fantka 20.02.07, 17:54 chociaż Wam nie smakowały? ale było to na przykład na pierwszej wizycie u przyszłych tesciów, i nie wypadało odmówić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fantka Re: jakie dziwne potrawy jedliście ?? 20.02.07, 18:22 ja u teściowej owsiankę na sniadanie z uśmiechem jadłam, chociaż z trudem przechodziła mi przez gardło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
skorpionica11 Re: jakie dziwne potrawy jedliście ?? 20.02.07, 18:25 współczuje ehhhehee ja u niedoszłej tesciowej jadłam kanapki i dobre obiadki ehehe a z rana Tesc niedoszły robił mi kawke :P:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: jakie dziwne potrawy jedliście ?? 20.02.07, 18:27 tą owsiankę to teściowa z dobrego serca serwowała mi na śniadanko Odpowiedz Link Zgłoś
skorpionica11 Re: jakie dziwne potrawy jedliście ?? 20.02.07, 18:32 wiesz w sumie normalni ludzie to sie pytaja gosci co by zjadł i wiadomo ze zazwyczaj jada sie kanapki ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: jakie dziwne potrawy jedliście ?? 20.02.07, 18:39 moja teściowa uważała że nie ma na śniadanie nic lepszego od owsianki, gotowała na mleku zwykłą owsiankę, żadną tam błyskawiczną ;) Odpowiedz Link Zgłoś
broton Re: jakie dziwne potrawy jedliście ?? 20.02.07, 22:52 ... no żabie udka ... u teściów ... i ślimaki .... Odpowiedz Link Zgłoś
gacusia1 I nie smakowaly Ci???? 21.02.07, 03:24 Ja uwielbiam slimaki i zabie udka!!! Nawet przed wczoraj jadlam slimaczki...mniammmm Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Re: jakie dziwne potrawy jedliście ?? 21.02.07, 00:04 Makaron zalany ciepłym kompotem...blechhh...chlapneli mi to na talerze na obiad u rodziny mojego narzeczonego,dokładniej u jego chrzetnego ojca...myślałam,że ze stołka spadne:| P. doskonale widział,co sie dzieje(najpierw zbladłam,potem zrobiłam się czerwona) i dał mi się z tym męczyć...rosło mi w ustach ale jakoś zjadłam:/ Odpowiedz Link Zgłoś
cosminka Re: jakie dziwne potrawy jedliście ?? 21.02.07, 14:14 moze to jakas zupa owocowa byla? feee Odpowiedz Link Zgłoś
gacusia1 Re: jakie dziwne potrawy jedliście ?? 21.02.07, 03:26 Moze nie musialam,ale chcialamsprobowac ostrygi i...myslalam,ze haftne... Smakuje,jak wlasne gluty z nosa podczas solidnego kataru...fujjjj....Jak mozna sie tym zachwycac? ,-))) Odpowiedz Link Zgłoś
cosminka Re: jakie dziwne potrawy jedliście ?? 21.02.07, 14:16 ja kiedys musialam zjesc niby koreczka ale wielkosci 3 palcow, calego z ziarnach koperku i majeranku obtoczonego. A fuuuujjj... Odpowiedz Link Zgłoś
julinka601 Re: jakie dziwne potrawy jedliście ?? 21.02.07, 14:35 Wiem ,że sa amatorzy tej potrawy ale dla mnie czernina byla nie do przełknięcia./u rodziny meża/ Odpowiedz Link Zgłoś
sanyu Re: jakie dziwne potrawy jedliście ?? 21.02.07, 22:30 czernina i flaki przenigdy!! Odpowiedz Link Zgłoś
burykrow Re: jakie dziwne potrawy jedliście ?? 22.02.07, 00:25 Ciekawość pierwszy stopień ku piekłu, całe szczęście że schody te długie ;). Z dziwnych w dalekiej przeszłości zupę owocową - teraz to mi sie ona dziwna nie wydaje. Najdziwniejsza to chyba omol s duszkom w jakieś buriackiej chacie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: jakie dziwne potrawy jedliście ?? 22.02.07, 20:59 burykrow napisał: > Najdziwniejsza to chyba omol s duszkom w jakieś buriackiej chacie:)) Bury co to za potrawa? bo nic z tego nie kumam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gacusia1 Uwielbiam flaczki i czernine!!! jesu...ale bym 24.02.07, 01:59 sobie zjadla...czerninke mojej babci... Odpowiedz Link Zgłoś
