05.03.07, 14:38
ma ktoras z was okularki z cylindrami, ile kosztuja same takie szkiełka
jestem przerazona
Obserwuj wątek
    • joasia_85 Re: okulary 05.03.07, 15:37
      miałam założyć właśnie posta odnośnie okularów. Szkła cylindryczne...czyli masz
      astygmatyzm? Tak jak ja :( Dziś kupowałam okulary...w sumie z oprawkami wyniosło
      mnie to dokładnie 371zl :( szkła cylindryczne najtańsze u mnie kosztują 55 zł
      jedno. Jest najzwyklejsze, bez żadnych filtrów, refleksów, itp...Długo nosisz
      okulary? Ja jestem tym przerażona...ja, w okularach?!pozdrawiam
      • frrancuzeczka Re: okulary 05.03.07, 15:43
        I ja byłam dziś u okulisty :/ Przerażona nie jestem, wiem, że powinnam nosić
        okulary, bardzo dużo czytam i głupio robię, że nie dbam o oczy. Pozostaje tylko
        wybór ładnych oprawek, choć jestem prawie pewna, że skończy się to tym, że
        czytac i pisać będę w okularach a po ulicy latać bez. Zresztą od wiosny do
        jesieni nie rozstaję się z przeciwsłonecznymi.
        • goscinnie_ino Re: okulary 05.03.07, 15:54
          mam słaby wzrok od dawna. po tym jak 2 razy w ciągu kilku miesięcy pobiłam
          sobie szkła noszę soczewki. nie jest to najfajniejszy pomysł, bo wieczorem
          chciałoby się położyć do łóżka, pogapić się w tv i w międzyczasie zasnąć, a ja
          musze pamiętać, co by szkła zdjąć (bez nich jestem ślepa :-(((. noszę się z
          zamiarem kupna okularów, ale wiecznie nie mam na nie kasy. tez mam cylindry :-(
        • tynka548 Re: okulary 05.03.07, 15:55
          tak mam astygmatym,a przeraona byłam tym ze przezytałam gdies ze same takie
          szkiełka kosztuja kikaset złotych, ale d la mnie kupienie teraz okularowk to i
          tak spory wydatek
          • joasia_85 Re: okulary 05.03.07, 15:58
            tak jak pisałam...pod warunkiem, że nie będziesz wymyślać udziwnień
            najzwyklejsze cylindry kosztują ok. 50 zł/jedno szkło, a z filtrem Uv ok.100 zł/
            jedno. No tak okulary to naprawdę spory wydatek:( niestety
            • tynka548 Re: okulary 05.03.07, 16:04
              a ceny oprawek jak się wahaja, narazie pewnie kupie najprostse ylindry zawsze
              mozna zmienic
            • nerri Re: okulary 05.03.07, 16:05
              Moje kosztowały 500 zł...ale z oprawkami a te nie były najtańsze:)

W sumie same szkła to wydatek max 200 zł.A można kupić za 100.

Hehehe...dofinansowanie jest śmieszne...z receptą płaci się...5 zł mniej za
              szkło:D
              • nerri Re: okulary 05.03.07, 16:06
                Aha...i lepsze są plastiki niż szklane...trudniej popsuć:D Jak spadną na
                kafelki nie potłuką się:D
                • monalajza Re: okulary 05.03.07, 16:08
                  no ja za swoje zaplacilam cos ok 600 czy 700 nie pmaietam....

ale tez z nienajtanszymi oprawkami...poza tym mam plastiki z antyrefleksem..i
                  takie tam pierdoly:))

generalnie cylindry plus inne wady wyniosly mnie sporo:)

