witaminka29 Re: Fobie..... 09.06.07, 09:08 Macie jakieś tam swoje fobie.... A to moje utrudniające mi życie.... Antropofobia - lęk przed ludźmi. Arachnofobia - lęk przed pająkami lub innymi zbliżonymi do nich wyglądem. www.nerwica.net/fobie/ tak troszkę tego jest... -- Forumkowe Przyjaźnie Odpowiedz Link Zgłoś
witaminka29 Re: Fobie..... 09.06.07, 09:11 A co wogóle myślicie o fobiach? istnieje coś takiego jak fobia? Dromofobia - lęk przed podróżowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
rene-76 ładne kwiatki;).... 09.06.07, 09:20 przykładowo Anfofobia-lęk przed kwiatami(!).Boję się psów-ale to bardziej jakaś dziwna mania a nie fobia-ale pogłaskać pieska to by było u mnie ciężko.Aha i Boga się boje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
astronia Re: ładne kwiatki;).... 09.06.07, 14:48 mam KERAUNOFOBIA- lek przed piorunami i męzofobia ....:))) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka771 Re: ładne kwiatki;).... 09.06.07, 23:14 A ja bardzo lubię burze z grzmotami, błyskawicami. Pająki sa ohydne, fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sla o kurcze 10.06.07, 09:03 to ja jakaś zalękniona jestem, dobra, ale to nazwałabym u siebie fobią to: 1) mała klaustrofobia, odzywa się w sytuacji kiedy wiem, że mam utrudnione wyjście z ciasnego pomieszczenia 2) Achluofobia, działa tylko jak jestem sama bez drugiej osoby dorosłej ;P 3) Arachnofobia 4) Fobia społeczna 5) Nekrofobia 6) Tanatofobia 7) i jeszcze była jakiś lęk przed owadami, ale nie chce mi się już szukać nazwy a obawami zwykłymi nazwałabym te wszystkie co zwierząt dotyczyły (oprócz koni i kotów), przed burzami, przed wymiotowaniem, przed przepaściami, przed pływaniem statkiem i lataniem samolotem.. Kurcze, boidupa jestem ;))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Fobie..... 10.06.07, 22:16 Czy ktoś tukej mi pomoże? Dyć mom stracha szkryflać w prozie! Odpowiedz Link Zgłoś
agatelek2 Re: Fobie..... 10.06.07, 22:37 A ja mam chyba dysmorfofobię :((( W tym linku trochę źle podali definicję: Dysmorfofobia - lęk przed deformacją własnego ciała. a to jest: Dysmorfofobia (Body Dysmorphic Disorder - BDD) jest zaburzeniem psychicznym, odmianą zaburzenia hipochondrycznego, które charakteryzuje się subiektywnym wrażeniem zaburzenia obrazu estetyki własnego ciała, mimo braku widocznych defektów w wyglądzie. Czasem, defekt ciała jest, tylko jest wyolbrzymiony. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Fobie..... 10.06.07, 22:44 Boja se ło kożdy włos Kery mi na glaca wloz. Odpowiedz Link Zgłoś
moneta21 Re: Fobie..... 11.06.07, 21:52 a ja boję się zastrzyków;tylko tych w pupę. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Fobie..... 11.06.07, 22:00 Dyć jo tyż mom sine lica Jak mie czeko tako szprica. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sla Re: Fobie..... 11.06.07, 22:15 haha, Bronek, pierwszy raz zrozumiałam co do słowa :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Fobie..... 11.06.07, 22:34 Zowdy bywo piyrszy roz -Pedzioł jak już na stos wloz. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sla Re: Fobie..... 11.06.07, 22:48 to już drugi ;P jeszcze trochę i się wprawię.. albo po prostu były proste ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Fobie..... 11.06.07, 22:57 Godka prosto - ło tym wiym -Zowdy jak pomogo rym. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28940&w=8707774 Odpowiedz Link Zgłoś