aldar1975 Re: Uwielbiam flaczki i czernine!!! jesu...ale by 24.02.07, 13:56 Dawniej ...czernina ....to zupa która mówiła przyszłemu....hmmmm mówiła adoratorowi że ....rodzice nie wyrażają zgody ......zupa z krwi od gęsi ....bardzo smaczna ....na słodko ..... Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: jakie dziwne potrawy jedliście ?? 22.02.07, 20:55 Julinka601 witaj na forum. Czerniny nigdy nie miałam okazji spróbować, ale podobno to wspaniała zupa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
burykrow Re: jakie dziwne potrawy jedliście ?? 23.02.07, 01:25 Ryb" ten jest endemitem bajkalskim choć nie to akurat dziwne bo i tak zasadniczo przypomina śledzia ;) ale to że Buriaci z racji generalnie biedy skąpią na soli podczas konserwowania ryb w beczkach no i po jakimś czasie ryby zaczynają nieco pachnieć. Jak oni to robią że sie nie trują nie wiem, wiem jednak że tak wybornej w smaku ryby to jeszcze nie jadłem a gdybym jeszcze wówczas miał totalny katar to pewnie wylądował bym w raju smakowych rozkoszy ;)). Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: jakie dziwne potrawy jedliście ?? 24.02.07, 18:50 omol s duszkom Bury to tak się te śledzie z zapaszkiem nazywały? Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: jakie dziwne potrawy jedliście ?? 02.03.07, 19:28 dla mnie śledzie mogą być, ale bez zapaszku ;( Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: jakie dziwne potrawy jedliście ?? 09.04.07, 10:11 w te swięta wielkanocne? Odpowiedz Link Zgłoś
skorpionica11 Re: jakie dziwne potrawy jedliście ?? 10.04.07, 14:30 fantka napisała: > w te swięta wielkanocne? dziwne to moze nie a raczej eksperyment żona-kuzyna zrobila de-volaje nie typowe dodala prawdziwki z chlebem (i powiem ze dobre bylo ,choc ja nie lubie grzybów,bo nie bylo az tak czuc tych grzybów ) Odpowiedz Link Zgłoś
wika2810 Re: jakie dziwne potrawy jedliście ?? 10.04.07, 19:20 ja dzisiaj po raz pierwszy spróbowałam kaszę jaglaną, ale to nic w porównaniu z zupą z kaparami, którą kiedyś zaserwowała moja znajoma. Zupa musi być koniecznie na rosole, z kawałkami kurczaka, zielonym groszkiem i zabielona porządną śmietaną. Pyszna, nawet dla niezupiarzy, a takim jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: jakie dziwne potrawy jedliście ?? 10.04.07, 19:31 do kaparów to się jakoś nie mogę przekonać, jak je jem to o nasturcji myślę Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: jakie dziwne potrawy jedliście ?? 11.04.07, 18:42 rodzynki z orzechami i selerem, w proporcji 1 : 1 : 1 Odpowiedz Link Zgłoś
basia9981 Re: jakie dziwne potrawy jedliście ?? 14.04.07, 13:33 Podczas pierwszego obiadu u przyszłych teściów zaserwowano czarninę, które to danie było tam najwyżej notowane. Sęk w tym,że nie u mnie. Jakoś to w siebie wcisnęłam, ale następnym razem odlałam trochę rosołu dla siebie. Dzieciom z początku tłumaczyłam, że to "czekoladowa zupka" i jadły. A jak podrosły, już nie chciały. Tym sposobem czarnina zaczęła znikać z gościnnego stołu. Teściowie nie mieli mi za złe, że nie lubię tego dania, wystarczało, że wzajemnie się lubiliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
wika2810 Re: jakie dziwne potrawy jedliście ?? 15.04.07, 03:27 rany, zapomniałam o czerninie, bo u mnie mówiło się na to czernina. To jedno z fajniejszych wspomnień smakowych jakie zapamiętałam, robiła tę czerninę ciotka Adela, siostra mojego ojca, koniecznie z domowym makaronem i suszonymi gruszkami. Pyszności w pamięci. Jadłam tylko raz, będąc tam z wizytą. Ciekawa czy literacka czarna polewka i czernina mają wspólny rodowód. Ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: jakie dziwne potrawy jedliście ?? 15.04.07, 12:18 More nie napisałaś czy Ci smakowała ta Paella i czy to dobre jest? A czerniny nigdy nie miałam okazji spróbować ale z opisów tej zupy to nie tęsknię za nią, chociaż kaszankę lubię ;) Odpowiedz Link Zgłoś
more.words Re: jakie dziwne potrawy jedliście ?? 14.04.07, 14:04 ja jadłam to... pl.wikipedia.org/wiki/Paella całkiem smaczne :D Odpowiedz Link Zgłoś