ryba966 04.06.07, 19:58 temat delikatny -kochane pieniążki:)))jak jest u Was ,kto trzyma kasę ,a może wszystko wspólnie? powiedzcie mi bo właśnie miałam spięcie z moim M (dziś śpimy oddzielnie;)))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blizniaki14 Re: dziewczynki mam pytanie 04.06.07, 20:13 pieniążki od zawsze wspólne:) ja zajmuję się domową księgowością, a że tych pieniążków dużo nie jest to i kłócić nie ma się za bardzo o co ;) hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
witaminka29 Re: dziewczynki mam pytanie 04.06.07, 20:41 U nas to tak jak u bliźniaków (hehe) kasa zawsze wspólna ale to ja akurat ze względu na to że mam więcej czasu zajmuję się księgowością :))) Odpowiedz Link Zgłoś
agatelek2 Re: dziewczynki mam pytanie 04.06.07, 20:46 U nas niby małż trzyma ale rządzimy razem.I tylko dzięki teściowej żyjemy na takim poziomie na jakim żyjemy.Bo tych pieniążków małżowych mało jak na Wawę :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
rene-76 Re: dziewczynki mam pytanie 04.06.07, 21:01 ja to już w tym temacie nic nie napiszę dodam tylko że najczęściej śpimy oddzielnie:( Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sla Re: dziewczynki mam pytanie 04.06.07, 21:22 Kasa wspólna, ale to ja rozporządzam i rozpatruję wszelkie wydatki męża, który chce na to i na to. Jednym słowem mówiąc mam kalkulator w głowie i bardzo szybko muszę kalkulować z czego zrezygnować, co zaoszczędzić by również mężu nie czuł, że tyra i nic z tego nie ma.. Więc bywają zamawiane pizze do chaty, sprzęt, części komputerowe itd... Odpowiedz Link Zgłoś
jahreshka Re: dziewczynki mam pytanie 05.06.07, 09:07 U nas kasa wspólna, zarządzana głónie przez małża - to on robi przelewy, by zapłacić rachunki i w ogóle pilnuje terminów. Konsultujemy w zasadzie tylko większe wydatki. Ja mu zawsze opowiadam, co ciekawego wypatrzyłam na allegro (teraz mam utrudnione wychodzenie z domu, więc allegro to jedyny wielki sklep, do jakiego mam dostęp). Nie przypominam sobie, żebyśmy mieli jakiś spór na tle pieniędzy... Ale my krótki staż mamy - nieco ponad roczny :) Odpowiedz Link Zgłoś
antena78 Re: dziewczynki mam pytanie 05.06.07, 14:22 U nas jest różnie raz trzyma M a raz ja :) od czerwca trzyma M bo stwierdził że za dużo wydaje na pierdoły no ale jak tu się oprzeć :). Kłótnie czasami są ale zawsze śpimy razem :) . Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka771 Re: dziewczynki mam pytanie 08.06.07, 14:02 No jasne, że kasę mam ja:) A tak poważnie poważniej, jakoś razem nią dysponujemy i nie ma problemu:) Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: dziewczynki mam pytanie 08.06.07, 21:21 Kiedyś tak było, że ja jako ta mniej rozrzutna jednostka trzymałam rękę na kasiorce zarobionej przez mojego męża ;)) ale od dłuższego już czasu mamy po prostu wspólne konto w banku, a do niego dwie karty płatnicze - każdy ma swoją i może korzystać z pieniążków kiedy chce ;)))))))))))) no, bez przesady... zaletą tego konta jest, że mamy do niego stały wgląd dzięki internetowej bankowości :) Nie żyjemy zbyt oszczędnie, ale też nie wywalamy kasy na co popadnie nie kłócimy się o kasę :) Odpowiedz Link Zgłoś
astronia Re: dziewczynki mam pytanie 09.06.07, 16:11 u mnie małż bo ja nie mam głowy do tego ... Odpowiedz Link Zgłoś