• monalajza Re: okulary 05.03.07, 16:10
                    a no i jeszcze mam pocieniane szkla:)...zeby mi z moska nie lecialy:)
              • goscinnie_ino Re: okulary 05.03.07, 16:10
                no ja np. miałam to szczęście, ze dostałam z roboty dofinanasowanie całkiem
                spore do okularków (bo zbiłam je przy wykonywaniu zajęć służbowych). co z tego,
                jak za kilka tygodni na nie usiadłam :-(((

oprawki kosztują różnie, można dostać już takie za 60 zł i ładnie wyglądać, ale
                są też za 3000 (takie mnie się podobają, np ;-)
                • nerri Re: okulary 05.03.07, 16:15
                  No mi sie podobaja takie szkła które ciemnieją na słonku a jak go nie ma są
                  normalne:D

Ale na takie jeszcze dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo nie będzie mnie stać:D
                  • monalajza Re: okulary 05.03.07, 16:21
                    przyciemniane szkal...one nie sa wlasnie normalne jak nie ma slonca...maja takie
                    zoltawe zabarwienie..przez co bardzo nieladnie wygladaja...:))
                    • nerri Re: okulary 05.03.07, 16:22
                      Eeee...widziałam takie które sie zmieniają pod wpływem...tylko naprawdę
                      baaaaaardzo drogie były...nie pamiętam dokładnie ile wiem,że mało nie padłam:/
                      • monalajza Re: okulary 05.03.07, 16:28
                        to jakies musialy byc super-hiper-profesjonalnie zorbione (czyli mnie nie stac;0 )
    • joasia_85 Re: okulary 05.03.07, 16:44
      za oprawki dałam 240 zł...i takich granicach jest spory wybór. Choć nie ma co
      ukrywać to nie lada wydatek...zwłaszcza z nienacka...tak jak mnie to spotkało.
    • capuccino_days Re: okulary 05.03.07, 16:55
      ja musiałam jeszcze dopłacić za sprasowanie, bo inaczej mam denka od butelek,
      które ważą tyle, że mnie cały czas głowa bolała
      całość - cylindry, spore minusy, prasowanie, plasik i antyrefleksy w bardzo
      tanich oprawkach - ok 900:((
      baaardzo na nie uważam:)
    • tynka548 Re: okulary 14.03.07, 12:37
      dzisiaj ide po okularki, nie wiem na co się jescze zdecyduje, ciekawe czy je
      chociaz polubie?
      • monalajza Re: okulary 14.03.07, 12:38
        Powinnas sie przyzwyczaic:)
        chociaz znam dziewczyne ktora alergicznie wrez na okulary reaguje. a soczewek nie moze. i łazi bez:/
        • macze4 Re: okulary 14.03.07, 12:50
          a ja za swoje cylindry razem z korekta krotkowzrocznosci z powloka antyreflex.
          zaplacilam juz nie pamietam dokladnie ale w przedziale od 350-390 zl. Dodatkowo
          maja nakladki (ja to nazywam matrix) przeciwsloneczne - uwaga nie mylic z
          okularami ktore nosza starsi panowie - gdy nie ma slonca "oslonki
          przeciwsloneczne" sa podniesione na wysokosci brwi ;-) ! ;-) jestem z nich
          bardzo zadowolona!;-)
      • adilka Re: okulary - promocja w Vision Express 15.03.07, 22:18
        Ech Ja też jestem skazana na "korekcję wzroku" i to całkiem sporą. Od jakiegoś
        czasu noszę soczewki (świetne!!) i ostatnio poszłam po nie do Vision Express.
        Tam okazało się, że dostane do nich okulary gratis. Czy może któras z was
        korzytała już z tej promocji? Mam wrażenie, że to jakaś "ściema": oprawki do
        150zł - niestety żadne z tego przedziału mnie nie powaliły na kolana, a same
        szkła? przy mojej krótkowzroczności i astygamtyzmie zawsze są zamawiane i
        raczej niezbyt tanie... i mam je dostać tak gratis... hmm no nie wiem... co o
        tym myślicie?
        • normalna_ja Re: okulary - promocja w Vision Express 17.03.07, 17:52
          musi w tym być jakiś haczyk :)
          nie wierzę w to, że dadzą za darmo okulary warte dużo więcej :)
        • katikot Re: okulary - promocja w Vision Express 17.03.07, 23:03
          To o tą promocję chodzi? www.visionexpress.pl/regulamin.html
          Są ograniczenia co do mocy soczewek, jak wybierzesz coś poza przedziału, musisz dopłacić różnicę. Nie ma nic bez haczyka;-)
          • adilka Re: okulary - promocja w Vision Express 22.03.07, 10:27
            Chodziłam, sprawdzałam, szukałam - promocja rzeczywiście działa, nawet maja
            moje szkła (więc bez dopłaty) tylko oprawki... ech... chyba chca sie pozbyć
            starych zapasów
    • colleen83 Re: okulary 18.03.07, 11:09
      Ja nosze okulary od 1,5 roku. Mam takie z zylka na gorze i bez oprawki na dole. Mam plastikowe szkla (za calosc placilam w vision express niecale 600 zl). Niestety noski od tych okularow non stop mnie uwieraja.
      Teraz mam wrazenie ze mi sie wada pogorszyla i po wyplacie bede zmieniac okulary.
      Widzialam reklame vision express i planowalam z niej skorzystac. Chcialam wyrobic sobie drugie okulary przeciwsloneczne. Jednak teraz po przeczytaniu zasad tej promocji chyba zrezygnuje. Oni maja tam dosc drogie okulary, wiec w sumie jakbym gdzie indziej kupowala normalne + przeciwsloneczne pewnie wyszlo by na to samo.

