa ostatniego dnia karnawału 3) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maryjo2 Re: PILNIE POSZUKIWANE !!! 14.04.03, 14:18 Psssst, dzytko! Bardzo sympatyczny jest ten wątek, ale jakby nie udało się nic znaleźć, to nie szkodzi. Zawsze lepiej lubić dwa wtorki, niż żadnego. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzyt starałam się... IP: cache:* 14.04.03, 14:22 gdybym urodziła się we wtorek, to miałabyś jeszcze jeden powód, ale niestety jestem z soboty... :))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
maryjo2 Re: starałam się... 14.04.03, 14:26 To i tak lepiej niż ja! Jestem niedzielna :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzyt Re: starałam się... IP: cache:* 14.04.03, 14:35 ja jestem Wielko-sobotnia :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzyt ale... IP: cache:* 14.04.03, 14:43 w tym roku urodzinki miałam we wtorek :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: ale... 14.04.03, 14:45 czyli jest dobry powód do polubienia wtorku :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzyt co nie... IP: cache:* 14.04.03, 14:53 każdy powód jest dobry jeśli jest prawdziwy i nikogo nie krzywdzi, a im więcej wtorków tym lepiej, bo będziesz radosna we wtorki... Odpowiedz Link Zgłoś
maryjo2 Re: a nie... 14.04.03, 15:01 wystarczy, że będę tak radosna we wtorki, jak sie tylko da, mimo, że ich nie lubię?? Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: nie myśl, że to wtorek, Maryjko :)) 14.04.03, 15:07 i będziesz radosna :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mathildae Re: PILNIE POSZUKIWANE !!! 14.04.03, 15:34 jeden z moich dyrektorow, twierdzil, ze skoro uordzil sie w poniedzialek tzn., ze w kazdy poniedzialek moze obchodzic urodziny;) idac tym tokiem rozumowania... 3) w tym roku sa 52 wtorki - kazdy z nich to moje potencjalne urodziny. reasumujac; masz Maryjko 52 powody by lubic wtorki;))) Odpowiedz Link Zgłoś
mathildae Re: urodzeni od niedzieli do wtorku;) 14.04.03, 15:41 W astrologii hinduskiej przywiązuje się duże znaczenie do dnia tygodnia, w jakim urodziło się dziecko. Nie zastąpi to oczywiście precyzyjnego horoskopu, ale może być dodatkową wskazówką, a nawet motywem przewodnim. Urodzeni w niedzielę nie lubią się przemęczać. Znacznie lepiej czują się wydając dyspozycje innym. Tak jakby zostali stworzeni do wyższych celów. To urodzeni władcy - górują nad tym, co pospolite. W ich wyglądzie i postępowaniu kryje się durna, a nawet pycha. Lubią błyszczeć i narzucać swój punkt widzenia. Nie sądźmy ich jednak zbyt surowo. Potrafią wykazać się szlachetnością i oddaniem, szczodrobliwością i odwagą. Płomienni i wierni w miłości wydają się promieniować ciepłem i wewnętrzną siłą. Natura obdarzyła ich wyjątkowym magnetyzmem. Stąd umiejętność zjednywania ludzi i dobroczynny wpływ na otoczenie. Stać ich na wiele, ale potrzebują sukcesów. Muszą być podziwiani. Patronuje im Słońce. Poniedziałkowe dzieci pozostaną dla nas zagadką. Trudno za nimi nadążyć, bo same nie wiedzą, o co w tym wszystkim chodzi. Mają niewątpliwe zadatki na artystów. Silny wpływ Księżyca decyduje o niezwykłej delikatności i umiejętności współodczuwania. Obdarza łagodnością, subtelnym wdziękiem ciałem „z samych okrągłości". Ich małe, pulchne dłonie o krótkich palcach wciąż wydają się dziecięce, pomimo upływu lat. Urodzeni w poniedziałek wchodzą w dorosłość nie tracąc twórczej wyobraźni dziecka i ciekawości świata. Są zmienni jak Księżyc, a przez to niepewni, słabi i drażliwi. Spala ich wewnętrzny niepokój. Łatwo ulegają wpływom. Czerpią siłę z kręgu bliskich