Dodaj do ulubionych

Wakacje dłuższe czy częste i krótkie? Jakie u Was?

19.06.07, 09:49
Za pare dni czas wakacji.
Jak spędzacie urlop? Raz a pożądnie - długasny fuul wyjazd czy dzielicie
sobie czas wolny na kilka etapów i wyjeżdzacie w rózne miejsca?
U nas zdecydowanie stosujemy sposób drugi. Dzielimy urlop na części.
I tak za kilka dni jedziemy z rowerami na wybrzeże. W sierpniu na tydzien w
Bieszczady - na Bieszczadzkie Anioły (z rowerami). A we wrzesniu na kilka dni
w Karkonosze(z rowerami):)

Pozdro
Krzysztof
Obserwuj wątek
    • anna_sla Re: Wakacje dłuższe czy częste i krótkie? Jakie u 19.06.07, 11:19
      Cóż, u nas ostatnio żadne. Generalnie nigdy fundusze nie pozwalały i tak już
      chyba niestety zostanie. Przed pojawieniem się dzieci wyjeżdżaliśmy max. na
      tydzień czasu głównie nad morze.. Od 2004 roku nigdzie. Obie ciąże kończyłam w
      lecie (córa z końca czerwca, chłopcy początek sierpnia). Z niemowlakami też
      problem, bez auta problem dodatkowy, a wyjazdy w całą piątkę to dopiero koszt. W
      tym roku mąż miał jechać z córcią na 5 dni nad morze, ale wygląda na to, że nic
      z tego nie wyjdzie.
      • kriss67 Re: Wakacje dłuższe czy częste i krótkie? Jakie u 19.06.07, 11:23
        Aniu, spox:) Maluchy podrosna i znowu zaczniecie podróżować:)

Ale fakt - pociągi i pekaesy są drogie nieziemsko....... Koszty podrózy mocna
        nas ograniczają w planach wyjazdowych. A auta nie mamy:(

Pozdro
        Krzysztof
        • e-dziunia Re: Wakacje dłuższe czy częste i krótkie? Jakie u 19.06.07, 11:43
          U nas, jak u Ani, kasy brak :((
          Ale jadę w tym roku bez męża z córeczką, chrześniakiem i rodzicami na 2 tyg nad
          morze - wakacje sponsorowane przez dziadków :)
          Ale poza tym, to chyba mogę o wakacjach zapomnieć, bo spłacamy kredyt
          mieszkaniowy i zostało jeszcze, bagatela - 24 lata! ;)))
          Więc zostają nam stacjonarne uciechy w stylu wypadów w góry, czy wycieczek
          rowerowych :))))
          • kriss67 Re: Wakacje dłuższe czy częste i krótkie? Jakie u 19.06.07, 11:59
            Uuuu, a jakie góry masz stacjonarnie?:)
            Wycieczki rowerowe - jakaie trasy robicie? Dłuższe, krótkie?
            • witaminka29 Re: Wakacje dłuższe czy częste i krótkie? Jakie u 19.06.07, 13:19
              U nas to raczej dużo krótkich wypadów choć w tym roku planujemy pojechać w
              Karkonosze :)) kocham te góry hihihi a tak to jeździmy nad jezioro lub nad może
              na rowerki na razie nie za bardzo ale jak maluchy podrosną to będzie super :)))
            • e-dziunia kriss 19.06.07, 16:52
              Mieszkam w Bielsku, więc Beskidy :))
              A wycieczki to takie niezbyt długie, ze względu na córcie, która szybko się
              nudzi w foteliku - max 50km :)

Ale te 20km dziennie to obowiązek :)))))))))))))
    • anna_sla kto się wybiera w Karkonosze zapraszam na kawę 19.06.07, 15:36
      bo ode mnie w Karkonosze to już tylko 5 rzutów beretem ;P
      • kriss67 Re: kto się wybiera w Karkonosze zapraszam na kaw 19.06.07, 15:43
        No tak:)

Zjedziłem Karkonosze na rowerze że hej:)

Teraz musze leciec, ale wieczorem zapodam o przygodzie którą miałem w Jeleniej
        Górze:)

Pozdro
        Krzysztof
        • witaminka29 Re: kto się wybiera w Karkonosze zapraszam na kaw 19.06.07, 16:11
          no ja po drodze wpadnę na kawę jak nic normalnie :))
          • agatelek2 Re: kto się wybiera w Karkonosze zapraszam na kaw 19.06.07, 17:12
            Zdecydowanie wolę długi-wtedy czuję,że mam urlop i odpoczywam.
    • elunia77 Re: Wakacje dłuższe czy częste i krótkie? Jakie u 19.06.07, 18:48
      Za czasow panienstwa kochałam dłuższe wakacje i kochane morze ale gdy pojawiły
      sie maluchy to wole krotsze nawet jak moj M.ma wolny weekend to jestem
      szczesliwa a wtym roku odpadamy bo od lipca do konca wrzesnia mamy wsumie
      6wesel i kasowo nie wyrobimy z wakacjami zreszta z weselami tez bedzie ciezko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka