paenka 07.06.07, 12:30 jak sie szuka praktyk? u mnie na uczelni nie dostaje sie skierowan trzeba sobie znalezc samemu. Jak to sie robi? I co pisalyscie w listach motywacyjnych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sumire Re: praktyki 07.06.07, 12:39 normalnie. słałam mejle i wydzwaniałam do wszystkich możliwych redakcji. nie bawiłam się nawet w jakieś szczególne listy motywacyjne - ale to było w 2000 i 2001 roku, od tamtej pory pewnie przybyło głodnych kariery potencjalnych praktykantów, więc może podchodzi się do tego mniej agresywnie, a bardziej oficjalnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
guapisima Re: praktyki 07.06.07, 13:56 zależy co studiujesz. Jak np. rzeczy typu zarządzanie, finanse, bankowość itp (jak to było w moim przypadku) to jeśli firmy same nie pojawiają się na uczelni, wchodzisz na ich strony internetowe i zazwyczaj tam zaczyna się cały proces rekrutacji... Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: praktyki 12.06.07, 14:12 stosunki międzynarodowe studiuje na wydz ekonomiczno socjologicznym i ciezko mi znalezc cos pod ten kierunek:/ Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: praktyki 12.06.07, 20:04 Nie w Łodzi. ale nie ukrywam nie chciałabym spedzic wakacji w tym miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
esiaesia Re: praktyki 12.06.07, 17:59 U mnie na uczelni jest dostępna lista miejsc gdzie można odbyć praktyki. Mozna też samemu znaleźć. Ja jeszcze nie odbyłam praktyk, a studia kończę za 2 tygodnie :D Odpowiedz Link Zgłoś