Mam w zwiazku z tym pytanie. Znacie moze jakis sklep w Warszawie gdzie pomoga mi dobrac oprawki? Tak, zeby ladnie wygladaly i pasowaly do twarzy. Sa w ogole jakies zasady dobierania okularow do twarzy?
      • majka.xxx Re: okulary 04.04.07, 22:50
        czy ktos kozystal juz z promocji vision express w bialymstoku? wybieram sie
        niedlugo po okularki i zainteresowala mnie ich oferta. czy wiecie moze czy
        mozna u nich na miejscu zrobic badanie wzroku? jaka jest tego cena? aha i jaki
        jest czas oczekiwania na gotowe okularki?
        a jak jest z wyborem oprawek, mam nadzieje ze to nie same resztki?
        dziekuje za wszystkie wpisy
        pozdrawiam Majka
      • andzia109 Re: okulary 07.04.07, 12:56
        no wlasnie, jak to jest z tymi oprawkami co na gorze jest zylka czy cos takiego
        a na dole nie na nic. czy do takich oprawek zakladane sa tylko plastikoweszkal
        czy normalne tez???
    • crrazy szkła za 100 zł..? - gdzie..?! 05.04.07, 10:44
      a może się ktoś pochwalić gdzie można zmienić szkła za 100 zł????????
      bo niby na co dzien nosze soczewki, ale czasem okulary tyż się przydają..
      a w vision 200 sobie zażyczyli...

z rok temu całe okulary 600, teraz zmina szkieł 200, bomba... ;-/
      • tynka548 Re: szkła za 100 zł..? - gdzie..?! 05.11.07, 17:44
        byłm dzisiaj po 6 m na kontroli, i musze mieć zmiane szkieł, przeraz
        mnieich moc -3, -2 czy opawki na dolnej zyłe je utrzymią takie mam w
        tej hwili?
        • maryshaa Re: szkła za 100 zł..? - gdzie..?! 07.11.07, 12:19
          Ja mam teraz -5,5 i -4,5 dobre szkła z tworzywa i z (czmyś tam czymś
          tam, z indeksem?? Nie wiem coś mi mówiła babka u której robiłam
          szkła, są drożesze ale dużo cieńsze) są cienkie wbrew pozorom mimo
          mocy :-) i lekkie, więc spoko :-) Szkła krótkowidza "pogrubiają" się
          na zewnątrz, czyli im większa powierzchnia tym grubsze, bą są to