ludzi, rodziny i z tradycji. Dzieci urodzone we wtorek (ja, ja, ja!!!:))) mogą być nieposłuszne, wojownicze, niezwykle dynamiczne i w sumie niełatwe. Trudno je podporządkować. Lubią mieć rację i postawić na swoim. Nie zniosą porażki, patronuje im przecież Mars. Same sięgają po to, czego pragną, nie pytając innych o zdanie. Są odważne. Potrafią walczyć o swoje i rzadko ustępują przeciwnikom. Ich żywiołem jest materia. Znają praktyczną wartość rzeczy i pieniędzy. Ambitne i silne zrobią wiele, by zdobyć sukces i majątek. Brak im jednak rozwagi, mądrości i wytrwałości. Szukają przeciwnika, bo cieszy ich samo zwycięstwo. Nie zabraknie mi siły przebicia. Dom rodzinny powinien nauczyć ich miłości, szacunku dla wiedzy, mądrości i piękna. Odpowiedz Link Zgłoś
mathildae Re: urodzeni od srody do soboty;) 14.04.03, 15:57 Urodzeni w środę są dociekliwi i pełni wątpliwości, a właściwa im zdolność rozróżniania umożliwia trafną ocenę rzeczy i zjawisk. Zadają mnóstwo pytań. Chcą wiedzieć wszystko dokładnie i do końca. Niczego nie biorą na wiarę. Dla nich liczą się informacje i fakty poparte właściwą argumentacją. Lubią się uczyć i podróżować. Łatwo przyswajają i przekazują informację. Są ruchliwi, niespokojni, żądni wrażeń i nowości. Nie mają problemów z nawiązywaniem znajomości i przystosowaniem do otoczenia. Wszędzie czują się dobrze. Błyskotliwość, elastyczność, ciekawość świata zjednuje im sympatię ludzi. Mogą liczyć na sukcesy w pracy umysłowej i w interesach. Patronuje im Merkury, a naszym zadaniem jest porządkowanie doświadczeń i wiedzy, by znaleźć w tym wszystkim sens. Czwartek to wyjątkowy dzień, bo patronuje mu Jowisz, zapewniając obfitość i szczęście. Zanim ruszy koło fortuny i sięgniemy po nagrodę, warto się chyba zastanowić, czego naprawdę pragniemy. Warunkiem niezbędnym dla spełnionego i udanego życia jest przecież świadomość celu. Człowiek obdarzony taką świadomością może być mistrzem dla innych. I na tym właśnie polega zadanie urodzonych w czwartek. Dobroczynny wpływ Jowisza czyni z nich źródło siły i spokoju. Mogą liczyć na opiekę opatrzności. Są wyrozumiali, sprawiedliwi i życzliwi. Ich wadą jest przesadny entuzjazm i skłonność do nadmiaru. Zadaniem rodziców jest umiejętne przystrzyżenie owej gigantomanii. Piątkowym dzieciom patronuje Wenus, obdarzając je miłością, szczęściem i bogactwem. Natura uczyniła z nich źródło harmonii i piękna. Nic dziwnego, że urodzeni w piątek wnoszą radość, dobrobyt i spokój, gdziekolwiek się pojawią. Są łagodni, mili, urodziwi, pełni wdzięku, uzdolnieni artystycznie i przyjaźnie nastawieni do wszystkiego, co żyje. Mają ogromną intuicję nie tylko w sztuce, lecz również w sprawach finansowych. Wiedzą, co zrobić lub powiedzieć, by przywrócić zburzony ład. Dom rodzinny powinien być dla nich szkołą rozsądku i wytrwałości, bo inaczej zatracą się w przyjemnościach. Sobotnie dzieci cechuje powaga i nieufność. Jeśli obserwujemy grupę bawiących się rówieśników, to jest prawie pewne, że pozostający na uboczu nieśmiały i wystraszony malec urodził się w sobotę. Patronuje mu Saturn, czyniąc go refleksyjnym, zapatrzonym w głąb własnych myśli i doznań. Nie jest zbyt optymistycznie nastawiony do świata i ludzi. Brakuje mu wiary w siebie, dynamiki i siły przebicia. Z zasady trzyma się na dystans i ma trudności z wyrażaniem uczuć, dlatego też niesłusznie posądza się go o nieżyczliwość. Ambicja i wytrwałość decydują o sukcesach w drugiej połowie życia. To dziecko potrzebuje dużo miłości, zabaw, przyjemnego otoczenia i pochwał, by nauczyć się cieszyć i śmiać. Odpowiedz Link Zgłoś